2023-09-12
PICI最抵係食Tasting menu2個人的話包括自選2個starter, 3個pasta另外仲有2份dessert連seasonal menu都可以任選(有D要加錢), 而且每間pici既menu都有輕微唔同, 唔會太悶餐包今次好差,凍就基本,仲硬到石頭咁….:: Chef's selection cold cuts有Parma ham, cheese, walnuts 配truffle honey大鄉里既我近排先知原來芝士配honey係咁完美!超愛~ 不過parma ham我就麻麻喇:: Beef Carpaccio好薄既牛肉片(熟) 上面有一層厚厚既parmesan cream幾好食, cream又唔會太漏,好岩拎番好難入口既包出黎點d cream(如果必須要食左d包既話….)以往PICI我唔容易選到鐘意既starter,因為我唔鐘意食凍野又唔食生野,估唔到今次試到呢個超級喜歡!:: Pappardelle Beef CheekSlow cook牛肉好嫩好淋,麵質好食,鐘意充滿蛋香既麵,係醬汁略為淡左d,如果更濃郁就好喇:: Tagliolini Truffle (+20)同
PICI最抵係食Tasting menu
餐包今次好差,凍就基本,仲硬到石頭咁….
:: Chef's selection cold cuts
大鄉里既我近排先知原來芝士配honey係咁完美!
超愛~ 不過parma ham我就麻麻喇
:: Beef Carpaccio
:: Pappardelle Beef Cheek
:: Tagliolini Truffle (+20)
同上面個pasta一樣,麵質係好好,但又係淡味左,無論係醬汁定Truffle都唔夠味呀
食開健康淡味既應該幾岩….
:: Tagliolini ai Cannolicchi (seasonal menu)
雖然呢款係來自seasonal menu,但tasting menu唔駛加錢就可以ORDER喇!
呢個醬汁係3個PASTA入面最好食,吸晒海鮮味,蒜味又夠濃
但聖子就唔好有太多期望,細隻同overcook,食落仲有少少腥
:: Tiramisu
PICI皇牌,必食,又滑又夠晒芝士味~