2017-01-12 592 浏览
電話無電速去711借電,再行下就入左成橦有野食既大樓!韓引起就想食韓燒,望又望睇下有無?有!仲要放題,燒得一定係放題先過引!有哂海鮮雞羊 牛豬 菜麵飯湯小食同野飲,包左韓國汽水同茶。食雪花牛仔肉入口溶既感覺,好食!西施牛肉片就薄,再嚟牛肋骨肉感比較多,牛柳片好嫩好食同份量大。牛利少少蘇,燒完好野味。牛正,份量足豬頸脊肉同豬頸肉油花都重,豬頸肉好爽厚肉。五花腩肉好油份重好香好食,再食豬梅肉好薄,對比好大,兩者包菜又係另一享受。雞翼好細心一開二,肉質幾好好滑。有骨既肉重味點。羊脾肉同羊西冷都幾好肉,西冷就實點厚肉,味道更濃。脾肉就細面比較易咬同多汁嫁。海鮮有生蠔好鮮都好快熟,好新鮮,肉好厚,又唔會縮到好細。帶子同扇貝燒完都仲好鮮味,好好食,encore左2次!魷魚圈好彈牙好大片,燒完都仲好juicy。另外,咖哩魷魚鬚都好值得試,咖哩味好入味,好爽口。炒年糕好辣彈牙。我地叫一份量,都有5條到,夠過口引。韓國粉絲好食又足料,有整另外送上既小食 菠菜 芽菜同泡菜。粉絲好爽口,唔會痴到一舊舊。炸泡菜餃子好熱,比韮菜濃味。大蘿白我比擦爐,好特別,我地擦到勁黃。雪條勁奶味,好食!勁貼心有去味噴,走前整
食雪花牛仔肉入口溶既感覺,好食!西施牛肉片就薄,
羊脾肉同羊西冷都幾好肉,西冷就實點厚肉,味道更濃。
脾肉就細面比較易咬同多汁嫁。
海鮮有生蠔好鮮都好快熟,好新鮮,肉好厚,又唔會縮到好細。

雪條勁奶味,好食!勁貼心有去味噴,走前整一整無乜味。有哈蜜瓜 香蕉同芒果味。哈蜜瓜好好好食。
  • 韓式炒粉絲
2017-01-12 155 浏览
726成橦都係野食又有靚景,一定擇到所以帶左朋友嚟,呵呵。佢算係韓迷,就食韓燒。有得望景,分好哂海鮮雞羊 牛豬 菜麵飯湯小食,另外可加錢要酒,包左韓國汽水 可樂 C+。週邊小食既炒年糕好辣但好彈牙。我地叫一份量,都有5條到,夠過口引。水冷麵份量大,好冰配燒肉一流,一冰一熱,有青瓜同麵好爽!年糕湯既年糕同炒年糕不多,不是長型而是圓圓地配帶菜,清而煙un感好好。炸韮菜餃子好熱,新鮮勁炸!好香口同好飽滿既料。韓國炸雞既雞都好嫩,估佢唔到,呵呵幾正。開始講燒肉啦,先講牛。最好食雪花牛仔肉!少少肥但肉質鮮美,實又厚,入口少少溶既感覺。西施牛肉片就又薄又大舊,牛肋骨有骨好入味都肉多,比牛仔肉實但薄。牛柳片好嫩好食同大既,比牛柳粒好食。然後係豬,豬頸脊肉比豬頸肉少肥,但我鐘意豬頸肉滑點同爽啲,前者反而多肉為住,肥肉少。厚切豬腩肉同五花腩肉就後者更多油花,同我地燒得好點haha可能因為有油,食落好juicy。豬梅肉都薄,包菜一流!好好吃感!同包左清下油感!芝士腸同雞腸都ok,芝士少少爆。雞有雞翼好細心一開二,雞皮當油haha同雞肉都好滑既,爐都夠熱好快熟,肉質幾好唔會好多雞肥肉油。包菜都幾好,小心點食
週邊小食既炒年糕好辣但好彈牙。
開始講燒肉啦,先講牛。
雞有雞翼好細心一開二,雞皮當油haha同雞肉都好滑既,爐都夠熱好快熟,肉質幾好唔會好多雞肥肉油。包菜都幾好,小心點食。

