2022-04-23 381 浏览
想食佢地呢個日式定食好耐!自選午餐 可以揀兩頭盤一主菜 ($75) 一頭盤兩主菜 ($85)另外亦有意粉set 或者軟殻蟹burger🍔平日會有下午茶set 不過weekend就冇叫咗個兩頭盤一主菜 lunch set▶️忌廉磨菇湯呢個係餐包埋 磨菇湯飲落好creamy杰身😋一啲都唔水汪汪味道都調得好 唔太鹹而濃磨菇味🍄▶️和風蛋卷賣相好靚 係三片蛋卷 🥚上面放咗蟹籽 紫菜 沙律醬 蛋卷入面加左啲蔥成個功夫都好多 望落去好精緻雖然口感ok 但係食落唔係好香蛋味🙈不過都好食嘅▶️鮮蝦沙律有兩隻大蝦 質感好爽口🦐另外仲有啲生果 例如藍莓 芒果🫐 仲有車厘茄感覺好清新🌱沙律菜配上沙律醋 唔酸而夠味🥗▶️慢煮燴牛面頰估唔到佢咁足料 成四大舊牛頰肉 件件都好厚肉架🐂醬汁黏黏杰杰 同牛肉好夾味 用黎餸白飯都好正👍🏻牛肉食落好嫰好腍 燴過之後連啲肉食落都好黏 口感好得意😋牛味亦非常之濃烈 有水準▶️珍珠飯🍚粒粒飽滿 軟硬適中 份量啱啱好一個人食 配餸食一流!另外可以揀烏冬 烏冬加左粟米粒🌽但係感覺烏冬份量細啲▶️伯爵茶連伯爵茶都有驚喜 凍飲好解渴伯爵茶味香而唔苦但係佢又冇特別加糖 所以都幾健康🍵-食物好有水準👍
另外亦有意粉set 或者軟殻蟹burger🍔

估唔到佢咁足料 成四大舊牛頰肉 件件都好厚肉架🐂
醬汁黏黏杰杰 同牛肉好夾味 用黎餸白飯都好正👍🏻

▶️珍珠飯🍚
粒粒飽滿 軟硬適中
份量啱啱好一個人食 配餸食一流!
另外可以揀烏冬 烏冬加左粟米粒🌽但係感覺烏冬份量細啲
珍珠飯

▶️伯爵茶
連伯爵茶都有驚喜 凍飲好解渴
伯爵茶味香而唔苦
但係佢又冇特別加糖 所以都幾健康🍵
自選午餐A

食物好有水準👍🏻全部都精心炮製 煮功到賣相都好細緻 味道當然好食
服務都好 上菜速度快
環境舒服 有啲cafe感覺 用上木系裝修 感覺整潔
CP值高😍weekend有加一 平日就冇 $100唔洗就食到個咁豐富嘅lunch 份量足 前菜 湯 飲品都有 perfect💯
自選午餐A
2022-04-04 106 浏览
無意中在開飯網發現嘅人氣食肆, 而地點就腳豪。色彩班爛嘅沙律一拿上枱顏值已經滿分啦~到底內涵如何?在現今講究外表嘅世代來說第一印象最為重要。拆穿了係水果吸引眼球吧。當然配合菜類食感覺清新, 先聲奪人吧!蘑菇湯是貨真價實嘅大量蘑菇製成產物。芝士多士見誠意。活蜆煮意大利麵條令我回想起2x年前第一次在中環哥歌賦40食到同樣是鮮活蜆煮意大利麵條。味蕾上嘅回顧還是歌賦40的勝一籌。但今晚吃到的其實也算是中規中矩了。煮汁較少可能係自己覺得被比下去的原因之一。牛扒反而是驚喜的一環, 配菜嘅炸薯角油溫剛剛好。炸色一流而牛扒則肉味比賣相更勝一籌。要求嘅生熟度亦恰到好處。甜品就一般吧!起碼士多啤梨都雕埋花算係有誠意啦!店嘅整體感覺係令人舒適嘅。老闆似乎係幾個年青人合伙似的。其中一個在樓面招呼客人的。一見客人變多而且時近last order 神情變得很緊張。明白嘅, 既想接埋呢堆客人但又唔知廚房有乜? 心大心細咁。花多些時間磨練一下吧。如果4月後有機會再見吧!

蘑菇湯是貨真價實嘅大量蘑菇製成產物
。芝士多士見誠意。

甜品就一般吧!起碼士多啤梨都雕埋花算係有誠意啦!

