餐厅: Poke Go (大南街)
资讯:

2021-09-03 25 浏览
POKE GO坐落於深水埗大南街,正如鋪頭嘅名一樣,POKE GO係一間主食poke🐟🐟嘅餐廳。Poke在夏威夷語中是一個雙音節的詞,意指「切塊」🔪的意思,由於刺身切成一塊塊🍣,因此食poke嗰陣每一啖都可以享受到美味而豐富嘅食材🥰🥰-從外觀而言,POKE GO嘅裝修以簡約風為主,內裏嘅餐桌,座椅,甚至連餐具🥄🍴都係木製品,拎起餐具一刻能夠感受到相當有重量😝,整體而言好有質感🤩!值得一讚嘅係店家嘅羹大細啱啱好,唔會話太大隻導致一啖食左太多食材,讚😍😍POKE GO有除左店家推薦嘅幾種配搭好嘅組合之外,仲可以自己選擇與別不同嘅配搭方式🤪,從主食🐟、飯底🍚、配料🔝、醬料🥫同調味都任君所好,識食嘅你可以整最啱自己口味嘅poke♥️-今次我地就試左店家嘅兩款招牌poke,一碗叫808,另一碗叫ONO,名字相當有趣😆😆-808 $108-呢碗poke嘅主要刺身用左吞拿魚🐟,set左係壽司飯底,但我就換了糙米🍚再加上沙律菜🥬、和式青蔥🧅、枝豆仁、三文魚籽🟠、雜菌🍄各種配料,仲有芝麻同木魚絲增香提味,再配上wasabi yogurt sauce調味,非常豐富,一上菜就已經覺得目不暇給🤤🤤-放入口第一啖

808 $108
放入口第一啖,先感受到三文魚籽喺嘴入面爆開,鮮味隨之湧出😚,其後和式青蔥特有嘅香味喺口腔中縈繞,壽司飯嘅酸味同wasabi yogurt中淡淡辛香味非常和諧,誘惑人一啖一啖食落去😋。當食到吞拿魚嘅時候,亦會感受到吞拿魚軟腍嘅口感同鮮味,配合上枝豆仁,雜菌香菇,整體口感豐富🤩,而木魚絲及芝麻亦起點綴之效,令味道更有層次☺️☺️

ONO $98
木魚絲打手request加了大量木魚絲🪵呢碗poke嘅主要刺身用左三文魚🐟,壽司飯底,配料有溫室青瓜🥒、雞蛋絲🥚同皇帝蟹棒🦀,再加上芝麻增香,配上nutty sauce調味,十分豐富,顏色鮮艷奪目🌈,令人食指大動🤤
呢款poke嘅配料相對808比較少,但就確保每一啖放入口嘅都係同樣嘅好滋味🤩。相信香港人對三文魚都唔陌生,而店家嘅刺身新鮮,一咬落去就食到三文魚嘅油香同埋鮮香😋,配上溫室青瓜令到整碗poke有非常清新嘅感覺😚!三樣野同時放入口,可以食到三文魚、皇帝蟹棒嘅多汁鮮甜,同埋青瓜嘅清爽,配上nutty sauce,實在係罪惡感好低,會想一直食落去🥰🥰

和風炸雞 (Gulu Gulu Fried Chicken) 🐔$68
呢款炸雞嘅英文名相當有趣,叫gulu gulu fried chicken🤣,作為日式炸雞,和風炸雞嘅外皮較為軟糯,店家慷慨地灑上大量海苔粉同木魚絲🤩,配上沙律醬一齊食。炸雞新鮮炸起,食落口熱辣辣,加上口味濃郁嘅醬料,好好味😋!加上份量非常充足,讚💯💯!
2021-09-03 25 浏览
見到呢排好似好興poke 成日都見到IG有人推介尋日見到深水埗有一間 門面好似幾吸引就入去試吓啦佢同其他類似嘅舖有嘅配料都好相似都係揀魚生同其他材料再揀飯揀醬我第一次食咋揀咗三文魚海帶蟹籽枝豆牛油果 蜜糖芥茉醬 配糙米原來佢係飯做底 啲醬只會撈左你揀嘅材料佢飯唔算多 啱女仔份量 我仲驚佢多飯我會太飽 最後我就啱啱好👍🏼感覺幾清新啊 蜜糖芥茉醬甜甜地 撈埋三文魚同飯一齊食 正😄海帶同枝豆嘅份量都好多好多 唔會話慳住落 抵讚👍🏼飯同餸嘅比例啱啱好 唔會話食晒啲餸唔夠撈飯老公就揀咗八爪魚蟹籽粟米溫泉蛋雞蛋絲 鰹魚醬油 配壽司飯由於有木魚絲芝麻辣椒碎脆蒜紫菜果仁等等舖面 所以會見到碗飯個樣好靚好靚㗎八爪魚唔會靱 都好食呀 配埋木魚絲紫菜咁食就覺得好惹味 唔會係味精嗰種濃味 但絕對唔係淡 其實好啱減肥 絕對係減肥嘅好選擇 哈哈 佢將要列入我地其中一間減肥餐廳🤣另外嗌咗個檸檬薑蜜 佢會比一壺你自己慢慢飲 都唔錯 感覺有啲似柑橘薑蜜嘅味道🤭 下次再試其他飲品先😌
見到呢排好似好興poke

