2020-06-28 18 浏览
今次要推介呢就係D2 Place入面 呢間可以自己DIY嘅健康飯 雖然我今次係第一次試吓 但之前喺OpenRice我見到網上很多食評都大贊佢嘅DIY返嘅 咁我今次就試吓咁我就揀咗三文魚同埋大蝦佢三文魚本身呢幾隻味嘅 咁我自己就唔食辣 所以我就揀咗和風味 咁大蝦我就會揀咗蜜糖芥末味嘅 咁個飯底呢就可以揀有幾個選擇嘅咁我自己又揀咗糙米加白飯咁你買完之後呢就會有個牌 當人叫到你號碼是你哋自己行出去拎咁一見到就除咗我自己本身叫嘅三文魚同大蝦 其實仲有其他配菜:青瓜,蕃茄同中華沙律食落去之後三文魚嘅味道係新鮮 反而大蝦就一般 就算有埋個汁都救唔到個大蝦 依個飯底就比較硬嘅 如果普通就咁食個飯底既我就覺得唔好食嘅 但如果係撈埋啲青瓜我就覺得感覺好fresh好新鮮

咁你買完之後呢就會有個牌 當人叫到你號碼是你哋自己行出去拎

食落去之後三文魚嘅味道係新鮮
反而大蝦就一般 就算有埋個汁都救唔到個大蝦
2020-06-27 29 浏览
第二次食pokebowl, 天氣咁熱都幾啱食🥵🤣好耐無去D2 place, 發現開左呢間pickabowl有好多款選擇, 都可以DIY揀你想食嘅材料, 但我地都係揀佢配好左嘅試下, 另外仲可以配搭白飯/糙米/黃薑椰菜花/沙律/沾烏冬😊. Victoria secret . $76主要係呑拿魚同紅菜頭嘅配搭, 顏色都幾靚😊入面仲有中華沙律, 紅豆青豆, 生菜同菠蘿🍍每樣都好fresh, 紅菜頭好爽口爽到好似蘋果咁😂俾人比較鍾意食淋d嘅紅菜頭, 呑拿魚撈埋黃薑椰菜花同其他配料幾好食, 但可惜食到最尾幾粒有d腥🤢 . Red phonenix . $70呢個係烤雞為主菜, 加埋蟹籽青瓜菠蘿中華沙律, 有d蛋黃醬, 不過汁唔算好多都係偏淡, 比較健康😊菠蘿好fresh好甜 , 白飯幾暖其他就凍嘅😂食落就一般. The omega . $76呢個就係三文魚做主角, 配有豆角豆卜菠蘿同車厘茄, 係和風style😂係有少少日系感嘅, 整體正常發揮, 豆卜幾好食😋三文魚都幾厚粒😂可以加$6跟罐裝汽水, 除左可樂另外幾樣都係韓國牌子都唔錯👍🏻小結: 整體ok每樣都算新鮮同好乾身, 好食到每個配料嘅味道,