店嘅整體感覺係令人舒適嘅。

2021-11-19
2022-03-05 89 浏览
作為唔稱職港女,最好食嘅海膽意粉唔記得影相... 啖啖忌廉汁充滿海膽味,加埋三文魚子嘅鹹香,好食到不要不要🥺焗海鮮南瓜批🎃好食嘅~個南瓜又甜又淋可以連皮食,係澱粉控嘅天堂,啲海鮮都唔算太袖珍算係有誠意,加埋啲薯蓉食完飽到西迷~Strawberry lover🍓隔離枱影咗15分鐘先肯食,可見呢碟沙律嘅真正用途,味道正常啦仲有個蜂蜜檸檬蛋糕酸酸甜甜唔錯,雪糕爭論咗好耐先食得出係玫瑰味。但最緊要多謝我啲朋友啦!!

焗海鮮南瓜批🎃

Strawberry lover🍓

2022-02-21 155 浏览
位於何文田勝利道主打西日fusion菜的餐廳店內係木系簡約風格,坐得幾舒服🥰▪️釀海鮮南瓜批 呢個南瓜批都幾suprise我因為幾好食估唔到佢係成個南瓜盒咁上🎃都有唔少海鮮同芝士薯蓉係入面,好豐富♥️▫️海膽三文魚子竹炭烏冬 竹炭烏冬賣相幾特別,但其實只係顏色問題而且睇粗幼佢似墨汁意粉多啲🤣 海膽忌廉汁好creamy同有鮮味,仲有不少三文魚子不過唔係咁鍾意腥味的朋友可能就唔啱食啦🥴▪️Avocado smoothie ▫️Mixed berries smoothie
位於何文田勝利道主打西日fusion菜的餐廳
店內係木系簡約風格,坐得幾舒服🥰

▪️釀海鮮南瓜批
呢個南瓜批都幾suprise我因為幾好食
估唔到佢係成個南瓜盒咁上🎃
都有唔少海鮮同芝士薯蓉係入面,好豐富♥️

▫️海膽三文魚子竹炭烏冬
竹炭烏冬賣相幾特別,但其實只係顏色問題
而且睇粗幼佢似墨汁意粉多啲🤣
海膽忌廉汁好creamy同有鮮味,仲有不少三文魚子
不過唔係咁鍾意腥味的朋友可能就唔啱食啦🥴

▪️Avocado smoothie
▫️Mixed berries smoothie
2022-02-02 58 浏览
※位置/環境※位於勝利道,附近我諗比較好坐,又好味又抵食既,必數呢間peko peko。環境算乾淨企理,有厠所提供,而且仲算乾淨添。位置尚算寬敞,坐得舒服,唔會太迫夾。服務還算不錯,見你拎個大袋,仲會俾個大盒你放好。※食物※不愧為peko signiture,平時食開,見佢差不多每個月都會有新menu,包保唔會悶,食極都唔厭。呢個set,包:頭盤+主菜+野飲+粟米湯+烏冬或飯。樣樣都好味,精緻,頭盤多數有沙律/春卷/卷蛋/炸物,主菜有豆腐/海鮮/牛/豬/雞,樣樣都有心做,有質素。價錢只係$72/$82。真正又好味又抵食。
※位置/環境※
位於勝利道,
附近我諗比較好坐,又好味又抵食既,
必數呢間peko peko。

