手工意粉龍頭pici一直都好有人氣!不過一直以嚟fatpig都未食過🥲今次都去咗尖沙咀嘅分店試試佢先!現場氣氛好好,仲有啲bar位俾客人親眼睇住廚司手製意粉!一入到去waiter就介紹咗餐牌,仲推介咗pasta of the day~好好service👍🏻🐟Tune tartare $120牛油果mix吞拿魚好夾!吞拿魚食落冇筋,雖然唔係啲好高質嘅吞拿魚,但牛油果同魚生真係perfect match!! 食牛油果真係有個錯覺係食緊三文魚🤣 仲要有啲檸檬味,作為starter嚟講好fresh~👍🏻🍄Tagliolini truffle $180一上到枱面好震撼!目測有15+塊松露片仲要塊塊有番咁上下大,仲聞到好大陣松露味,不過親口食就食唔到有咩味。細扁意粉好掛汁仲食到蛋味!意粉質地彈牙煙un,不過略嫌味道單調~ 食完下面個辣肉醬貓耳朵之後稍嫌味道過light~ 雖然看似清淡,但食完之後個碟好多油,呢個扣少少分。🐱Orecchiette Nduja $130貓耳朵意粉中間凹陷,周邊就比較厚同煙un。fatpig比較鍾意呢個pasta!辣肉醬啲肉大粒又惹味,同貓耳朵呢種好厚嘅主食好夾👍🏻我對

🐟Tune tartare $120

🍄Tagliolini truffle $180

🐱Orecchiette Nduja $130
貓耳朵意粉中間凹陷,周邊就比較厚同煙un。fatpig比較鍾意呢個pasta!辣肉醬啲肉大粒又惹味,同貓耳朵呢種好厚嘅主食好夾👍🏻我對火箭菜冇特別討厭,面頭大量嘅火箭菜is totally acceptable!! 建議每次夾2-3粒貓耳朵+火箭菜食,雙重口感同享受!!最後食完意粉仲有肉醬淨,大啖大啖真係好爽!不過同上面一樣,食完之後個碟好多油🥺

🍮Tiramisu $60
蛋糕太重espresso味,有啲似浸咗464373年嘅海綿蛋糕😿我嫌蛋糕過濕,但mascarpone好食好rich!我鍾意手指餅乾嘅tiramisu多啲😋

一開頭有比餐前麵包,係法包🥖友人食唔慣用包點橄欖油同黑醋,所以就問waiter拎咗牛油。照佢講法話牛油都好正,大家如果食唔慣都可以問佢拎吖~Waiter喺餐後都問咗我哋餐後感,服務100分🫶🏻總括嚟講,餐廳氣氛好好,好適合2-4人嘅聚會,worth a try!!👍🏻

• Orecchiette
2022-11-19 934 浏览
🍝Tagliolini Truffle| 鮮刨黑松露細扁麵💰$180🧆Homemade Meatballs|秘製肉丸💰$90🍸Bellini💰$95🍹Raspberry & Peach Soda💰$65.⚡️要講手工意粉,第一時間一定諗起Pici,今次揀咗呢到同好朋友慶生,室內裝潢、燈光、設計都富有風味,仿如置身歐洲,夜晚時分點上蠟燭別有一番情調.⚡️黑松露細扁麵同肉丸都好香濃,尤其意麵超香黑松露味,手工意粉非常有有咬口,肉丸雖然只有三粒,但每粒都好有份量,用料好足.⚡️不得不提呢到嘅service非常好,想俾驚喜朋友嘅話只要事前同店員交代,佢地會俾一張小牌你,當想上蛋糕嘅時候俾張牌店員,佢地就會捧出黎,黎個出奇不意嘅surprise,而且唔收切餅費啊
🍝Tagliolini Truffle| 鮮刨黑松露細扁麵

鮮刨黑松露細扁麵
秘製肉丸
Raspberry & Peach Soda
2022-11-18 409 浏览
女朋友收工想食意粉,我記得之前有朋友介紹Pici啲意粉好食,價錢又親民,氣氛又唔錯。果然好野係要排隊,我地係門口排左大半個鐘先有位,下次一定要提早book位。我地叫左一個吞拿魚腩他他做前菜,我覺得好驚喜,無諗過會咁好食,佢既醬汁調配得非常好,吞拿魚腩同洋蔥襯托之下,成個感覺好似昇華左一個層次,個人覺得係必食。之後兩碟意粉分別係牛肉同大蝦意粉,我地叫左兩種不同既意粉試下。首先係個牛肉意粉,好重牛味,啲意粉吸收晒啲汁水,非常惹味,不過因為有啲油膩,食到尾有少少漏。跟住大蝦意粉我個人非常中意,佢啲茄汁明顯有調較過,同其他地方有好明顯既分別,好好食,啲蝦肉彈牙,非常新鮮。