. Victoria secret . $76

. Red phonenix . $70

. The omega . $76

小結: 整體ok每樣都算新鮮同好乾身, 好食到每個配料嘅味道, 但加多d汁會好d感覺會好撈d😂😂店員話可以叫多汁但佢地aim係淡d健康d嘅🙆🏻‍♀️

另外, 覺得佢地有d唔環保嘅係堂食都用紙兜同塑膠餐具🤡希望會改善下😹

個人會覺得cwb間peekapoke好食d🙊

推介: 🌟🌟🌟🌟
2020-06-27 1051 浏览
喺長沙灣做完野正值晚飯時份,就搵吓附近有咩食,發現咗呢間喺長沙灣都幾受歡迎嘅「Pickabowl」,地點位於D2 Place,非常方便!佢係一間夏威夷魚生蓋飯專門店,除了主打傳統夏威夷風味的Poke,更加入了不少亞洲元素迎合香港人的口味,為繁忙都市人提供一個新鮮健康又快捷的便餐選擇餐牌上嘅選擇極多元化,好多種類,仼君選擇夏威夷四重奏四款餡料分別有經典吞拿魚、辣味三文魚、泰式熟蝦、牛油果🥑角切魚生粒都好鮮甜同新鮮,配上爽口熟蝦同香滑牛油果,味道同口感都好豐富!仲有彩虹混合蔬菜:甜椒、青瓜、蕃茄及自家製醬油,口感爽脆,感覺健康!白飯及糙米飯都好有咬口👍🏻👍🏻加$25可享升級套餐有溫泉蛋、柴魚昆布湯及甜品薑汁松阪豬另加酸蒜辣八爪魚🐙松阪豬切成方粒狀,甜甜鹹鹹的,仲有陣薑汁香氣,好入味呢!蒜辣八爪魚都幾惹味!我選配左黃姜椰菜花及糙米飯🍚椰菜花好爽口,糙米飯帶有嚼勁👍🏻和風混合蔬菜種類繁多,有四季豆、炸豆腐、玉子燒、毛豆、紫洋蔥、烤南瓜配自家製醬油,色彩繽紛,營養豐富又健康鮮榨蘋果菠蘿石榴羽衣甘藍汁入口甜甜的,帶有菠蘿蘋果的水果甜味,又有羽衣甘藍的蔬菜清新氣味,感覺好fresh

餐牌上嘅選擇極多元化,好多種類,仼君選擇

夏威夷四重奏

加$25可享升級套餐有溫泉蛋、柴魚昆布湯及甜品

薑汁松阪豬另加酸蒜辣八爪魚🐙

鮮榨蘋果菠蘿石榴羽衣甘藍汁

2020-06-25 771 浏览
聽講D2place開左間新健康餐廳,主要食夏威夷特色poke bowl,menu好好豐富,一邊可以揀選餐廳mix好既人氣先選,又或者可以揀DIY自選健康配菜和飯類配搭,加多$25更可以升級套餐,包括湯,溫泉蛋及甜品。首先,第一個diy自選揀左西班牙蒜油三文魚+薑汁松板豬,配菜組合就挑選和風(日式和風蔬菜包含左四季豆,南瓜,豆腐和紅洋蔥),底層就挑選黃薑椰菜花白飯,還額外追加了牛油果。今次第一次嘗試夏威夷style既poke bowl,感覺十分清新,即使食很多蔬菜也覺得這個配搭健康得來很好食。特別欣賞薑汁松板豬,鬆軟入味。朋友的第二次diy自選主食就揀左慢煮天多利烤雞和西班牙蒜油八爪魚,配菜組合就揀左蛋黃(蛋黃醬混合蔬菜包括菠蘿,青瓜粒和蟹籽),底層則選擇白飯加糙米飯。由於配菜方面多了一個蛋黃醬汁,感覺很creamy,慢煮烤雞粒一也很有風味,八爪魚很有咬口,再加上青瓜粒蟹籽,口感十分豐富。加上溫泉蛋,配合紫菜飯底,很滿足。最後吃過日式布甸,分別是黑糖味和原味布甸,作為今次既健康菜的作結。特別是現在夏天,十分建議嚐嚐看這個poke bowl,會特別健康和清涼。

