2023-10-03 170 浏览
今天和朋友們下午一點多一塊過來吃這個傳說中炸雞還不錯的店,一進來服務員員問我們有沒有Booking我們説沒有然後引導我們坐下就沒有管我們了。我們下完單之後想要一杯水他們説祇有支裝水,我看了看這裡是有加一服務費的,什麼服務我是沒有感受到,但是連水都沒有還要加一服務費就搞笑了。然後我們點了炸雞跟魚餅湯,魚餅湯裡面居然有一條很長的頭髮纏繞在金針菇上面!!!後來跟服務員說了他們就立刻給我換了。可能是我對這家店期望過高吧,所以還蠻失望的,作為韓國炸雞店價錢差不多服務一般都要收加一服務費的炸雞店,我想我下次不會再選擇這家了
2023-10-02
午餐
2023-09-29 158 浏览
招呼差,韓籍女侍應唔招呼人,咁自己搵位啦,隔咗好耐佢過來掉低menu就走,無講任何嘢,仲黑口黑面 半半炸雞(蒜香+黑醬)炸雞外皮唔係好脆,黑醬嘅味似即食麵味粉,蒜香甜甜地,𣎴過𣎴失 芝士蛋卷中間好多芝士,但蛋煮得太老 韓式炒粉絲粉絲煙韌彈牙,口感好 炸物拼盤芝士大棒好多芝士,好味!黑波波係糯米球,唔錯。墨魚圈就怪怪地,口感似魚柳包 炸薯拼盤有炸薯條,薯格,薯角,全部硬哂!咁簡單嘅嘢都整到咁差 檸檬梳打𣎴夠檸檬味

半半炸雞(蒜香+黑醬)

芝士蛋卷
中間好多芝士,但蛋煮得太老

韓式炒粉絲
粉絲煙韌彈牙,口感好

炸物拼盤

炸薯拼盤
有炸薯條,薯格,薯角,全部硬哂!咁簡單嘅嘢都整到咁差

檸檬梳打
𣎴夠檸檬味
2023-09-18 130 浏览
😋相見恨晚的炸雞店,同朋友食生日飯,來試試新舖,服務態度好,店舖清潔衛生,隨餐配送黃色酸蘿蔔,超級好食!食完可以再加!-我地點佐兩個個味道噶炸雞,好貼心可以雙拼,有得選有骨無骨,我地嗌咗無骨粟米味甜醬味,一D唔誇張,哩間我地食過覺得最好食噶炸雞,試過出面其他炸雞皮又厚又多面粉,哩間D炸雞皮薄香脆,雞肉多汁美味,配上外面噶醬,無敵好食,特別系玉米味一定要試!仲有泡菜煎餅好大份,好多泡菜,酸酸辣辣好好味!-魷魚圈都好好食,點上粟米粉-芝士大棒裡面噶芝士好香,系會拉絲噶已經夠我地4個女仔食了!每一樣野都好滿意,會再來試試其他味道噶炸雞🍗😍
仲有泡菜煎餅好大份,好多泡菜,酸酸辣辣好好味!
-魷魚圈都好好食,點上粟米粉
-芝士大棒裡面噶芝士好香,系會拉絲噶
已經夠我地4個女仔食了!
每一樣野都好滿意,會再來試試其他味道噶炸雞🍗😍
庆祝纪念
生日
  • 半半炸雞
2023-09-15 110 浏览
✩࿐⋆*Lemonade $25吃過比較重口味的炸雞後個人想來點比較清爽的飲料🍃這家的檸檬梳打卻出乎意料地甜膩🫨腦海中想像的酸氣卻消失得無影無蹤🤥Craving for something cool and fresh to balance the heaviness after having lots of fried chicken🧊 Lemonade here was a bit disappointing as it’s quite sweet but not sour yet😮‍💨評分: 4/10🌟✩࿐⋆* Fish Cake Soup $120* (*Special Offer)幸運地遇上限時優惠 比平常便宜了30元😚魚糕湯吃起來味道剛好 不會太淡或太鹹而且魚糕口感也不錯🍥但整體並沒有特別令人驚豔的地方🥹Luckily we met the special offer and got a discount for it🌟 The broth here was fine, not too salty and not too plain👌🏻 Fish Cake was soft
✩࿐⋆*Lemonade $25

