2019-01-24 413 浏览
早前留意到呢間位於尖沙咀漆咸道南的Sean Cafe,餐廳面積不大,但係內裏裝修極具特色,係以女生們都喜愛的花花為主題!某天收工後決定拉埋好朋友一齊去試試。餐廳光鮮明亮,感覺好乾淨,仲有一個corner位置放滿花類擺設,七彩繽紛,賞心悅目連餐牌設計都好靚呀!Dinner Set價錢一啲都唔貴,百零蚊就有交易,我地當晚都點左兩個晚餐忌廉蘑菇湯呢個係是日餐湯,忌廉湯好香滑,蘑菇份量都幾多和風玉子芝士流心黑豚肉漢堡扒竹炭漢堡黑豚肉漢堡扒香軟腍滑,豬肉味濃郁,加上芝士流心,格外芝味!底下仲有日式玉子燒同芝士片添,味道同口感層次都好豐富呢!旁邊仲配有墨西哥脆片,夠晒邪惡美味明太子醬海蝦扁意粉海蝦大大隻新鮮彈牙,扁意粉好有咬口!醬汁份量適中,充分地包住每一條扁意粉,面上仲加左少許黑醋,所以食落都唔會覺得膩,好味道哦朱古力忌廉蛋糕跟餐加$18就可享有是日甜品。三層朱古力海綿蛋糕同忌廉層層相隔,cream係薄薄的一層所以絕無膩感!蛋糕同忌廉嘅朱古力味都好濃郁,質素非常好蜂蜜檸檬薑茶同樣係跟餐加$28就可享有特色飲品。採用新鮮檸檬同薑焗製而成,清新又暖胃!蜂蜜係另上的,所以甜度可以由自己控制,滋潤又養顏

忌廉蘑菇湯

呢個係是日餐湯,忌廉湯好香滑,蘑菇份量都幾多

和風玉子芝士流心黑豚肉漢堡扒竹炭漢堡

黑豚肉漢堡扒香軟腍滑,豬肉味濃郁,加上芝士流心,格外芝味!

朱古力忌廉蛋糕

蛋糕同忌廉嘅朱古力味都好濃郁,質素非常好

蜂蜜檸檬薑茶

2019-01-23 150 浏览
朋友推介來到呢間花花做主題既Sean cafe 嘩...好靚啊雖然地方細細但所有既擺設全部都好有心思係度嘆下午茶簡直係一流花漾蝦燴意大利飯來到時候我同朋友都表示覺得好靚不論隻碟食物既鋪排顏色嘅配搭絕對係色香味俱全靚到唔捨得食我地不停咁影又自拍🤳都未捨得啟動我地餐具食材都好新鮮同優質蝦有三大隻飯汁剛好玉子三文魚漢堡黑飽想食好耐架啦係竹炭飽非常健康兩大塊玉子有日式風味配上多塊煙三文魚中間仲加生菜同車打芝士組合有些新穎但食落又不錯喎口感豐富仲有健康粟米片抹茶心太軟配雪糕仲有得揀雪糕嘅味道有玄米茶同埋豆腐味我地緊係揀玄米茶味即叫即整心太軟非常流心不會太過甜食多個都唔怕雪糕個茶味好出好濃茶味似係自家制喎好特別係特別好食來 cafe 緊係要叫花茶啦我叫左壺菊花杞子茶有手指公推介成盤野都好靚又花花擺設仲有個蜜糖俾你去調節甜度朋友就叫咗個朱古力咖啡餐廳非常有環保意識用咗紙制飲筒值得一讚