吞拿魚腩他他
2022-10-03
吞拿魚腩他他
2022-11-02 479 浏览
感謝朋友請食飯🙌🏻我地3pm去,冇咩人可以坐得鬆動點本身諗住叫兩個set,點知有個Tasting menu 所以我地兩個人有3個意粉🍝已經盡量揀咗唔同款,包括千層麵、意大利雲吞同埋黑松露闊條麵-前菜選擇左Parma ham同吞拿魚他他推薦吞拿魚他他,因為好開胃,魚都新鮮最重要同餐包比較襯!餐包用紙袋包好,食唔晒應該可以成袋拎走。-這間千層面是我最喜歡的,因為第一次食到面層邊位芝士焗到脆口真的令我叮一聲😭❤️我會繼續在這裹食千層面-意大利雲吞~由於一向也不喜歡作為餡料的那款芝士就不評論不喜歡粉粉又沒味道的芝士!-黑松露闊條麵黑松露好香而且唔孤寒!但都係唔推薦因為好多油,油到好想幫佢吸油🙈如果冇咁多油就完美,麵質好食,醬的調味也喜歡。一路食一路問朋友點解要咁油,反晒光~-甜點一定要食Tiramisu !我地食都咁飽都食得晒就知佢好食🫶🏻✨真係好滑好滑,完全唔捨得咁快食完。-覺得要選擇still water,同朋友選擇了有氣就出事。因為全部濃味,有氣水陣味唔夾又清唔到口腔🙈
感謝朋友請食飯🙌🏻
我地3pm去,冇咩人可以坐得鬆動點
本身諗住叫兩個set,點知有個Tasting menu
所以我地兩個人有3個意粉🍝
已經盡量揀咗唔同款,
包括千層麵、意大利雲吞同埋黑松露闊條麵
前菜選擇左Parma ham同吞拿魚他他
推薦吞拿魚他他,因為好開胃,魚都新鮮
最重要同餐包比較襯!
餐包用紙袋包好,食唔晒應該可以成袋拎走。

這間千層面是我最喜歡的,
因為第一次食到面層邊位芝士焗到脆口
真的令我叮一聲😭❤️我會繼續在這裹食千層面

意大利雲吞~
由於一向也不喜歡作為餡料的那款芝士就不評論
不喜歡粉粉又沒味道的芝士!

黑松露闊條麵
黑松露好香而且唔孤寒!
但都係唔推薦因為好多油,油到好想幫佢吸油🙈
如果冇咁多油就完美,麵質好食,醬的調味也喜歡。
一路食一路問朋友點解要咁油,反晒光~

甜點一定要食Tiramisu !
我地食都咁飽都食得晒就知佢好食🫶🏻✨
真係好滑好滑,完全唔捨得咁快食完。

覺得要選擇still water,同朋友選擇了有氣就出事。
因為全部濃味,有氣水陣味唔夾又清唔到口腔🙈

下午茶
  • Tiramisu
  • Tuna Tartare
  • Classic Lasagna
2022-11-01 346 浏览
weekday set lunch的沙律和包都是超大份與👶🏻分著吃意粉果然煙韌芝士份量十足啱晒芝士控不過愈食愈鹹兩個人食食下唔係好夠再試埋meatballs 係混合豬同牛肉質地較散不過大大粒再次配上大量芝士和茄汁罪惡感大增😂餐後來多杯espresso 本來唔記得咗仲想埋單但店員唔洗check單都記得我杯☕️未上細心服務絕對加分👍
weekday set lunch的沙律和包都是超大份