羊有羊脾肉同羊西冷,前者好味同有羊味過西冷,可能我地燒耐左haha西冷肉感多,但脾肉運動肌肉高爽點同smooth點。
海鮮有生蠔好鮮都好快熟,好新鮮,肉好厚,又唔會縮到好細。
帶子同扇貝連殼都好食,但有殼既更吸引,食得更實在,好欣賞同重本!算大大隻!另外大蝦都要食,好彈牙既,點燒都好食唔會黑哂,同大隻近虎蝦咁。

咖哩魷魚鬚同魷魚圈燒完唔會太掉,濕有汁幾彈都,好食。
自助汁同有大蘿白比我地擦下個爐,唔洗浪費時間轉爐,正,服務上野同收野都快!放題好滿足。
  • 雪花牛仔肉
2017-01-07 277 浏览
知道旺角呢一頭開咗呢一棟新嘅搵食地方,成日都心思思想再嚟試下唔同嘅餐廳。去到樓下見到佢嘅廣告,餐廳個名好特別,係好似一個我好鍾意睇嘅韓國綜藝節目,就吸引到我去試下啦,而且都好耐冇食過韓燒,今日真係要試下。呢度係以放題形式嘅任飲任食,前菜有泡菜同芽菜,侍應好細心咁提醒舊蘿蔔係用嚟清潔燒爐嘅,好彩佢睇下我如果唔係我估我一定會食咗落肚。唔好講少先試咗佢個海鮮先,叫咗生蠔扇貝、大蝦、帶子、龍利魚、多春魚。要讚下嘅係佢嘅燒元貝,好大隻,好新鮮。燒野食好處係在於可以將海鮮嘅鮮味鎖曬係入面,好少流失,食到海鮮嘅原味。另外要讚下嘅係佢嘅大蝦,係真係好大隻嘅,同埋係新鮮,燒完之後仲係鮮嫩多汁。 另外推介佢嘅係豬頸肉、牛柳粒、同埋牛肋骨。基本上呢一度關於牛嘅嘢,都係好好味,食得出唔係水準差既牛。同埋佢特別係表面上冇啲咩醃料, 但係嗰啲牛入面,除咗原汁原味嘅肉質之外,仲有啲唔同嘅配料味道,例如係檸檬汁咁,非常之有驚喜。不得不提嘅係呢度有得食韓式炸雞,係喺其他食韓燒嘅地方搵唔到嘅,兼且炸到金黃色好搶眼,亦唔會炸到乾爭爭,同喺韓國食到嘅味道係差唔多。 啤酒同埋汽水都係任飲,其實都好抵。

2017-01-07 199 浏览
旺角不嬲都係食嘢嘅天堂,食物種類多而且價錢相對不貴,所以成為很多年青人留連的地方。而且係旺角,除了街頭小食,放題及韓燒的餐廳十分多,如果你要一間一間試晒,我諗用一個月嘅時間都唔得今次我們揀了一間新開的燒肉店它位於彌敦道726號9樓全層,這座大廈大部份都是食肆,試完呢間下次可以再黎尋食我哋七點幾左右嚟到,今日又係平日,所以人不是太多我哋好快就可以入場首先值得一讚的是他的椅子可以用來放包包,咁就唔驚啲燒肉味入晒個袋(加埋爐上面的抽氣)講到韓式燒烤、燒肉放題,主角當然是肉!我哋二話不說就將每一款牛豬都點兩碟試一試呢度嘅選擇好多,就係牛到分為七種:肥牛、牛脷、雪花牛仔肉、西施牛肉片、牛柳粒等等等等當中我特別喜歡佢嘅牛肋骨,這裏的肉特別有牛味,肉質柔嫩另外西施牛肉片也十分值得一試 ,他的肥膏條理分明,不會太肥也不會太瘦豬方面,我極力推薦厚切豬腩肉,唔好睇佢好似好肥,食落完全冇油膩的感覺,可能燒嘅時候已經將啲肥油逼左出嚟,不肥但好香如果你哋覺得純粹燒肉好熱氣,咁你就應該叫一個生菜籃中和一下,可以試一試生菜包的食法,將剛剛燒完的肉放上去,再加上醬料捲起來放進口裏,別有一番風味食都有少少口乾,就可以出