幸運地遇上限時優惠 比平常便宜了30元😚
魚糕湯吃起來味道剛好 不會太淡或太鹹
而且魚糕口感也不錯🍥
但整體並沒有特別令人驚豔的地方🥹
Luckily we met the special offer and got a discount for it🌟 The broth here was fine, not too salty and not too plain👌🏻 Fish Cake was soft and chewy but definitely not a surprising one😌
評分: 7/10🌟

✩࿐⋆* Corn-So Amazing Boneless Chicken $228
不知道大家有沒有嘗過特別的炸雞口味呢?
如果沒有 那你們必定要嘗嘗這個玉米口味的🐣
炸雞非常嫩滑多汁🤤
表面撒上鹹甜鹹甜的玉米粉 形成一個強烈的對比🔥
還有香脆的薯片拌著吃 很值得試試看✨
Have you ever tried an unique flavour of fried chicken? If not, Corn-So Amazing Chicken will be a good choice for you🌽 The power sprinkled on top of the chicken was sweet and savoury, which brought contrast to the taste😋 Hence the boneless fried chicken was juicy and tender🍗, just paired well with the crispy chips inside😍 Highly recommend it to the fried chicken lovers💓
評分: 9/10🌟
————————————————————————————
Puradak Chicken (金巴利街) (尖沙咀)
尖沙咀金巴利街7號地舖

Lemonade
Fish Cake Soup
Fish Cake Soup
2023-09-15 121 浏览
有朋友介紹尖沙咀開咗間好正既炸雞雖然唔記得book位,但當日星期三去到都好易搵到位坐。座位唔算寛敞,2人位都夠放2盤嘢食既。7月份做緊promotion,買一送一既炸雞,於是我哋就揀咗2隻味。上菜見到份量好大,我哋2個人食唔晒,仲可以一人一盒外賣帶走添!但係我想講2隻味都好好食呀! 首先啲炸雞炸得好好食,又脆但又唔厚粉。餐廳有附上透明手套,方便用手食,貼心。食炸雞其實應該配啤酒,不過因為朋友唔飲,唯有下次再嚟啤啤佢。 配梳打其實都好夾,非常滿足!1. 青陽辣椒MAYO炸雞餐牌上呢款係有一隻辣椒仔,事實上佢個醬都係唔算好辣,少少辣味,我覺得反而仲吊起啲甜味添呀!好惹味,食到慾罷不能!2. CORN-SO AMAZING 炸雞而另一款我哋揀咗粟米炸雞,炸雞上面撒咗啲糖粉(勁邪惡)!但係呢個配搭我覺得不得了,粟米配啲糖粉超好食!
有朋友介紹尖沙咀開咗間好正既炸雞

