ROYAL INN

餐厅: ROYAL INN
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-02-13 109 浏览
喜歡宮廷風的朋友仔一定知道,銅鑼灣和尖沙咀都有分店的 ⛲️𝐑𝐨𝐲𝐚𝐥 𝐈𝐍𝐍吧(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!!! 餐廳主打宮廷浪漫風,以白色為主調,延續餐廳的一貫風格呀🫶🏻~相信女生們對整個環境裝潢都好滿意,記得穿漂亮一點來打卡囉~☆ 蟹肉忌廉汁意粉🍝$𝟏𝟔𝟖忌廉意粉香濃又惹味,蟹肉量多,味道不錯。☆ 紅酒燴牛肋肉意大利飯🍖$𝟏𝟓𝟖意大利飯有香濃紅酒香,牛肋肉有好多塊,不過調味略鹹😗,淡一點更好。☆ 提拉米蘇☕️$𝟔𝟖提拉米蘇味道剛剛好,不會過甜又不會過苦。☆ 自家製藍莓醬士多啤酒班戟🍓$𝟖𝟖班戟軟糯香甜,藍莓醬是自家製相當足料。
相信女生們對整個環境裝潢都好滿意,記得穿漂亮一點來打卡囉~
☆ 蟹肉忌廉汁意粉🍝$𝟏𝟔𝟖

忌廉意粉香濃又惹味,蟹肉量多,味道不錯。
☆ 紅酒燴牛肋肉意大利飯🍖$𝟏𝟓𝟖

☆ 提拉米蘇☕️$𝟔𝟖

提拉米蘇味道剛剛好,不會過甜又不會過苦。
☆ 自家製藍莓醬士多啤酒班戟🍓$𝟖𝟖

班戟軟糯香甜,藍莓醬是自家製相當足料。
2024-02-12 73 浏览
同好朋友慶祝生日要去一啲影相靚食物好味嘅地方🫶🏻我揀左呢間係銅鑼灣新開嘅ROYAL INN,一入到餐廳見到環境好靚,有一個打卡嘅許願池,全部都係係雲石枱😻見到餐牌菜式都好多選擇👍🏻我地頭盤叫左兩款生蠔🦪🥢法國生蠔-食落好creamy,海水味濃,蠔身厚肉🥢西班牙生蠔-鹹味充足,質感爽口,兩款蠔都好新鮮💯主食我地叫左🥢法式大蒜蘑菇忌廉烤雞,烤雞份量好多😻賣相都好精美,有4大件雞,肉質嫩滑,面頭鋪滿好香嘅大蒜😋,雞件下面又好多新薯同蘑菇,全部都煮到好入味好軟腍,最正係個忌廉汁,Creamy濃味,仲有啲芥末籽係入面,好美味。我地另外仲加左香煎鴨肝,鴨肝好肥美,旁邊有少少醋汁去左啲油膩感👍🏻Side dishes我地叫左白松露薯條🍟,薯條炸得十分香脆,伴隨白松露醬香氣係100分😋
全部都係係雲石枱😻
見到餐牌菜式都好多選擇👍🏻

我地頭盤叫左兩款生蠔🦪

🥢法國生蠔-食落好creamy,海水味濃,蠔身厚肉

🥢西班牙生蠔-鹹味充足,質感爽口,兩款蠔都好新鮮💯

主食我地叫左🥢法式大蒜蘑菇忌廉烤雞,

• 法式大蒜蘑菇忌廉烤雞
  • 香煎鴨肝
  • 白松露薯條
2024-02-12 59 浏览
之前食過尖沙咀個間 知道銅鑼灣開左分店黎開行年宵就順便就幫襯一下😝銅鑼灣呢間既裝修華麗過尖沙咀個間有個許願池係門口俾人打卡而且仲有兩邊座位 夠晒寬闊🫶🏻🫶🏻意大利煙豬面頰肉卡邦尼意粉 $108卡邦尼意粉就食得多 有埋煙肉配搭幾新穎煙肉都有好多塊 意粉亦好大碟😋岩燒8oz安格斯裙柳牛扒 $298塊牛扒好大塊 食落好淋身 個汁都好正而且佢仲配埋千層蓉 車厘藤茄 非常juicy Green tea latte $45杯抹茶好有層次 頂頂有舊cream搞暈左甜甜苦苦好好味😝Lemon tea $26個杯好靚
之前食過尖沙咀個間 知道銅鑼灣開左分店