本來唔記得咗仲想埋單
但店員唔洗check單都記得我杯☕️未上
細心服務絕對加分👍
2022-10-26 515 浏览
餐廳一向出名手工意粉同𝕥𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦 平時見佢成日大排長龍 今次不枉我落大雨都照冒雨前行 難得地完全唔駛等😆(不過就成個人濕哂😂😂)晏晝個𝕝𝕦𝕟𝕔𝕙 𝕤𝕖𝕥有齊𝕤𝕥𝕒𝕣𝕥𝕖𝕣/𝕞𝕒𝕚𝕟/𝕕𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥 真係好抵食 仲可以一次過滿足晒三個願望 非常推薦大家去食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 有三款𝕝𝕦𝕟𝕔𝕙 𝕤𝕖𝕥可以揀 唔同價位就可以食到唔同嘅意粉 食素嘅朋友就可以揀$98個款 但平啲嘅𝕤𝕖𝕥所包含嘅𝕤𝕥𝕒𝕣𝕥𝕖𝕣/𝕕𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥都會唔同 如果想好似我咁嗌吞拿魚醬小牛肉嘅話 就要嗌返$158個款喇(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)𝕝𝕦𝕟𝕔𝕙 𝕤𝕖𝕥 ($158)隨餐附送嘅包係𝕓𝕒𝕘𝕦𝕖𝕥𝕥𝕖 有點偏硬 唔算特別😂𝕊𝕥𝕒𝕣𝕥𝕖𝕣 👉🏻 𝕍𝕚𝕥𝕖𝕝𝕝𝕠 𝕋𝕠𝕟𝕟𝕒𝕥𝕠 【吞拿魚醬小牛肉】份量真係好足 見到佢咁大堆醬 以為得幾舊牛 無諗過醬下面都仲咁足料 有兩三大塊嘅小牛肉 而且肉質嫩滑 撈埋啲吞拿魚醬又幾夾喎 食到好滿足(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)𝕄𝕒𝕚𝕟 👉🏻 ℙ𝕒𝕡𝕡𝕒𝕣𝕕𝕖𝕝𝕝𝕖 𝔻𝕦𝕔𝕜 ℝ𝕒𝕘𝕦 【慢煮鴨腳醬闊帶麵】算係偏重口味 闊麵煮得恰到好處 都幾有咬口 亦非常掛汁 配上滿滿嘅鴨肉同芝士🧀 都幾好食😋本來以為會配上

𝕝𝕦𝕟𝕔𝕙 𝕤𝕖𝕥 ($158)
隨餐附送嘅包係𝕓𝕒𝕘𝕦𝕖𝕥𝕥𝕖 有點偏硬 唔算特別😂

吞拿魚醬小牛肉

算係偏重口味 闊麵煮得恰到好處 都幾有咬口 亦非常掛汁 配上滿滿嘅鴨肉同芝士🧀 都幾好食😋本來以為會配上一整塊鴨腿 呢個有少少失望🥺同埋佢加咗三色豆嘅綠豆🤢完全唔夾 於是我挑走哂🤣🤣
慢煮鴨腳醬闊帶麵

𝔻𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥 👉🏻 𝕥𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦
超級推薦❗️雖然Pici嘅tiramisu不嬲出名 但食落口個下都係震驚我味蕾Σ(・□・;) 口感順滑同埋好creamy🤤食落幾重蛋味之餘仲帶點咖啡味 配上滿滿嘅朱古力粉 比例岩岩好 味道亦唔會過甜 明明好飽都忍唔住食晒 無計啦甜品係有第二個胃架嘛😚
Tiramisu

❣️環境舒適 晏晝嚟食真係幾抵 而且tiramisu勁好食🥰朋友嗌咗個Carbonara都勁多cheese 望落都好正😋

推薦指數:🌟🌟🌟🌟

想睇更多食評嘅話 就要follow我喇😚
慢煮鴨腳醬闊帶麵
2022-10-12 430 浏览
今日同男朋友喺尖沙咀附近行街,晚餐諗唔到食乜嘢,突然記得尖沙咀附近有pici,所以就行咗過嚟,好彩今次門口只有幾個人排隊,等咗一陣就可以入座。我哋先叫咗一個前菜,是吞拿魚他他,吞拿魚魚塊10分新鮮,而且醬汁攪拌得10分好味。我最愛食嘅係海鮮意粉,因為醬汁10分惹味,而且海鮮亦10分新鮮尤其係西班牙紅蝦。而男朋友則叫了一個牛面頰的意粉,雖然牛肉也10分好食,麵條也10分煙韌但是醬汁卻略嫌太油。我們還叫了一杯白酒,不過不太合我的口味。

