2005-11-14 14 浏览
該餐廳的食物水準十分之差劣, 份量極少, 味道過咸, 所有hot dishes都不夠熱, 實在強差人意! 所謂"regular" Celsar Salad既份量($7X), 只不過係足夠一位小朋友既份量, 而curry rice, 只試了少許已經食不落口, 最後還要求職員取消order, 最可笑的就是連該職員自己都試過味道, 她亦都對我們反映curry真的過咸!服務亦只係一般! 今次之後, 已沒打算再次光顧了。

今次之後, 已沒打算再次光顧了。
2005-10-07 15 浏览
d 人做野又糊塗, 摧叫佢去俾杯熱水,十年都唔拎黎, d野食又出得慢
2005-05-01 4 浏览
星期五晚和朋友來到銅鑼灣,想找間傾到計的地方食飯,大家便一致地想起這裏,真的合拍,七點來到,雖說不算多人,但好坐的位置要等等才有,不夠十分鐘,便可以入坐,地方,環境都不錯,但我們坐的位置,經常有些小蟲飛過,我們要求轉位,待應亦樂意的配合.服務是很好的,兩人叫了以下.咖喱奄烈牛肉+$28配麵豉湯,飯和飲品---麵豉湯,清晒!都不錯,不會太濃的味精味,主菜便不是十分的出色,但牛肉入味和夠淋,飲品轉了朱古力咖啡雪糕球(加一半價錢),很好,朱古力雪糕好吃,飲品有小小苦,我就喜歡這樣的味道滑旦炸豬扒+$28配麵豉湯,飯和飲品---感覺很平汎,但是出奇的好吃,試了一小舊,d汁都很好另外,覺得冷氣太凍了,本人已加了外套,應適當的調低便會更加好.有八折咭total $154,是抵吃的一餐
2005-02-14 13 浏览
昨晚去左食飯,兩個人叫左一個肉碎釀茄子,一人半條茄子打橫切,上面淋d醬咁,好似三十蚊,都不錯。仲有鮮茄海鮮意粉,有少少失望,我以為鮮茄至少見到小小蕃茄肉,因為我好鍾意食番茄,點知只係有茄汁,都幾酸。另外叫左三文魚蟹子八爪魚壽司飯,撈暈左好好食喎,好香!最後叫左甜品香蕉船,有三球雪糕。講左要朱古力呍厘拿同士多啤利三種味,點知黎到食左兩o炎先發覺冇士多啤利變左兩球朱古力,侍應小姐已經擰返球士多啤利雪糕另上啦,咁先係做野o家嘛,服務唔錯,有笑容,不過吸煙及非吸煙區中間一檯之隔好似太埋
2005-01-07 8 浏览
黃昏時段行經此地,同太座入去食番個tea 先。叫左蜜糖厚多士同雞肉拉麵。想講下個多士,外層整得脆脆金黃而沒有,熱力滲透裡層的白白麵包,加上糖漿一齊食,真係冇得頂!好味!唔應該叫多士,應該是麵包磚才對。雞肉拉麵屬一般,略嫌不夠雞肉味。這裡跟太古城Jusco 的分店,有著天壤之別,無論環境同食物,都比太古城的好得多,如果唔好好控制下,好的店分分鐘給差的店拖累聲譽。
雞肉拉麵屬一般,略嫌不夠雞肉味。
2004-10-18 7 浏览
銅鑼灣第二站去百佳. 因為之前虞家媽媽太難食, 食唔飽, 咪諗住食個tea.兩點半未有tea食, 一個同事趕住走, 剩番兩個就叫個set lunch share. 我地個artist係堂堂男子漢, 梗係要叫有份量share啦! 肉醬意粉係四個sets入面最能飽肚一個, 就佢! 我地仲以特價加個前菜--豆腐沙律! 湯同麵包先上, 趕住走同事食先. 豆腐沙律等一陣先, 只係一磚豆腐加幾塊燒磨菇同生菜, 雖然我唔知加幾多錢食呢碟, 但保證唔抵食! 豆腐仲一點都唔滑, 有渣!肉醬意粉賣相幾得, 肉醬尚算香甜, 但意粉唔夠爽口彈牙, 真係唔al dente 喇.飲品係凍咖啡, 同事話好難飲, 飲兩啖就放低.服務麻麻, 要叫先識做. 食物亦好一般, 所以我不嬲都唔鍾意.

