2016-09-08
不是試食!不是試食!星期六去荔枝角接朋友放工順便覓食,佢帶咗我去長沙灣廣場附近一帶嘅工廈,估唔到呢邊嘅工廈入面有咁多野食,差唔多全層都係餐廳,我地最後揀咗一間位置唔算太起眼,但裝修特別,一行過就好吸睛嘅墨西哥餐廳1) 迷你墨式凱薩沙律 $15跟餐加點 ---> 雖然叫做迷你,但份量都唔少喎,沙律菜夠新鮮爽脆,好抵食呀2) 是日餐湯+車打芝士麵包 $12跟餐加點 ---> 今日餐湯係超濃磨菇湯,佢唔只磨菇味濃郁,我仲食倒磨菇肉tim ga3) 特色蟹餅 $52 ---> 熱辣辣脆卜卜嘅外層,咬落係鬆軟嘅薯蓉同份量唔小嘅蟹肉,再配合埋煙椒青檸醬,食落更加青新同無咁膩tim r4) 香燒粟米 $38 ---> 粟米燒得焦香,咬落香脆,內裡juicy, 無誇張ga, 第一啖咬落去啲汁噴晒岀嚟,最特別係灑滿碟上嘅辣椒沙律醬,辣辣地好滋味5) 紫椰菜牛肉卷 $58 ---> 一上枱已經見倒饀料捲得滿滿實實,店員介紹係蕃茄薄餅嚟,薄餅煙煙韌韌,牛肉軟軟腍腍加上清爽嘅紫椰菜,再配上紅蕃茄醬,口感大增6) 玉桂蘋果薄餅 $42
---> 最期待係呢款甜薄餅,果然無令我失望,清香嘅蘋果茸夾喺玉米餅中間再淋上玉桂汁,配以雪糕,甜而不膩,大愛呢道菜