我們還叫了一杯白酒,不過不太合我的口味。
2022-09-26
  • 海鮮意大利戒指麵
2022-10-11 324 浏览
🏡 PICI (尖沙咀)📍 尖沙咀漆咸道南29-31號地舖💰 人均 $100-300尖沙咀高質手工意粉🇮🇹彷彿置身歐洲 餐廳特別有氣氛 非常適合情侶約會或三五知己聚餐 店員都講英文為主 非常熱情😊鍾意pasta噶朋友仔一定要來試下 尼度可以稱得上係香港最出名噶意粉餐廳之一🍴今次試左Tasting menu💰290/人任選2款前菜+3款意大利麵+2款甜品落單之後就會送上一袋用紙袋包裝好噶麵包🍞搭配黑醋同橄欖油食 不過個人感覺偏硬 口感一般😖⭐️ 吞拿魚牛油果他他 $120新鮮噶吞拿魚搭配牛油果粒🥑清新又美味⭐️ 巴拿火腿 $130薄薄噶火腿搭配芝士口感非常好👍火腿唔會太鹹 味道適中 肉香味超濃份量都算足⭐️ 經典牛肉千層麵 $130千層麵夾雜牛肉碎 牛肉香味撲鼻而來🐂一定要趁熱食‼️⭐️ 鮮刨黑松露扁意粉 $140黑松露味超濃鍾意黑松露噶一定唔可以錯過平時比較少見噶扁意粉 食落口感煙刃👍相當不錯⭐️ 是日新鮮製作意粉估吾到又係黑松露不過係唔同噶意粉🍝搭配濃香奶油 食落有另一番風味飲品可以試下無酒精雞尾酒🍹⭐️ Raspberry & Peach Soda $65⭐️ Starberry spritz $
🏡 PICI (尖沙咀)

📍 尖沙咀漆咸道南29-31號地舖

搭配濃香奶油 食落有另一番風味

飲品可以試下無酒精雞尾酒🍹
⭐️ Raspberry & Peach Soda $65
⭐️ Starberry spritz $65
$300 (其他)
庆祝纪念
纪念日
2022-10-07 232 浏览
終於黎試左Pici 哩間出名手製意大利麵嘅餐廳 ! 餐廳氣氛同埋環境舒適~ 落左單之後會有一袋麵包(5塊)🍞再點上佢地嘅醬料 都幾好食 但係偏硬 如果想再食都可以問佢攞(係免費的)!🤣-1.鮮刨黑松露細細扁麵(素) Tagliolini Truffle (v) $180 ⭐️鍾意黑松露就一定要叫哩個 因為真係好好食😆同埋好濃黑松露味 有一片片黑松露係意粉上面 數量都算多! 意粉嘅質感同埋軟硬到岩岩好 有彈性 唔會好淋 真係要一試🥺-2.吞拿魚牛油果他他 Tuna Tartare $120 ⭐️係生嘅吞拿魚但係唔會好腥 加埋啲wasabi 同埋醃咗嘅紫洋蔥絲 好好食 推介大家前菜可以試吓呢個!🥹-3.廚師精選冷切盤 Chef’s Selection Cold Cuts $130呢個就唔係好建議叫 如果多人嘅話都可以叫黎分下 但係如果少人嘅話價錢相對會有少少貴 唔係好抵食😳 因為都唔係話好特別-4.慢煮牛面頰肉醬意大利寬帶麵 Pappardelle Beef Cheek $140有啲牛肉碎喺上面 有少少牛肉汁 分量充足 都重牛肉味 係經典菜式自選🐄-5.卡邦尼意大利雲吞 Ravioli Car
5.卡邦尼意大利雲吞 Ravioli Carbonara $130
唔係好建議叫呢個 個雲吞有少少鹹😢但係大家share試吓就ok 啦 1人1-2舊咁都ok嘅~
6.Tiramisu 提拉米蘇 $60
食落去有少少酒滲出嚟 食嘅時候記得要連埋最低嗰層一齊食 層cream係偏厚🙈
✅加一
推薦指數: 🦐🦐🦐🦐
性價比指數: 🦐🦐🦐🦐(lunch) 🦐🦐🦐.5 (dinner)
2022-10-02 240 浏览
次次就算食lunch set都飽到不得了連晚飯都食唔落😂由於朋友唔食牛所以揀咗吞拿魚他他撈埋牛油果 好好味Burrata cheese都係必點項目好正手造pasta口感特別唔同無論配咩醬汁都好好味另一個必點嘅係黑松露pasta非常香嘅黑松露味加埋tiramisu做甜品作結滿足到不得了
次次就算食lunch set都飽到不得了