老公就揀咗八爪魚蟹籽粟米溫泉蛋雞蛋絲 鰹魚醬油 配壽司

另外嗌咗個檸檬薑蜜
佢會比一壺你自己慢慢飲 都唔錯 感覺有啲似柑橘薑蜜嘅味道🤭
下次再試其他飲品先😌
餐廳環境好寫意悠閒,以木為主,牆上有樹、羽毛等裝飾,天花吊住錯落既燈飾,樓頂極高,所以成個環境好開揚。門外仲有幾個座位,一樣chill。晚市8點左右到,已經full,非常有人氣。叫左signature bowl中既ONO($98),自選bowl($98),黃金蟹卷($68),飲品冷壓菠蘿汁($38)。signature bowl岩哂唔想諗既朋友,只要諗想食咩主餸就得。三文魚厚切大粒,基本上每啖都食到,份量多。而配料溫室青瓜、雞蛋絲、蟹棒就好似無限量既多,食極都仲有,青瓜爽甜。拌左果仁醬、芝麻之後,成碗飯好色彩繽紛,胃口都大左。正常男仔既食量,食到一半已經有飽足感。每碗除左賣相靚之外,仲好多料好味道。八爪魚同樣大大粒,充滿海水味之餘又有海鮮甜味。自選可以揀飯、沙律菜各一半,岩哂想keep fit既人。配料芝麻海帶、甜粟米、蟹籽又係海量,堆滿成個碗,好震撼。山葵乳酪醬少少嗆鼻,但好開胃。蟹卷既外皮炸後超脆,食到chopchop聲,配埋山葵乳酪醬,新穎又解膩。菠蘿汁原汁原味,味道好濃郁,壓榨完仲有dd果肉。面頭配有菠蘿乾,鍾意可以食埋,乾身既菠蘿估唔到都仲有甜味,點綴後令杯野變得不簡單。整體