特別欣賞薑汁松板豬,鬆軟入味。

2020-06-23
  • 薑汁松板豬
2020-06-23 119 浏览
本身想星期日食,不過見到門口咁多人排隊就唔想等,所以就冇食到,之後就揀咗平日晚上買外賣返屋企舒舒服服嘆冷氣食。餐廳好方便,佢有已經set好嘅Poke bowl,又可以自己DIY.我哋三個人,所以一人點了一個bowl.我自己揀了lazy ginger,係配和風底,和風包括烤南瓜、炸豆腐、四季豆等,海苔飯底有麻油味,所以好香,配薑汁松阪豬,簡直一流。另外,朋友就DIY一個三文魚及慢煮雞胸,配Rainbow底,佢話好Fresh,顏色好靚,Rainbow底有青瓜、蕃茄粒、中華沙律、菠蘿等,有生有熟咁樣混合起來,都唔覺得突兀,另外飯底選了黃姜椰菜花飯。第三個,就係泰式熟蝦同慢煮天多利烤雞,都係選擇Rainbow底,飯就選擇了糙米。天多利烤雞用了印度醬料,所以比較惹味及少少微辣。好似細細碗咁,但其實好飽肚,同埋你會覺得呢餐好營養,有唔同顏色嘅蔬菜,再配合唔同嘅肉類及五穀。依家去到D2 place時,又多一間食肆選擇。

我哋三個人,所以一人點了一個bowl.

依家去到D2 place時,又多一間食肆選擇。
外卖自取
2020-06-21 46 浏览
最近超認真減肥進行中🤐出街都想揀下有健康嘢食嘅餐廳🙂呢間餐廳有好多款魚生/熟食/配料可以DIY拼合 亦有配搭好嘅精選🥗-🔹經典雙併( $82)- 三文魚x吞拿魚南瓜 玉子 炸豆腐 四季豆 紫洋蔥配料好豐富🥰加上本身調味唔怕單調黑洞仲加咗份慢煮天多利烤雞(+$18 )增加蛋白質吸收😗主菜揀白飯加糙米飯 唔怕食完唔飽🤣-🔹夏威夷四重奏( $106 )辣味三文魚 吞拿魚 泰式熟蝦 牛油果一次過滿足你所有願望🥳配料有紫洋蔥 青瓜 蕃茄 甜椒加埋彩虹色 打卡好靚📸⚠️私心推介加溫泉蛋(+$6 )想light d就主菜揀沙律 走醬😛-鮮榨蘋果菠蘿石榴羽衣甘藍汁(+$22 )入口好香石榴味 有小許菠蘿微酸幾開胃唔太飲到羽衣甘藍🥬所以唔怕臭青味🤓
最近超認真減肥進行中🤐
出街都想揀下有健康嘢食嘅餐廳🙂
呢間餐廳有好多款魚生/熟食/配料
可以DIY拼合 亦有配搭好嘅精選🥗

🔹經典雙併( $82)- 三文魚x吞拿魚

南瓜 玉子 炸豆腐 四季豆 紫洋蔥
配料好豐富🥰加上本身調味唔怕單調
黑洞仲加咗份慢煮天多利烤雞(+$18 )
增加蛋白質吸收😗
主菜揀白飯加糙米飯 唔怕食完唔飽🤣
🔹夏威夷四重奏( $106 )

辣味三文魚 吞拿魚 泰式熟蝦 牛油果
一次過滿足你所有願望🥳
配料有紫洋蔥 青瓜 蕃茄 甜椒
加埋彩虹色 打卡好靚📸
⚠️私心推介加溫泉蛋(+$6 )

想light d就主菜揀沙律 走醬😛
鮮榨蘋果菠蘿石榴羽衣甘藍汁(+$22 )

入口好香石榴味 有小許菠蘿微酸幾開胃
唔太飲到羽衣甘藍🥬所以唔怕臭青味🤓
2020-06-18 660 浏览
每逢周二上瑜伽堂前都必定會光顧的pickabowl, 可以填肚又沒有太強的飽肚感, 最合適做晚餐或運動前後食Pickabowl會有幾款Base主菜, 例如: 三文魚/ 吞拿魚/ 大蝦, 再配上唔同配料及沙律或飯烏冬。最新更推DIY系列, 加入烤雞同松板豬兩款熟肉, 照顧唔同需要嘅食客, 生熟通吃!DIY系列, 可以選擇2款魚生或熟肉, 1款配菜組合及1款底層, 之餘!!仍可以繼續追加配料及將套餐升級有溫泉蛋,跟湯/甜品, 為食客提供最岩心水嘅組合。我同朋友都偏好少肉, 所以大家都揀左2款魚生, 朋友厭惡澱粉質所以配沙律底, 而我就是烏冬控。my dinner set: 西班牙蒜油八爪魚 + 香草芥末大蝦配蛋黃底 (青瓜/菠蘿/蟹籽/沙律醬) 跟烏冬底再追加牛油果及升級! 好豐富!!!friend's set: 煙薰辣味吞拿魚 + 西班牙蒜油三文魚 配彩虹 (蕃茄/青瓜/甜椒) 跟沙律底 再追加中華沙律 (真係好鍾意食沙律) 及再升級!!貌似好大兜, 但大多係低卡食材,份量係岩岩好~ 食完休息一下就可以運動!