環境算乾淨企理,有厠所提供,而且仲算乾淨添。
位置尚算寬敞,坐得舒服,唔會太迫夾。
服務還算不錯,見你拎個大袋,仲會俾個大盒你放好。

※食物※
不愧為peko signiture,
平時食開,見佢差不多每個月都會有新menu,
包保唔會悶,食極都唔厭。
呢個set,包:
頭盤+主菜+野飲+粟米湯+烏冬或飯。
樣樣都好味,精緻,
頭盤多數有沙律/春卷/卷蛋/炸物,
主菜有豆腐/海鮮/牛/豬/雞,
樣樣都有心做,有質素。
價錢只係$72/$82。
真正又好味又抵食。
《#Multinational_taltal | #HoManTin_taltal 》🇭🇰 ℙ𝕖𝕜𝕠 ℙ𝕖𝕜𝕠 𝔼𝕒𝕥𝕖𝕣𝕪 @ ℍ𝕠 𝕄𝕒𝕟 𝕋𝕚𝕟從來未認真行過勝利道,嗰日由街頭街去街尾停低咗好幾次就係睇貓貓狗狗😂位於勝利道嘅Peko Peko Eatery都幾顯眼👀黃色嘅門面,望入去已經見到水吧大大部咖啡機。入面裝修簡潔,用上靚靚木枱,較入位置仲有個打卡座位📸❥ 和風鰻魚炒飯 𝐄𝐞𝐥𝐬 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐑𝐢𝐜𝐞 $𝟏𝟑𝟖有成2條鰻魚放咗係面,淋上燒汁同紫菜碎,賣相十分吸晴😍飯底用上燒汁炒嘅珍珠米,好味!而且鰻魚份量好多,啖啖肉。唯一一個接受唔到嘅地方係飯入面加入咗雜豆🥲❥ 日式燒焗羊架 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐋𝐚𝐦𝐛 𝐑𝐚𝐜𝐤 $𝟐𝟖𝟖 (+$𝟹𝟾 𝚏𝚘𝚛 𝚏𝚛𝚎𝚗𝚌𝚑 𝚏𝚛𝚒𝚎𝚜)擺盤靚靚的羊架🐑一碟3塊羊架,份量都幾大幾厚肉,旁邊仲配上唔同蔬菜同菌類。肉同配菜都唔油,不過略嫌肉質太乾了。❥ 𝐒𝐮𝐩𝐞𝐫𝐟𝐨𝐨𝐝 $𝟏𝟏𝟖\ sᴍᴏᴋᴇᴅ sᴀʟᴍᴏɴ, ᴀᴠᴏᴄᴀᴅᴏ, ǫᴜɪɴᴏᴀ, ᴡᴏʟғʙᴇʀʀʏ/好多女士去餐廳食都會點個沙律🥗4款沙律都幾難揀落手,因為款款都想試!如果有DIY

❥ 和風鰻魚炒飯 𝐄𝐞𝐥𝐬 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐑𝐢𝐜𝐞 $𝟏𝟑𝟖
和風鰻魚炒飯

日式燒焗羊架

❥ 𝐒𝐮𝐩𝐞𝐫𝐟𝐨𝐨𝐝 $𝟏𝟏𝟖
𝐒𝐮𝐩𝐞𝐫𝐟𝐨𝐨𝐝

好多女士去餐廳食都會點個沙律🥗4款沙律都幾難揀落手,因為款款都想試!如果有DIY款式就好啦。碟沙律好大碟亦好足料,smoked salmon 數量都幾弓,即使食到尾仍然有三文魚配👍🏻加埋杞子亦都好特別~

❥ 柚子梳打 𝐘𝐮𝐳𝐮 𝐒𝐨𝐝𝐚 $𝟑𝟒
❥ 青檸梳打 𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡 𝐋𝐢𝐦𝐞 𝐒𝐨𝐝𝐚 $𝟑𝟖

———
📍何文田勝利道1-3號地舖 | G/F, 1-3 Victory Avenue, Ho Man Tin

💰 ᴘʀɪᴄᴇ ᴘᴇʀ ᴘᴇʀsᴏɴ - $340up
和風鰻魚炒飯
日式燒焗羊架
𝐒𝐮𝐩𝐞𝐫𝐟𝐨𝐨𝐝
2021-12-27 44 浏览
就到聖誕就去咗呢間西餐廳提早慶祝🎄餐廳好有聖誕氣氛 掛咗好多聖誕裝飾🪅餐廳用咗木製餐桌椅 環境寬敞幾好坐~🍴凱撒沙律 $78 (+蝦 $28)蝦肉食落好彈牙🦐 生菜清甜 上面仲有鹹香嘅芝士脆片配埋鹹甜嘅沙律醬好開胃😋🍴白酒蒜香蜆肉意大利麵 $108蜆肉大大粒😙意粉唔會太腍啱啱好仲帶微微嘅酒香🍴香煎西班牙豬鞍 $218 +松露薯蓉$38豬鞍肉質嫩滑 唔會好韌 仲有好多肉汁用桃嘅果肉嚟整醬汁 食落香甜另外仲加咗薯蓉 帶微微松露香成個擺盤都好靚好用心❤️
就到聖誕就去咗呢間西餐廳提早慶祝🎄
餐廳好有聖誕氣氛 掛咗好多聖誕裝飾🪅
餐廳用咗木製餐桌椅 環境寬敞幾好坐~

