2008-03-22 21 浏览
終於去試左pokka o既大大雪糕'講真不太特別'selling point應該係大'4個人食'飽晒*
ok
2008-03-02 13 浏览
今日去o左食藍梅牛柳, 朱古力特飲, 牛脷, 三文魚意粉, 蛋白炒飯+一個甜品,,,兩個人$300,,我覺得係度散叫多好多野食,朱古力特飲幾正,有少少咖啡味, 另外牛柳無乜特別,意粉口感幾好,,,環境都幾好~不過貴賓房焗左少少...整體唔錯,OK
我覺得係度散叫多好多野食,
整體唔錯,OK
2008-02-26 8 浏览
It's the second time having dinner here and the feeling is juz not too good with the price.We ordered two spaghetti (one seafood and another one salmon) dinner set. The seafood one tastes good but the salmon one is in fair quality only while the sauce is too creamy. We chose this restaurant since we think that the environment should be nice for a dinner chat. But in quite a no. of occasion, the waitresses were not very pleasant in serving us the dishes. I won't regard what they doing is rude, bu
We chose this restaurant since we think that the environment should be nice for a dinner chat. But in quite a no. of occasion, the waitresses were not very pleasant in serving us the dishes. I won't regard what they doing is rude, but in a way that make you feel disturbing.
In both time having dinner here, we were asked either to join the member club or buy some unrelated decorations. Truely understand that it's part of the marketing strategy and the duty of the staff. Yet, didn't we deserve a quieter environment when we are paying $90+$38 for a dish of fair spaghetti, salad and drinks plus unwelcoming services?
2K
2008-01-25 5 浏览
一行9 人0黎呢度同兩位朋友補祝生日. 揀了日式咖喱牛肉奄列飯做自己的main course, 另外同朋友share 了幾款小食.奄列飯同朋友們揀的main course 一樣, 賣相同menu d 相不相付, 仲要切開第一眼見到已知唔好食-- 蛋煎得太老, 又乾又0鞋, 咖喱汁太少, 仲要無乜味, 入面d 飯又係太乾, 仲有d 牛肉粒, 好似煲完湯的牛肉湯渣咁又乾又硬又無味, 唔掂! 伴碟的有薯角同炸洋蔥圈, 洋蔥圈唔脆又油溼溼, 薯角叫做最好食. 唉, 早知好似朋友們咁order 意粉算數啦!另外食了其中一款美式拼盤的漢堡扒, 原來只係扁撻撻的肉丸, 無味的, 好似食擦膠, 炸薯角同炸洋蔥圈就好少少, 不過d 沙律醬實在太稀, 又唔夠酸; 藍青口賣相唔錯, 不過肉好韌, 底部的蒜蓉薯茸仲要又唔夠蒜蓉味又太乾, 唔掂; 最好食就係芝士肉醬焗茄子, 不過如果再多少少肉醬會仲好食.另外又叫了個creme brulee 做甜品... 放棄了面頭的粒粒藍莓俾, 朋友們於是分了, 佢0地話「好甜」; 面頭的脆糖厚度適中, 不過底部的燉蛋就幾差勁, 竟然係冰凍的, 蛋香都有, 不過太老了,

另外又叫了個creme brulee 做甜品... 放棄了面頭的粒粒藍莓俾, 朋友們於是分了, 佢0地話「好甜」; 面頭的脆糖厚度適中, 不過底部的燉蛋就幾差勁, 竟然係冰凍的, 蛋香都有, 不過太老了, 完全唔滑. 失望!

環境都係咁, 橙橙黃黃開開心心; service 就好得嚇一跳, 男女店員都極nice 又極有禮貌!