自選八爪魚

黃金蟹卷

冷壓菠蘿汁

整體,侍應有禮貌,食物好快就送上。而且配料選擇多,每樣都好吸引。醬汁選擇亦少見添。下次食又可以揀唔同款。jeng。
2021-08-17
自選八爪魚
黃金蟹卷
冷壓菠蘿汁
2021-09-02 192 浏览
深水埗同太子交界嘅幾條街,最近經歷緊大規模轉型,打卡店愈開愈多。但有時候間間都係西式咖啡店、食全日早餐,難免有啲乏味🙈。呢日天氣好啲,食晏行咗去大南街嗰邊,見到有間新餐廳叫「Poke Go」。本身睇門面以為佢都係一般打卡咖啡店,不過見到Poke一字,我就知係食唔同菜式。🌺夏威夷魚生飯(即Poke Bowl),近年喺香港大受歡迎,四周圍都開咗唔少店,特別係喺商業區。今次開喺深水埗,可算係區內第一Poke店。餐廳星期一至五有提供午市套餐🥢,内容包括主食同飲品,而主食有五款指定組合可供選擇,定價$98或$108。自選款式價錢相若,彈性會高啲,但飲品就要額外嗌。ONO($98),佢由三文魚、壽司飯、溫室青瓜、雞蛋絲、芝麻、皇帝蟹棒同果仁醬整成,魚生飯無論餸定飯嘅量都一樣咁多😍,唔使驚食唔飽。芝麻加青瓜驟眼睇有啲似火龍果肉,哈哈。我認為呢碗用上三文魚同蟹棒做餸係最大路嘅款式,而且果仁醬亦好易入口,感覺係清新版同甜啲嘅麻醬。🍚壽司飯底偏笠身,撈埋後就掩飾咗呢個弱點,但我認為可改善一下。NALU($98),佢由八爪魚、壽司飯、櫻桃蕃茄、甜粟米、芝麻、皇帝蟹棒、辣椒碎同辛味蛋黃醬整成,呢碗顏色深啲,較
NALU
NALU($98),佢由八爪魚、壽司飯、櫻桃蕃茄、甜粟米、芝麻、皇帝蟹棒、辣椒碎同辛味蛋黃醬整成,呢碗顏色深啲,較為色彩繽紛🌈。味道上我亦認為更出色,因為辣辣哋,好鬼惹味。🐙彈牙嘅八爪魚配上爆汁嘅粟米同蕃茄仔一齊食,相映成趣。呢款丼原本有和式青蔥,但我哋唔啱食所以走咗。如果有特別需要,記得同店員講啊。
梅凍蕃茄
梅凍蕃茄($38),小食我哋有諗過叫蕃茄定炸蓮藕片,最終揀咗前者,不過好彩丼飯都有跟一片炸蓮藕,可以試埋,係幾脆幾正嘅🤤。講返蕃茄先,造型幾得意,去皮後放上一粒大話梅。食一啖成個人即刻醒哂,佢隻酸好矚目,係夾雜幾種酸嘅味道於一身,係一道不折不扣嘅開胃菜🍅。
午餐包指定冷熱飲品,並唔係普通汽水,感覺有誠意。我哋要咗熱麥茶冷壓菠蘿汁,兩樣造型都幾精美。🍵麥茶連茶壺上,味道好濃郁,兩個人都夠飲。🍍菠蘿汁味道唔錯,還原度極高,好似真係食緊菠蘿咁,唔會太甜。
總括嚟講,深水埗而家都有Poke食喇😛,換言之打卡點又多一個,大家可以轉轉口味呢!小店門口位設計好Chill,木系枱櫈同牆身令人感覺舒服🪵,室內環境就行清新簡約風路線,樓底好高,唔壓迫。
2021-08-09
2021-09-01 27 浏览
深水埗開左好多新既文青同裝潢好靚既店今次去左呢間主打食poke bowl 既店有signature 款式 岩曬有選擇困難症嘅人配搭嘅組合算多 餐牌都好清晰今次揀咗自選bowl $98吞拿魚+壽司飯&沙律菜+紫洋蔥 芝麻海帶 蟹子+鰹魚醬油+脆蒜 紫菜絲 主菜 有三款刺身加一款香菇俾你選擇 仲可以加多$38 extra 80gBase 最多可以揀兩款混合 咁樣嘅選擇好好食飯又驚太多食沙律菜又怕dry mix埋就岩岩好Toppings 有成12款可以簡 免費可簡3份感覺好似將壽司飯同沙律二合為一嘅感覺 因為自己配搭嘅關係有啲配料會唔係幾夾不過今次呢個組合都OK 個人最鍾意係紫洋蔥 同沙律菜令到成碗飯都好開胃 首先要讚下每碗bowl擺盤都好靚 好健康好開胃嘅感覺 份量都非常十足 好足料 同新鮮 仲有其他特色飲品都係以健康為主打 今次試咗椰子菠蘿特飲 同牛油果奶昔意想不到幾特別嘅組合餐廳位置唔多 最好預約咗先好去 仲設有露天茶座 晴間餐廳嘅感覺都好舒服好有夏威夷感覺
深水埗開左好多新既文青同裝潢好靚既店