🍴凱撒沙律 $78 (+蝦 $28)
蝦肉食落好彈牙🦐 生菜清甜

用桃嘅果肉嚟整醬汁 食落香甜
另外仲加咗薯蓉 帶微微松露香
成個擺盤都好靚好用心❤️
2021-12-21 48 浏览
何文田日式木系餐廳🪵裝潢擺設充滿文青風 環境好relax想好好哋同朋友食飯傾偈 嚟尼度就啱晒食物仲又靚又有質素💕✿Rainbow for two $128好色彩繽紛🌈擺放得整齊嘅彩虹沙律可以選擇蝦或雞肉 材料都好新鮮爽脆 大大份都輕鬆清晒🥗三色椰菜好靚呀 既好味 又賞心悅目 ✿慢煮燴牛面頰 $158牛面頰份量有三大塊 頗為厚身經慢煮過好夠軟淋 有淡淡嘅紅酒香氣 好吃!伴菜仲好豐富 夠晒營養均衡仲有四款side dish可自選 每款都係+$38 試吓香滑松露薯蓉 冇得輸 係好好吃!✿海膽三文魚子竹炭烏冬 $158烏冬好似粗身一點嘅意粉 質地滑溜濃郁嘅海膽醬汁夠杰身 所以掛汁效果相當唔錯味道鹹香 每啖入口都好夠鮮味 海膽同魚子份量都絕對唔吝嗇食晒會有啲膩 但的確味道完勝 令人越食越滋味果然係人氣之選👍🏻👍🏻👍🏻✿抹茶Latte / 紫薯Latte @ $38兩杯拉花圖案都好可愛 睇見心情都變更好 真係睇得又飲得
何文田日式木系餐廳🪵

材料都好新鮮爽脆 大大份都輕鬆清晒🥗
三色椰菜好靚呀 既好味 又賞心悅目

✿慢煮燴牛面頰 $158
牛面頰份量有三大塊 頗為厚身
經慢煮過好夠軟淋 有淡淡嘅紅酒香氣 好吃!
伴菜仲好豐富 夠晒營養均衡
仲有四款side dish可自選 每款都係+$38
試吓香滑松露薯蓉 冇得輸 係好好吃!

✿海膽三文魚子竹炭烏冬 $158

✿抹茶Latte / 紫薯Latte @ $38
兩杯拉花圖案都好可愛
睇見心情都變更好 真係睇得又飲得
2021-12-19 51 浏览
最近同👭🏼慶生揀左依間何文田Cafe,餐廳以木系風格為主,門面雖然唔大,但店內空間感足夠,枱與枱有距離,每張餐枱都有唔同乾花作擺設,環境寧靜舒適,食物方面主打西日fusion菜,擺盤十分有心思,整體味道唔錯,甜品可提早同店員溝通✍️如果有埋蠟燭就更加好啦🥰1️⃣ Dinner Set For Two $488🍄Soup: 蘑菇Cappuccino依款蘑菇Cappuccino飲落有香濃既蘑菇味,蘑菇同洋蔥粒已打碎,入口好細膩,加上表面有忌廉更香滑,配埋焗芝士小法包,唔錯,值得一讚係訂枱已寫走cheese,店員會再問我地要求同講番已走cheese,幾細心。🥗Salad: Rainbow For Two依款沙律擺盤唔錯,五顏六色好吸晴,打卡靚靚,裡面包括小黃瓜、蕃茄仔、牛油果、西蘭花、粟米、椰菜花同蘋果,可選雞胸或蝦仁👭🏼揀左雞胸食落好嫩滑,另外所有配菜都好新鮮,加埋千島醬食酸酸甜甜好開胃。🍝Pasta: 白酒蒜香蜆肉意大利麵依款蒜香蜆肉意大利粉~擺襯用心,蜆食落無沙石,雖然size唔算肥大但juicy🍝意粉食落充滿蒜香味軟硬度適中幾彈牙👌🏻🍖Main: 香煎西班牙豬胺依款西班牙豬胺好大塊厚身,煎

1️⃣ Dinner Set For Two $488

🍄Soup: 蘑菇Cappuccino

🥗Salad: Rainbow For Two

🍝Pasta: 白酒蒜香蜆肉意大利麵

🍖Main: 香煎西班牙豬胺
依款西班牙豬胺好大塊厚身,煎得唔錯,上菜已經切開咗部份,方便自己再切👍🏻豬胺脂肪比例均勻,食落肉質唔粗糙,充滿油脂感,另配有入口綿滑嘅薯蓉,推薦。

