2021-07-12
因為已經夏天啦,為咗有一個好嘅身材去去沙灘或者戶外活動,係時候要食得健康啲,低卡路里,keep fit haha荃灣呢一間舖呢雖然唔係好大,但係個setting好似去咗快餐店咁樣,喺櫃面就有得望入邊有咩材料。而且佢呢係有free tasting嘅,你可以試咗味之後先揀多一種材料,幾好㗎 。我就叫咗一個DIY嘅飯。慢煮天多利雞啲雞胸肉好嫩,但個汁都唔係好辣,都幾惹味,撈飯一流。經典三文魚夠晒新鮮,又夠凍,麻油味都好香,成件事好清新。薑汁松阪豬味道好似糖醋排骨咁樣,啲豬肉好脆口,都幾好味。一碗飯入邊有三種味道,撈埋一齊個感覺都幾特別,又唔會唔夾,而且我嗌左彩虹配菜,有紅椒、黃椒同青瓜,成件事都好清新。而且我加咗$25升級左一個套餐,佢包括有溫泉蛋、昆布湯同黑糖布甸。溫泉蛋撈落個飯到好好味,勁滑。昆布湯就不過不失啦。黑糖布甸甜甜地,好Q彈。至於我朋友就叫左個giant’s bowl,有牛油果、青瓜、兩色椒、三文魚同吞拿魚,加上佢配左烏冬做個base。個汁有少少辣,10分好味,又有昆布係入面,感覺10分健康,重點係牛油果撈勻一齊食令到成件事都好match。總括而言又健康又好味😋
我就叫咗一個DIY嘅飯。
經典三文魚夠晒新鮮,又夠凍,麻油味都好香,成件事好清新。
薑汁松阪豬味道好似糖醋排骨咁樣,啲豬肉好脆口,都幾好味。
溫泉蛋撈落個飯到好好味,勁滑。昆布湯就不過不失啦。
黑糖布甸甜甜地,好Q彈。
總括而言又健康又好味😋