朋友推介

抹茶心太軟
菊花杞子茶
朱古力咖啡
2019-01-22 97 浏览
第1次幫襯呢間Cafe...星期二嘅下午3點鐘, 細細嘅鋪人流唔多, 一坐低望到牆上"When no one understand you"既背景佈置,好靚好吸睛😍店員馬上拎出下午茶餐牌及平板電腦,下午茶價錢大慨$38-48左右,一啲都唔貴,叫咗手工蛋糕&黑松露卡邦尼意粉,蛋糕非常的骰,至於意粉分量就好充足! 點咗一杯熱檸茶,一壺紅棗桂圓杞子花茶,花茶甜度剛好,亦好足料👍🏻可能因為舖頭嘅地理位置下午茶時間,人流真係唔多,但係從店員態度,器皿佈置,睇到呢間係一間用心嘅小店🤗埋單嘅時候仲免收加一服務費,希望呢間小店能夠繼續喺尖沙咀站穩住腳
2019-01-22
2019-01-22 84 浏览
上星期有同事介紹話尖沙咀有一間CAFÉ環境幾好,於是就諗住帶女友去試下。平日七點幾黎到,店舖唔大,大約20個位左右,但都差唔多坐滿,好彩之前預先有訂位。 店舖入面有好多花既裝飾,環境都幾舒服。睇反個menu,有dinner set 同埋單點。SET 其實都幾抵,有餐湯,主菜加埋杯飲品,但係女朋友就想試下黑松露白汁蘑菇意粉,所以單點一個意粉,跟住我就叫左鴨胸意大利飯套餐。 餐湯係白汁磨菇湯,但勝在餐具夠精緻。 我同女朋友都好鍾意黑松露,依碟黑松露白汁蘑菇意粉真係值得推介,好香黑松露味,而且意粉夠淋,岩哂我地食。 跟住就到套餐既玫塊忌廉汁鴨胸意大利飯,賣相一流,我以為只係係碟面加左玫瑰,但原來飯入面都有玫塊,感覺好清新。 黎到café叫甜品梗係唔少得,叫左個香蕉蜜糖pancake,甜品係即制,見到老闆娘即時溝粉,加蛋整pan cake, 之後仲好有心思咁整好伴碟,雖然制作係需要時間,但成件事好精美,而且pancake都好好味,作為飯後甜品一流。 女朋友話依間餐廳好適合女仔去,無介紹錯,仲話決定下次同女仔朋友去…..

店舖入面有好多花既裝飾,環境都幾舒服。

餐湯係白汁磨菇湯,但勝在餐具夠精緻。

黑松露磨菇意粉

玫瑰鴨胸意大利飯

香蕉pancake

黑松露磨菇意粉
玫瑰鴨胸意大利飯
香蕉pancake
2019-01-22 101 浏览
偶爾在網上看到介紹Sean Cafe的介紹,餐廳位於尖沙咀漆咸道北(其實是赫德道)一條充滿酒吧的內街,店子細細的卻滿載大理念,老闆本身是特殊學校老師,開店是為著一班容易被社會遺漏、忽視的特殊需要學生,以身聘用他們,希望實習過後,讓他們能獲更多店主聘用。 餐廳以粉藍粉紅色為主,不論桌面及Coffee Table都放置了不同的花花,喜歡花的朋友一定會很高興了吧~餐牌用電子餐牌的~食物定價唔算太貴,都係$50起跳。煙肉炒蛋竹碳漢堡 $48竹炭漢堡都幾大個,包住嫩滑的炒蛋,煙肉及沙律菜。煙肉係大大塊夾得好整齊,竹炭包本身係無味的只是視覺效果吧,不過就有事先烘脆,外脆內軟加埋嫩蛋,整體係幾出色。拌碟有芝士味墨西哥脆片同埋少少花瓣,幾有心思的。店舖甜品選擇唔多,大概就是即做pancake或cut cake中選擇,最後點左個香蕉蜜糖班戟,份量唔多只得兩塊,除了香蕉外,蜜糖係玫瑰蜜,欣賞佢味道幾清香唔造作,加埋食用花賣相堅靚,但食落就有少少凍同硬。過下個甜品癮,或者打卡我覺得ok,都係咸食吸引我多點~~~水果茶真係好多水果,平時少見的青提都有,而紅茶底順喉,微甜。最後都係對Pancake有點失望的,我