今次我們揀了一間新開的燒肉店

我哋七點幾左右嚟到,今日又係平日,所以人不是太多

我哋好快就可以入場

講到韓式燒烤、燒肉放題,主角當然是肉!
我哋二話不說就將每一款牛豬都點兩碟試一試
當中我特別喜歡佢嘅牛肋骨,這裏的肉特別有牛味,肉質柔嫩

食都有少少口乾,就可以出去雪櫃拎野飲,不過計我話食燒肉梗係要陪燒酒,所以我哋點了一支柚子味的燒酒,一邊吃燒肉一邊喝兩杯
(不過燒酒就要自己加錢)

千祈唔好食肉食得太飽,因為仲要預留位置食海鮮
海鮮的選擇也有很多,最驚喜係有扇貝及生蠔

不過燒海鮮就相對比較難控制生熟

太生食始終有風險,而太熟有會搶走海鮮的鮮味

不過這裏的海鮮尚算不錯,雖然燒得更熟一點,仍然保持到鮮味
最後我們把各樣小食都試一遍,當中最鍾意嘅係韓式炸雞,雞肉炸得很香,而且他的韓式辣醬也配合得很好,這個我們之後番點左黎食

食到差唔多九點,見到門外排了很多人,原來就快到優惠時段

不過正所謂「早買早享受,遲買多折扣…」,我哋享受完呢餐咁豐富嘅晚餐,其實都只是每人$300左右,以呢個質素來說,已經十分抵食
2016-12-29
2017-01-07 142 浏览
男朋友同我都冇得放聖誕正日,決定向12月28日一齊放假,食餐好既燒肉放題,慶祝一番!!今次選擇左向旺角食韓燒,夠晒方便,食完仲可以行下朗豪坊地方不算太大,不過每張枱都相隔左一些距離,都算坐得舒服。而且收費算吸引什菜沙律酸酸辣辣的,好開胃。蔬菜的種類多而且新鮮爽脆。燒左前後兩轉肉,最驚喜食到雪花牛仔肉牛味都濃郁,醃的味道也很惹味,只需輕輕一燒,肉邊一圈帶焦脆就更香口。韓燒主打當然是五花腩,餐廳的五花腩算是厚切,層層豬肉肥瘦相間,燒至金黃色後,食落夠JUICY又有淡淡油脂香,用生菜包住一齊食又是另一享受,感覺清新,可一食再食海鮮就點左帶子、生蠔、大蝦,魷魚,鯖魚。游水大蝦燒完後肉質彈牙爽口,即刻入紙點多一次。而生蠔同帶子都幾新鮮。韓燒都好鍾意燒鯖魚,沒有骨啖啖肉,最岩食肉獸冰冰涼涼的水冷麵,食完即時降低熱氣感覺,麵質又煙韌,口感不錯韓燒又點會少得韓國燒酒呢(只需額外加$12),店員推介我地試柚子味,甜甜的,好滿足

