2023-08-09 440 浏览
🍩朋友仔果然係好介紹呀🥳呢間人氣網店嘅麻薯冬甩真係超級好食呀💯mini版嘅冬甩賣相標緻又可愛😍可以一次過試多幾個口味喔👩‍🍳小店嘅冬甩新鮮即製🔥所以食落口嘅口感係好鬆軟👍裡面嘅醬料仲非常之澎湃添😋今次我就試咗6款唔同嘅mini版冬甩🍩脆皮焦糖冬甩配伯爵茶味嘅Jam💯好味🤤超推介喔🍩脆皮焦糖麻糬冬甩配伯爵茶 Jam : 獨立包裝咗嘅冬甩好精緻✅冬甩嘅外面鋪滿晒焦糖🍬咬落口卜卜聲好香脆呀🔥裡面仲有舊煙煙靱靭嘅麻薯添👍今次我配埋佢哋自家嘅嘅伯爵茶味嘅Jam一齊食😍令冬甩多左個好香茶味嘅層次口感💯正呀喂🥳🍯Jam佢哋除咗有「伯爵茶味」之外☕️佢哋仲每月4-6款不同口味手工jam❤️有Chocolate 朱古力脆脆囗味架👅全部人手新鮮製作🤌仲不含色素/味精/香料/防腐劑添👅賞味期限7日🧊冷藏保存🍩Mini版冬甩嘅6款口味:Original、Double Oreo、Strawberry Yogurt、Chocolate、Earl grey tea同埋開心果😍每粒冬甩入面都有麻薯💯冬甩新鮮又軟熟✅外面舖滿脆口嘅砂糖🍬唔同口味咬入口都充滿住驚喜🥳款款都咁正咁好食🤤我個人就最喜歡佢地嘅Earl grey t

👅賞味期限7日🧊冷藏保存

🍩Mini版冬甩嘅6款口味:Original、Double Oreo、Strawberry Yogurt、Chocolate、Earl grey tea同埋開心果😍每粒冬甩入面都有麻薯💯冬甩新鮮又軟熟✅外面舖滿脆口嘅砂糖🍬唔同口味咬入口都充滿住驚喜🥳款款都咁正咁好食🤤我個人就最喜歡佢地嘅Earl grey tea口味同埋Strawberry Yogurt喇😍我好推介佢哋嘅Earl grey tea冬甩💯Earl grey tea味道好濃郁又香滑👅而Strawberry Yogurt味道超香又真實👍草莓醬加埋幼滑嘅乳酪🧀️令成個味道昇華不少✅呢兩款都係令我印象深刻呢🍩佢地每月仲會出唔同口味添😍
外卖自取
❤️荃灣·Ring My Bell❤️今次試咗一間IG人氣網(終於試了 感動😌)主打即日限量新鮮製作嘅炸冬甩🍩/麻糬冬甩🍩/爆漿窩夫🧇鍾意同人分享又喜愛甜點嘅你不容錯過今次試咗佢地嘅Mini版炸冬甩+脆皮焦糖麻糬冬甩(配Jam)一次過食晒 尺寸剛剛好大小做散水餅都唔會失禮吖😙🥰🌈脆皮焦糖麻糬冬甩(配伯爵茶Jam)大大個鬆軟冬甩 仲要幫你獨立包裝幾細心外層沾上金黃色的焦糖 外脆香甜 入面冇餡但有滿滿麻糬 口感煙靭夠晒軟糯我將佢配搭個伯爵茶Jam一齊食 又有米香又有茶香多款Jam口味都係不含色素/味精/香料/防腐劑全人手新鮮製作 想食就要預早訂喇至於Mini版炸冬甩 今次試嘅6款口味包括:🌈吉士(Original)/Double Oreo/Strawberry Yogurt/Salted Caramel/Mint Chocolate/Earl Grey Tea全部都係$15/1;$38/3 任你配搭仲可以加埋麻糬(+$3)Normal尺寸適合多人分享(食一啖點夠喉😝)▫️吉士(Original)原味作為主打 甜而不膩 呢款必試唔好錯過▫️Double OreoOreo既然配雪糕/蛋糕/麵包都咁好食
❤️荃灣·Ring My Bell❤️