餐牌用電子餐牌的~食物定價唔算太貴,都係$50起跳。

煙肉炒蛋竹碳漢堡 $48
拌碟有芝士味墨西哥脆片同埋少少花瓣,幾有心思的。
香蕉蜜糖班戟
過下個甜品癮,或者打卡我覺得ok,都係咸食吸引我多點~~~
香蕉蜜糖班戟
水果茶真係好多水果,平時少見的青提都有,而紅茶底順喉,微甜。最後都係對Pancake有點失望的,我睇住佢即做都凍,你話幾傷心~
水果茶
水果茶
2019-01-20 114 浏览
星期一的晚上,如常與閨蜜係尖沙嘴覓食。鬧市中既小清新cafe,猶如綠葉叢中的玫瑰,惹人注目。我地諗都唔諗就入咗去,估唔到鬧市中有咁少女心既cafe!入到去就好似進入咗另一個另行世界咁,望住街外人頭湧湧既街道,係呢間Sean cafe聚餐,實在別有一番風味。講返正餐,我地兩個人叫咗一個Dinner set同小食,再加兩杯嘢飲,已經飽到上心口。前菜蘑菇忌廉湯,用杯裝住餐湯真係夠曬創意,拎住好似飲咖啡咁打卡,啱曬我地女仔。前菜我地叫咗個煙三文魚pancake($78),濃烈既三文魚香味未入口已經令人流曬口水,啖啖肉份量好夠!隔離個pancake十分精緻!煙煙韌韌,好有口感呢!最緊要係size啱曬我地呢啲眼闊肚窄既女仔,過足口隱又唔會太飽,十分抵讚!主菜係香草蜜糖燒春雞配德國腸($168),呢隻燒春雞真係不得了,火候超夠,入口係滿滿的蜜糖燒烤味!肉質更加係世界級,從來冇試過咁特別既燒春雞,筆者懷疑廚師係有特別既烹調技巧!從雞翼到雞腿都係大大啖肉,半隻雞已經塞飽咗我地兩個女仔。配菜有德國腸同薯蓉,德國腸有專屬既蛋黃醬,食落完全唔覺得濟,反而仲覺得幾開胃添!對於鳥胃既女仔黎講簡直係福音呀!雖然好飽

雖然好飽,但我地都忍唔住食曬小食—玫瑰花醬拌脆脆雞($52)。呢款小食cp值極高,每一塊都有成隻雞翼咁大!玫瑰花醬貫徹舖頭小清新風格,配上炸得外脆內嫩既炸雞,香口唔油膩,仲有淡淡既玫瑰花香,簡直有種置身外國既度假感覺,媽呀真係好chill!

嘢飲方面我地大力推介蜂蜜檸檬薑茶($28),店家好細心地將蜜糖分開等我地依照個人喜好咁落,方便品嚐唔同層次甜度既薑茶!薑茶味道好濃,姜茶控不妨可以挑戰無糖!

呢間cafe有歌聽,有卡打,甜品正餐飲品樣樣精彩,鬧市裏的小清新,包你一試難忘。埋單350左右,每人都係百零蚊,值得再戰。
2019-01-19 110 浏览
呢日同朋友喺尖沙咀行街,見到有間裝修得靚靚哋嘅小店,於是就決定入去試吓。入到去見到週圍都有花花裝飾,真係好少女文青 feel ,坐我同朋友各叫咗1個 dinner set。是日餐湯係黑松露磨菇湯,飲落有香濃菇味,仲食到幾片黑松露,有露郁嘅獨特香味,好飲! 我叫了一份廚師是日精選精選班戟,班戟好鬆軟,上面淋咗甜甜酸酸、帶有花香嘅黑醋,酸酸甜甜,好清新,再點埋楓樹糖漿,唔錯! 配埋煙三文魚幾特別。朋友叫咗香草蜜糖燒春雞配德國腸,燒春雞唔肥,點埋蜜糖芥末醬更好,德國腸好香好惹味,沙律菜加咗有花香味嘅黑醋,中和咗油膩感。檸檬茶茶味同檸檬味平衡得剛剛好。咖啡都幾香濃。是日甜品係芝士蛋糕,食落綿密,唔太甜。同朋友食完笑完又一餐。