今次選擇左向旺角食韓燒,夠晒方便,食完仲可以行下朗豪坊
什菜沙律酸酸辣辣的,好開胃。蔬菜的種類多而且新鮮爽脆。

2016-12-28
庆祝纪念
圣诞节
  • 雪花牛仔肉
  • 五花腩
2017-01-06 140 浏览
印象中已經有一段時間無食韓燒,今日同朋友食,都決定揀間有質素嘅。去到旺角呢間running燒,首先各款肉類食材選擇好多,其次跟住有傳統嘅韓式小食,泡菜辛辣味中又帶自然嘅味道,芽菜又有著爽勁,先勝人一籌。接著當然係燒海鮮嘅時間,原隻生蠔、帶子、魷魚、多春魚等等一次過上場,場面都咪話唔震撼。震撼之餘,味覺上亦豐富左我地嘅感受,原隻生蠔保持左濃郁嘅鮮味,絕對選料新鮮; 多春魚條條飽滿,魚肉結實; 而魷魚亦係彈牙非常,一定係必叫之選。肉類方面,牛舌、雪花牛仔肉、牛肪骨、雞翼等等都滿足到我地愛肉之人。輕輕微煎二三十秒牛仔肉,食到嫩滑嘅口感,牛香滿鋪口腔之中; 而燒雞翼將雞皮燒得金黃,皮脆多汁,又係好好食。水冷麵係我地第一次嚐試嘅食品,味道咸咸地,麵條有碎冰伴住,保持住彈牙嘅質感。最後嘅甜品時間有韓式雪條,香蕉味、蜜瓜味任君選擇,味道清新自然,可以化解油膩嘅感覺。
2016-12-29
2017-01-06 1685 浏览
朋友們對任食情有獨鍾,選擇離不開放題或韓燒!而且她們是RM粉絲,故此順理成章來到這裡。收費與一般坊間的任食韓燒無異,是可以接受得到的價錢!首先先送上三碟前菜~麻油菠菜 - 濃濃麻油味搭配有咬口的粒狀芝麻非常香,加上嫩嫩的菠菜,整體味道不錯。芽菜清新爽口,清清地食別有一番風味。泡菜毫不嗆喉,甜甜辣辣頗開胃!白蘿蔔是專門涮鍋子,避免黏底的情況!水冷麵 - 賣相看落不錯,冰感亦十足!不過麵條扭作一糰,食時有點不就手!韓式炒粉絲 - 粉絲炒得尚算乾身,味道粉稔彈牙,配上蔬菜及粒狀芝麻,更顯豐富!韓式炸餃子(泡菜 + 韮菜) - 煎得尚算金黃,味道脆卜卜!個人較喜愛韮菜味,覺得餡料脹卜卜又爽口。泡菜餃子餡料比例相對較正常,味道甜甜辣辣。韓式炸雞(原味 & 少辣) - 皮層粉漿不太厚,食落脆而薄身!肉質挺嫩滑不嚡。辣醬甜甜頗為惹味~朋友們是海鮮發燒友,當然要點海鮮止止口癮。魷魚圈 - 質感厚而煙韌,回彈性高!帶子 - 雖然體積上有點迷你,不過質感味道均告爽彈!扇貝 - 肉身尚厚,食落滑溜煙韌!朋友連殘留在殼上的汁均飲得一乾二淨。蝦 - 質感不算太厚,不過肉質夠鮮甜!朋友們已經食了不下十多串。雞翼
朋友們對任食情有獨鍾,選擇離不開放題或韓燒!
而且她們是RM粉絲,故此順理成章來到這裡
收費與一般坊間的任食韓燒無異,是可以接受得到的價錢!
首先先送上三碟前菜~

白蘿蔔是專門涮鍋子,避免黏底的情況!
水冷麵 - 賣相看落不錯,冰感亦十足!
不過麵條扭作一糰,食時有點不就手!
肉質挺嫩滑不嚡。辣醬甜甜頗為惹味~
朋友們是海鮮發燒友,當然要點海鮮止止口癮。

魷魚圈 - 質感厚而煙韌,回彈性高!

帶子 - 雖然體積上有點迷你,不過質感味道均告爽彈!

扇貝 - 肉身尚厚,食落滑溜煙韌!
朋友連殘留在殼上的汁均飲得一乾二淨。

蝦 - 質感不算太厚,不過肉質夠鮮甜!
朋友們已經食了不下十多串
雞翼 - 體積不算肥美,但肉質嫩滑,皮層亦不容易黏到

豬大腸 - 煎得剛好,入口有種焦香及軟綿綿的膠質感,煙韌又彈牙!

豬耳 - 味道外柔外嫩,質感堅實彈牙,確實予人愛不釋手!