今次試咗一間IG人氣網(終於試了 感動😌)
主打即日限量新鮮製作嘅炸冬甩🍩/麻糬冬甩🍩/爆漿窩夫🧇
鍾意同人分享又喜愛甜點嘅你不容錯過
一次過食晒 尺寸剛剛好大小
做散水餅都唔會失禮吖😙🥰

🌈脆皮焦糖麻糬冬甩(配伯爵茶Jam)
大大個鬆軟冬甩 仲要幫你獨立包裝幾細心
外層沾上金黃色的焦糖 外脆香甜
入面冇餡但有滿滿麻糬 口感煙靭夠晒軟糯
我將佢配搭個伯爵茶Jam一齊食 又有米香又有茶香
多款Jam口味都係不含色素/味精/香料/防腐劑
全人手新鮮製作 想食就要預早訂喇

至於Mini版炸冬甩 今次試嘅6款口味包括:
全部都係$15/1;$38/3 任你配搭
仲可以加埋麻糬(+$3)
Normal尺寸適合多人分享(食一啖點夠喉😝)

▫️吉士(Original)
原味作為主打 甜而不膩 呢款必試唔好錯過

貼心俾埋食用須知
唯一缺點係工作室真太遠🥹😅
如果之後開實體店就好喇🤪
2023-07-21
5 分钟 (外卖自取)
2023-06-10 353 浏览
【荃灣人氣冬甩網店🍩Ring My Bell🔔】-今日同大家介紹呢間人氣冬甩網店🍩🌟🔔Ring My Bell🔔🌟全部冬甩新鮮即製食落鬆軟😝再擠滿自家濃原醬😍超推薦~因為係即製嘅關係😗門市walk-in未有貨,有興趣嘅朋友可以去 @ringmybell 預訂~-😋脆皮焦糖麻糬冬甩🍩 $75/3將鬆軟的冬甩沾上金黃色的焦糖,食嘅時候外脆內軟😍真心正!裡面仲加了滿滿的麻糬,味道唔會太濃又帶點米香,可以中和焦糖的甜😎煙煙韌韌令冬甩口感更豐富😝好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋迷你冬甩🥯$68/6迷你冬甩外型精緻的骰😝包體軟身煙韌,外層沾上砂糖,裏面充滿香濃厚醬😍邊個可以抗拒到佢嘅誘惑呢?😌餡料有六款可以揀,好似海鹽焦糖🥇、香桃吉士醬🥈、雙重Oreo 🥉、抹茶紅豆🍵、原味吉士醬同埋薄荷朱古力醬,周不時仲會推出一啲期間限定口味😗好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘-😋抹茶紅豆醬🫘$48抹茶味好香濃😝個jam好順滑啱曬搽面包食😗不過因為無添加防腐劑,所以賞味期限比較短👀要盡快食用哦~好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘-📍Ring my bell (荃灣)荃灣灰窰角街18-22號富源工業大廈3樓301號舖
【荃灣人氣冬甩網店🍩Ring My Bell🔔】

今日同大家介紹呢間人氣冬甩網店🍩
🌟🔔Ring My Bell🔔🌟
全部冬甩新鮮即製食落鬆軟😝再擠滿自家濃原醬😍超推薦~

😋脆皮焦糖麻糬冬甩🍩 $75/3
將鬆軟的冬甩沾上金黃色的焦糖,食嘅時候外脆內軟😍真心正!

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

😋迷你冬甩🥯$68/6

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

😋抹茶紅豆醬🫘$48

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

📍Ring my bell (荃灣)
荃灣灰窰角街18-22號富源工業大廈3樓301號舖
2023-03-18 662 浏览
#荃灣 @ringmybell.hk👦契仔考完試, 我答應要買點心請佢食! 朋友推介一間樓上工房, 爆餡冬甩! 店員推介一款新口味 “脆皮焦糖麻糬冬甩🍩” 🍩冬甩鬆軟又香甜, 沾上金黃色焦糖, 硬化後甜甜的, 內裡沒有填餡但有滿滿的麻糬, 超得意! 麻糬口感煙靭, 唔乾又唔硬, 有著微微米香, 中和外層焦糖甜味, 必試! 🍩另外仲有6款特別口味的迷你冬甩, 一次過試晒! 包裝精美, 用上自家品牌紙袋、貼紙、紙巾等, 還貼心的附有食用須知及優惠! 🍩Original 原味吉士 ~ 契仔的, 3啖食晒全個! 🍩Coriander 新鮮芫荽 ~ 人哋呀媽的, 聞到香濃郁的芫荽味道🍩檸檬柚子 ~ 很香很甜的味道, 入口像新鮮柚子一樣🍩Chocolate 朱古力脆脆 ~ 流心朱古力醬很香濃🍩鐵觀音 ~ 同樣是滿滿的茶香, 多食都唔會膩🍩Oolong tea 鐵觀音 ~ 同樣是滿滿的茶香, 多食都唔會膩🍑除冬甩外原來仲有果醬, 口味獨特, 不含色素/味精/香料/防腐劑, 因為全人手新鮮製作, 要預早訂, 好彩我趕得切! 🫙Coriander 新鮮芫荽🫙Earl Grey tea 伯爵茶🫙Pea
#荃灣 @ringmybell.hk