入到去見到週圍都有花花裝飾,真係好少女文青 feel
,坐我同朋友各叫咗1個 dinner set。

配埋煙三文魚幾特別。

,沙律菜加咗有花香味嘅黑醋,中和咗油膩感。

檸檬茶茶味同檸檬味平衡得剛剛好。

咖啡都幾香濃。

是日甜品係芝士蛋糕,食落綿密,唔太甜。

同朋友食完笑完又一餐。
2019-01-18 125 浏览
🎀熊妹今日放假,下午約熊大到尖沙咀醫醫肚,然後夜晚上學去🎒。📍黎到尖沙咀唔一定食得好貴格的。熊妹知道新開的《Sean Cafe》裝修怖滿花花世界💐,咁靚靚💕真係好吸引熊妹的少女心。📍花,全部都係花🌺,真係令人心曠神怡。😌📍花花🌷小擺設,非常切合餐廳主題,靚靚❣️📍下午三點🕒黎到當然係食下午茶喇。有四款,📔分別係小食🥡,意粉🍝,漢堡包🍔,甜品🍮,價錢$38-$48,包餐飲,相當抵食。和風玉子三文魚芝士竹炭漢堡,$48📍鐘意食小食的熊妹不嬲都唔鐘意食主食,但又有啲肚餓,漢堡包🍔就最好不過。材料就係哂個名到,竹炭漢堡包包住日本玉子,煙三文魚,芝士,仲有啲沙律菜☘️。一上枱,揭開包蓋,鋪滿大大塊的煙三文魚🍣,好豐🈵,肉質唔散的,選材幾新鮮,感覺唔會放了好幾天。熊大好驚奇竟然有玉子蛋🥚,話好少用來做漢堡包餡料,世事無奇不有喇。玉子蛋薄薄一片,唔係厚玉子,甜甜地同咸咸的煙三文魚互相輝映,出奇地夾。芝士🧀就係一片普通的小小芝士片,由於煙三文魚同玉子都係凍食食材,所以芝士片係飽上未有溶化,可以完整地吃出芝士片,但少了種芝士咸香喇。竹炭麵包🥯就係gimmick野喇,黑炭的顏色比起平時黃色的漢堡包視覺上特別啲

📍花,全部都係花🌺,真係令人心曠神怡。😌
📍花花🌷小擺設,非常切合餐廳主題,靚靚❣️

和風玉子三文魚芝士竹炭漢堡
和風玉子三文魚芝士竹炭漢堡,$48

竹炭麵包🥯就係gimmick野喇,黑炭的顏色比起平時黃色的漢堡包視覺上特別啲,味道就其實無咩分別,係幾吸睛的👀。
熊妹感到驚喜的係拌碟有幾塊芝士味墨西哥脆片,咁平的套餐價錢仲有小食薯片拌碟,真心抵。

黑松露卡邦尼意粉
黑松露卡邦尼意粉,$48
📍放工趕過黎見熊妹又未食lunch的熊大當然要食個正餐,下午茶餐中唯一的意粉就非熊大莫屬喇。

黑松露雖然唔係好多,但味都出,唔好黑松露的熊大都接受喎,🈴!
配料有與黑松露絕配的蘑菇🍄,同卡邦尼不少得的煙肉🥓,一啲都唔吝嗇,份量都唔少,讚!

卡邦尼汁就唔算好奶油🍼,都無咩芝士味,亦無温泉蛋,嚴格黎講,熊妹認為都唔能夠稱得上係卡邦尼,只算係稀稀的白汁,不過味道唔淡都唔錯的。

凍咖啡。凍檸茶
凍咖啡。凍檸茶,$0
跟餐仲配上兩杯餐飲,熊大例叫凍咖啡🍸,而熊妹的例飲係凍檸🍹茶,凍咖啡味都濃,唔至於糖水或者俾冰溝稀的咖啡水;凍檸茶檸檬片🍋都有3-4塊,篤篤篤篤,

📍整體來講,《Sean Cafe》下午茶係幾抵食,食物款式雖然唔多但夠大眾化,係一間小本經營的咖啡店,感覺就好似熊妹玩既apps game 「Restaurant Story」的怖局同擺設,小小的cafe夢想實現係現實生活中,好有親切感!
2019-01-15
和風玉子三文魚芝士竹炭漢堡
黑松露卡邦尼意粉
凍咖啡。凍檸茶
2019-01-17 111 浏览
尖沙咀溫莎大廈附近周圍都係酒吧,竟然俾我見到間以花為主題的cafe, 門口已經好靚喇!連地板都好靚入到餐廳仲有個咁靚的bar table位,打卡一流對住咁靚的環境,食野都開心好多呀我同朋友6點左右就到餐廳,仲未有其他食客,當然打下卡先喇但係已經見到好多張枱放左留坐牌,老闆話今日full booking, 好彩我地都預早book枱咋眨下眼已經坐滿哂人喇餐牌有分是日晚餐同電子餐牌的散點種類都幾多我地點左2個dinner set忌廉磨菇湯湯用粉藍色碗好靚好少女忌廉湯夠creamy好濃味香草蜜糖燒春雞配德國腸燒春雞份量好足好大隻春雞的皮燒得夠脆身淡淡的蜜糖味不會搶走雞味但個人喜歡濃味如蜜糖味多一點會更惹味德國腸啖啖肉配蜜糖芥末醬脆薯角又脆又大條而且好夠味完全不用點茄汁吃到停唔到口明太子醬海蝦扁意粉意粉軟硬度煮得剛好明太子醬帶忌廉味夠creamy明太子醬混於意粉中每一口都吃到明太子要讚一下海蝦夠爽夠鮮甜完全新鮮絕對不是用雪藏蝦凍檸茶凍檸茶不會太甜還有檸檬裝飾好cute本來仲想點埋是日甜品朱古力芝士蛋糕,但dinner set已經食到好飽,唯有下次先黎試甜品喇

