2021-07-22 54 浏览
🥤蕃石榴汁 39 蚊飲落都幾新鮮 蕃石榴酸甜開胃🥤抹茶沙冰 48 蚊🧊🍵夠哂冰凍 抹茶味香 少甜 唔錯 🍴漢堡塔188 蚊🍔大大個 burger, 包皮焊得幾脆 搽左牛油 有三塊牛肉 係免治牛扒 肉味濃同 juicy 🐮上面鋪滿半溶既芝士同香脆煙肉🐷🧀加上新鮮既蕃茄同生菜減低油膩感🍅🥬好食 🍴沖繩紫薯梳乎厘班戟 108 蚊🍠上面鋪滿密度高既紫薯蓉夠哂香甜,中間既梳乎厘班戟口感似蛋糕 有 d 口感 用左手作 mascarpone cheese加 honey蜜糖味香🥞 🧀 Cream用左日本輕盈忌廉 cream 食班戟點下 cream令到口感更香滑 唔錯#蕃石榴 #沙冰 #抹茶 #牛肉 #漢堡 #梳乎厘 #班戟Score 平均分 <7.8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~PANCAKE HOUSE HOI HOI#pancakehousehoihoi荃灣楊屋道1 號

🥤蕃石榴汁 39 蚊

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
PANCAKE HOUSE HOI HOI
#pancakehousehoihoi
荃灣楊屋道1 號荃新天地1 樓117 號鋪
~~~~~~~~~~~~
2021-07-22
2021-07-21 30 浏览
去Hoi Hoi Pancake唔一定淨係食甜品pancake!呢度嘅嘢食都比較多元化嘢食以西式為主 煮餐牌上面有多款主食晚市嚟到醫食飽個肚都冇問題叫咗款西冷配薯菜沙律 🥗 牛扒嘅賣相都算吸引 七成熟嘅西冷托底係一排嘅粗薯條🍟 另外喺木盤嘅旁邊亦都有沙律菜 沙律菜上加上甜甜酸酸嘅柚子醋令人食落去口感特別開胃 食個主菜之後當然要嚟到今日嘅重點就係鬆軟香噴噴嘅pancake 雖然呢度嘅pancake有咸有甜但係我始終對甜嘅pancake情有獨鍾呢度嘅紫薯疏乎厘pancake令我心心眼😍上面有黃色栗子仲有切成心形嘅士多啤梨 鬆軟嘅pancake令人垂涎欲滴 加埋紫薯呢個配搭非常配合紫薯味道唔會過甜搶走pancake風頭 味道非常有蛋味 兼且鬆軟無比!最後再飲咗一杯非常之獨特的焙茶牛奶暖昱昱嘅牛奶再加埋焙茶嘅香氣 令人感到幸福滿分💯
去Hoi Hoi Pancake
唔一定淨係食甜品pancake!

呢度嘅嘢食都比較多元化

但係我始終對甜嘅pancake情有獨鍾
呢度嘅紫薯疏乎厘pancake令我心心眼😍
加埋紫薯呢個配搭非常配合
紫薯味道唔會過甜搶走pancake風頭
味道非常有蛋味 兼且鬆軟無比!