🍩Original 原味吉士 ~ 契仔的, 3啖食晒全個!

🍩檸檬柚子 ~ 很香很甜的味道, 入口像新鮮柚子一樣

🍩Chocolate 朱古力脆脆 ~ 流心朱古力醬很香濃

🍩鐵觀音 ~ 同樣是滿滿的茶香, 多食都唔會膩

🫙Coriander 新鮮芫荽

🫙Earl Grey tea 伯爵茶

🫙Peach Custard 檸檬柚子

🫙Oolong tea 鐵觀音

🫙Chocolate 朱古力脆脆

2023-02-27 352 浏览
[ Ring my bell ]之前睇ufood介紹過呢間專賣donut嘅ig店,Donut每日限量新鮮製造,訂來試吓先🤪✿ Mini Doughnut Mix and match flavours of the same priceadd mochi mini +$3🍩Original 原味吉士 $15/1 $38/3🍩Tieguangin 鐵觀音 $18/1 $48/3🍩Chocolate crunch 朱古力脆脆 $18/1 $48/3🍩Earl Grey tea 伯爵茶 $18/1 $48/3🍩Coriander 新鮮芫荽 $18/1 $48/3🍩Lemon Yuzu 檸檬柚子 $20/1 $52/3幾鍾意呢個mix and match,可以一次過試哂咁多款味🤪donut有mini size簡,小巧嘅造型好可愛。另外仲加咗mochi,唔好睇佢細細件,入面都幾多麻糬😗😗donut每日新鮮製作,口感鬆軟,唔會有油膉味👍🏻最欣賞朱古力脆脆保留到脆脆嘅口感,同時又食到麻糬軟糯嘅質地👅👅另外仲有創新嘅芫荽口味,身為芫荽愛好者,個人覺得可以再多d🤏🏻🤏🏻芫荽味🤣✿ 脆皮焦糖麻糬冬甩 Moc
[ Ring my bell ]

✿ Mini Doughnut
add mochi mini +$3

🍩Original 原味吉士 $15/1 $38/3
🍩Tieguangin 鐵觀音 $18/1 $48/3
🍩Coriander 新鮮芫荽 $18/1 $48/3
🍩Lemon Yuzu 檸檬柚子 $20/1 $52/3

✿ 脆皮焦糖麻糬冬甩 Mochi Caramel $75/3
無諗過脆脆嘅焦糖同donut 原來係咁夾!焦糖淋落donut面頭上,形成薄薄嘅焦糖脆,包裹住鬆軟嘅donut😋😋裡面仲有麻糬,口感豐富。