入到餐廳仲有個咁靚的bar table位,打卡一流
對住咁靚的環境,食野都開心好多呀

我同朋友6點左右就到餐廳,仲未有其他食客,當然打下卡先喇

好cute

2019-01-17
3K
2019-01-17 75 浏览
尖沙咀赫德道一帶酒吧林立,估不到有一間好cozy小店出現,可謂萬綠叢中一點紅。店子裝潢少女風格,粉藍色調,非常和諧,有花花的擺設,打卡扼like一様掂。晚市套餐價錢吸引,二百元不到。餐湯是蕃茄湯,綿滑濃稠,蕃茄鮮甜味突出,開胃醒神。明太子醬海鮮扁意粉簡單的賣相,味道卻是意外地好味!明太子醬鹹香的味道跟忌廉汁是絕配,互相配合。麵條沾滿了醬汁,惹味又滋味。蝦隻爽口彈牙。甜品其實是我的主食,女士們一般都會對甜品發狂,我也不例外。店員推介了香蕉蜜糖班㦸,好疑惑是否太甜呢!比想像中和,味道不甜不膩。班戟是薄薄的那種,不是城中流行的梳乎厘,一陣風似的。各有特色。質感實在,香蕉,忌廉,蜜糖融為一體,確係滋味。賣相吸睛,焦點所在。升級版點了cappuccino,苦中帶甘,味道濃厚。有三粒夏威夷果仁伴,extra bonus......嘩!

晚市套餐價錢吸引,二百元不到。

餐湯是蕃茄湯,綿滑濃稠,蕃茄鮮甜味突出,開胃醒神。

明太子醬海鮮扁意粉簡單的賣相,味道卻是意外地好味!

甜品其實是我的主食,女士們一般都會對甜品發狂,我也不例外。
店員推介了香蕉蜜糖班㦸,好疑惑是否太甜呢!
比想像中和,味道不甜不膩。
質感實在,香蕉,忌廉,蜜糖融為一體,確係滋味。
賣相吸睛,焦點所在。

2019-01-16
2019-01-16 92 浏览
呢間餐廳係我bookmark咗一段時間,好想去今日食完晚飯想食個甜品試新嘢,就去咗呢度啦餐廳位置唔算大街,真係要跟住地圖搵先知原來係尖沙咀呢個巷仔嗰度。餐廳門面望落去好光,好新,一睇就見到係Sean cafe大概七點半左右去到,基本上得返兩張二人枱,因為本身餐廳唔算好大。好彩我哋今日食咗個早飯,就即刻可以早啲食甜品見到晚餐餐牌非常抵食。不過可惜我哋已經食咗嘢,就唯有散叫甜品。嗌咗玫瑰pancake同埋桂花烏龍玫瑰pancake嚟到個樣好靚,充滿玫瑰花瓣,仲有玫瑰花喺上面,影相真係一流 賣相好靚雖然份量唔係好多,但係過下個甜品癮一齊share都唔錯味道方便,pancake充滿玫瑰味,中間同面都有好多cream,食落味道都算ok唔係好驚喜,未清得上超級好食。但係真係好靚桂花烏龍茶,大大壺,兩個人share都ok烏龍茶味唔算好濃,但係有桂花香味 另外仲有蜜糖俾你自己加。而且飲到咁上下仲可以叫店員加啲熱水,認真抵飲。餐廳裝修雖然簡單,但係有啲真嘅花同有個位佈置得好靚,應該係店主好鍾意好靚充滿少女風格順帶一提餐廳的員工全部都好nice,令到我地食得好舒服
呢間餐廳係我bookmark咗一段時間,好想去
今日食完晚飯想食個甜品試新嘢,就去咗呢度啦