一向對日式西餐一般, 雖然今次食物質素非常麻麻, 不過都未必唔會再0黎, 印象中食過佢的朱古力雪糕新地同飲落佢的chocolate float, 唔錯的. 況且都係志在同朋友聚0下舊... 期待兩星期後的團年飯及「柔情似水生日會」! =P
2008-01-12 9 浏览
唔知因為係人手不足定其他原因,服務超差! 落單問幾次, 結果都係錯!!!!!! 成間舖都無溝通, 各有各做, 個女經理仲遊魂過D下屬, 只識斟水; 食物味道簡直奇差,無劃一標準; 同一款食物竟然可以唔同味道架! 呢間係我去過最差的一間Pokka!
2007-11-07 8 浏览
味道taste好!吃下去有一些非常好味的肉!直得!
味道taste好!吃下去有一些非常好味的肉!直得!
2007-07-24 9 浏览
朋友生日想据扒,又想食得簡單d. 所以我揀了pokka, 心想可能揀錯左, 据扒應該有更好choice, 但即然行到附近,索性就入左來. 結果真的如我第六感,衰到貼地朋友叫左一個澳洲肉眼扒-6成熟. $168我叫左一個黑咖哩牛肉飯$99, 仙人掌汁$38朋友既澳洲肉眼扒先到. 件牛扒熟到8-9成. 一d血都無..離晒譜咁. 廚房連最基本野都唔識. 話之你要幾成熟, 總之佢比幾多成就幾多成, 咁你就唔好問個客要幾成啦.等到朋友差不多食晒, 我個份都未來. 三催四請都無.我斷估佢漏單. 亦或我地投訴左個扒,廚房唔高興啦.試想下2個人食一餐飯, 係咪要去到你望住我食完, 我再望住你食咁既地步? 廚房唔識arrange咩?個侍應阿頭補左個咩蕃咖蜆x湯同個包給我頂住先,驚我餓死左. 我話我唔食蜆喎,turn down左佢.個心意係好, 但你點知個客一定鐘意呢隻湯架? 你可以問下先o者.終於, 待我朋友慢動作即將食完果陣. 個黑咖哩牛肉飯終於到. 明顯我地落單同侍應講既所有野都無fulfill到. 咖哩辣到死. 個牛肉直情靭到咬唔斷,所有牛肉粒(片)都係筋. 嚼足廿下都吞唔到. 我比我朋友試過,都

朋友叫左一個澳洲肉眼扒-6成熟. $168
我叫左一個黑咖哩牛肉飯$99, 仙人掌汁$38

終於, 待我朋友慢動作即將食完果陣. 個黑咖哩牛肉飯終於到. 明顯我地落單同侍應講既所有野都無fulfill到. 咖哩辣到死. 個牛肉直情靭到咬唔斷,所有牛肉粒(片)都係筋. 嚼足廿下都吞唔到. 我比我朋友試過,都係靭.

廚房玩野定係死架~~~~

再投訴都無用. 個侍應阿頭比左85折. 仲話希望下次d野o岩口味. come on..呢d唔係口味既問題. 我落order你無理我既request. 上菜時間拖咁長. 六成熟當9成咁上.跟本就係離晒譜.

朋友生日食埋d咁既野, 你話我聽咁係咪應份先.

結果埋單計埋折都要成$300. 真想贈句粗口佢嘆.

2007-05-26 5 浏览
5月24日一個公眾假期.約左朋友行下街.天氣實在太熱.唯有地方坐下.吹水.大約5時門口還有十多個人等位.嘩!可能假期及太熱.在門口企左5分鐘.冇人應?眼見一個穿黑西裝女經理.和一個男客人傾得笑哂口.送埋人去男廁,終於佢行埋來.樣子cool到痹既態度.問我幾多位.嘩!變面超快.仲有5.6張.唯有去解決下先.要行到餐廳最入.點解有咁多空?起碼有10張.行返出去.都費事問ms.cool.個女待應問下.亞ms.cool用勁厲眼神望住我.驚得我.吹完水.搵人埋單.5分鐘後.竟然係ms.cool羅返來.仍然係用cool的聲線說:二百六十八蚊.經理點解你唔講多謝?莫非我問下有位唔比人坐.係我唔?但我相信大部份等位既人會多謝我.我講完之後.爸爸聲有位.服務太cool.食物太少.太耐.唯獨是咖啡一流

個女待應問下.亞ms.cool用勁厲眼神望住我.驚得我.

經理點解你唔講多謝?

服務太cool.食物太少.太耐.
唯獨是咖啡一流
2007-05-16
食左個魚生壽司飯....超多料...勁多八八魚....但係都係三文魚好味D....而且D 撈埋D wasabi...正呀....$78...我覺得幾抵....
2007-05-10 24 浏览
曾幾何時,這兒是我喝下午茶的首選地方,貪其環境清幽而食物花款亦多選擇,加上那時我有他們的會員卡,因此便更常光顧以換取額外折扣和優惠。近來重回舊地,裝修後環境更加舒服,是三五知己聊天的好地方。今次獨個兒叫了個晚餐,百多元絕對可以用豐富來形容,全餐包括煙三文魚前菜、忌廉湯、主菜為厚厚的羊扒、飯後還有甜品和餐茶。每個環節都做得不錯,賣相和味道俱佳,實在令人捧腹而歸。如果有朋友同行,我會推介大家叫一客名為繽紛嘉年華的大雪糕。雖然需時廿分鐘,但其份量足夠四個人食用,而且除開才每位卅多元,絕對是廉價享受。尤其如果在炎炎夏日,而你們又坐在窗口位,吃著那杯無敵大雪糕會招來街上行人的艷羨目光,這樣已經值回票價。