✿ Tieguaryin Jam $48
自家製嘅茶Jam入口綿滑,用來塗麵包或者整toast食都唔錯👍🏻鐵觀音味幾香,喜歡茶飲🍵嘅朋友可以試試。

總結🫦
Donut每日限量新鮮製作,而且口味都會不定期更換,想食記得快d去訂購啦😉😉
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Ring my bell
IG @ringmybell.hk
Ring my bell
地址: 荃灣灰窰角街18-22號富源工業大廈3樓301號舖
電話: 84910410
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2023-02-14 205 浏览
終於食到近排喺ɪɢ上大熱嘅法式冬甩🍩 ,佢哋定期會轉換口味,12月就有新岀嘅草莓乳酪味🍓,而1月就有鐵觀音同焙茶味,今次就ᴏʀᴅᴇʀ咗草莓乳酪同焙茶味試吓。.草莓乳酪味 (大) $35拎上手軟腍腍,外形圓碌碌,超級治癒!表面同坊間其他冬甩一樣,都有砂糖喺表面,但佢係採用低糖配方,唔會覺得有太多砂糖,感覺無咁邪惡😈。一切開就見到有滿滿嘅餡料,草莓乳酪醬好似雪糕咁好正,整體感覺唔會太甜,同軟綿綿嘅冬甩好夾,好味😋.焙茶味 (大) $35焙茶味☕️更加適合唔嗜甜嘅朋友試吓,食落有種回甘,唔會有甜膩感,正。.除咗冬甩,佢哋仲有ᴡᴀғғʟᴇ🧇食,聽聞同出面嘅ᴡᴀғғʟᴇ質感完全唔同,係似牛角包🥐質感,下次一定要試埋🤩。
草莓乳酪味 (大) $35
焙茶味 (大) $35
⚈ 𝐌𝐢𝐧𝐢 𝐃𝐨𝐮𝐠𝐡𝐧𝐮𝐭 $𝟏𝟖/𝟏 $𝟒𝟖/𝟑 𝐌𝐨𝐜𝐡𝐢 +$𝟑 𝐞𝐚𝐜𝐡♡⃝ 𝙷𝚘𝚓𝚒𝚌𝚑𝚊 焙茶冬甩茶香頗濃 食落唔澀口亦唔甜膩🍂 係一粒令茶控滿足既冬甩😍𝘏𝘰𝘫𝘪𝘤𝘩𝘢 𝘔𝘪𝘯𝘪 𝘋𝘰𝘶𝘨𝘩𝘯𝘶𝘵 𝘩𝘢𝘥 𝘢 𝘳𝘪𝘤𝘩 𝘢𝘯𝘥 𝘢𝘳𝘰𝘮𝘢𝘵𝘪𝘤 𝘵𝘢𝘴𝘵𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩𝘰𝘶𝘵 𝘢𝘯𝘺 𝘢𝘴𝘵𝘳𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯𝘵 𝘧𝘭𝘢𝘷𝘰𝘳, 𝘲𝘶𝘪𝘵𝘦 𝘨𝘰𝘰𝘥😚♡⃝ 𝙾𝚛𝚒𝚐𝚒𝚗𝚊𝚕以前從來唔欣賞原味既東西😂 大咗先發現原味係最正😎 鬆軟既冬甩加上煙韌既麻糬真係無敵🥳𝘕𝘰𝘵 𝘢 𝘣𝘪𝘨 𝘧𝘢𝘯 𝘰𝘧 𝘢𝘯𝘺 𝘰𝘳𝘪𝘨𝘪𝘯𝘢𝘭 𝘧𝘭𝘢𝘷𝘰𝘳 𝘣𝘦𝘧𝘰𝘳𝘦, 𝘣𝘶𝘵 𝘐 𝘳𝘦𝘢𝘭𝘪𝘻𝘦𝘥 𝘪𝘵’𝘴 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘦𝘴𝘵 𝘧𝘭𝘢𝘷𝘰𝘳🤣 𝘋𝘰𝘶𝘨𝘩𝘺 𝘥𝘰𝘶𝘨𝘩𝘯𝘶𝘵 𝘱𝘢𝘪𝘳𝘦𝘥 𝘸𝘦𝘭𝘭 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘵𝘩𝘦 𝘤𝘩𝘦𝘸𝘺 𝘮𝘰𝘤𝘩𝘪, 𝘴𝘶𝘱𝘦𝘳 𝘯𝘪𝘤𝘦👍🏻♡⃝ 𝚃𝚒𝚎𝚐𝚞𝚊𝚗𝚢𝚒𝚗 鐵觀音食落同焙茶差不多 唯一唔同係多咗份碳焙香😽 同樣係濃茶唔甜既冬甩好啱我口味🤩𝘐𝘵 𝘩𝘢𝘥 𝘢 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘵𝘢𝘴𝘵𝘦 𝘵𝘰 𝘵𝘩𝘦 𝘩𝘰𝘫𝘪𝘤𝘩𝘢 𝘰𝘯𝘦🙈 𝘸𝘩𝘪𝘭𝘦 𝘪𝘵’𝘴 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘳𝘰𝘢𝘴𝘵𝘦𝘥🫖 𝘑𝘶𝘴