個人最鍾意係紫洋蔥 同沙律菜令到成碗飯都好開胃

仲有其他特色飲品都係以健康為主打
今次試咗椰子菠蘿特飲 同牛油果奶昔

意想不到幾特別嘅組合

我好鍾意食Poke因為佢除咗有魚生仲有好多唔同嘅蔬果,撈埋個汁真係好容易送飯!大南街不嬲都係文青Cafe居多,但竟然俾我發現到一間食Poke既專門店!NALU ($98)佢d八爪魚好新鮮,切粒之後好容易食,配辣味蛋黃醬同埋辣椒碎好好開胃。生果方面佢有蕃茄同埋粟米,甜酸辣匯集層次好豐富!星星眼指數:🤩🤩🤩🤩-ONO($98)啲三文魚好甘香肥美,今次呢個用咗少有既果仁醬拌飯,再有啲雞蛋絲蟹棒,全部都係好夾嘅材料,所以食物到舔舔脷😋星星眼指數:🤩🤩🤩🤩🤩-火山炸雞($68)佢個雞好嫩滑,但係我覺得個汁唔係特別好食,好似酸酸地但又唔係好辣,有少少奇怪🤔星星眼指數:🤩🤩🤩-🌟整體評分:4.256/5

NALU ($98)
星星眼指數:🤩🤩🤩🤩

ONO($98)
星星眼指數:🤩🤩🤩🤩🤩

火山炸雞($68)
星星眼指數:🤩🤩🤩
🌟整體評分:4.256/5
2021-08-30 16 浏览
講起深水埗,好多人都以為得電腦電話電子產品,其實呢到仲有好多隱世高質餐廳等大家發掘!係門口見到超靚,雖然唔係太肚餓,但都忍唔住入去坐低試下!呢到主打大碗飯,用三文魚、吞拿魚等做主菜,加上其他配料,底下放珍珠米、壽司飯或沙律做主食。除左signature bowl之外,大家仲可以跟自己喜好整一碗!呢個係三文魚、麻醬豆腐、枝豆、雞蛋絲配山葵乳酪醬壽司飯、珍珠米,面頭加左木魚紫菜等等。唔好以為咁多配料加落一碗飯會好亂,呢到整到超靚勁有心機食落好清新,唔會比人感覺好濃好咸,食材溝埋一齊,但都無整到啲味道好怪,反而令到成個飯好有口感,每一啖都可以有唔同食材配搭,好正!朋友叫左吞拿魚蟹子枝豆沙律,同樣勁美觀!最後叫左個pina colada,好濃椰子味,好fresh,上上放左菠蘿乾做裝飾,唔錯。食野唔係淨係講味道,眼球上既享受都好緊要,呢到環境、食物、飲品都好美觀,目不睱給!中意打卡食好西既大家一定要黎試下

係門口見到超靚,雖然唔係太肚餓,但都忍唔住入去坐低試下!

唔好以為咁多配料加落一碗飯會好亂,呢到整到超靚勁有心機

朋友叫左吞拿魚蟹子枝豆沙律,同樣勁美觀!

要學識懂得享受美食,喜歡吃,又要吃得飽,當然還要懂得挑選真正有質素的食物來吃。今夜來到深水埗<Poke Go>,完全打破我對健康美食的一般概念。令我意想唔到嘅係,要以健康為主打,依然可以有如此美味的食材,而且還要是如此令人滿足的口感,這裡確實比到我呢一種與別不同的感受。門面環境同呢區,好似有着一度分界線。這兒就是深水埗裏的另一片綠洲,有點別樹一格。放輕鬆、感覺自在,就是散發着一點點的自然美。餐廳裏面的環境,就是日式木系,走的是年輕潮流的感覺風格。背景音樂,就是讓人覺得既悠閒,又舒服。食車仔麵,可以有多款配搭,估唔到連這一種以健康為主題的美食,也可以有如此的一種演繹。餐牌裏的食物選擇非常清晰,如果唔鍾意選擇餐廳裏已經預先設計定的壽司飯,你亦都可以根據個人的喜好,來選擇不同的主題食物。完全是根據個人的喜好來自由配搭。Main: 三文魚Base: 壽司飯Toppings: 雞蛋絲、甜粟米、麻醬豆腐Dressings: 果仁醬Seasoning: 果仁、木魚絲、脆蒜、岩鹽、紫菜絲三文魚是厚切粒,每一粒都幾大塊幾厚肉。配菜份量同三文魚肉的份量,都非常之多,鋪滿整個碗,顏值高,非常

Main: 三文魚
Base: 壽司
Toppings: 雞蛋絲、甜粟米、麻醬豆腐
Dressings: 果仁醬
Seasoning: 果仁、木魚絲、脆蒜、岩鹽、紫菜絲