好彩我哋今日食咗個早飯,就即刻可以早啲食甜品
見到晚餐餐牌非常抵食。

賣相好靚
雖然份量唔係好多,但係過下個甜品癮一齊share都唔錯
唔係好驚喜,未清得上超級好食。但係真係好靚

玫瑰pancake

桂花烏龍茶,大大壺,兩個人share都ok
烏龍茶味唔算好濃,但係有桂花香味
桂花烏龍

好靚充滿少女風格
順帶一提餐廳的員工全部都好nice,令到我地食得好舒服

桂花烏龍
2019-01-15 112 浏览
約左朋友喺尖沙咀食晚飯,但度度都好多人,要搵間靜靜地嘅餐廳坐耐啲傾下計真係好難。好彩最後喺OpenRice搵到呢間Cafe! 餐廳唔大,記住要book位呀! 雖然餐廳附近都係酒吧,但佢嘅裝潢簡潔清新,入到去嘅時候有種離開左鬧市嘅感覺,好舒服。入面嘅裝飾擺設同埋餐具都好有心思。同朋友叫左一個set dinner, 一個沙律同小食。凱撒沙律 HKD73沙律雖然唔大碟,但菜嘅種類都算多,個凱撒沙律醬都好濃,正常凱撒沙律要有嘅都有,整體都唔錯。玫瑰鴨胸意大利飯HKD118擺碟好靚呀! 😍意大利飯軟硬度我覺得剛剛好,個玫瑰汁甜甜地好特別!冇諗過可以咁配搭而食落又唔覺得怪。份量比較少,男仔應該唔夠飽😆黑松露薯角 HKD薯角外脆內軟架! 黑松露醬好濃好正。鍾意黑松露嘅要試下。😋抺茶pancake 配香草雪糕HKD108抺茶pancake仔細細件,配埋雪糕同cream食,分量啱啱好。不過我覺得抺茶味如果可以再濃啲就更加好喇😂 玫瑰梳打 HKD28 (跟餐價) & 菠蘿梳打 HKD38梳打正常,唔會好甜。

同朋友叫左一個set dinner, 一個沙律同小食。

凱撒沙律 HKD73
玫瑰鴨胸意大利飯HKD118
擺碟好靚呀! 😍
份量比較少,男仔應該唔夠飽😆
黑松露薯角 HKD
薯角外脆內軟架! 黑松露醬好濃好正。鍾意黑松露嘅要試下。😋
抺茶pancake 配香草雪糕HKD108
玫瑰梳打 HKD28 (跟餐價) & 菠蘿梳打 HKD38
梳打正常,唔會好甜。
2019-01-14
2019-01-15 125 浏览
約了朋友在這聚會。當初選擇這裡,因為環境及咖啡店好像有幫助弱小社羣。平日晚餐時間,客人不算多,入座後有90分鐘進餐。套餐價錢不算太貴,約百多元,包括湯,主菜及飲品,加錢有蛋糕或轉飲品。本來加了蛋糕,但可能店內運作有一點混亂,結果吃不到蛋糕。我叫了意大利飯,而朋友叫了意大利粉,湯及主菜味道算不錯,擺盤也很美⋯⋯但有一個大問題⋯⋯就是份量太少!朋友的意粉份量勉強可以,但我的意大利飯,太迷你...份量太少!作為一個普通成年人完全不夠飽!如果加上蛋糕可能勉強足夠。結果這天,完全吃不飽。如果份量多一點,貴一點點也可。或許這家店不太適合作正餐不過下次可以試試甜品咖啡(支持有心小店)