♡⃝ 𝙷𝚘𝚓𝚒𝚌𝚑𝚊

♡⃝ 𝙾𝚛𝚒𝚐𝚒𝚗𝚊𝚕

♡⃝ 𝚃𝚒𝚎𝚐𝚞𝚊𝚗𝚢𝚒𝚗
𝘐𝘵 𝘩𝘢𝘥 𝘢 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘵𝘢𝘴𝘵𝘦 𝘵𝘰 𝘵𝘩𝘦 𝘩𝘰𝘫𝘪𝘤𝘩𝘢 𝘰𝘯𝘦🙈 𝘸𝘩𝘪𝘭𝘦 𝘪𝘵’𝘴 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘳𝘰𝘢𝘴𝘵𝘦𝘥🫖 𝘑𝘶𝘴𝘵 𝘱𝘦𝘳𝘧𝘦𝘤𝘵 𝘧𝘰𝘳 𝘮𝘺 𝘭𝘪𝘬𝘪𝘯𝘨🤎

♡⃝ 𝚂𝚊𝚕𝚝𝚎𝚍 𝙲𝚊𝚛𝚊𝚖𝚎𝚕
海鹽焦糖絕對唔係我既首選 但今次呢款唔會過甜成功拋開我對焦糖既偏見😆
𝘐𝘵’𝘴 𝘢𝘭𝘸𝘢𝘺𝘴 𝘯𝘰𝘵 𝘮𝘺 𝘧𝘪𝘳𝘴𝘵 𝘤𝘩𝘰𝘪𝘤𝘦 𝘧𝘰𝘳 𝘥𝘦𝘴𝘴𝘦𝘳𝘵’𝘴 𝘧𝘭𝘢𝘷𝘰𝘶𝘳🧐 𝘉𝘶𝘵 𝘵𝘩𝘪𝘴 𝘢𝘱𝘱𝘦𝘵𝘪𝘻𝘪𝘯𝘨 𝘥𝘰𝘶𝘨𝘩𝘯𝘶𝘵 𝘥𝘦𝘧𝘪𝘯𝘪𝘵𝘦𝘭𝘺 𝘳𝘦𝘱𝘶𝘥𝘪𝘢𝘵𝘦𝘥 𝘮𝘺 𝘴𝘵𝘦𝘳𝘦𝘰𝘵𝘺𝘱𝘦 𝘢𝘣𝘰𝘶𝘵 𝘵𝘩𝘦 𝘧𝘭𝘢𝘷𝘰𝘳 𝘰𝘧 𝘴𝘢𝘭𝘵𝘦𝘥 𝘤𝘢𝘳𝘢𝘮𝘦𝘭😌

♡⃝ 𝚂𝚝𝚛𝚊𝚠𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝚈𝚘𝚐𝚞𝚛𝚝
士多啤梨乳酪絕對係超有驚喜既味道💫 乳酪微酸同清新既味道加埋士多啤梨既甜味同香味令呢粒迷你冬甩更為出色🍩
𝘚𝘵𝘳𝘢𝘸𝘣𝘦𝘳𝘳𝘺 𝘠𝘰𝘨𝘶𝘳𝘵 𝘸𝘢𝘴 𝘵𝘩𝘦 𝘩𝘪𝘨𝘩𝘭𝘪𝘨𝘩𝘵 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘥𝘢𝘺✨ 𝘐𝘵 𝘩𝘢𝘥 𝘢 𝘴𝘰𝘶𝘳, 𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩 𝘧𝘭𝘢𝘷𝘰𝘳 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘢 𝘩𝘪𝘯𝘵 𝘰𝘧 𝘴𝘸𝘦𝘦𝘵𝘯𝘦𝘴𝘴 𝘧𝘳𝘰𝘮 𝘴𝘵𝘳𝘢𝘸𝘣𝘦𝘳𝘳𝘺🍓 𝘗𝘳𝘰𝘣𝘢𝘣𝘭𝘺 𝘪𝘵’𝘴 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘦𝘴𝘵 𝘧𝘭𝘢𝘷𝘰𝘳 𝘪𝘯 𝘵𝘩𝘦𝘪𝘳 𝘴𝘩𝘰𝘱🥰
評分: 8.5/10🌟