三文魚是厚切粒,每一粒都幾大塊幾厚肉。配菜份量同三文魚肉的份量,都非常之多,鋪滿整個碗,顏值高,非常吸引。
三文魚肉配埋其他嘅配菜,非常好味,而且果仁醬味道帶少少微甜,非常特別。餐廳還附上一片薄薄的炸蓮藕,香脆好食。

日本豆腐嘅配菜分量都非常之多,入口極為嫩滑,還帶有麻醬風味。

Main: 三文魚
Base: 壽司
Toppings: 雞蛋絲、芝麻海帶、麻醬豆腐
Dressings: 蜜糖芥末醬
Seasoning: 果仁、木魚絲、脆蒜、岩鹽、紫菜絲

另外一款用上芝麻海帶及蜜糖芥末醬,厚厚的三文魚肉口感,依然讓人覺得豐盛,芝麻海帶的味道帶清新感,而較為濃味的蜜糖芥末醬,酸甜味道更為突出,讓整體的味道感覺,更加富有層次感,非常好食。

<紅火龍果汁>
味道非常清新,淡淡的果香,感覺健康自然。

紅火龍果汁上面,還放上一片紅火龍果果乾,唯美感覺盡現。

餐廳整體的感覺,無論食物質素,服務態度,環境等等,都令人非常滿意。壽司飯和沙律的設計,完全打破了傳統日式的刺身丼飯的食法風格
。如此創新的概念,實在令人吃得舒服又健康,這夜,我很滿意。

• 紅火龍果汁
  • 三文魚雞蛋絲甜粟米麻醬豆腐壽司飯
2021-08-26 35 浏览
最近呢想食得健康啲,於是呢朋友就介紹咗我嚟呢一間Cafe啦。呢間Cafe位於深水埗,而且裝修非常之文青,以另類嘅刺身飯為賣點。除咗配好咗嘅壽司飯之外呢,仲可以自己整一碗屬於自己嘅健康飯。可以揀三文魚、吞拿魚、八爪魚、雜菌香菇,然之後再揀多一兩款嘅壽司飯或者珍珠操飯,再配埋其他小菜啊例如酸蘿蔔啊溫室青瓜等等。Nalu ($98)入邊嘅配料係包括八爪魚、壽司飯、蕃茄、甜粟米、蟹棒、蛋黃醬,呢個飯呢由於有辣椒水所以食起嚟有少少偏辣。但係呢因為入邊有好多青蔥同埋甜粟米,食起嚟都唔會話太辣而且好清爽。Ono($98)呢款入邊有三文魚、壽司飯、青瓜雞蛋絲、蟹棒、果仁醬。三文魚呢係粒嘅,食起嚟呢非常之新鮮。而且同成個飯啊配合起嚟真係好滋味。
Nalu ($98)

Ono($98)

2021-08-25 14 浏览
本身今日放PM諗住去D少去既地區行下食下野book定位,滿心歡喜準時到達但去到時佢地俾前面個walkin入去後同我講話full晒要等我話我有book位,佢check完都係話要等,完全無留位俾book左枱既人個下感覺好失望,勁熱唔想等,轉左去附近其他cafe食算了P.S.個位小姐都有禮貌,不過應該係安排失誤漏左booking,希望餐廳日後有改善,或者如果booking控制有難度都可考慮取消個booking system,淨做walkin
本身今日放PM
諗住去D少去既地區行下食下野
book定位,滿心歡喜準時到達
但去到時佢地俾前面個walkin入去後
同我講話full晒要等
個下感覺好失望,勁熱唔想等,轉左去附近其他cafe食算了

2021-08-25 19 浏览
Went there for an early dinner by myself. The food was great, the place was spacious, very chill vibe. Friendly staff and funny restaurant owner😂So they hv some fixed sets u can order from or u can choose to build your own bowl starting from $98I chose to build my own bowl, I picked salmon, added extra 80g of tuna (+38), brown rice, cherry tomatoes, seaweed, tofu with sesame sauce, spicy mayo dressing, bonito, crispy garlic, chili flakes and nori for seasoning.The bowl was pretty big so had to a

The bowl was pretty big so had to ask the staff to put less rice, sashimi was fresh, and I loved the cherry tomatoes in it! It’s not like the usual ones we see in the market, these ones are even smaller, it tasted sweeter and juicier!

Cold pressed pineapple juice $38
It tasted quite sweet but natural. Comes with a dried pineapple which took 10 hrs to air dry. I ate it afterwards, it was good!