午餐
庆祝纪念
生日
  • Burrata  cheese
🍪【#尖沙咀】Pici💥親民靚裝Pasta Bar 午餐餐單$98起💥.🍪You're not in for a big surprise if you come for Pici’s pastas😙, but I can be certain that the 😋authentic taste of food, ❤️genial service and ✨beautiful interior all add up to make the restaurant one of a kind. The generous and satisfying food portion (especially for lunch😆) is perhaps the particular reason that draws me back again and again. .The meal starts with slices of crispy【🥖baguette】 that goes perfectly well with olive oil and vinegar, followed by a ra
🍪【#尖沙咀】Pici
💥親民靚裝Pasta Bar 午餐餐單$98起💥

Baguette
that goes perfectly well with olive oil and vinegar, followed by a range of handsome starters- 【parma ham/cold cuts】
mushroom soup/cold  cuts
are always my top choice😍! The 【🍄mushroom soup】 is exquisitely creamy and is filled with a great load of mushrooms. The spotlight is of course the 🍝handmade pastas, with 【Tagliolini Truffle】 being the most popular choice. It is certainly recommendable for any first-timers, while I am more partial to their 🍅tomato sauce pastas.
【Pappardelle Bolognese 經典牛肉醬寬帶麵】 (4.5/5)
Pappardelle Bolognese

【Strozzapreti Parmesan (V) 手卷螺旋意粉 (素)】 (4/5)
Strozzapreti Parmesan (V)

For me Tiramisu is always above Panna Cotta, the latter is too sweet to my liking.
Tiramisu