厚切豬腩肉 - 充滿著香氣及油脂,質感厚而不韌,肉質本身帶點微甜味,配上以水果製成的醬汁,更顯香口
汽水飲品 - 自行出去選擇
。不過汽水可以化解食燒肉的悶氣!
2017-01-04 125 浏览
平日晚上,這間食店受歡迎到你唔信,幸好前一日打電話預約,否則walk in 都有可能要等我第一次幫襯這家韓燒店,內裡裝修幾骨子,坐得幾舒服!前菜跟其他韓燒店差不多。不過食物種類就比別家多頭兩三round,親個爐咁乾淨,當然要點肉啦!基本上牛雞豬咩都點過!肉類方面,每塊大概有手掌咁大,size來說非常好!因為煎熟後有啲縮水,但又不會太細塊,容易方入口!這裡就連雞翼也幫我們剪開,除了可以容易煎熟外,我們進食時也很方便咁多種肉來說,我最喜歡這裡的牛肉!因煮熟後吃仍然吃到很鮮的牛肉味,而且不會很實,吃得出很新鮮待我們吃夠肉類才開始點海鮮這裡的海鮮令的印象深刻,因為廚房師父除了把蠔等海鮮洗得很乾淨外,亦很有心思地把魚片捲成玫瑰花形狀很美呢!這裡的海蝦又大隻又生猛,而更驚喜是蠔和帶子亦比其他韓燒店提供的大隻,在煮的時候,我加了少少蒜落在海鮮上,那份蒜香配在海鮮上,非常好吃!吃得放題,當然要食返夠本點了幾轉海鮮,都沒有走單!真心俾讚最後當然唔少得甜品!韓國melona 雪條!絕對有保證!這裡食物品質不錯,好吃又沒有走單,飲品是自助形式!點了咁多轉,我估我地都回本哈哈真心推介俾各位!
我第一次幫襯這家韓燒店,內裡裝修幾骨子,坐得幾舒服!
前菜跟其他韓燒店差不多。
不過食物種類就比別家多

頭兩三round,親個爐咁乾淨,當然要點肉啦!
基本上牛雞豬咩都點過!

待我們吃夠肉類才開始點海鮮

很美呢!
吃得放題,當然要食返夠本
點了幾轉海鮮,都沒有走單!真心俾讚

最後當然唔少得甜品
韓國melona 雪條!絕對有保證!