再追加牛油果及升級! 好豐富!!!

2020-06-16
2020-06-17 37 浏览
 位於荔枝角D2 place既Pickabowl成日經過,今日終於同朋友一齊黎食!menu非常豐富,有接近20款飯類配搭,最有特色係佢既飯都可以揀唔同配搭!朋友揀左慢煮天多利烤雞$70加$25升級套餐,有湯、溫泉蛋同甜品👍🏻另外仲加左$14加泡菜😋我自己點左經典雙拼三文魚吞拿魚$82飯底揀左薑黃椰菜花+糙米飯,非常高韱有營養😋椰菜花碎上,入口爽甜夠清新!而且每個飯都配左唔同既蔬菜,我呢份有菠蘿、車厘茄、腐皮、豆角,非常健康😌而且三文魚吞拿魚既份量都算多,味道新鮮,每一啖飯都食到唔同既配菜溫泉蛋都好好味!蛋香十足兩款特飲$22,有蘋果菠蘿石榴羽衣甘藍汁同蘋果紅菜頭檸檬西柚汁,我既羽衣甘藍汁好好飲,蘋果菠蘿味好重,飲落口仲有好多生果既韱維

我自己點左經典雙拼三文魚吞拿魚$82

溫泉蛋都好好味!蛋香十足

2020-06-16 27 浏览
-🦄PICKABOWL @pickabowl-DIY自選套餐 Hkd84Rating🌕🌕🌕🌗🌑-第二次來到D2place嘅PICKABOWL食午餐🍽中午時分依然都好多人🤤不過今次有店員嘅幫忙下就好快搵到位坐🤤第二次食有新野喎‼️可以完全自己DIY簡自己想食嘅口味🤤👍🏻自由度大左💗唔再局限於一啲設計好嘅SET到所以我今次點都要自己DIY我嘅POKE😝👻-兩份蛋白質分別簡左煙燻辣吞拿魚🐟同埋泰式魚露熟蝦🦐煙燻辣吞拿魚嘅吞拿魚好新鮮不過就唔係好食到佢嘅辣味 但煙燻味係有少少嘅然後魚露熟蝦嘅蝦🦐都係好新鮮彈牙😝😝絕對唔係啲霉左嘅蝦仁 配埋魚露醬食好夾好清新然後蔬菜組合方面 我就簡左好惹味嘅韓式泡菜🔥🔥呢個我係有少少後悔😂因為冇諗到原來係咁辣🤣可能大家就咁睇面頭見到佢白雪雪咁冇咩特別😳但好戲在底部😂全部都係泡菜辣汁😳😳呢個辣度係辣到我鼻水都出埋來😂不過辣得來又好爽好惹味喎🙃🙃到個BASE我今次就簡左拌烏冬一開始冇Expect到烏冬係暖暖哋嘅😀我仲以為係冷烏冬💦所以變左烏冬同啲配料係一冷一熱咁冰火交融🙈呢個感覺好特別😗但如果可以簡冷烏冬就好了🤣🤣🤣烏冬係好彈牙好煙韌個隻 相信變左冷烏冬會更煙韌同埋佢
🦄PICKABOWL @pickabowl