飲品係凍咖啡, 同事話好難飲, 飲兩啖就放低.

2004-08-20 5 浏览
飲品:基本上我唔太鐘意飲咖啡,唔鐘意D苦味,但係個個都叫咖啡,我咪又叫囉,我個FRIEND提議我飲朱古力咖啡,會比較甜,冇咁苦,不過飲落都冇乜朱古力味(我FRIEND飲左一啖都話麻麻地),所以飲淨半杯。食品:(唔係我點餸,都唔係好知D菜名)薯蓉焗蠔:D蠔都幾滑,OK串燒豬柳(三串):普通,週街都食到XX墨魚麵:D麵好甜,味道怪怪的XX年榚:一塊塊長方形白色年糕(好以麻雀咁大塊),我諗係日式年糕,唔似中式咁黏口,不過唔太咁我口味,一般。海鮮焗飯:味道幾好,不俗。甜品拼盤:有幾樣不同款式的,綠茶蛋糕、雪糕、好像布甸的東西,都很好味。主菜普通,但甜品不俗。環境不錯,但冷氣實在凍得不像話,令舒適程度大打折扣。(出席人數:6位,因為有八折咭,所以慳唔少)
飲品:
食品:(唔係我點餸,都唔係好知D菜名)
薯蓉焗蠔:D蠔都幾滑,OK
串燒豬柳(三串):普通,週街都食到
XX墨魚麵:D麵好甜,味道怪怪的
海鮮焗飯:味道幾好,不俗。
主菜普通,但甜品不俗。
環境不錯,但冷氣實在凍得不像話,令舒適程度大打折扣。
(出席人數:6位,因為有八折咭,所以慳唔少)
2004-08-01 6 浏览
同幾個朋友食晚飯,我就揀三文魚八爪魚蟹子飯,加28蚊轉埋做set。湯就一般,不過跟湯麵包就幾好食,個飯都幾唔錯,當然新鮮桯度唔算十分之高,但以咁價錢真係超水準,而且全部配料切晒粒,撈埋飯落肚口感真係夠晒豐富。整體來講成餐都算滿意!
(非会员)
2004-05-30 11 浏览
今日食左蜜嘜厚多士+凍咖啡厚多士真係好壯觀!面頭脆卜卜,入面軟淋淋,加埋蜜糖真係好好味!!雖然五十幾蚊個餐得一磚麵包同杯咖啡,不過都食得過,呢個餐都好多人叫,見到好多檯都有一磚麵包係度。凍咖啡好香濃,正正正!! 不過下次想試北海道牛奶凍咖啡,見隔離位先生個杯好正咁,但size唔大,可能唔多夠我飲。今日見到一班女仔係度share個超級大杯雪糕,真係好高好大! 面頭有幾片蜜瓜, 兩條蛋卷,仲有生果呀、忌廉呀咁...睇見好正! 搵日call番幾個friends去試! ^_^
今日食左蜜嘜厚多士+凍咖啡
2004-03-07 4 浏览
岩岩先食完件cheesecake,lunch唔駛食咁滯,所以只要了個細salad,朋友要了牛腩奄列飯,個salad我要了三文魚同牛油果,我覺得幾好味,d 汁唔錯,只是牛油果一般,整體來講都唔錯既,朋友個飯好大,又有配菜,我試了少少,都幾好味喎,下次可以要呢樣~~不過真係幾大份呢~~
2004-01-28 1 浏览
琴晚同左個frd去呢到食飯... 我叫左個牛油果三文魚飯+ $28 變set (including casesar salad + tea / coffee), 而我個frd就叫左個set dinner (牛柳). 我覺得我個set最好食就係個salad 唔知點解, 個飯真係好唔好食... 我以前黎親呢到10次有6次都係叫呢個飯~ 但而家真係唔好食左好多. 唔知係唔係轉左個chief呢, 如果係, 咁我真係好掛住以前個廚師勒:<<<而我個frd個個set呢... 湯就fix死左要係忌廉湯(唔知點解可以咁!) 而個牛柳就真係好"別緻"囉.. 如果係我食我諗我都唔夠飽. 何況係一個男人呢... 唉.跟住叫餐茶, 我個frd叫左熱奶茶而我就叫左熱檸茶. 點知佢個杯一黎係凍奶茶, 而我個杯等左15分鐘先黎... -_-... 好唔開心囉..