2021-08-23 34 浏览
深水埗開咗好多餐廳,約咗朋友嚟呢間食日本嘢,新裝修,所以夠乾淨企理,特別鍾意佢樓底夠高(都係因為購樓,所以有咁特別嘅效果),所以空間感十足,食嘢都開胃啲。揀咗個吞拿魚餐( $98 ),可以揀壽司飯、珍珠操飯、或者沙律菜其中一樣,我就揀咗壽司飯。Toppings 可以揀三款,酸蘿蔔、枝仁豆、紫洋蔥、雞蛋絲、青瓜、青蔥、蕃茄仔、芝麻海帶、蟹子、酸薑、粟米、麻將豆腐,我就揀咗青瓜、芝麻海帶、紫洋蔥,有五款dressing 可以揀,蜜糖芥茉醬、辛未蛋黃醬、果仁將、山葵乳酪醬,我就揀咗鰹魚醬油,另外仲有六款seasoning 零可以揀,有木魚絲、辣椒碎、岩鹽、紫菜絲、脆蒜🧄,我就揀咗果仁。食材都是新鮮的,感覺健康清新!
食材都是新鮮的,感覺健康清新
餐廳:Poke Go (深水埗)地址:深水埗大南街211號地舖夏威夷Poke店愈開愈多,周圍都喺嘅情況下,你會點揀呢?朋友介紹?就腳?食過返尋味?定睇價錢咁唔知下面介紹嘅呢間又喺唔喺你想搵嘅呢🧐?深水埗大南街呢間Poke Go參考前幾年風靡一時嘅Pokémon Go命名,一入到餐廳就見到好多靚仔靚女店員😍。佢哋同大豆芽水產合作,用佢嚟做餐廳嘅吉祥物,放到四圍都係🤪,呢啲專以美味海產變成嘅怪物搪膠,就同餐廳以海產為主嘅食物互相輝映,更加希望食客唔好浪費食物♻️,就算一條魚死咗都被人欣賞到佢嘅價值,將每樣食材發揮到最大功用,唔知又符唔符合你揀餐廳嘅理念呢?餐廳仲專登用同夏威夷有關嘅字眼去成為Poke Bowl嘅名稱,例如Ohana喺夏威夷文解作「屋企人」、Ono即喺「好食」嘅意思、Nalu代表住「波浪」、Shoyu Ahi就喺「醬油吞拿魚」,當然製造你獨一無二嘅Poke Bowl都得㗎,估唔到食一餐返都學到唔少新詞語呢😎✝️808 $108808喺夏威夷嘅區號,亦喺餐廳嘅招牌Poke Bowl,入面有吞拿魚、壽司飯、沙律菜🥗、和式青蔥、枝豆、三文魚籽、雜菌香菇🍄、木魚絲同埋芝麻,醬料就用咗山葵
餐廳:Poke Go (深水埗)
地址:深水埗大南街211號地舖

✝️808 $108
808喺夏威夷嘅區號,亦喺餐廳嘅招牌Poke Bowl,入面有吞拿魚、壽司飯、沙律菜🥗、和式青蔥、枝豆、三文魚籽、雜菌香菇🍄、木魚絲同埋芝麻,醬料就用咗山葵乳酪醬。
為咗保持新鮮,所以材料基本上都係即叫即預備,或者當日先醃製,佢哋嘅日式壽司飯有加少量嘅醋,同時改良咗唔想整到真喺日式壽司飯咁黏,比人好滯嘅感覺。
醬汁唔會好多好濃味,蔬菜較多,食落比較清新爽口,擺盤仲睇得出落咗心機😏,面頭有一塊自家製嘅蓮藕片乾,增加咗成個bowl嘅口感,感覺都健康啲😇

✝️梅凍蕃茄 $38
第一次咁樣食原隻剝咗皮嘅蕃茄🍅,
凍冰冰嘅蕃茄加上話梅同梅汁,酸甜嘅味道調校得幾好幾balance,
亦都好多汁唔會好dry,喺幾新奇嘅食法😆

✝️菠椰菠蘿ME $48
Poke Go除咗主打Poke Bowl,新鮮冷壓果汁都係佢哋另一個主打,試咗呢個由自家製風乾超過10個鐘嘅菠蘿乾🍍、冷壓菠蘿汁同椰奶整成嘅夏威夷signature果汁🍹,而冷壓嘅製法保存到更多水果營養,飲落菠蘿味同椰奶香各佔一半,入口幾舒服👍,不過個人覺得價錢就貴咗少少喇🤏

