2017-11-23
一直都想試下食下啲正宗印度咖喱。但又唔敢去重慶食。一黎唔知邊間好,二黎驚溝通唔到又唔識睇佢餐牌,又驚危險 😅所以都無機會食。今日朋友帶路,話帶我去試正宗印度咖喱,唔洗去重慶食。就係亞士厘道,見到 (Issi)隔離,上4樓就係喇!都唔難搵。開門入去就得 👳然後啲職員就會好nice咁安排你坐底。佢地係用ipad 落單,好PRO.👍餐牌方面都唔洗擔心,佢有中英文對照,仲有d圖你睇。無食過印度素菜既我,無從入手。唔知食咩好。揀左好耐,個員工黎左介紹我地食咩好。好nice 👍好快就上菜喇!🍽🍴鷹嘴豆印度油餅大家放心,有餐具提供 😂好大個薄餅,仲大過個頭。脹卜卜 。過左幾十秒,就會慢慢塌落黎,好搞笑。佢會配一個咖喱汁,有啲豆係裡面。都唔會太辣,個咖喱沾落去個薄餅度都幾好味。個薄餅好有咬口。👍唔錯。都幾岩香港人口味。個樣似山根個皮。叫左杯芒果奶昔。都幾濃味既芒果 👍如果想解辣,呢杯野飲都岩。酸奶配薯蓉配炸圓脆餅。好特別既小食。初初以為係熱食黎。點知咬落去係好凍的 😯咬落去都幾脆,加上啲酸奶係上面。有啲似食緊泡芙既感覺。幾開胃。都唔差 😋印度千層煎餅呢個好香既薄餅味!👍食落似手抓餅既感覺 👍幾好味!佢
所以都無機會食。
今日朋友帶路,話帶我去試正宗印度咖喱,唔洗去重慶食。
就係亞士厘道,見到 (Issi)隔離,上4樓就係喇!
都唔難搵。開門入去就得 👳
然後啲職員就會好nice咁安排你坐底。
佢地係用ipad 落單,好PRO.👍
餐牌方面都唔洗擔心,佢有中英文對照,仲有d圖你睇。
無食過印度素菜既我,無從入手。唔知食咩好。
揀左好耐,個員工黎左介紹我地食咩好。好nice 👍
好快就上菜喇!🍽
🍴鷹嘴豆印度油餅
大家放心,有餐具提供 😂
好大個薄餅,仲大過個頭。脹卜卜 。
過左幾十秒,就會慢慢塌落黎,好搞笑。
佢會配一個咖喱汁,有啲豆係裡面。
都唔會太辣,個咖喱沾落去個薄餅度都幾好味。
個薄餅好有咬口。👍唔錯。
都幾岩香港人口味。
個樣似山根個皮。
叫左杯芒果奶昔。都幾濃味既芒果 👍
如果想解辣,呢杯野飲都岩。
酸奶配薯蓉配炸圓脆餅。好特別既小食。
初初以為係熱食黎。點知咬落去係好凍的 😯
印度千層煎餅
呢個好香既薄餅味!👍
食落似手抓餅既感覺 👍幾好味!
佢個咖喱同頭先個咖喱味係一樣既。
感覺呢個薄餅更好咬口👍
仲有配蔬菜薯蓉,又幾好味!
餐廳都幾full人黎食,除左啲印度人會黎食外,都有香港人,外國人黎食。仲可以坐係出面食。
經過今次既印度菜體驗,感覺都幾好,野食都唔差,幾岩我口味。價錢亦好平民,都係6-70 蚊度。
👍唔錯!