Lemon tea $26
個杯好靚
2024-02-04
2024-02-11 67 浏览
之前已經係The One食過Royal Inn,已經覺得佢好靚,近排見到銅鑼灣都新開咗,就梗係要去試吓,銅鑼灣分店嘅裝修一樣係好Grand,裝修都係宮廷風,一入到去就有個好華麗嘅噴泉🤩真係一種視覺享受~法式龍蝦濃湯🦞$88飲落非常濃郁,好重龍蝦味,仲可以用麵包浸落啲湯度食😌香煎北海道帶子蕃紅花意大利飯🍛$208呢個意大利飯真係幾高質,大大粒帶子煎得好香,食落超級滑唔會痴牙,而個意大利飯係用咗忌廉汁煮,軟硬適中,煮得啱啱好😚香蒜辣味鮮大蜆扁意粉🍝$168意粉一嚟到已經聞到好大嘅蒜香味🧄同埋都有幾多蜆,大蜆食落好鮮甜,意粉都煮得好乾身,再配上好多蒜片,都幾惹味🤤Tiramisu🍨$68一杯好精緻嘅Tiramisu😍面頭嘅cream食落好滑,底下就有浸咗咖啡嘅手指餅,食落唔會太甜😛

法式龍蝦濃湯🦞$88
飲落非常濃郁,好重龍蝦味,仲可以用麵包浸落啲湯度食😌

香煎北海道帶子蕃紅花意大利飯🍛$208

香蒜辣味鮮大蜆扁意粉🍝$168

Tiramisu🍨$68
其實好少返香港,返到香港又通常食屋企飯,係今次約到難得一見嘅朋友喺銅鑼灣聚會,諗住食完嘢行下IKEA,就搵到皇室堡嘅嘢食。入座時間要做遲,但都有午市套餐,合乎香港人食飯時間。我哋揀咗三文魚意粉同埋豬鞍,又諗住一人一樣前菜試吓。南瓜湯合乎水準,配一塊麵包,兩個人分就會少少唔夠喉,但其實一個人就OK。煙鴨胸好食,沙律係健康嘅紅菜頭。豬鞍出色過三文魚意粉,肉質嫩細,冇平時豬唔好食嘅味,薯菜都唔差。三文魚幾大件,落鹽調味不足,但口感都不俗。咖啡有料到,選擇都唔少,氣泡飲料係朋友飲嘅,但應該都唔差。整體環境舒服,地點又就腳,價錢唔算貴,以午餐嚟講可以一戰。

2024-02-10 65 浏览
位於皇室堡3樓餐廳座位可以望到維園開揚景色👍座位闊落舒適😙可以坐好耐都無問題是日餐湯:南瓜湯賣相好吸引好香好滑燒西班牙黑毛豬鞍架$168一食就知用料講究肉質鮮嫩加少許脂肪好食😋香煎鯛魚柳$148個sauce好creamy好食Mashed potato 的味道適合喜歡清淡的朋友Green tea latte濃郁的綠茶香味口感好滑好豐富Mocha拉花靚味道goodDessert: Tiramisu 個presentation好得Taste good 😊 餐廳格局情調價錢算是合理🌝夜晚的晚餐似乎有更多選擇有靚牛扒😋又有生蠔😍😍😍下次同多啲朋友黎試吓佢哋嘅晚餐先好似尖沙咀都有分店不過本人鍾意銅鑼灣呢個維園景多啲😌
位於皇室堡3樓

下次同多啲朋友黎試吓佢哋嘅晚餐先
好似尖沙咀都有分店
不過本人鍾意銅鑼灣呢個維園景多啲😌
2024-02-08 73 浏览
最近銅鑼灣皇室堡開咗間新店,入門口就有個吸睛又打卡able嘅水池,裝潢採用歐洲宮廷風,窗口位可以欣賞維園景色,整體空間感十足,食物方面主打多款法國料理同甜點,想去嘅記得要提前book位呀!Mango Passionfruit Crepe以捲餅形式呈現,層次感豐富,鬆軟又帶點咬口,芒果酸甜,十分好味🥭 Apple Cinnamon一大片上,班戟薄身,帶陣陣蛋香氣,面頭灑上開心果碎增添口感,配上超甜嘅蘋果玉桂同邪惡cream,幸福感滿滿🍎Blueberry Basque Burnt Cheese Cake細細一塊,巴斯克芝士蛋糕味道濃郁,鹹香味十足,搭配酸甜嘅藍莓醬同雪糕,喜歡🍰 另外有Chocolate Fondant,朱古力心太軟做到完美嘅流心效果,甜度適中,加埋雪糕,冰火交融🍫Tiramisu比想像中大份,味道balance,口感好creamy,入口即溶,性價比高!最後有Mixedberry同Chocolate Banana Smoothie,入口細膩,濃郁,真材實料,超級好味道~