雖然唔記得book位,但當日星期三去到都好易搵到位坐。
座位唔算寛敞,2人位都夠放2盤嘢食既。

但係我想講2隻味都好好食呀!
 首先啲炸雞炸得好好食,又脆但又唔厚粉。

餐廳有附上透明手套,方便用手食,貼心。

炸雞其實應該配啤酒,不過因為朋友唔飲,唯有下次再嚟啤啤佢。
 配梳打其實都好夾,非常滿足!
1. 青陽辣椒MAYO炸雞

2. CORN-SO AMAZING 炸雞
而另一款我哋揀咗粟米炸雞炸雞上面撒咗啲糖粉(勁邪惡)!但係呢個配搭我覺得不得了,粟米配啲糖粉超好食!
2023-07-26
2023-09-10 151 浏览
以為韓國野點都會好食,點知難食到嘔。叫左碟炸雞,點知5分鐘就到,一食落去就知係炸定,明明冇叫酸味炸雞,但食落去啲雞有啲酸。又唔Juicy,又乾。人蔘雞湯冇人蔘味,好似滾水雞湯。完全唔值依個價錢。埋單成$500。完全食唔到落口,食完仲有啲肚痛。食過最難食最垃圾嘅韓國餐廳。好彩冇叫咁多嘢食,但叫咗兩碟嘢都覺得蝕晒。仲話係Hermes級炸雞,笑死人。KxC仲好食過佢。對唔住,同KFC俾侮辱咗KxC😀😀😀👍🏻
以為韓國野點都會好食,點知難食到嘔。
完全食唔到落口,食完仲有啲肚痛。
食過最難食最垃圾嘅韓國餐廳。
好彩冇叫咁多嘢食,但叫咗兩碟嘢都覺得蝕晒。
仲話係Hermes級炸雞,笑死人。
KxC仲好食過佢。
對唔住,同KFC俾侮辱咗KxC😀😀😀👍🏻
無人參雞味湯
粟米酸雞
2023-09-09
2023-08-31 154 浏览
Puradak Chicken係最近都幾hit,佢係黎自韓國既過江龍,好多人都話好食。見到佢開左係香港,位置都就腳,就去朝聖下。個人覺得價錢偏貴,但係冇我想像中咁驚豔囉。1️⃣半半炸雞(Corn-So Amazing+青陽辣椒mayo)($258) 揀左無骨炸雞,食落方便好多。粟米味面頭灑滿好似粟米濃湯味既粉,另外仲有粟米,不過佢啲雞肉同粟米都係偏乾。另外青陽辣椒味就會多醬啲,偏濕,比想像中辣🌶️但係辣辣地幾惹味。不過啲雞肉都係太過乾😔可能係我太過期待,最後覺得佢其實真係麻麻地。  2⃣️芝士雞蛋卷($128) 幾大份同埋都幾厚,雞蛋卷食落蛋味比起平時出面食開既韓國餐廳既重,冇平時食開既咁甜,蛋捲係偏紮實有口感既。個人覺得唔夠嫩滑,但係就真係好厚。另外中間啲芝士都唔算好多,好勉強咁先拉到絲。
2⃣️芝士雞蛋卷($128)
芝士雞蛋卷
Corn-So Amazing
芝士雞蛋卷
我對於炸雞界Prada的名聲充滿期待,而且我排隊等了半小時,但最終對這家炸雞店感到非常失望😔1️⃣首先,炸雞的口感和味道完全不符合我對於外脆內軟的期待,反而更像是酒樓的中式烤雞。這讓我感到失望,因為我在尋找一種獨特的炸雞體驗🥺2️⃣其次,海鮮煎餅的餡料非常令人失望😢餡料中完全只有蔬菜,而且在這麼大塊的餅子裡,只有兩三粒海鮮。餡料的不足讓整個煎餅吃起來像在吃麵粉,而且一咬下去就散開了。這樣的質量問題讓我感到非常失望和沮喪。3️⃣最後,我注意到每張桌子上都有很多剩下的食物,尤其是蛋捲。我看到很多人只吃了一兩口就放下了。這顯示出食物的味道和品質並不令人滿意,使得許多人不願意繼續享用。總的來說,這家炸雞店並沒有達到我對於Prada名號的期望,而且我排隊等候的時間也沒有得到相應的回報😰這次的體驗令我感到非常失望和沮喪🙍‍♂️我希望他們能夠改進食物的質量和口感,以提供更好的用餐體驗。

