<<Thursday couple 為食記😋👣>>今日又黎到荃灣接男朋友收工,未諗到食咩,就喺Citywalk2行下,見到一間幾特別嘅餐廳,好開揚,好新,之前經過一直都以為佢係食素食嘅,對於我啲肉食動物黎講😂😂🥳所以冇點注意,因為點知仔細一睇先發現原來佢食魚生飯,無論堂食定係嗌外賣都勁多人等。所以今次打算同男朋友試呢間,方便快捷!🥰🥰🙈佢哋好似都係開咗冇幾耐,所以啲裝修同設計都好新淨☺️😎坐低都好舒服嘅!😋你可以自己喺外面落單,出面有林林總總嘅食材俾你選擇🥰你可以揀佢預選嘅菜單,但如果好似我咁,唔係咩都中意食嘅,亦都可以自己DIY自選唔同嘅食材,任揀唔同嘅魚生或者肉類,醬汁,飯麵底等等!✔️✔️🥳幾好!😋Order 好,服務員就會俾個嘟嘟牌你!😂🤣😂你嘅食物準備好,咁佢就會響㗎啦,到時就係出去攞嘢食😎不過都好快手,因為都係煮好嘅食物!☺️☺️我同男朋友都揀咗兩個DIY嘅自選餐,分別叫咗芥末大蝦加三文魚,同埋蒜油熟蝦加松阪豬,🥳之後仲可以揀蔬菜嘅組合,然後就可以揀埋你想食飯,定係食烏冬,或者佢仲有唔同種類嘅底,再揀埋你嘅醬汁,咁就會完成咗一份自選晚餐😋都已經好豐富嫁
<<Thursday couple 為食記😋👣>>

所以今次打算同男朋友試呢間,方便快捷!🥰🥰🙈

我同男朋友都揀咗兩個DIY嘅自選餐,分別叫咗芥末大蝦加三文魚,同埋蒜油熟蝦加松阪豬,🥳之後仲可以揀蔬菜嘅組合,然後就可以揀埋你想食飯,定係食烏冬,或者佢仲有唔同種類嘅底,再揀埋你嘅醬汁,咁就會完成咗一份自選晚餐😋都已經好豐富嫁喇!🥳

但係如果想再另外加其他食材🙈例如,啲咁多蟹子啊等等呢,都可以自己另加!🥰同埋仲可以加$25蚊,轉套餐!☺️豐富好多嫁!😎

套餐包括有一杯嘢飲,一個甜品,溫泉蛋同埋麵豉湯😋😋

幾推薦佢呢個沾烏冬,係用讚岐烏冬,好有彈牙!😋醬汁嘅味道亦都好夾個烏冬,仲有其他唔同嘅食材,都有獨特嘅味道,啲蝦都幾好味,同埋有蒜香嘅味道,加咗蟹子,仲有一粒粒嘅口感,令成個烏冬更加特別🙈🙈好味!
呢個甜品都幾特別,外面冇試過食,少少清幽嘅柑味,幾適合飯後食。🥳🥳

整體覺得幾好食,同埋覺得好健康,會再嚟食過😉😉