2021-08-04
2021-08-20 63 浏览
近幾年好hit嘅Poke Bowl其實自己真係冇試過😛一直都好想試下我呢啲成日食埋啲勁重口味嘅嘢都好需要食個沙律(偽)健康下🤪深水埗大南街近呢一兩年到處都係cafe 嚟到呢度竟然唔係去cafe反而發現呢間別樹一格食Poke bowl嘅地方 呢度嘅裝修好夏威夷風情設計超用心 一入到嚟就有種好夏天嘅感覺Poke Bowl有set好嘅套餐亦可以自選仲有幾款小食同鮮榨果汁🥗Build your own bowl同朋友一人叫咗一個自選包1-2個base加3個toppings 可以再add-onBASE🥗沙律菜 + 壽司飯想食飯又唔想咁heavy於是揀雙拼沙律菜 + 壽司飯仲有款珍珠糙米可以揀沙律菜好新鮮食到sharp sharp聲😁壽司醋飯唔會痴埋一舊同沙律菜兩溝唔會覺得怪PROTEIN🐟吞拿魚 / 三文魚吞拿魚同三文魚各自嘅份量都算多切成粒狀 新鮮一啲都唔腥又唔會起筋 而且唔會話太肥美食到勁膩Toppings🤍麻醬豆腐好鍾意呢個 豆腐好香豆味 又好滑溜 配上甜甜酸酸嘅胡麻醬好夾好清新 必叫!🦀鮮蟹肉(+$12)真正鮮拆蟹肉$12份量都唔少冇多餘嘅調味食到本身蟹肉嘅鮮甜味 唔錯🤤🥬芝麻海帶又係酸
近幾年好hit嘅Poke Bowl

Toppings

🤍麻醬豆腐

好鍾意呢個
豆腐好香豆味 又好滑溜
配上甜甜酸酸嘅胡麻醬好夾好清新 必叫!

🦀鮮蟹肉(+$12)

真正鮮拆蟹肉

Wasabi Yogurt / Honey Mustard

個人好喜歡Wasabi Yogurt醬
撈埋Bowl嘅材料一齊食好清香
有少少甜味 Wasabi
微微辛辣感唔會攻鼻 超正!
甜甜地嘅Honey Mustard都唔錯

紅火龍果汁/ 柚子薄荷沙冰

柚子薄荷沙冰

凍冰冰嘅沙冰真係好適合夏天飲!
入口薄荷味會重啲
有清涼感 隨後會係淡淡柚子香 唔係太甜

紅火龍果汁

原隻紅火龍果打成嘅果汁 冇額外添加糖份 飲到火龍果本身嘅甜味 整體感覺好健康😁

呢度嘅環境好舒服
坐到唔想走🤣
當日咁啱撞正餐廳有樹琴嘅演奏表演
一路聽住音樂一路食嘢真係可以用寫意嚟形容🤩
紅火龍果汁/ 柚子薄荷沙冰
2021-08-19 42 浏览
上個星期同男朋友一齊行深水埗,竟然比我見到一間我哋兩個都好鍾意食嘅poke bowl餐廳!!價錢都幾親民,$100左右有一大碗poke bowl,可以選擇吞拿魚、三文魚、八爪魚或者香菇做主要嘅蛋白質,對於我哋兩個都要減肥嘅人來講,都唔怕食得多,反而仲可以好飽肚添!除咗poke bowl之外,餐廳仲有其他小食包括炸雞、沙律等等,呢度嘅poke bowl份量都幾大,如果兩個女仔嚟食其實嗌一個都夠,然後再加多足兩個小食,一定夠晒飽!我自己就嗌左個三文魚壽司飯,配料加左雞蛋絲、青瓜、枝豆、香菇。呢度嘅醬料選擇都唔少,個人就鍾意蜜糖芥末醬啦!四季果茶帶酸甜嘅味道,好解膩!個茶壺同茶杯都好有特色!最後大食嘅我哋仲嗌左呢個火山炸雞,炸皮唔會好厚,醬汁調得啱啱好,甜辣嘅味道,好符合香港人嘅口味!

四季果茶帶酸甜嘅味道,好解膩!個茶壺同茶杯都好有特色!