2023-08-21 79 浏览
傳說中炸雞界的Prada 在韓國街新開不久的分店 哈哈 幸好不用跑去將軍澳食(對我來說真的很遠) CORN-SO AMAZING炸雞 比較適合一大班人一齊去吃的炸雞 份量對於2個人來說 真的有點多 玉米粉超多的 有幾粒玉米 微辣 肉質滑嫩 黑芝芝波 這個芝士波真的要上菜後立即食啊!如果唔係芝士就拉唔到絲了 但真的很膩 •價錢的確不便宜 店員大部分都是韓國人 可以說英語點餐!餐單上很多味道的炸雞都很好吃的樣子 一次真係食唔哂D味 下次一定要再去
CORN-SO AMAZING炸雞

黑芝芝波

2023-08-16 99 浏览
餐廳係韓國一直排名五大必食炸雞店之一,店名嘅讀音同Prada好似,加上食物嘅包裝同裝修,有炸雞界Prada之稱。香港分店都係由韓國人主理。半半炸雞 $198一次過可以嗌兩隻味,唔怕選擇困難症。CORN-SO-AMAZING +$30韓式甜醬 +$25可以揀有骨或無骨,揀左無骨,肉嫩juicy, 外層炸得啱啱好。CORN-SO-AMAZING見到原舊粟米個賣相好特別,味道似粟米濃湯調味粉,粟米湯fans必試。韓式甜醬,唔錯。炒年糕 $78年糕軟糯,好少見外層炸左,令到年糕無咁膩,加埋韓式甜醬,好好味。原味紫菜飯卷 $65有12舊,幾抵食,正常質素。蝦蝦蝦蝦蝦 $108有5隻蝦同薯條,少少偏貴,但個秘製黑醬有驚喜,好香黑蒜味,甜甜地,幾特別。薯條同蝦炸得唔錯。

半半炸雞 $198
一次過可以嗌兩隻味,唔怕選擇困難症。
CORN-SO-AMAZING +$30
韓式甜醬 +$25

炒年糕 $78

原味紫菜飯卷 $65
有12舊,幾抵食,正常質素。

蝦蝦蝦蝦蝦 $108
2023-08-02 132 浏览
店舖位置比較難搵 Google 顯示的位置會錯 要在openrice 看圖才準確 明明訂座說有8折 但沒有。店舖晚市人手不足 (只有2人)員工上菜慢 、所以基本上、上菜時都涼了韓國店員會隨意給你飲品、明明點了雞尾酒卻比了燒酒。不解釋就放低、問了才說沒有所以換了。另外小心對單 ,價格跟點餐會有不同。期待的炸雞🍗不好食、價格偏高 份量少 半半炸雞 要無骨但有骨 2個口味、沒有任何紙/盤分開、辣味跟不辣的味道混在一起。混在一起
店舖位置比較難搵

明明訂座說有8折 但沒有。

店舖晚市人手不足 (只有2人)員工上菜慢
、所以基本上、上菜時都涼了

期待的炸雞🍗不好食、價格偏高 份量少

半半炸雞 要無骨但有骨
2個口味、沒有任何紙/盤分開、辣味跟不辣的味道混在一起。
混在一起
2023-07-24 137 浏览
聽聞這間韓國炸雞幾出名, 就一場來到試下。叫了個半半炸雞($138),分別是青陽辣椒mayo口味以及CORN-SO AMAZING口味,兩樣都不錯, 正常味道。另外,因為見到很多openrice朋友推薦芝士蛋卷,就叫了一個吃吃看。誰不知友人吃下,蛋卷竟有怪味道,而蛋卷的蛋顏色也是灰灰的,或許真的天氣太熱壞了吧,職員也走來反問我們該如何,但題外話,離開時也看見每張都吃剩非常"完整"的芝士蛋卷。。。(應該也是不好吃了吧)此外,其實當日服務也非常一般,一開始職員一手拿了朋友的信用卡直接刷,還收多了錢。好彩我們堅持對一對單,真的想去這間的朋友結帳時要看清楚,職員也好像不滿我們阻住休息(一開始不用收錯就不用生氣了吧。。。)總括而言,炸雞的醬是不錯,但可惜服務態度麻麻,我想不會有第二次了>。<

