2023-03-18
#荃灣 @ringmybell.hk👦契仔考完試, 我答應要買點心請佢食! 朋友推介一間樓上工房, 爆餡冬甩! 店員推介一款新口味 “脆皮焦糖麻糬冬甩🍩” 🍩冬甩鬆軟又香甜, 沾上金黃色焦糖, 硬化後甜甜的, 內裡沒有填餡但有滿滿的麻糬, 超得意! 麻糬口感煙靭, 唔乾又唔硬, 有著微微米香, 中和外層焦糖甜味, 必試! 🍩另外仲有6款特別口味的迷你冬甩, 一次過試晒! 包裝精美, 用上自家品牌紙袋、貼紙、紙巾等, 還貼心的附有食用須知及優惠! 🍩Original 原味吉士 ~ 契仔的, 3啖食晒全個! 🍩Coriander 新鮮芫荽 ~ 人哋呀媽的, 聞到香濃郁的芫荽味道🍩檸檬柚子 ~ 很香很甜的味道, 入口像新鮮柚子一樣🍩Chocolate 朱古力脆脆 ~ 流心朱古力醬很香濃🍩鐵觀音 ~ 同樣是滿滿的茶香, 多食都唔會膩🍩Oolong tea 鐵觀音 ~ 同樣是滿滿的茶香, 多食都唔會膩🍑除冬甩外原來仲有果醬, 口味獨特, 不含色素/味精/香料/防腐劑, 因為全人手新鮮製作, 要預早訂, 好彩我趕得切! 🫙Coriander 新鮮芫荽🫙Earl Grey tea 伯爵茶🫙Pea
🍩Original 原味吉士 ~ 契仔的, 3啖食晒全個!
🍩檸檬柚子 ~ 很香很甜的味道, 入口像新鮮柚子一樣
🍩Chocolate 朱古力脆脆 ~ 流心朱古力醬很香濃
🍩鐵觀音 ~ 同樣是滿滿的茶香, 多食都唔會膩
🫙Coriander 新鮮芫荽
🫙Earl Grey tea 伯爵茶