經過這商場發現了這間新開的餐廳,裝潢華麗,法式風格,一於試試晚餐質素如何。•Lamb Wellington $298 給餐牌上的照片所吸引,點了一個招牌威靈頓羊架。等候的時間頗長,但一上枱,羊架香氣撲鼻,令人口水直流。賣相一流,外皮金黃酥脆,一刀切入時,肉質嫩滑多汁,搭配獨特的醬汁,啖啖滿足。食到的那一剎那,就覺得等侯時間很值得。😂威靈頓羊架是一道源自英國的經典菜式,將羊排包裹在酥皮中烘烤,保留了羊肉的鮮嫩多汁這餐廳特別炮製,在羊肉和酥皮中間還多加一層,加入了para ham黑松露和雜菇的stuffing,層次豐富心思細密,讓人垂涎欲滴。•Linguine Vongole $168 🍝 賣相又是一流!滿滿的意粉,大大隻蜆肉在pasta上。意粉細緻彈牙,蜆肉大隻又新鮮,味道濃郁味道不會過濃,沒有咸到怕的醬汁,辣度恰到好處,不會掩蓋了大蜆的鮮甜,反而增添了一絲刺激,讓人胃口大開。好食!•Banana chocolate crepe $88 + ice cream $18 甜品點了焦糖香蕉榛子朱古力班戟,餅皮不厚,包覆濃郁的香蕉滑順的榛子醬和濃郁的朱古力,層次豐富,吃下去的一刻幸福感一湧以上

Lamb Wellington $298

賣相一流,外皮金黃酥脆,

Linguine Vongole $168 🍝
賣相又是一流!滿滿的意粉,大大隻蜆肉在pasta上。
香蒜辣味鮮大蜆扁意粉

。這道甜點的份量適中,不會讓人覺得過於甜膩,而是讓人回味無窮。推介!

焦糖香蕉榛子朱古力班戟  $88 加雪糕  $18
焦糖香蕉榛子朱古力班戟  $88  &  ice  cream  $18

餐廳氣氛高雅,服務細緻周到。大廚用心烹飪,每道菜都好好食😍 又可以打卡😂!
滿足了味蕾,下次再encore~

As usual, menu for ref : D

香蒜辣味鮮大蜆扁意粉
焦糖香蕉榛子朱古力班戟  $88 加雪糕  $18
2024-02-07 72 浏览
趁住維園年宵乾貨開返,我哋諗住食完晏就去行維園花市。最近維園的商場應該是皇室堡,見到3樓有一間西餐地方夠大,又有set lunch,所以我哋就去試吓。我哋叫咗一個豬鞍,一個三文魚意粉set lunch仲跟埋南瓜湯,同埋餐飲。南瓜湯非常之稠密,香滑,仲有餐包,餐包食落去是比較彈牙的麵粉,口感一流。Mixed Berries smoothie上面有一層忌廉,雖然邪惡,但是飲完非常開心,真係有Berry碎,好似雪糕咁。Flap white好香咖啡豆味,值得喺度叫咖啡。黑毛豬安上碟嘅時候已經幫你切好,適合懶人, Gravy整得好入味,最健康的是有番薯蓉盤碟,甜甜地,高纖。三文魚扒10分大嚿,成碟意粉基本上兩個人先食得晒,這個意粉10分特別,叫做戒指粉,掛汁非常多,煙煙韌韌,青醬亦都非常之入味。食完晏啱啱好,行一行維園年宵,消化一下。