真心推介俾各位!
2017-01-03 219 浏览
之前聽朋友講開左間韓燒放題係旺角,甘我就梗係襯今次gathering乘機試下啦!餐廳位放九樓,而店內地方唔係話十分大,基本就一眼睇曬。不過店內裝修就有好年輕既感覺,而且都好有韓式燒烤店既味道。飲品係出面雪櫃自己仼拎,而且除左有燒烤食之外,仲有各種韓式小食,沙律 ,年糕,麵食等等!相比起其他韓式燒烤店,依間舖頭係多好多選擇!一坐低已經先上幾碟前菜,除左根本既泡菜外,仲有我最鐘意既大豆芽同綠色個菜,好入味,正!個大蘿白高唔係for我把食,係用黎刷個燒烤鐵盤既。依到海鮮既種類都有幾多既選擇,而且全部都好新的。蝦大大隻,好鮮甜,肉質都夠曬爽口。有幾隻仲食到有d蝦膏添!帶子又係大大粒,夠曬爽口彈牙。燒扇貝仲唔乾身,好juicy!燒蠔又係1 d都唔腥,又係好鮮甜,好好味呀。多春魚好飽滿,一咬d春已經爆曬出黎。煎到外皮少少焦就食得,好香口。至於肉方面,醃味做得唔錯,好夠味。幾乎所有肉我都有試。五花腩好食,燒個時油脂香出曬黎,未食已經好吸引。豬頸肉肥瘦適中,不錯。豬肉片味道都好夠味,點d生菜包住一齊食就真係無得輸。個甜品係韓式刨冰,食完係可以refill的。個樣好得意,所以手機食先是常識吧。刨冰份量都
依到海鮮既種類都有幾多既選擇,而且全部都好新的。
刨冰份量都幾多,同fd share就最岩。至於味道,甜度適中,而且有我最愛既糯米糍粒粒,好煙靭糯軟。另外仲有d爆珠,一咬即爆左d汁出黎,好過癮。
2017-01-02 128 浏览
可能係因為早幾日同朋友去左另一間食韓燒有左比較,差唔多嘅價錢黎講,呢間放題實在係差少少。食物種類一般,飲料同醬料都係自助(水反而得熱水),但醬料無哂好耐都唔會加。肉類嘅選擇幾多,但海鮮例如蝦、帶子同生蠔唔太新鮮。員工除左上食物,基本上係唔會幫你收碟,成枱都係吉碟同殻都唔會收,叫人埋單丟低張單就走左人,想比錢仲要我自己叫人,又唔知自己上左甜物未,服務有少少強差人意。
2017-01-01
  • 肉類、冷麵
2016-12-29 245 浏览
朋友生日想任食,呢排壓力太大,想無節制咁佞去放縱,今次揀食左韓燒放題,上網隨便搵見旺角running燒地點又就腳又咁多人話好食,就book位試下,呢度款式幾多,種類都多,連甜品刨冰都有咁先正,食完咁熱氣既燒肉,食返d冰凍既刨冰真係正,飲品都多選擇仲有韓式飲品添 ! 一坐底侍應放底幾款開胃小食比我地, 芽菜,菜苗同唔少得既泡菜,味道都唔錯! 食物肉質都唔錯一d都唔韌,調味調得幾好,牛肉豬肉都切得薄薄地,方便一燒就食得!我最愛既五花腩肥瘦適中,食落口唔會膩唔會韌,岩岩好! 牛脷都幾淋大大塊配埋醬汁一齊食都唔錯!雞翼調得好入味,少少辣好開胃! 帶子大大隻,鮮甜好味! 蠔都幾新鮮大隻,啖啖肉,其他海鮮亦唔差,怕漏可以夾埋菜一齊食,就冇咁漏 ! 豬腸味道調得唔錯,但少少韌我麻麻地啦!最後甜品刨冰我揀左士多啤梨味,有彩色珍珠,棉花糖,雪米糍加埋刨冰,有即刻解暑既感覺,溝埋一齊煙煙韌韌口感唔錯!
我最愛既五花腩肥瘦適中,食落口唔會膩唔會韌,岩岩好!
帶子大大隻,鮮甜好味!
豬腸味道調得唔錯,但少少韌我麻麻地啦!
2016-12-25 353 浏览
今日又約左人食野,姐妹工作唔開心要狂食一番,鐘意食韓式燒肉,我上次來過,見任食又抵,訂左呢間。工作唔開心,大家都係一樣處境,先來D可樂,飲左幾"觀" HDigh 爆,友人愛Lotte 野飲,不斷Encore。再來今次又食豬腩肉,呢度最推介,油花十足,又豬肉無話有豬"蘇"味,反而好有油香,燒到有D焦,香口咁香又夠腍軟,好食到停唔到。至於D海鮮血,扇貝同蠔都同上次一樣,算新鮮,起碼無腥味,燒時加D蒜蓉,最重要係燒透D,個人最愛加少少韓式辣醬,會更惹味,但係友人話魷魚就麻麻,無咩魷魚味,又韌左D。蝦都OK,中SIZE,有D肉地,燒起好鮮甜。今次原來發現燒雞腎係好好食,爽爽脆脆,有DD蘇蘇地,但係口感好過癮,加辣醬食好正。(今餐食左好多海鮮野,值番票價)水準都OK。因為無飯氣,食左個胡椒味烏冬,個湯胡椒味好香,夠晒驅寒,食落好滑。個甜品係朱古力刨冰,其實雪米糍同D麻糬好煙韌,但刨冰好似大粒左D,細番D會perfect 好多,加埋朱古力味道,我鐘意呢款味道的刨冰,友人更愛,食左減晒壓。今次真係食到盡興。
2016-12-22
  • 豬腩肉
2016-12-25 861 浏览
平安夜不吃聖誕大餐有甚麼好選擇? 今晚我選擇了與友人們當一晚食肉獸,去旺角running燒狂吃韓式燒肉放題~ 這裡的燒肉選擇不勝枚舉,豬 、牛、羊、雞、海鮮款式應有盡有,完全能滿足我們吃肉的聖誕願望。除了前菜外,running燒附上一大塊白蘿蔔予我們清潔如燒焦的鍋面,十分細心。不過我們技術好,沒有燒焦呢,哈哈!下單後,一整盤燒肉來到桌前,大家的眼睛亮晶晶💖朋友A獨愛厚切豬腩肉 有點油脂的豬腩肉,本身肉質的鮮甜味,加上獨門的秘製醬汁層次感倍增。我則愛西施牛仔片與牛肋骨,經燒烤過後散發出的香氣,多汁,不少肉類有著微酸果香和甜度,吃起來有種清新特殊的香料香氣,襯出了肉類的香甜。牛柳片烤的時間越短能鎖住的肉汁越多,用較大的火烤,才能把油脂逼出來,且有外焦內嫩的好口感。雞翼及調味雞肉肉質很鮮嫩,比想像中的有嚼勁~ 不像平日一些韓式烤肉店的雞肉軟軟爛爛,朋友B啃得好過癮~燒豬腸我吃了,因為我燒得焦一點,所以吃不出肥肥軟軟的感覺,只吃到煎得香香酥酥的肉😂朋友也說真的很好吃,一下就替我吃光了,又說可以不用沾醬,直接吃就很美味。吃到尾聲的時候,running燒的大廚忽然出然我們眼前,問我們好不好吃😂我們