☕️Set drinks: Coffee or Tea
~特色飲品要另外加配😘

2️⃣Hot Mocha 跟餐加 $28
依杯Mocha拉花幾靚,入口順滑較甜,但咖啡味唔算太濃。

3️⃣Hot Hojicha Latte 跟餐加 $28
依杯焙茶latte飲落焙茶味好濃有奶味,拉花都好靚,但粉粒比較多,可以改善一下。

4️⃣蜂蜜檸檬柚子慕絲 $58
依款外殼薄脆有陣檸檬香味,入面既慕絲入口好重柚子味食落厚實,整體食落清新唔會太甜👍🏻
庆祝纪念
生日
2021-12-16 41 浏览
為食海膽烏冬而來,見到人地post 嘅相,真係好吸引,終於約埋朋友過嚟食,臨近聖誕,餐廳都佈置咗好多聖誕裝飾,枱與枱都唔會迫,坐得舒服,係個放鬆好地方海膽三文魚籽竹炭烏冬賣相好吸引,伴隨好多醬汁,每啖都食到海膽嘅味道,海膽鮮甜唔腥,再加上爆汁嘅魚籽,邪惡但又好自然會食多兩啖 慢煮燴牛面頰牛肉軟腍入味,牛味重,未試過伴菜會有咁多款五顏六色嘅蔬菜,底部仲墊了些薯蓉,薯蓉都好夠味又滑 Caesar 沙律份量都幾多,以羅馬生菜、麵包粒,煙肉為主,上面有幾塊脆片做裝飾,入口有驚喜,好香濃芝士味,幾好食 焦糖燉蛋蛋糕將燉蛋變咗做蛋糕,入口唔會太甜,仲有一球玫瑰味嘅雪糕同生果伴碟,夠曬豐富

海膽三文魚籽竹炭烏冬

Caesar

焦糖燉蛋蛋糕

2021-12-15
  • 海膽三文魚子竹炭烏冬
  • 凱撒沙律
2021-12-13 86 浏览
🇭🇰Peko Peko Eatery🍴二訪何文田木系小店之前食過佢地真心覺得不錯😌今次又再黎了入邊座位好闊落舒服👍🏻平日二人仲可以坐到大台佈置都好靚 木色乾花🌾闊落🪵🥗Rainbow for Two(💰$128)呢款沙律色彩嬪粉 真係排到好伕rainbow有得揀要蝦🦐定雞🐔材料有青蘋果🍎牛油果🥑橄欖椰茶花🥦栗米🌽青瓜🥒車厘茄🍅生菜🥬 比較少見既有紫椰茶花☂️☂️☂️不過原來味道都一樣配上帶酸甜既沙律醬 而且食材新鮮 沙律菜夠爽脆唔苦係唔錯既一款沙律🥰🍝扇貝明太子意大利麵(💰$128)一共有3粒扇貝 上邊仲有魚子意粉份量唔少 質地creamy al dente鐘意明太子既可以一試🍖香煎西班牙豬胺(💰$218)肉類主食可以加$38要埋side dish不過驚食唔哂所以都冇加🤪豬胺部分切左件 加一件連骨 擺盤都幾唔錯肉質屬爽口型 唔太軟腍 份量都有咁上下 蜜汁加了幾分滋味🍯配雜菜同少量黑松露薯蓉🤓黑松露薯蓉高質🍇紫薯yogurt smoothie(💰$40)呢款出奇地好飲🍼🍼開頭以為紫薯味會好膩但飲落味道同yogurt 幾balance😍😍Yogurt味夠重 酸酸甜甜開胃得黎唔會太酸🍫焙茶Latt
🇭🇰Peko Peko Eatery🍴二訪何文田木系小店
之前食過佢地真心覺得不錯😌今次又再黎了
入邊座位好闊落舒服👍🏻平日二人仲可以坐到大台
佈置都好靚 木色乾花🌾闊落🪵
Rainbow for Two

🥗Rainbow for Two(💰$128)
呢款沙律色彩嬪粉 真係排到好伕rainbow
有得揀要蝦🦐定雞🐔
材料有青蘋果🍎牛油果🥑橄欖
椰茶花🥦栗米🌽青瓜🥒車厘茄🍅生菜🥬
比較少見既有紫椰茶花☂️☂️☂️不過原來味道都一樣
配上帶酸甜既沙律醬 而且食材新鮮 沙律菜夠爽脆唔苦
係唔錯既一款沙律🥰
扇貝明太子意大利麵