Flap white好香咖啡豆味,值得喺度叫咖啡。

食完晏啱啱好,行一行維園年宵,消化一下。
今次想慶祝生日,揀左環境靚,可以打卡,食物又唔錯,價錢合適既Royal Inn 食生日午餐🥳一入門口就見到好靚既噴水池,打卡一流坐呢張圓枱就可以有噴水池做背景店內位置都好多,好舒服仲有靠窗位置可以望到維園環境真係唔錯,同朋友食飯傾下計都好適合👍🏻Set lunch 一個價錢包左前菜、主食同飲品🥤揀左南瓜湯同煙鴨胸紅菜頭藜麥沙律🥗南瓜湯好好味😋好香好滑沙律份量都幾多,味道岩岩好主食揀左👍🏻燒安格斯西冷牛扒8安士(5成熟)牛扒幾香👍🏻食落都幾多肉汁牛扒可以點個汁一齊食,味道更豐富加上有沙律菜同薯仔粒都配菜都幾match❤️另外揀左🍝燒三文魚香草忌廉手工戒指意粉呢個戒指意粉幾特別,食落幾有咬口三文魚煎得香脆,同香草忌廉個汁好夾係好食得黎又特別既意粉❤️最後叫左個🎂藍莓醬巴斯克芝士蛋糕配雪糕💜呢個芝士蛋糕好味😋雪糕同d杏仁片夾埋好食點甜品時可以同侍應講想寫咩字🥳餐廳可提供寫字服務👏🏻慶祝影相打卡真係岩晒😙總括而言,Royal Inn 呢間餐廳環境一流,野食唔錯,價錢合適,黎慶祝非常好👍🏻我地有提早book位,坐坐下都坐滿晒人,生意幾好,唔想walk in 排隊建議可提早book位,基本上個個位都好

一入門口就見到好靚既噴水池,打卡一流
坐呢張圓枱就可以有噴水池做背景

店內位置都好多,好舒服

仲有靠窗位置可以望到維園
環境真係唔錯,同朋友食飯傾下計都好適合👍🏻

Set lunch 一個價錢包左前菜、主食同飲品🥤
南瓜湯及煙鴨胸紅菜頭藜麥沙律

揀左南瓜湯同煙鴨胸紅菜頭藜麥沙律🥗
南瓜湯好好味😋好香好滑
沙律份量都幾多,味道岩岩好
燒安格斯西冷牛扒8安士

主食揀左👍🏻燒安格斯西冷牛扒8安士(5成熟)
牛扒幾香👍🏻食落都幾多肉汁
牛扒可以點個汁一齊食,味道更豐富
加上有沙律菜同薯仔粒都配菜都幾match❤️
燒三文魚香草忌廉手工戒指意粉

另外揀左🍝燒三文魚香草忌廉手工戒指意粉
呢個戒指意粉幾特別,食落幾有咬口
三文魚煎得香脆,同香草忌廉個汁好夾
係好食得黎又特別既意粉❤️
藍莓醬巴斯克芝士蛋糕配雪糕

最後叫左個🎂藍莓醬巴斯克芝士蛋糕配雪糕💜
呢個芝士蛋糕好味😋雪糕同d杏仁片夾埋好食

總括而言,Royal Inn 呢間餐廳環境一流,野食唔錯,價錢合適,黎慶祝非常好👍🏻我地有提早book位,坐坐下都坐滿晒人,生意幾好,唔想walk in 排隊建議可提早book位,基本上個個位都好岩打卡❤️推介想同朋友食飯慶祝,又想搵個靚地方既你地😙

2024-02-07
庆祝纪念
生日
南瓜湯及煙鴨胸紅菜頭藜麥沙律
燒安格斯西冷牛扒8安士
燒三文魚香草忌廉手工戒指意粉
藍莓醬巴斯克芝士蛋糕配雪糕
2024-02-07 42 浏览
Royal INN 之前係尖沙咀食過一次 都幾喜歡宮廷氛圍的西餐廳 最近發現銅鑼灣皇室堡都開左一間分店 就決定再去食晚餐🥣主食: 招牌威靈頓羊架 🍖既然要外出用膳 梗係要點一些特色菜 威靈頓牛扒就食過 今次係羊架配搭 一於都叫黎試一試e個好考功夫的菜式金黃色的酥皮 花紋細緻有層次感 質地酥脆 包裹着羊架 羊架羶味唔重 易入口 搭配青菜薯粒 賣相亦吸引 當中火喉同心機都缺一不可紅酒燴牛肋肉意大利飯紅酒味香 🍷 牛肋肉燴得好淋軟 Risotto 的飯粒粒粒分明 吸收汁料的精華 飽肚感十足甜品: 焦糖香蕉榛子朱古力班戟🥞打卡 able😍 焦糖味香蕉人配上朱古力榛子醬係傳統嘅絕佳配搭 餅皮一貫輕薄 作為甜品亦唔會太大負擔而且賣相吸引令人滿足飲品🍸: Mixed berry Smoothie Grapefruit. lemon sodaSmoothie 亦有三種口味選擇今次兩杯都係莓果味 Lemon soda則較輕怡清新 Smoothie 口感層次則較豐富兩杯都靚靚打卡 💕整體的晚餐體驗除左環境舒服 野食質素亦唔錯 好適合朋友三五知己一周聚餐傾計💬