In terms of interiors and ambience, Central and Wan Chai branches are spacious and chill☺️. TST offers a much economical lunch menu starting only at $98🫰🏻💸!
Weekend lunch/brunch is available at $258 so weekday lunch is absolutely a steal! As a side note, there is no extra fee for bringing your own cake- here comes another great option for birthday meals!
~~~~~~~~~~~~~
味道 Taste:🍪🍪🍪🍪/5
Baguette
mushroom soup/cold  cuts
Pappardelle Bolognese
2022-09-19 328 浏览
朋友介紹第一次嚟試吓抱着中伏嘅心態一個係意式雲吞,令一個係海鮮意粉。海鮮意粉值得一試,因為醬汁入邊有蟹肉, 10分驚喜,而且海鮮也不會煮得過熟,意粉口感彈牙。雲吞意粉貌似很濃郁的味道,食之前都怕佢會好鹹或者好溜。但係食落完全唔會,而且味道調得好適中。甜品係tiramisu用料充足,會再想食多一次,必食!不過會有網上或者電話預約,要親身去排隊。如果人多,一定要早啲去,兩個人好快可以入場。餐廳內都有好多外國人光顧。缺點係環境比較嘈。如果想拍拖談心有啲困難。
朋友介紹第一次嚟試吓
抱着中伏嘅心態

甜品係tiramisu
用料充足,會再想食多一次,必食!
不過會有網上或者電話預約,要親身去排隊。
如果人多,一定要早啲去,兩個人好快可以入場。
海鮮意粉
意大利雲吞
前菜
  • 海鮮意大利戒指麵
2022-09-12 302 浏览
Pici 最出名既係手製意粉平時tasting menu 已經算係性價比之選平日lunch 更加係抵琴不得了set 有分三個價錢, 有唔同前菜/意粉/甜品可以選擇前菜叫左吞拿魚小牛肉加Ham plate 小牛肉幾特別, 上面既醬係用吞拿魚打成, 加埋olive, 味道有層次, 自己會拎埋面包去點果吞拿魚醬, 成碟清曬, Parma Ham 幾香濃肉味意粉有咬口, 同平時屋企煮既pasta 好唔同, 配埋兩款唔同既醬, 突顯pasta 既面粉香。 甜品有panna cotta / tiramisu , 我自己就鐘意tiramisu, 好香咖啡味。 pici 平日lunch 性價比好高, 好多附近既上班族都會黎。
Pici 最出名既係手製意粉
平時tasting menu 已經算係性價比之選
平日lunch 更加係抵琴不得了
set 有分三個價錢, 有唔同前菜/意粉/甜品可以選擇
前菜叫左吞拿魚小牛肉加Ham plate
  • 吞拿魚醬小牛肉
2022-09-03 347 浏览
Pici係以主打食自家製的意大利麵出名,餐廳係冇得BOOK位, 1點前黎到岩岩仲有位,weekend得一個tasting menu可以揀,每位$258,有2個前菜,3個意粉,2個甜品,可以試盡不同類型的意粉。StarterTuna Tartare (+$10)這個「吞拿魚牛油果他他」是必點的前菜,吞拿魚切成粒狀有淡淡的魚味,配搭上牛油果的質感令吞拿魚口感再豐富左。加埋檸檬、青檸等的酸味,非常清新開胃。Beef Carpaccio 另一個係意大利有名的前菜,將生牛肉稍微燒過冷凍後再切成薄片食用,所以要用上新鮮的肉,配搭上火箭菜同埋巴馬臣芝士一齊食,鹹香得黎略帶出牛肉的味道。Signature DishesTagliolini Truffle 鮮刨黑松露意大利細扁麵 (+$25)Pici最受歡迎的菜式之一。一上枱見到意粉鋪滿勁多黑松露,仲有陣陣松露味,非常有驚喜打卡一流。鮮製的意粉質感偏軟身,蛋香味特別濃,仲有少少芝士係面,口感順滑得黎又香口,是松露迷必試菜式!Chitarra King Prawn大蝦海鮮濃汁黑幼麵這款的醬汁做得非常好,濃郁的龍蝦高湯味,加上有少少微辣令整體海鮮味更加突出

Starter

Tuna Tartare (+$10)

Beef Carpaccio

Signature Dishes

Chitarra King Prawn大蝦海鮮濃汁黑幼麵
這款的醬汁做得非常好,濃郁的龍蝦高湯味,加上有少少微辣令整體海鮮味更加突出,意粉的質地亦非常吸收醬汁,令每一啖都食到豐富的海鮮味。黑幼麵的質感就比較牙有口感,煙韌得黎又容易咀嚼,十足的意大利風味。

Lasagna Classica經典牛肉千層麵 (+$10)

剛剛焗好的千層麵,切開時最上層係脆卜卜,非常香口惹味,我最愛層面。但係千層麵入面唔覺有好多拉絲的那種,亦唔係好多層;牛肉碎偏少,味道就好濃郁,每層麵都吸收了好多醬汁所以都幾heavy,重口味之選。

Dessert

Tiramisu

Pici 的 Tiramisu 比起一般的版本更加口感順滑,Cream幼滑得黎仲帶有香醇的酒味,味道亦唔會過甜,加上面層的可可粉,令人回味無窮。

Panna Cotta

意式奶凍質感都滑的,上面有紅莓醬酸酸甜甜,都係個唔錯的甜品
2022-04-16
  • Beef Tartare
2022-08-14 1025 浏览
一間無得訂位嘅餐廳,又要排隊又要齊人先可以入坐嘅餐廳,唔好諗住兩人會有優待,唔好意思絕對絕對唔會發生 😱OMG 想食請全村人一齊黎排隊喇~~~幾次經過門口外都堆滿人群,今次為了它早少少Lunch,到埗未full即入座😍 不過餘下高枱位置。Tagliolini Truffle (+25) 誓要食黑松露手工意粉。手工意果然有料到,即刨黑松露好香滿佈整個意粉,意粉質感好有咬口又煙韌,亦是我喜愛的。黑松露控不能錯過。Vitello Tonnato唔好睇佢好似平平無奇樣衰衰,茶實禾稈冚珍珠,小牛肉肉質嫩囗,配埋個吞拿魚醬真係唔錯,有驚喜Tiramisu至於Tiramisu一朱古力粉香濃,芝士打得香滑濃郁,咖啡味亦恰到好處😋 抵食之餘又超滿足。總括黎講,平民價錢算得上高cp,裝潢都幾外國feel,但環景其實唔太接受既,位滿晒人有少許迫及嘈,桌面空間又極度不足,其實高枱位置用黎飲下野放下小食係可以,用作用餐本人覺得根本接受唔到。懇請貴店跟進一下。

Tagliolini Truffle (+25)

Vitello Tonnato

2022-07-18