🍝扇貝明太子意大利麵(💰$128)
一共有3粒扇貝 上邊仲有魚子
意粉份量唔少 質地creamy al dente
鐘意明太子既可以一試
香煎西班牙豬胺

🍖香煎西班牙豬胺(💰$218)
肉類主食可以加$38要埋side dish
不過驚食唔哂所以都冇加🤪
豬胺部分切左件 加一件連骨 擺盤都幾唔錯
肉質屬爽口型 唔太軟腍
份量都有咁上下 蜜汁加了幾分滋味🍯
配雜菜同少量黑松露薯蓉🤓
黑松露薯蓉高質
紫薯yogurt smoothie

🍇紫薯yogurt smoothie(💰$40)
呢款出奇地好飲🍼🍼
開頭以為紫薯味會好膩
但飲落味道同yogurt 幾balance😍😍
Yogurt味夠重 酸酸甜甜開胃得黎唔會太酸
焙茶lattee

🍫焙茶Latte (💰$38)
本身對飲品沒有太大期望
焙茶Latte幾用心做
拉花幾靚 焙茶味好夠濃
天氣凍飲有幸福既感覺🥰
Rainbow for Two
紫薯yogurt smoothie
焙茶lattee
2021-12-13 76 浏览
今日又係同朋友返學🎒嘅日子,chur 足9-6🕘,所以落咗去勝利道揀咗間文青Cafe☕️稿賞下自己。老實講,我覺得呢啲文清Cafe好多時候都係好睇唔好食😅,今次都係不出我所料裏面嘅環境真係唔錯,日式木系🎌嘅設計令人好似置身屋企嘅感覺,適合同一班朋友閑聊渡過半日。💬我哋全部人都嗌左一個頭盤,加兩份主菜,加白飯🍚或者烏冬🍜嘅套餐,盛恵每人$82。朋友同埋我嗌咗:前菜和風蛋卷🥚蟹子🦀配上沙律醬,加埋極有蛋香嘅蛋卷,賣相極佳,口感亦都一流,值得一試😍凱撒蝦沙律🍤我覺得醬汁還好,但係份量有啲細,食兩啖就冇晒,有啲可惜🌞粟米流心芝士波🧀呢個賣相極之吸引,睇落脆卜卜,咬落去芝士湧出嚟,真係邪惡之選😈主菜香煎三文魚青衣柳🐟朋友同埋我都發現佢嘅主菜普遍都比較凍,特別係呢一道香煎三文魚青衣柳。凍咗嘅魚少不免會有一陣腥味🎣,青衣柳非常之鞋口,而三文魚亦都有陣腥味,朋友覺得佢有啲柴😅慢煮燴牛面頰我同朋友都覺得佢嘅汁好少,儘管牛面頰🐮好嫩滑,但係唔知點解口感總係覺得有啲怪,食落有少少苦味。🙅🏻吉列豬扒呢個係正常之選,但係吉列豬扒🥓嘅醬汁唔係好夠,可惜🤦🏻‍♂️炭烤雞扒朋友形容雞扒好有即食feel,好似幫襯叮叮串燒,