主食:

Smoothie 亦有三種口味選擇
兩杯都靚靚打卡 💕

2024-01-31
2024-02-06 28 浏览
Royal Inn以靚靚的裝潢及擺設聞名,舒適的用餐環境深得我們的喜愛。今天發現皇室堡裡開了新分店,毫不猶豫進去試下。餐廳空間較K11的分店更為寬敞,門口的噴水池更凸顯餐廳高貴,還沒入座就能感受到舒適用餐氛圍。今次點了—🍴炭燒8oz安格斯裙柳牛扒牛扒上桌前就切成一片片易入口,外皮烤的焦酥,切面呈現誘人的粉色。Medium的熟度恰好沒有血水,裙柳的部位略帶筋口感上較有咬勁,肉質偏硬和紮實😜🍴法式大蒜蘑菇忌廉烤雞有別於一般的烤雞做法,將半隻烤雞放入忌廉濃湯裡,實在是很特別。烤雞肉質細嫩,即使雞胸部位也不會乾柴,味道本身有簡單調味,沾著忌廉湯汁更滑順可口。配菜有薯仔紫薯大蔥等,澱粉的參與飽足感大增。整體而言,餐牌選擇多樣,食物味道很棒,餐點價位偏高,環境舒適裝潢亮麗,用餐環境氣氛都很棒。

今次點了—

🍴炭燒8oz安格斯裙柳牛扒

🍴法式大蒜蘑菇忌廉烤雞

2024-02-06 3173 浏览
今次嚟到Royal Inn搵食!好耐冇去銅鑼灣、咁啱喺皇室堡見到royal inn、餐廳入口有座小型噴水池和天花吊燈、散發出高貴優雅的氣派,內裏裝飾佈置亦充滿法式浪漫氣氛。除咗用餐環境設計吸引、獨特的多國菜式加上擺盤鮮艷奪目亦是餐廳優勝之處。鮮牛肉他他配燒牛骨髓($188)唔係好多地方食到,因為食材的鮮度同質量一定要好高水準先唔會食到肚痛,呢度做得好好,鮮牛的肉味香濃口感軟綿綿,配上蛋香和燒骨髓的油香、算是絕配。香脆豬面頰肉意大利松露小雲吞($158)黑松露醬係西餐嚟講係基本野,小雲吞入面都有黑松露肉餡。但個人認為MVP係豬面頰肉,香脆酥軟食到停唔到口,齒頰留香。法式芝士焗生蠔($28@)另外見到法式芝士焗生蠔做緊優惠推廣,又忍唔住想過吓口癮,呢道菜做得好的要點係唔會overcook令到蠔肉縮水乾爭爭,保留鮮味同時芝士煙肉的香濃脆口點綴剛剛好,冇喧賓奪主。香煎北海道帶子番紅花意大利飯($208)帶子鮮甜不在話下,由高級調味料番紅花煮成的意大利飯軟硬度適中、加上巴馬臣芝士溶化後creamy香濃,再三回味。最後要再讚多次每道菜的擺盤真的非常適合打卡,一定迷倒一眾女性歡心。Mixedberr
今次嚟到Royal Inn搵食!
好耐冇去銅鑼灣、咁啱喺皇室堡見到royal inn、

鮮牛肉他他配燒牛骨髓($188)
鮮牛肉他他配燒牛骨髓

香脆豬面頰肉意大利松露小雲吞($158)
香脆豬面頰肉意大利松露小雲吞

法式芝士焗生蠔($28@)
法式芝士焗生蠔

香煎北海道帶子番紅花意大利飯($208)
香煎北海道帶子番紅花意大利飯

Mixedberry smoothie ($52)
莓味香濃、而且夠大杯、
味道不錯!

