2021-07-14
好耐冇嚟過荃灣行街,今日嚟到,原來呢頭都多咗好多新商場同埋新店,原來荃灣都開咗Pickabowl,咁啱好耐冇食,好掛住,所以就嚟咗呢度食啦。呢間個裝修同荔枝角嗰間感覺好似,成間都係好簡約嘅風格,入邊嘅位置唔算好多,但係坐落都闊落。同荔枝角嗰間一樣,呢度都係先喺出邊叫餐再入嚟慢慢坐低,我記得上次食加州三文魚好好味,所以今次我都決定叫加州三文魚,由於近來食得好多嘢肥咗好多,所以為咗減肥,我都決定唔食飯,要叫沙律,然後再加牛油果,成件事非常健康! 我男朋友同我叫野都好似,不過佢叫嘅係糙米飯同埋除咗三文魚仲叫咗吞拿魚,如果唔想食咁多飯怕肥嘅人喺呢度真係好多選擇,又可以淨係食菜又可以叫糙米飯。唔駛等好耐已經有得食啦,我嗰碗成件事好夾,勁好味,其實分量超多,但係因為太好味,所以我好快已經食完,入邊嘅配料所有嘢都好啱我心水。因為加$25有得升級做套餐,所以我都升級左,叫咗一杯蘆薈飲品同埋佢會送個甜品,之前送嘅係包裝啫喱,今次嘅係蒛餅,感覺好似Home made 好得意。其實食完個沙律已經超飽,絕對唔擔心食唔飽,連甜品我都唔係好食得落!滿足的一餐。