我個人又真係幾鍾意食POKE嘅👍🏻
可以簡好多唔同嘅配料💗又有魚生食😼
2020-06-15
2020-06-16 69 浏览
< Pickabowl >夏威夷魚生飯之前一直都想食!因為覺得好特別,有別於平時日本魚生飯!機緣巧合去咗荔枝角D2 place見到就即刻沖左去食🥰————————————————- White Dragon $82 -呢個其實係香草芥末大蝦!配菜係山藥,個底就揀左沾烏冬🤤大蝦超級爽!香草🌿芥末味都好正~配菜全部都超級爽,有山藥、秋葵等~烏冬係靚個種🤩如果紫菜再多d就仲正~————————————————- Classic Couple $82 -呢度既魚生好肥美!而且厚切粒粒好鍾意🤩今次既配菜係和風,會有豆、南瓜🎃同炸豆腐等等~ 味道相對偏淡,魚生味道會好d,會食到少少醬油味道~ 底今次揀左白飯+椰菜花!椰菜花會比較乾但同時較健康~食唔慣既建議揀其他底😀————————————————整體黎講,呢度既選擇超級多,而且絕對係健康既選擇!唔鍾意佢幫你配既選項,可以自選添🤪下次小編會想試夏威夷四重奏!見到好多人都食呢個🥰同埋喜歡食濃味少少既,就要留意醬料選項或者食辣喇————————————————評分:6.6/10地址:荔枝角長義街9號D2 place1期1樓112號舖營業
< Pickabowl >

營業時間:12:00-21:00
2020-06-13
午餐
2020-06-14 22 浏览
呢間餐廳大玩mix and match, 可自選魚生/熟食及主菜...主食可自選海苔飯/半糙米飯/沙律/烏冬,非常多元化!🥢夏威夷四重奏($106)配料有辣味三文魚、經典吞拿魚、泰式酸辣大蝦、牛油果...賣相色彩鮮艷,IGable又好味呢😋刺身切成角粒狀,厚身具口感!泰式酸辣大蝦有4隻,幾足料😍咬落蝦隻爽口,醬汁惹味,非常好食💯烏冬夠粗身,煙韌有嚼勁估唔得咁高水準呀!🥢慢煮天多利烤雞+ 半糙米飯 ($70)其實除咗魚生,仲有其他熟食可選擇...而呢款烤雞就啱哂唔食生冷嘢嘅朋友仔喇!配料超多,有慢煮雞、青瓜、蟹籽、菠蘿、蕃茄仔、中華沙律....味道清新開胃,啱哂宜家悶熱嘅天氣食喔!🥚溫泉蛋(+$6)輕輕一咬蛋汁湧溢,生熟度剛好👍🏻🍹蘋果菠蘿石榴羽衣甘藍汁(+$22)配料好多,個名好長😂飲落石榴味突出,酸甜之中飲到微弱嘅羽衣甘藍味🥬🍹蘋果紅菜頭檸檬西柚汁(+$22)紅菜頭味最濃郁,味道酸酸微微港女我鍾意食酸嘢,呢款果汁我更like喔💕📌 Pickabowl (荔枝角)荔枝角長義街9號D2 Place 一期1樓112號舖
主食可自選海苔飯/半糙米飯/沙律/烏冬,非常多元化!

🥢夏威夷四重奏($106)
配料有辣味三文魚、經典吞拿魚、泰式酸辣大蝦、牛油果...
賣相色彩鮮艷,IGable又好味呢😋
刺身切成角粒狀,厚身具口感!
泰式酸辣大蝦有4隻,幾足料😍
咬落蝦隻爽口,醬汁惹味,非常好食💯
烏冬夠粗身,煙韌有嚼勁
估唔得咁高水準呀!

🥢慢煮天多利烤雞+ 半糙米飯 ($70)
其實除咗魚生,仲有其他熟食可選擇...
而呢款烤雞就啱哂唔食生冷嘢嘅朋友仔喇!
味道清新開胃,啱哂宜家悶熱嘅天氣食喔!