朋友同埋我嗌咗:
前菜
和風蛋卷🥚

凱撒蝦沙律🍤
我覺得醬汁還好,但係份量有啲細,食兩啖就冇晒,有啲可惜🌞

粟米流心芝士波🧀

主菜

香煎三文魚青衣柳🐟

吉列豬扒

炭烤雞扒
朋友形容雞扒好有即食feel,好似幫襯叮叮串燒,同埋老問題,真係好凍,完全唔好食😖

——————為食分界線——————
📍 Peko Peko Eatery (勝利道) (何文田)
何文田勝利道1-3號地舖

推介指數 🤰🤰(2/5)
好味指數 🤰(1/5)
抵食指數 🤰🤰(2/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $100
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #馬里奧Cafe #馬里奧小店 #文青 #日式 #頭盤 #主菜 #和風 #蛋卷 #沙律 #蟹子 #凱撒 #沙律 #粟米 #芝士 #三文魚 #腥味 #青衣柳 #鞋口 #慢煮 #牛面頰 #吉列豬扒 #炭烤雞扒 #炭烤 #PekoPekoEatery #勝利道 #何文田
2021-12-10 36 浏览
對於環境和氣氛都很講究的西餐Cafe店,是一種很難抗拒的誘惑😈 至於賣相和味道都很出色,沒有理由不去享受美食吧!這間位於何文田的日式西餐性價比十分高,每道菜的賣相都很精緻,加上店內佈置很有心思,絕對係一定要打卡的😍🥗Superfood (Signature) $118先叫了一碟沙律打打底,這個沙律係名符其實既又好味又健康!😋除左一朵好靚既煙燻三文魚花花之外,配菜仲有牛油果、藜麥同埋枸杞籽,全部都係好有益既Superfood,估唔到既係咁樣撈埋食係咁好味🤤好有驚喜!🥩美國安格斯肉眼牛排12oz $288本人係牛扒忠實粉絲,必點牛扒試一試真假😆果然無令我失望,安格斯肉眼扒大大塊、好Juicy,一d都唔韌👍🏼👍🏼炸葫麻雞 $62呢樣小食我超級推薦🙌🏻出乎意料之外既好食!炸雞外脆內軟,雞肉滑嫩,沾上醬汁一齊食好滋味😋超級正!白酒忌廉煮青口 $78鍾意食青口既朋友必叫呢樣!白酒味夠香濃又唔會蓋過忌廉,份量拿捏得啱啱好,青口好多又大粒🤩一定要試!Ice Mocha $38飲品方面都唔錯,平時鍾意飲咖啡,今次點左杯Mocha ,都好好飲😋😋😋無論環境、食物、味道、服務都一流👍🏼🙌🏻

🥗Superfood (Signature) $118

🥩美國安格斯肉眼牛排12oz $288

炸葫麻雞 $62

白酒忌廉煮青口 $78

Ice Mocha $38

無論環境、食物、味道、服務都一流👍🏼🙌🏻
2021-11-16
今日去開勝利道梗係要試下好耐無食既Peko Peko喇,餐廳一直都用我好鍾意既木系風格,加埋柔和音樂,坐埋一齊食野吹水真係特別relax㗎🥳今次我就嗌左火炙慢煮三文魚,三文魚用慢煮黎整,令到三文魚熟得嚟完全唔會失去左佢本身既魚油,加上佢再用火炙既方法令到香味更加提高。每一啖食落去,三文魚既香味即刻爆發哂出黎,真係三文魚控必叫既一道菜😝香煎西班牙豬鞍,豬鞍係其中一個我最鍾意食既部位,因為佢肉質唔會太粗糙之餘,味道亦都比較出,豬鞍好大塊同厚身,淨係個擺盤一上枱都流哂口水呀,煎完之後,香味更加濃郁,超級推薦呀😋我就額外再加左香滑松露薯蓉,整得勁香滑既薯蓉,每一口都好creamy 加埋香濃嘅松露味真係冇得輸🥦🥦

We are on 勝利道💫 Coffee break in Victory Avenue☕️.. 🎵🎶流淚行勝利道 別再做愛情奴沒有另一半也願身邊各人都安好🎶🎵今次來到勝利道做咩好❓來吃個便飯好唔好。一間帶日式木系風格既西日餐廳🍽 PEKO PEKO 走簡約風感覺寧靜舒服,提供西式 & 日式fusion 菜式,估唔到係何文田都有一間有質素既文青Cafe & Restaurant,帶來小清新感覺。ll $118煙燻三文魚、牛油果、藜麥、枸杞籽ll $108OSAKA Fried Ricell $62Deep Fried Sesame Chickenll $168French Braised Beef Cheek餐廳其中一款主打菜式Salad🥗 健康又精緻,成碟擺盤相當吸引,煙燻三文魚不錯吃。小食炸雞🍗 大大份肉質juicy💦。日式主食當然唔少得大阪炒飯🍚,大阪燒的味道。其中一款每次必點既Beef Cheek🐮 炆得肉質軟淋嫩滑而牛味濃,推薦之一❤️。係何文田想食fusion 菜都係其中一間不錯既選擇喔。..×××××ש何文田勝利道1-3號地舖..

🎵🎶流淚行勝利道 別再做愛情奴
沒有另一半也願身邊各人都安好🎶🎵

l[SUPERFOOD]l $118
煙燻三文魚、牛油果、藜麥、枸杞籽

l[大阪炒飯]l $108
OSAKA Fried Rice