本來加了蛋糕,但可能店內運作有一點混亂,結果吃不到蛋糕。

結果這天,完全吃不飽。

如果份量多一點,貴一點點也可。或許這家店不太適合作正餐

不過下次可以試試甜品咖啡(支持有心小店)
2019-01-13 654 浏览
繁榮都市中,休息處,估唔到尖沙咀都會有間令人放鬆心情。鋪頭唔起眼,但因為開係酒吧附近,會被佢花花世界吸引,一進門彩色繽紛裝飾裝修,好似去另一世界,超有外國餐廳感覺,一d都唔似香港。睇得出老闆好有心機,心思,連餐牌都靚過人。完全俘虜我個心😂😂😂 食物方面都做得好好,好有心機擺設,味道起好,唔係得個樣。餐湯:波菜忌廉: 淡淡忌廉,濃郁波菜,唔同平時西餐,打碎曬d波菜,所以口感好好主菜:明太子醬海蝦扁意粉一定要試系列,香濃明太子,一d都唔孤寒每一淡意粉都有明太子味,蝦係彈牙蝦,最怕食梅蝦,意粉煮得岩岩好,唔會過淋過硬,份量剛剛好。和風玉子芝士流心黑豚肉漢朳竹炭漢堡意外驚喜,漢堡包係好軟悉,係香港真係第一次食到,再加上黑豚肉汁,厚厚玉子,完全係嘩.......一聲,人間美食,最緊要食完,完全唔覺得肥膩飲品洛神花茶,一出場以經bing bing 眼, 擺放一朵花,完全吸睛擺設,忍唔住要影多幾張相🙊🙊🙊。味道香濃,細心地會有一杯小蜜糖俾你先己加👍🏻👍🏻柚子梳打叫左個普普通通野飲,不過好味,好小鋪頭,做到夠氣同柚子份量好多香蕉班戟又係吸睛系列,一拎出黎,完全係令人心心心眼,貌概同味道遠遠勝於甜品鋪,

食物方面都做得好好,好有心機擺設,味道起好,唔係得個樣。
餐湯:
主菜:

和風玉子芝士流心黑豚肉漢朳竹炭漢堡

飲品

柚子梳打
香蕉班戟
又係吸睛系列,一拎出黎,完全係令人心心心眼,貌概同味道遠遠勝於甜品鋪,值得一食
係香港好少會有一間,令人放鬆心情,
完全身處係奇幻世界,仲要唔係得外表,食物質素,擺設都很有心思,價錢合理。以後又會多一個聚腳點,飯堂🙊🙊🙊
2019-01-09
上網見到有間cafe好靚好多花花, 特登搵佢出黎試下 lunch set 都係$68起, 都ok wo 餐廳細細但裝修好有心思, 成間都係以粉藍粉紅色為主, 仲擺左好多花花, 即刻少女心大爆發 D裝飾品都好靚, 忍唔住影多幾張相 點左個黃金卡邦尼意粉, 同平時Carbonara 有D唔同, 呢個係用左咸蛋黃, 所以叫黃金卡邦尼意粉, 個味唔錯但意粉如果有咬口多少少就更好~ 另一個點左煙三文魚竹碳芝士漢堡 拌碟仲有nachos添 D煙三文魚超級多~ 竹碳飽係無竹碳味既, 不過就烘過, 所以個飽係脆既, 都幾得意~ 飲品點左Latte, 擺碟擺得好靚 仲有果仁送咖啡 另一杯點左洋甘菊茶, 一樣好靚 見到D pancake好靚, 所以都點左個玫瑰pancake, 份量唔多, 只係兩塊, 賣相好靚 可惜有少少凍同硬 Pancake 入面都有玫瑰花瓣架 間cafe好靚, 最岩同閨蜜黎打卡影相食野傾計~
上網見到有間cafe好靚好多花花,
特登搵佢出黎試下
lunch set 都係$68起,
都ok wo
餐廳細細但裝修好有心思,
成間都係以粉藍粉紅色為主,
仲擺左好多花花,
即刻少女心大爆發
D裝飾品都好靚,
忍唔住影多幾張相
點左個黃金卡邦尼意粉,
同平時Carbonara 有D唔同,
呢個係用左咸蛋黃,
所以叫黃金卡邦尼意粉,
個味唔錯但意粉如果有咬口多少少就更好~
另一個點左煙三文魚竹碳芝士漢堡
拌碟仲有nachos添
D煙三文魚超級多~
竹碳飽係無竹碳味既,
不過就烘過,
所以個飽係脆既,
都幾得意~
飲品點左Latte,
擺碟擺得好靚

仲有果仁送咖啡
另一杯點左洋甘菊茶,
一樣好靚
見到D pancake好靚,
所以都點左個玫瑰pancake,
份量唔多,
只係兩塊,
賣相好靚
可惜有少少凍同硬
Pancake 入面都有玫瑰花瓣架
間cafe好靚,
最岩同閨蜜黎打卡影相食野傾計~