不過我們技術好,沒有燒焦呢,哈哈!

吃到尾聲的時候,running燒的大廚忽然出然我們眼前,問我們好不好吃😂我們說很好吃呢~ 燒肉全都不用沾醬已很美味,他解答了我原來他用了傳統韓式醃製肉類方法,加入梨汁,菠蘿汁等,所以燒肉才會這麼入味,亦不會有膩味的感覺。另外原來這大廚從前是在喜來稀肉當師傅,難怪running燒的味道有點與喜來稀肉的味道。(便宜的價錢吃到喜來的味道,我們賺到了。)
原味五花腩、烤肥牛及牛脷大廚建議我們沾辣椒醬吃 (我們一直原汁原味沒沾醬吃)
他說辣椒醬是他自行獨家調配,吃起來跟坊間不一樣。因為肉質的口感不錯,建議醬料不用沾太多,稍微提味一下就可以了。

薄薄的原味五花腩看起來很軟嫩,而且沒有豬肉的腥味,只保留美味的香氣。

肥牛,五花腩外層烤到金黃酥脆,外酥內軟的口感,燒過後真的吃得到細膩又厚實的美味享受。
海鮮控的我非常積極地點海鮮,先來新鮮生蠔三顆~
生蠔肥美度一般,勝在夠鮮味,入口就像牛奶一般的綿密滑順,充滿魔力,讓人一顆接著一顆,欲罷不能。
繼續海鮮盛宴~

帶子挺鮮甜的,處理得非常乾淨,被我燒到像磯燒元貝般😂

扇貝大約有一個拳頭那麼大,慢燒讓扇貝看起來更加可口,用筷子輕輕的夾起,可以先感受到扇貝彈跳的觸感,入口後扇貝如預期的鮮嫩多汁。

蝦 燒到恰到好處,簡單的燒烤方式更能吃出蝦本身的鮮甜,蝦肉爽彈帶脆度的口感,讓原本就喜歡吃蝦的我讚不絕口。

魷魚圈肉質豐厚鮮嫩,彈牙的口感加上鮮美的味道,就像在魷魚在嘴裡跳舞一般。
雖然很愛吃肉,但也要吃蔬菜平衡一下~
雜菜沙律這盤生菜、蘿蔔、青瓜沙律裡面已經加了韓國醋汁,稍微拌一下就可以吃了。

新鮮爽脆的生菜沙拉搭配酸酸甜甜的韓國醋汁,感覺很爽口開胃,單吃已經很好吃,當然也可以伴燒肉一起吃。
韓式炸餃子

泡菜口味炸餃子,微酸微辣的泡菜,鹹辣香恰到好處。

韮菜餃子每一顆都很壯碩,把韮菜塞得滿滿的,金黃焦香的外皮,完整的保留了內餡的香甜,韭菜讓人口齒留香。
韓式炸雞與噴火炸雞外酥內嫩,兩款炸雞中間保留的肉汁都不算少,吃起來很是順口。