⚈ 𝐓𝐢𝐞𝐠𝐮𝐚𝐧𝐲𝐢𝐧 𝐉𝐚𝐦 $𝟒𝟖
鐵觀音醬食落比較重奶香帶淡淡茶味🥛 質感亦夠細滑👌🏻 相信呢款比較啱唔係濃茶控既朋友😛 但個人都係鐘意冬甩個鐵觀音醬既濃度多啲😼
𝘛𝘪𝘳𝘨𝘶𝘢𝘯𝘺𝘪𝘯 𝘑𝘢𝘮 𝘸𝘢𝘴 𝘮𝘪𝘭𝘬𝘺, 𝘢𝘯𝘥 𝘴𝘮𝘰𝘰𝘵𝘩 𝘣𝘶𝘵 𝘯𝘰𝘵 𝘵𝘰𝘰 𝘳𝘪𝘤𝘩🥹 𝘗𝘦𝘳𝘴𝘰𝘯𝘢𝘭𝘭𝘺 𝘐 𝘭𝘰𝘷𝘦𝘥 𝘵𝘩𝘦 𝘵𝘪𝘦𝘨𝘶𝘢𝘯𝘺𝘪𝘯 𝘧𝘪𝘭𝘭𝘪𝘯𝘨𝘴 𝘪𝘯 𝘥𝘰𝘶𝘨𝘩𝘯𝘶𝘵𝘴 𝘢 𝘭𝘰𝘵 𝘮𝘰𝘳𝘦!!!👀 𝘏𝘰𝘸𝘦𝘷𝘦𝘳, 𝘪𝘵 𝘸𝘢𝘴 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘧𝘳𝘪𝘦𝘯𝘥𝘭𝘺 𝘵𝘰 𝘵𝘩𝘰𝘴𝘦 𝘯𝘰𝘯-𝘵𝘦𝘢 𝘭𝘰𝘷𝘦𝘳𝘴🤪 𝘛𝘩𝘦 𝘱𝘰𝘳𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘸𝘢𝘴 𝘲𝘶𝘪𝘵𝘦 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘳𝘰𝘶𝘴 𝘵𝘰𝘰🤍(𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘵𝘩𝘪𝘴 𝘱𝘳𝘪𝘤𝘦 𝘩𝘢𝘩𝘢)
評分: 7/10🌟

⚈ 𝐌𝐨𝐜𝐡𝐢 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐦𝐞𝐥 𝐃𝐨𝐮𝐠𝐡𝐧𝐮𝐭 $𝟕𝟓/𝟑
焦糖脆面同有巨量麻糬既冬甩真係令人流哂口水😈 冬甩充滿空氣感同鬆軟🤞🏻 煙韌麻糬夾埋甜味既焦糖面真係每啖都令人滿足🍯
𝘔𝘰𝘤𝘩𝘪 𝘊𝘢𝘳𝘢𝘮𝘦𝘭 𝘋𝘰𝘶𝘨𝘩𝘯𝘶𝘵 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘤𝘳𝘢𝘤𝘬𝘪𝘯𝘨 𝘤𝘢𝘳𝘢𝘮𝘦𝘭 𝘴𝘬𝘪𝘯 𝘢𝘯𝘥 𝘭𝘰𝘵𝘴 𝘰𝘧 𝘮𝘰𝘤𝘩𝘪 𝘪𝘯𝘴𝘪𝘥𝘦 𝘸𝘢𝘴 𝘮𝘰𝘶𝘵𝘩𝘸𝘢𝘵𝘦𝘳𝘪𝘯𝘨🤤 𝘊𝘳𝘪𝘴𝘱𝘺 𝘤𝘢𝘳𝘢𝘮𝘦𝘭 𝘴𝘬𝘪𝘯 𝘮𝘢𝘵𝘤𝘩𝘦𝘥 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘢𝘪𝘳𝘺 𝘺𝘦𝘵 𝘧𝘭𝘶𝘧𝘧𝘺 𝘥𝘰𝘶𝘨𝘩😻 𝘌𝘷𝘦𝘳𝘺 𝘣𝘪𝘵𝘦 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘪𝘴 𝘫𝘶𝘴𝘵 𝘱𝘶𝘳𝘦 𝘴𝘢𝘵𝘪𝘴𝘧𝘢𝘤𝘵𝘪𝘰𝘯💓
評分: 8/10🌟