叫左2個vip set,一個西式一個日式,我就食左個日式既,有煎三文魚扒、面豉湯、一碟炒雜菜、一碟牛肉加一碗飯,另外仲有一個咖啡慕絲...食物味道一般,主菜冇特別,個碟牛肉同係屋企食個d冇咩分別,係個甜品幾好食,我個set份量都足夠既...咖啡亦冇什特別!西式個個望埋去份量仲細,有鴨胸沙律,有個好似羊扒既主菜,西式個個味道好d..甜品就叫左士多啤梨雪糕..都幾好味!整餐飯還是甜品最出色p.s.:甜品冇得轉蛋糕,有d失望,咁既價錢真係唔值,走個陣望下人地叫d咩食,發現好多人都唔係叫dinner set,或者其他意粉/食物會好d....

整餐飯還是甜品最出色

2007-01-22 9 浏览
食完印度菜,轉個彎來百佳食個甜品。眾人都點了華麗的芭菲、雪糕等,但食完咖喱口渴的程度,真想飲番杯凍飲。只點了一杯Cappuccino似乎是一個錯誤的決定。不過也沒法,眼看友人的芭菲那麼好吃,只能說雪糕多吃會肥來自我安慰。這杯凍Cappuccino只屬一般,計埋上幾回來飲的熱咖啡,個人覺得UCC的咖啡勝了一籌。
2006-12-26
(26/12/06)兩點半黎到,點知三點才開始下午茶,唔想等,打開menu揀左xo海鮮炒年糕,一d都唔辣,海鮮幾好,至少唔"莓"同埋,拿蟹柳來作海鮮先啦!年糕&整體很好味。等左好耐,熱咖啡先來,跟住mocha,再來latte,我的榛子咖啡非常難飲,味道想反胃呢,襯熱o拿o拿聲飲埋。半句鐘,士多啤梨麥o麥多士才來,多左杯士多啤梨醬汁,麵包皮點下去,香到不得了,想再來一客,但咁需時,唯有另order公司三文冶,六件細細件,蛋沙律、雞肉火腿..等餡,好公整,好好味呢。各樣o野價格較高,尤其飲品,四杯都百六了,同酒店價不相白重。侍應不斷收碟換碟,眼都花埋。
2006-12-20 4 浏览
果日同班fd行下行下肚餓諗住去食野個fd就帶左我地去pokka一入到去就好有feel好令個環境入到去佢地話冇卡位所以坐住其他先點知我地都未叫野食仲係睇緊食咩果時e經有待應好有禮貌咁幫我地轉番卡位咁我就叫左一個咖哩牛肉海鮮飯分量好好對於我果時好肚餓黎講都食唔哂(可能我細食)d青口好好味咖哩又正但係d魚好易散蝦又彈牙我又試左朋友個XO海鮮意粉不過幾甜.. 但係樣樣野食個賣相都好好very good!加上服務態度好好!!個甜品就...細左d..
果日同班fd行下行下
點知我地都未叫野食
仲係睇緊食咩果時
e經有待應好有禮貌咁幫我地轉番卡位
咁我就叫左一個咖哩牛肉海鮮飯
分量好好對於我果時好肚餓黎講都食唔哂(可能我細食)
d青口好好味咖哩又正
但係d魚好易散蝦又彈牙
我又試左朋友個XO海鮮意粉
不過幾甜..
但係樣樣野食個賣相都好好
very good!
加上服務態度好好!!
甜品就...細左d..
2006-10-23 5 浏览