噴火炸雞選了小辣,所以不會有辛辣,而且有少許酒香?
水冷麵有青瓜、醃蘿蔔和蕃茄作配料,個人覺得吃之前最好把麵條剪開,因為麵條彈性一般,一整糰很難吃到。
最後當然是聖誕節快樂!
2016-12-19 566 浏览
一上到去係有好大陣韓燒味道見到門口有除味噴霧都算細心爐有蘿蔔係俾你洗pan但之後覺得無乜用,直接換得塊仲好上菜速度係非常快每次點只可以每款點6件所以都係慢慢食,擺到一枱都係,食得有啲吃力個人覺得牛比豬好食而且醃過,醬汁都唔需要點就放得入口雞腎非常爽豬耳就麻麻啦雞肉都唔錯其實都有叫海鮮貝類同魚係最正唔會太乾有夠鮮另外要提既係炸雞幾好食,唔乾,味道又ok不過價錢真係貴啦2百幾一個人呢個價錢可以有更好食物質素既選擇
一上到去係有好大陣韓燒味道
見到門口有除味噴霧都算細心
爐有蘿蔔係俾你洗pan
但之後覺得無乜用,直接換得塊仲好
上菜速度係非常快
每次點只可以每款點6件
所以都係慢慢食,擺到一枱都係,食得有啲吃力
個人覺得牛比豬好食
而且醃過,醬汁都唔需要點就放得入口
雞腎非常爽
豬耳就麻麻啦
雞肉都唔錯
其實都有叫海鮮
貝類同魚係最正
唔會太乾有夠鮮
另外要提既係炸雞幾好食,唔乾,味道又ok

不過價錢真係貴啦2百幾一個人
呢個價錢可以有更好食物質素既選擇
突然想食韓燒,又唔想食單點個種,想盡情不理價錢地食,但漢**既質素同衛生又差左好多。幸好得友人推薦呢間同Running man個名如出一轍既Running燒,但其實兩者係無關係的。收費價目表餐廳內走工業風的裝潢,牆上也有街頭畫的塗鴉,感覺很"型"! 最重要係抽風系統比想像中好,食完都無一身燒烤的油煙味。汽水果汁是任飲的,客人需到外面自取。餐單可選海鮮、牛肉、豬肉、雞、羊、蔬菜、年糕/麵/飯類、小食 (只限晚市供應)和甜品。還不少款式的真露、米酒和啤酒等,但不設任飲,價錢由最平的啤酒$18-$62不等。前菜分別有豆芽、泡菜和菠菜,三款開胃菜都不錯,可以無限加添。不過記住左上的白蘿蔔是不能食用的,因為它是拎黎將個烤盆的"黑焦"擦乾淨的!扇貝、帶子、生蠔、大蝦扇貝的大小不大穩定,時大時細,不過燒完後都不會很乾,食落口感軟嫩,還可以;大蝦燒完後肉質頗彈,所以都有再點過幾次;而生蠔同帶子的味道就一般般吧。雪花牛仔肉肉質鬆化,牛味都幾重,醃的味道也很惹味;薄薄的肥牛輕輕一燒,邊邊帶微脆甚為香口。呢度既厚切豬腩肉同五花腩都好好食,兩者都有醃過,前者仲加添左幾次,厚切豬腩肉層層豬肉肥膏相間,燒至金黃色
收費價目表
自助飲品櫃
汽水果汁是任飲的,客人需到外面自取。
前菜
扇貝
扇貝、帶子、生蠔、大蝦
厚切豬腩肉
呢度既厚切豬腩肉同五花腩都好好食,兩者都有醃過,前者仲加添左幾次,厚切豬腩肉層層豬肉肥膏相間,燒至金黃色後,咬落充滿肉汁,有超惹味的油脂香,不需沾醬汁都已經好好,大力推薦!
食得多肉要返點蔬菜平衡下,揀了冬菇、茄子和杏飽菇,不過菇類的蔬菜燒完後食落質感頗乾,反而菇子會好一點,但還是稍乾。
韓式炒粉絲
韓式炒粉絲
男人成日都好鍾意食炒粉麵,明知食熟食好易飽肚麵係都要試,好彩味道都算可以,甜甜地咬落帶點爽口的粉絲,比想像中好食。
芒果刨冰
刨冰款式不少,味道有紅豆/朱古力/士多啤梨/柚子/藍莓和芒果等,小妹就要了芒果刨冰,食落雖然仍咬到粒粒碎冰,不過加左點芒果醬後食落都可以,仲有煙煙韌韌的麻糬粒在內。

總結黎講小妹滿喜歡Running燒的,任食得來食物質素相當不錯,肉類都醃得夠入味和惹味;款式又不少,仲有熟食等選擇,食完又不會一身油煙味,絕對值得再來。
扇貝
厚切豬腩肉