2022-06-08
📍Peko Peko Eatery (勝利道) (何文田)何文田勝利道1-3號地舖👍🏻Spring garden $118平日出街食得太多,所以必定會叫沙津黎食!呢個spring garden 有巴馬火腿、桂花蜜瓜、蜜桃、無花果,醬汁會另上,由客人自行決定落幾多醬汁,真系十分貼心。👍🏻蟹肉牛油果船 $88牛油果係小編嘅最愛,成日見到牛油果都忍吾住叫嚟食下。今次呢一個蟹肉牛油果船除左打卡好䚂,味道都好了得。牛油果配上鮮蟹肉、蟹籽、牛油果、蜜桃、雜果仁,食落肚既感覺都好fresh and match 👍🏻海膽三文魚子竹炭烏冬 $158⭐️⭐️超推薦俾大家!必點既美食!⭐️⭐️濃濃既海膽醬汁沾滿住每一條烏冬,食落肚就好似無每一啖烏冬都配有海膽,但呢個烏冬真係要夠熱先會好食,所以不設外賣,想食嘅話真係得堂食先會有順帶一提,店舖既海膽醬汁系老闆親自去日本搵某間廠幫手整,系香港其他地方都食吾到呀!而且店舖會精心挑選海膽,所以客人只會食到新鮮既海膽。👍🏻釀海鮮南瓜批 $188 外觀超可愛既南瓜批,味道都系超一流👍🏻南瓜入面裝住不同的海鮮,包括有魷魚、帶子、蝦、蜆、青口。海鮮下面都鋪滿左滿滿的醬汁,用嚟點啲海
何文田勝利道1-3號地舖
👍🏻Spring garden $118
👍🏻蟹肉牛油果船 $88
👍🏻海膽三文魚子竹炭烏冬 $158
⭐️⭐️超推薦俾大家!必點既美食!⭐️⭐️
👍🏻釀海鮮南瓜批 $188
外觀超可愛既南瓜批,味道都系超一流👍🏻南瓜入面裝住不同的海鮮,包括有魷魚、帶子、蝦、蜆、青口。海鮮下面都鋪滿左滿滿的醬汁,用嚟點啲海鮮能夠提升海鮮嘅味道,大家不坊可以一試❤️
除左食物好優質之外,餐廳環境同服務都係好值得稱讚!餐廳嘅環境好舒服,有好多座位,即使一大班人嚟呢度聚會都唔使怕要分開幾張枱坐。以後有咩聚會我應該都會黎呢間餐廳👍🏻推薦推薦