拿拿拿~首先講明~小弟去呢度都係因為屋企人叫我(逼!?)哈~因為我睇過之前d評語話呢度d野好睇唔好食~咁我本身就無打算去~點知一去又有d驚喜啵<br />第一次去...覺得環境橙中帶紅~又幾有特色啵~夠晒情調~心諗:如果同女朋友大人去就一定好過對住屋企人囉~哈~<br />d食物雖然唔太好~但係甜品都算唔錯~而d咖啡就....估唔到囉~係估唔到咁好飲呀~哈~加晒分呀~我本身就食煙既~但係屋企人唔食嘛~揀左張都幾近smoking area既卡位~屋企人就開始唔係好鐘意~(當然地我無意見喇)跟住要求轉台~ha又一個驚喜啵~估唔到d侍應態度又咁好啵~叫左唔洗3分鐘就幫我地轉台~之後因為見左有小虫虫所以再一次要求轉台(小弟本身都係侍應)都知叫佢\地再轉台實有面色架喇~點知....又一次驚喜...完全無面色不特只~仲要係咁講唔好意思~無得彈呀~(比著係我講話返佢\轉頭啦~哈哈講笑)之後比左張勁正既清幽台我地~哇~好有mood呀~又有少少音樂咁~正到不得了呀~係我塗醉緊既時候,不經不覺d野開始黎喇~首先係個餐\湯加包仔~唔算太難飲亦不算太好咁喇~之後再黎埋我個壽司飯
d食物雖然唔太好~但係甜品都算唔錯~而d咖啡就....估唔到囉~係估唔到咁好飲呀~哈~加晒分呀~我本身就食煙既~但係屋企人唔食嘛~揀左張都幾近smoking area既卡位~屋企人就開始唔係好鐘意~(當然地我無意見喇)跟住要求轉台~ha又一個驚喜啵~估唔到d侍應態度又咁好啵~叫左唔洗3分鐘就幫我地轉台~之後因為見左有小虫虫所以再一次要求轉台(小弟本身都係侍應)都知叫佢\地再轉台實有面色架喇~點知....又一次驚喜...完全無面色不特只~仲要係咁講唔好意思~無得彈呀~(比著係我講話返佢\轉頭啦~哈哈講笑)之後比左張勁正既清幽台我地~哇~好有mood呀~又有少少音樂咁~正到不得了呀~係我塗醉緊既時候,不經不覺d野開始黎喇~首先係個餐\湯加包仔~唔算太難飲亦不算太好咁喇~之後再黎埋我個壽司飯~no暈再食真係好正啵~無介紹錯~(由入面既侍應生介紹)佢\好似叫做Daniel,佢\話成日食架啵~嘿~又真係幾好啵~望多佢\兩眼~咦咪就係頭先同我地轉位果個哥哥仔~嘿~估唔到D服務又真係幾好啵~佢\仲好PRO同細心咁介紹左石頭窩飯既汁料同埋食法添,真係無得彈(個人意見值6個大姆指,5分滿分既話)<br />
到接近尾聲喇~我叫左個綠茶紅豆雪糕窩夫,好正啵~有D美中不足既就係D紅豆太甜囉~之後叫左個招牌咖啡,飲落真係唔錯~不愧\係招牌丫,比錢時先發現原來係可以比信用卡架~我拿拿林拎出黎既時候不小心將張卡掉左去老遠~嘿~DANIEL仔又黎左啵~一個飛身幫我執返,之後仲好詳細咁介紹左張MEB卡我地~見佢\咁好人咪開返張囉~因為我已打算再同女朋友大人去多次~<br />
再一次驚喜~果日走果時聽到Daniel仔介紹唔知咩周年活動,有抽獎,可以抽買次咁多~嘿~我就抽到招牌咖啡(心諗下次又可以免費飲嚕呵呵)走果時d侍應個個都鬼咁好笑容同我地講多謝晒,去咁多間都未見過咁好招呼...心中已打算下次黎多次喇....<br />
<br />
ps:各位~其實講真~餐\廳緊有好同唔好架喇~你地都要體諒下人地餐\廳人手不足喇~個個都跑咁濟(雖然d野食黎得耐d,但我就知道唔關侍應事~係廚房問題)食物只算一般,所以我覺得服務果度真係值5分架~環境正唔洗講喇~抵食喇喎~講真我又未食過晒d野食,咁易去比滿分或者比1分又好似對佢\地好唔公平咁,加上我覺得抵唔抵食只係在於大家點睇~我就覺得係度食野只係食環境同服務囉~單單係呢兩樣野已經足以令我覺得5分抵食喇~各位,唔好太快下評論住,試多幾次包你地有新驚喜呀~<br />
<br />
下次同女朋友大人落去再比分(差d比d評語呃左)