2023-07-16 232 浏览
同朋友講咗好耐要試 今日終於試到重要尖沙咀有放題 就揀咗炸雞+小食放題一開始試corn-so-amazing同青陽辣椒mayo味boneless加芝士波波 再加咗round黑炸雞同帕布羅bone-in加墨魚圈本身諗住放題啲雞份量會少啲 可以試到唔同味 點知佢同一般half half係冇分別Corn-so-amazing幾特別 味道都好濃湯 其他味道就覺得啲醬少少膩小食都正常冇咩驚喜人手唔係好多 成日都要等下先有人serve到我哋比較要提大家係放題如果啲嘢食唔晒會罰20% penalty charge 香港啲餐廳一般即使有呢個條例都唔會真係execute 但呢到會真係因為我哋食淨咗而罰收 我哋最後都有打包廢事浪費不過就都想建議返佢哋其實放題形式嘅話 佢哋份量未必真係要去到咁多 我哋主要都係想試唔同味道 所以份量少啲 我哋嗌多幾round都冇咁易造成浪費
同朋友講咗好耐要試 今日終於試到

重要尖沙咀有放題 就揀咗炸雞+小食放題

小食都正常冇咩驚喜

人手唔係好多 成日都要等下先有人serve到我哋

2023-07-07 241 浏览
明明啱啱先去完韓國旅行,但係返嚟冇耐又想食炸雞,旅行嘅時候係明洞食過呢一間,勁好食,呢晚諗起就一於去韓國街試吓先!7:00嚟未係好多人,餐廳走型格路線,黑白色嘅裝修,座位都幾舒服。點餐後會即刻送上醃蘿蔔, 啱晒配炸雞一齊食,酸酸地,解膩一流炸雞可以選擇有骨/無骨,我呢啲懶人就揀咗無骨,啖啖肉!炸雞🍗味道有好多款,我地要最典型嘅韓式甜醬,表皮就算沾滿醬汁,仍然保持外脆,一啖咬入雞肉仲有肉汁,水準唔錯。下次可以試吓半半炸雞,唔同味道開心啲因為唔係好肚餓,淨係加多咗一款小食,黑芝芝波,外面好似粟米濃湯嘅調味粉都幾特別,帶點甜甜嘅芝士🧀️味,拉出嚟拉到勁長嘅絲,口感煙韌,幾有趣,可以試下!最後仲叫咗兩杯梳打,不過炸雞配番啤酒先襯啲!

炸雞可以選擇有骨/無骨,我呢啲懶人就揀咗無骨,啖啖肉!

最後仲叫咗兩杯梳打,不過炸雞配番啤酒先襯啲!
2023-07-07 131 浏览
今星期返工好攰 難得放假決定要食啲好嘢獎勵吓自己喺尖沙咀行咗一日好攰 突然見到啲韓國廣告就醒起想食炸雞就上網睇吓附近有啲咩炸雞好食睇到呢一間未試過但聽朋友之前講過就決定想去食餐單上唔多選擇除咗炸雞之外,仲有幾款小食不過可能我哋太夜有啲小食已經賣曬同場見到好多人叫外賣仲有唔少韓國人連個職員都係韓國人我哋叫咗兩款口味其中有一款好似有啲沙律醬有少少辣 但感覺好惹味食完唔算太口渴另一款就醬油口味雞嘅質地都算嫩滑下次可以早啲嚟試埋其他口味同小食
今星期返工好攰 難得放假決定要食啲好嘢獎勵吓自己
睇到呢一間未試過
但聽朋友之前講過
就決定想去食

餐單上唔多選擇
除咗炸雞之外,仲有幾款小食
不過可能我哋太夜
有啲小食已經賣曬