🥚溫泉蛋(+$6)
輕輕一咬蛋汁湧溢,生熟度剛好👍🏻

🍹蘋果菠蘿石榴羽衣甘藍汁(+$22)
配料好多,個名好長😂
飲落石榴味突出,酸甜之中飲到微弱嘅羽衣甘藍味🥬
🍹蘋果紅菜頭檸檬西柚汁(+$22)
紅菜頭味最濃郁,味道酸酸微微
港女我鍾意食酸嘢,呢款果汁我更like喔💕
📌 Pickabowl (荔枝角)
荔枝角長義街9號D2 Place 一期1樓112號舖

2020-06-14 21 浏览
半年沒有去過D2,趁週末陪舊同事逛逛揀禮物;下雨天天氣悶焗,找到這間吃夏威夷輕盈菜的,正合心意套餐加錢可以有生果汁,分別是蘋果菠蘿石榴羽衣甘藍及我的蘋果紅菜頭西柚檸檬汁同事點了夏威夷四重奏,有她最愛的魚生辣味三文魚及吞拿魚配上調味汁吃來更加鮮味,本來以為配牛油果好像有點奇怪,不過一起吃又很match,配上的黃姜椰菜花糙米飯,帶輕微的薑味,不用特別調味也很香我點的薑汁松阪豬配沾烏冬再加泰式熟蝦,松阪豬肉質軟熟,切成粒粒很易入口;我自己重點放在配菜上,玉子燒烤南瓜炸豆腐四季豆都是很喜歡的食物,可以一次過食到開心;放在下面的沾烏冬有足夠的調味汁,即使放到最後才吃也沒有糊成一團餐廳另外準備的蔬果水隨便飲用
同事點了夏威夷四重奏,有她最愛的魚生

餐廳另外準備的蔬果水隨便飲用
2020-06-13 19 浏览
踏入熱辣辣的夏季,食慾下降,全部有湯的熱食都唔想食,越食越熱。所以今日就去了買凍凍地的日式三文魚飯。這裏主要是三文魚及吞拿魚的配料,有多款配菜,全部都幾彩繽紛,很有和風口味。夏威夷海浪三文魚配沾烏冬:烏冬已經撈了醬汁,所以唔會黐埋一舊,而且質感爽滑,已調味的三文魚肥美鮮甜,加上色彩繽紛的配菜,入口清爽。薑汁松阪豬配沾烏冬:豬肉粒有咬口又juicy,有些豆腐粒等配菜,加上撈了些溫泉蛋令烏冬更濕潤更滑。煙燻辣味雙拼配黃薑椰菜花及白飯:煙燻三文魚及吞拿魚較惹味,加上韓式風味,更添點辣。

很久沒逛D2 place發現多了很多我喜愛的耳環服飾店之外,也開了些新食肆店舖。見這間Pickabowl放工時段都keep住有人光顧,看看menu是有default好的亦可自由配搭的,當中可選飯或沾烏冬,再選不同風味的配菜,然後再選魚生定熟肉,大胃人士還可以on top再加餸及轉套餐添噃!款款都好似好好味,選擇困難症~二人站在menu前想了很久,😅打算外賣回家吃。點餐後員工已很快手地製作「大碗飯」喇!如堂食的可免費斟這壺水喝👍🏻我們加了一份套餐,包麵豉湯,溫泉蛋和甜品。我點了(R)的蒜片油浸熟蝦,配菜是紅菜頭組合,有紅菜頭、甜黃椒、紅腰豆、青豆等很合我口味~再加半份辣味吞拿魚和蟹籽,蟹籽份量好多呀!大大碗鮮色的熟蝦魚生飯賣相好吸引~😋隻溫泉蛋都好「靚仔」。老公點了(N)的泰式青檸大蝦,再加半份經典吞拿魚和西班牙蒜油八爪魚,同樣是份量十足的一碗!油浸熟蝦爽口,以為會油淋淋,但卻沒有啊!而且味道不是很濃味那種。至於辣味吞拿魚的辣度對我不嗜辣的是終極程度的辣,但比起不辣的經典吞拿魚就惹味多點。跟其他配菜一起吃,成件事好fresh~😄而蒜油八爪魚也不錯,沒有韌到咬不開。估不到沾烏冬原來跟這些配
見這間Pickabowl放工時段都keep住有人光顧,
看看menu是有default好的亦可自由配搭的,
當中可選飯或沾烏冬,再選不同風味的配菜,
然後再選魚生定熟肉,
大胃人士還可以on top再加餸及轉套餐添噃!
款款都好似好好味,選擇困難症~
二人站在menu前想了很久,😅
打算外賣回家吃。

