2022-01-16
而家晚市無左得反外賣,唔想下下食快餐,今次同朋友係荔枝角買poke bowl 食,一直想食呢間但係荃灣好遠,最近係荔枝角都開左終於可以試。選擇都好多,餐牌上樣樣都好豐富睇左好耐先揀到Step 1 揀左材料先Step 2 再揀飯底/烏冬/沙律可以揀白飯,白飯+糙米飯,黃薑椰菜花+白飯,黃薑椰菜花+半糙米飯,沙律或沾烏冬夏威夷四重奏 $110辣味三文魚,經典吞拿魚,泰式熟蝦&牛油果,再配彩虹配菜組合,有青瓜、蕃茄、甜椒搭自家制醬油跟左白飯先講分量係超大碗,2個人share都可以好飽!一個人完全食吾曬魚生好新鮮,特別係三文魚微辣好惹味,牛油果熟既程度岩岩好,軟琳琳撈埋魚生同飯好好味,蔬果都好足夠,好清新健康。黑松露醬三文魚 $88聖誕特別版有紅菜頭,毛豆,黃甜椒,車厘茄,山藥,牛油果&羽衣甘藍超香黑松露醬但整體感覺比較乾,始終配料汁吾多加上山藥,羽衣甘藍味道比較清淡&硬身比較難好均匀甘mix埋個飯所以個人中意夏威夷四重奏多d haha南瓜湯 $18有濃濃既南瓜蓉 口感豐富食完個生冷野飲返碗熱湯岩岩好 暖下個胃
Step 1 揀左材料先
夏威夷四重奏 $110
黑松露醬三文魚 $88
聖誕特別版
有紅菜頭,毛豆,黃甜椒,車厘茄,山藥,牛油果&羽衣甘藍
超香黑松露醬
南瓜湯 $18