2014-03-14
今日約左去銅鑼灣見客又傾成左張單, 去食個high tea獎勵自己是常識吧^^ 老公又響附近做野, 佢就帶左我黎呢一間, 其實我之前都去過雅蘭中心分店食過, 食物質素都幾好, 而銅鑼灣呢間裝修又靚, 所以我都毫不猶豫走左入去! 坐低唔洗諗叫左下午茶三寶 : 格格多士、麥嘜多士、咖啡。格格多士 : 我每次去Pokka都會食, 凍雪糕配暖多士果種入口即溶既感覺真係大滿足! 而佢又唔會太甜, 連我老公平時不能食得太甜都話鍾意食!蜜嘜多士 : 第一次試, 唔錯!鬆脆內暖, 好有口感!咖啡 : 去其他地方飲咖啡都需要落糖落奶去抵銷苦味同令口感更幼滑, 但我認為Pokka既咖啡冇咁既問題, 反而乜都唔落更保留到咖啡香味。而老公叫左一杯凍咖啡, 佢話ok但我始終個人唔鍾意有冰既咖啡~.~值得一提既係staff介紹我地飲一隻桂圓紅棗杞子茶, 反正有時間就試下啦~ 茶香味幾突出, 雖然話有紅棗杞子呢類中藥成份, 但桂圓既清香味好突出, 值得推介!
蜜嘜多士 : 第一次試, 唔錯!鬆脆內暖, 好有口感!