𓍼 #foodietiff推介
𓍼 #foodietiff網店
𓍼 #foodietiff荃灣
𓍼 #foodietiff冬甩🍩

#hongkong #hongkongtravel #hkcafe #hongkongcafe #hkfood #hongkongfood #hkfoodlover #foodaholichk #hkfoodie #cafehopping #ringmybell #香港美食 #美食推介 #美食攝影 #荃灣美食 #荃灣冬甩 #網店推介 #香港好去處 #다방 #홍콩 #홍콩맛집 #홍콩일상생활
Mini Doughnut with  mochi
Mini  Doughnut  with  mochi  x  3
Tieguanyin  Jam
Mini Doughnut with  mochi
Tieguanyin  Jam
  • Strawberry  Yogurt  Doughnut
超多款口味🧇層層酥脆酥皮窩夫🧇自家濃厚曲奇醬!-法式冬甩唔同一般冬甩,勝在有流心餡料,但呢間小店又唔同一般法式冬甩,餡料特別爆漿,而且少有地低糖,難怪人氣咁高。而脹卜卜嘅外形,成個貓主人嘅肚腩咁,真係想係咁㩒扁佢。-🥞焦糖脆皮麻糬大冬甩 (3個 $75)圓滾滾嘅法式冬甩,鋪上一層焦糖薄脆,金黃誘人又外脆內軟,內裡包住米香麻糬,軟糯而微微拉絲,啖啖都超滿足。🍩法式冬甩(大$28起 / 細$15起)- 口味:吉士、特濃曲奇、朱古力、抹茶紅豆、海鹽焦糖1️⃣招牌法式冬甩,鬆軟冬甩包住滿滿餡料,比例剛好,一咇就流哂出黎,啖啖爆漿,又帶微微奶油香。2️⃣而口味方面,特濃曲奇真係驚喜地濃厚,必食之一,朱古力同吉士等等又非常幼滑,流心誘人。🧇酥皮窩夫 (大$28起 / 細$11起)- 口味:伯爵、咖啡、原味、朱古力窩夫一格格超治癒精緻,少有地係酥皮底,層層酥脆又酥香,牛油香氣誘人,令人食唔停口。🍧自家製Jam - 特濃曲奇/海鹽焦糖 ($42/$48)新鮮人手製作嘅自家濃厚醬,真係超推薦曲奇,啖啖濃厚,但美中不足嘅係因為新鮮製作,Keep唔到好耐,記得要快啲食哂。不過因為新鮮即製嘅關係,佢地門市正常唔會有現
超多款口味🧇層層酥脆酥皮窩夫🧇自家濃厚曲奇醬!

而脹卜卜嘅外形,成個貓主人嘅肚腩咁,真係想係咁㩒扁佢。

🥞焦糖脆皮麻糬大冬甩 (3個 $75)

🍩法式冬甩(大$28起 / 細$15起)
- 口味:吉士、特濃曲奇、朱古力、抹茶紅豆、海鹽焦糖

🧇酥皮窩夫 (大$28起 / 細$11起)
- 口味:伯爵、咖啡、原味、朱古力

🍧自家製Jam - 特濃曲奇/海鹽焦糖 ($42/$48)

不過因為新鮮即製嘅關係,佢地門市正常唔會有現貨,記得提前預訂!
2022-11-14 184 浏览
Mini Donut💛original🧡salted caramel🤎chocolate🖤double oreo賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧迷你冬甩用自家製半透明密實袋包裝,一眼可看清內裡整齊排列的冬甩,十分吸引。另外,配以自家製紙袋方便帶走,十分貼心。迷你冬甩大小相約,圓碌碌小巧可愛,每一個表面都有一小㵊相應口味的唧忌廉作裝飾,方便記應。味道方面,冬甩包柔軟嫩潤,有實感層次鬆軟可口,配搭外層白砂糖甜度調味剛好,十分不錯。內餡方面,各款各有特色,尤其推介朱古力味,半流心的朱古力餡味道濃郁醇厚,微甘的味道跟甜美的冬甩包配搭得宜,十分不錯。等候時間:🐧🐧🐧🐧🐧冬甩需提前一日預訂,並預約拎取時間。在預約時間到達拎取,即時包裝,過程迅速不用久等。🐧❤️結語:包裝賣相精美,味道頗佳,送禮散水餅良選。
Mini Donut

賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

等候時間:🐧🐧🐧🐧🐧

冬甩需提前一日預訂,並預約拎取時間。

在預約時間到達拎取,即時包裝,過程迅速不用久等。

🐧❤️結語:包裝賣相精美,味道頗佳,送禮散水餅良選。

2022-11-13
下午茶
  • 朱古力迷你冬甩
2022-10-27 968 浏览
要數近月最火熱人氣的甜點一定是冬甩! 打開手機幾乎都是看到同一間小店出品的冬甩跟其他甜食,連身邊的朋友也在熱烈討論;這次就要來試試這間小店感受其冬甩魅力Original Mini Doughnut $15/個 $38/3個 Double Oreo Mini Doughnut $16/個 $38/3個 Chocolate/Matcha Red Bean/Salted Caramel Mini Doughnut $18/個 $48/3個 Special Flavour: Lemon Yuzu Mini Doughnut $20/個 $52/3個 Add mochi +3(Mini Doughnut)討論度最高!冬甩每日都是新鮮製作,翻查網上資料,店家特別選用日本白蛋作為食材,再發酵麵團接近兩小時,在出貨前才會開爐即炸,再在表面灑上白砂糖跟唧入餡料,這種堅持才會令冬甩外觀粒粒金黃飽滿,賣相滿分!口感鬆軟煙韌,裏面醬料飽滿呈流心狀,而且店家標榜餡料以低糖配方處理,甜度比一般傳統美式冬甩低,多吃也不會膩!這次嘗試了原味、double oreo、朱古力、抹茶紅豆、海鹽焦糖跟檸檬柚子6款口味,還可以
Add mochi +3(Mini Doughnut)

這次嘗試了原味、double oreo、朱古力、抹茶紅豆、海鹽焦糖跟檸檬柚子6款口味,還可以額外加配麻糬餡料加強層次感~ 每款味道各有特色,個人覺得double oreo跟朱古力最有驚喜,兩款味道濃郁但比想像中少甜,特別是後者,像是在吃黑朱古力醬一樣好吃!檸檬柚子清新可口,酸酸甜甜,更帶有果肉,口感不錯啊~
Mochi Caramel Doughnut $25/個 $68/3個
另一款皇牌產品就是這個脆皮焦糖拉絲麻糬冬甩!炸好的冬甩以蘸滿一層薄脆的焦糖包裹著,撕開即拉出軟糯的自家製麻糬,而且還輕易做到拉絲效果~ 麻糬米香味濃郁,口感豐富,甜度剛好但不會膩!這個很好吃~
Origianl Waffle $11/件(Mini) $28/件(Normal)
Earl Grey Tea/Coffee/Chocolate Waffle $12/件(Mini) $32/件(Normal)

店家的牛角包窩夫(Croffle)也是受盡客人歡迎,用上牛角包麵團,蘸上砂糖後再將麵糰壓烘成窩夫,焦糖表面加上入口酥脆鬆化!口味方面選擇比冬甩少,只有原味、伯爵茶、咖啡及朱古力味,同樣有大小之分,個人喜歡mini size,小小的吃著很滋味又不會覺得膩~ 個人最愛原味跟伯爵茶,前者帶濃郁牛油香,而後者就滿伯爵茶的甘香,很有驚喜!就算不是即日品嚐,將窩夫再次烘熱後依舊香脆味美~ 不過要留意窩夫只在星期六焗製,想吃新鮮出爐的緊記留意下單時間啊!
Special Flavour: Lemon Yuzu Jam $58/樽 $98/2樽
甜食以外,店家還會售賣手工果醬!固有口味有五款,其實跟冬甩內餡味道一樣,只是用上玻璃樽裝滿餡料,可以搽到麵包、多士、餅乾等食品,全部新鮮製作不含防腐劑啊~ 店家還會不時推出限定口味,這次就試了檸檬柚子味,質地幼滑不會太甜,吃到水果自身的味道,還帶有點點柚子果肉,味道清新!媽媽也很喜歡這個味道呢~
店家開業只有短短兩月已經大受歡迎,每天在客人取貨前才製作這個真的很令人心動,因為保證了食品全都是新鮮製作,滋味感倍增~ 味道方面也是挺高分的,低糖配方對現今香港人來說極具吸引力,能夠吃著邪惡感爆標的美食但又能健康一點吃實在重要,難怪可以短時間內收集大量人氣,要下單的話還是要等兩至三個星期才有!想吃美食還要講求耐性啊~ 取貨當天到工場時就看見大包小包的已經或正在包裝,小店大紅實在不無道理;而且小店會定期推出新品,現時這個檸檬柚子味在10月底就會下架更換下一個限定口味,還未試過的朋友想吃就要把握最後時機咯!
2022-10-15