法式芝士焗生蠔
香煎北海道帶子番紅花意大利飯
Mixedberry smoothie
2024-02-06 46 浏览
之前去過尖沙咀INN,好鐘意唯美拱門和周圍佈滿了花花💐得知INN銅鑼灣開左新店,一定要同妹妹黎影相先😚 歐洲風格的設計,門口噴水池非常吸晴,加埋水晶燈和天花鏡面反射效果,裝潢典雅!里面空間夠,坐得舒服,我地去到的時候近窗邊位置已經坐滿~ 兩個人點了一個set lunch和散叫幾道菜,整體都高質!推介🥩 Grilled siolin steak lunch (set) 燒安格斯西冷牛扒8oz $208選擇了Medium rare,火喉啱啱好,入口啖啖肉亦夠juicy,肉質軟腍,配上醬汁夠哂惹味。🦞 Lobster bisque 龍蝦湯+ $38濃郁順滑,有食到龍蝦味,略嫌有點鹹。☕️ Cappuccino 泡沫咖啡 + $20味道正常,拉花靚呀!🥘 Lobster seafood paella 波士頓龍蝦西班牙海鮮飯358口感非常豐富,海鮮份量充足,龍蝦勁大隻呀!飯面佈滿龍蝦、青口、魷魚、蜆肉、海鮮飯濕度剛剛好,軟硬適中,好適合兩個人開心share。🪿 Goose terrine with foie gras 法式鵝肉醬配鵝肝 $158 欣賞餐廳配上無花果減低單吃鵝旰的膩度,擺盤很好看!🍫

🦞 Lobster bisque 龍蝦湯+ $38
濃郁順滑,有食到龍蝦味,略嫌有點鹹。

☕️ Cappuccino 泡沫咖啡 + $20
味道正常,拉花靚呀!

欣賞餐廳配上無花果減低單吃鵝旰的膩度,擺盤很好看!

🍫 chocolate fondant 朱古力心太軟配雪糕 $108
絕對是被甜品耽誤的餐廳?!😍 外脆內軟,切開可見香氣滿溢的朱古力內餡,絕配雪糕、忌廉、脆脆,完美 💯
2024-02-05 33 浏览
位於銅鑼灣皇室堡的 Royal Inn,以歐陸宮廷設計做主題的餐廳,獨特的法式圓拱門、華麗的水晶吊燈和地道的法式藤椅,尤其引人注目的還有巨大的羅馬許願池,即刻吸引我地黎拍照打卡呀。此外,除了大龐之外,餐廳亦設有窗邊位置,可以欣賞維園景致。不過,愛玩小生就沒有去參觀啦。餐廳提供豐富的法國菜單,包括海鮮、豬羊牛、意粉、飯和甜品等。愛玩小生就跟試了炭燒八安士安格斯平鐵牛排($328)、西班牙海鮮炒飯($358)及生蠔($58/2隻)。炭燒八安士安格斯平鐵牛排我們選擇medium熟度,呈現粉紅色均勻,保留肉汁和嫩度。味道鮮美,搭配鹽調味,配菜的千層薯也美味。不僅風格獨特,連每個細節都經心設計,是一個值得品嚐的用餐地點。西班牙龍蝦海鮮炒飯西班牙海鮮炒飯有豐富的海鮮配料,有大大隻龍蝦,亦有新鮮的蝦和魷魚,還用上香氣四溢的三文魚。米飯吸收了龍蝦湯的美味,每一粒都充滿了濃郁的海鮮風味,有少少偏咸但可接受。龍蝦肉質鮮美,炒飯的底部飯焦和三文魚皮都非常香脆,值得一試。法式焗蠔新鮮的生蠔以特製的法式醬汁和奶酪結合,再加入煙似粒,經過高溫烘烤而成。這種烹飪方式令生蠔的鮮美和奶酪的香濃融合在一起,奶酪的融化更為

炭燒八安士安格斯平鐵牛排

西班牙龍蝦海鮮炒飯

法式焗蠔
新鮮的生蠔以特製的法式醬汁和奶酪結合,再加入煙似粒,經過高溫烘烤而成。這種烹飪方式令生蠔的鮮美和奶酪的香濃融合在一起,奶酪的融化更為料理增色不少呀!

聽說Royal Inn 在尖沙咀都有分店,裝潢都具特色,有機會再跟大家分享!

法式餐廳 Royal Inn
地址︰銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