點餐後員工已很快手地製作「大碗飯」喇!

如堂食的可免費斟這壺水喝👍🏻

我們加了一份套餐,
包麵豉湯,溫泉蛋和甜品
我點了(R)的蒜片油浸熟蝦,
配菜是紅菜頭組合,
有紅菜頭、甜黃椒、紅腰豆、青豆等很合我口味~
再加半份辣味吞拿魚和蟹籽,
蟹籽份量好多呀!
大大碗鮮色的熟蝦魚生飯賣相好吸引~😋
隻溫泉蛋都好「靚仔」。

老公點了(N)的泰式青檸大蝦,
再加半份經典吞拿魚和西班牙蒜油八爪魚,
同樣是份量十足的一碗!

油浸熟蝦爽口,以為會油淋淋,但卻沒有啊!
而且味道不是很濃味那種。
至於辣味吞拿魚的辣度對我不嗜辣的是終極程度的辣,
但比起不辣的經典吞拿魚就惹味多點。
跟其他配菜一起吃,成件事好fresh~😄
而蒜油八爪魚也不錯,沒有韌到咬不開。

估不到沾烏冬原來跟這些配料一起吃也很夾噃!
已經想著下次我也要點沾烏冬~
這次我點了黃薑椰菜花加糙米飯,
咦~黃薑椰菜花有驚喜,好吃!

非常足料的吃到尾聲已很飽,
價錢都算合理吧…
還想下次再試試其他組合的"pick a bowl"呢~
2020-06-08
外卖自取
D2 place向來都有d特別野食😋, 早排行過E間Pickabowl果陣都有d興趣😯🤓, 今晚睇戲前決定試下E間源自於夏威夷, 賣點係健康又飽肚嘅魚生飯😂! 食材配搭:刺身/肉類🐔🐷+蔬菜🥬+自選白飯🍚/白飯+糯米飯/白飯+椰菜花/椰菜花+糯米飯/沙律🥗/沾烏冬🍜刺身大致係三文魚🐟, 吞拿魚🐟, 蝦🦐同八爪魚🐙, 想貪心食多d可以追加其他蔬果例如牛油果🥑, 中華沙律, 菠蘿🍍, 蟹籽, 溫泉蛋🥚, 昆布湯等等低卡又有營養嘅食物!🤗Classic Couple🐟➕🥗E款係三文魚加吞拿魚雙拼配沙律, 唔好睇佢細細碗其實都幾足料, 每樣食材都切到一口size, 方便咀嚼, 每啖都食到蔬菜同刺身, 刺身調味唔錯, 唔會太重口味, 質感爽嫩, 入面有大量蔬菜爽脆多汁, 惹味清新, 夏天食開胃又消暑!😊Lazy Ginger 🐷➕🥗➕🍚E款係薑汁松板豬配白飯, 入面除左有粒粒豬肉仲有中華沙律同蔬菜, 薑汁味幾濃, 豬肉肉質軟腍入味, 加埋沙律同蔬菜, 令層次感提昇, 整體味道唔錯😊!

Classic Couple🐟➕🥗

Lazy Ginger 🐷➕🥗➕🍚