我覺得我個set最好食就係個salad
2004-01-26 0 浏览
初二晚,臨睇煙花之前同屋企人去食,媽咪叫個xo醬炒意粉,我食三文魚加蟹子意粉,家姐要咖哩牛飯奄列.每個人都加28蚊要個salad同coffee.我覺得個caeasr salad好普通....不過加28蚊有杯野同沙律就算啦.我個意粉係要slim,真係好少....但媽咪要regular又唔覺多好多.家姐個飯就最豐富囉.味道就一般啦,我0個個都ok0既,冇冇咩料囉入面.媽咪就話佢0個個几好食.我都係覺杯咖啡最好飲
2004-01-13 3 浏览
我好鐘意pokka cafe 0既tea set架~價錢合理啦,d野食又好味,好似有三文治0個款呢,我就最鐘意喇,個架又得意,裝住d食物上,見到咁靚都食得開心d~而佢個三文魚意粉都係我0既至愛~而且佢d咖啡好好飲呀!!!凍熱一樣掂~次次去都要飲的~另外佢d環境都唔錯,樓底又夠高,又多窗,0係度食野唔食得都睇得,簡直一種享受,洗乜走到上山頂丫~
而且佢d咖啡好好飲呀!!!凍熱一樣掂~次次去都要飲的~
2003-11-19 5 浏览
上週五晚與舊同學去完銅鑼灣福苑吃過超平大閘蟹後,到維園邊的Pokka Cafe繼續傾計。誰知佢杯凍咖啡未喝過兩口已不小心打翻。攪到週與週地都係。但部長小姐及仕應們很好人,馬上送上毛巾,又安排換檯。完全沒有比面色我地睇之餘,更厲害係,他們免費送回一杯給我的朋友~~。感動。其實一向在同區吃過晚飯後,這裡都是我喝咖啡的其中一處地方。之前沒有特別滿意或甚麼,但今次之後心裡已加了分。
2003-10-09 9 浏览
是日有事要落黎cwb,辦妥事宜後又到3點3,路過此地見人少少幾好坐於是就入去食lunch+tea啦~~一黎到個waitress就帶領我到最入的一檯,個area計埋我得3檯人左右,唔知點解正如好多人所講仲係好嘈,可能個background music+d客講野太大聲啦......好彩檯嘈死人客好快就走左,跟住就好dd啦。未食lunch的關係,叫左客馬拉盞炒米線,size細得離奇不特止,成碟野得d米線+幾條通菜/辣椒+肉鬆同蝦醬味,真係不知所謂兼唔抵食($34)!!但要醫肚的關係,只好頂硬上。早知叫客雪糕/甜品好過,事關之前係第二間pokka(唔記得左邊間,隔左太耐了)都嗌過一次士多啤梨新地,雖然甜左d都未至於不知所謂,唉。-_-野飲呢,見呢度既飲品評語好壞參半,加上都不太便宜,本人都不敢亂叫淨叫再普通不過的凍檸茶算數,好在糖水自己落飲落都唔差je,睇黎以後黎得呢度淨食甜品同飲野算了......點都好,雖然野食好唔得,好在野飲都飲得過,咁岩又無乜客都算唔太嘈,一路飲野一路睇下街景都幾歎,服務又唔差,定時定候識幫你斟水收碟,算係咁啦。不過weekend我一定唔黎了,次次行過都滿座唔嘈死先奇。
點都好,雖然野食好唔得,好在野飲都飲得過,咁岩又無乜客都算唔太嘈,一路飲野一路睇下街景都幾歎,服務又唔差,定時定候識幫你斟水收碟,算係咁啦。不過weekend我一定唔黎了,次次行過都滿座唔嘈死先奇。可惜今日是我最後一日的無業遊民生涯,睇黎有排先會再黎嘆下tea了,算吧以後大把機會好過搵唔到工。