最後再飲咗一杯非常之獨特的焙茶牛奶

暖昱昱嘅牛奶再加埋焙茶嘅香氣
令人感到幸福滿分💯
2021-07-20
2021-07-13 43 浏览
因為好鍾意食pancake,所以特登嚟試吓呢一間🥰地方唔算大,但都坐得舒服,服務態度都幾好👌🏻沖繩紫薯梳乎厘班戟🥞賣相好靚💕兩塊班戟被一圈一圈的紫薯完全覆蓋,中間有一粒可愛的栗子🌰旁邊有幾塊薄切的士多啤梨🍓本身仲以為紫薯會好甜,但食落又覺得啱啱好,紫薯配上班戟好好味🤤我一向喜歡紫薯,又覺得好健康。中間嘅栗子,唔會太甜太膩,正😋👍🏻夏威夷班戟漢堡配牛油果🥑蝦🦐蜜糖芥末醬🍯通常班戟都係甜食, 但係呢個係鹹嘅,又幾得意🤣有六隻蝦,都幾爽,有少少鮮味,牛油果醬好綿但又有啲果肉,仲有蕃茄生菜🍅🥬配搭得幾好🤟🏼旁邊嘅薯條炸到好香脆🍟份量好多。另外叫咗一杯香桃茶同埋菠蘿汁🧃香桃甜左少少,菠蘿汁有少少酸,但都幾新鮮開胃😌

沖繩紫薯梳乎厘班戟🥞

夏威夷班戟漢堡配牛油果🥑蝦🦐蜜糖芥末醬🍯

• 沖繩紫薯梳乎厘班戟
【日本名古屋過江龍No.1餐廳🍴】/////幾年前去過日本食當地嘅Pancake 一直念念不忘😋口感好鬆軟 彈彈下好有空氣感~估唔到係香港都搵得番正宗Pancake口感嘅餐廳 平時好少食甜品嘅我表示 清晒碟Pancake就即刻想encore😎.👉🏻紫薯梳乎厘班戟🍠 ($108)賣相吸引 有大量紫薯絲圍住Pancake🙀紫薯味道天然 食落好香 甜甜地Pancake先係精粹 口感鬆軟得嚟有空氣感記得配埋cream一齊食 好creamy唔會太膩.👉🏻美式牛肉漢堡包配黑松露薯🍔 ($98)包體新鮮軟熟 配juicy牛肉&邪惡芝士配菜有番茄同生菜 感覺幾清新薯條配黑松露粉 質感偏軟身 脆啲會更好 .👉🏻沖繩芒果海膽醬蟹肉pizza🍕($88)芒果配海膽醬係新嘗試🤪配埋芝士有鹹香食到一條條蟹肉 甜甜地幾好味(´▽`)批邊味道似手指餅幾得意😹細細份可以叫嚟過下口癮.👉🏻素翅素鮑魚意式香草醬忌廉意粉 ($78)呢個意粉清清地幾好食 冇可以挑剔嘅位素翅好爽口 意式香草醬甜甜地幾creamy欣賞佢個意粉 煮到軟硬度適中😛————@hoihoipancakehouse_hk 📍 Pancake House
【日本名古屋過江龍No.1餐廳🍴】
/////

👉🏻紫薯梳乎厘班戟🍠 ($108)
賣相吸引 有大量紫薯絲圍住Pancake🙀
紫薯味道天然 食落好香 甜甜地
Pancake先係精粹 口感鬆軟得嚟有空氣感
記得配埋cream一齊食 好creamy唔會太膩

👉🏻美式牛肉漢堡包配黑松露薯🍔 ($98)
包體新鮮軟熟 配juicy牛肉&邪惡芝士
配菜有番茄同生菜 感覺幾清新
薯條配黑松露粉 質感偏軟身 脆啲會更好

👉🏻沖繩芒果海膽醬蟹肉pizza🍕($88)
芒果配海膽醬係新嘗試🤪配埋芝士有鹹香
食到一條條蟹肉 甜甜地幾好味(´▽`)
批邊味道似手指餅幾得意😹
細細份可以叫嚟過下口癮

👉🏻素翅素鮑魚意式香草醬忌廉意粉 ($78)
呢個意粉清清地幾好食 冇可以挑剔嘅位
素翅好爽口 意式香草醬甜甜地幾creamy
欣賞佢個意粉 煮到軟硬度適中😛
————
@hoihoipancakehouse_hk
📍 Pancake House HoiHoi (荃新天地) (荃灣)
荃灣楊屋道1號荃新天地1樓117號舖
2021-07-01
2021-07-08 33 浏览
名古屋的熱門梳乎厘班戟店💖第二間分店在荃灣開幕了~餐廳裝修以熱帶風情作為主題🌴所以以綠色和植物作為主調🌼#紫薯梳乎厘班戟 $108💖小編推薦💖期間限定的紫薯梳乎厘班戟✨總共有兩件梳乎厘班戟😍外層佈滿了幼細的紫薯絲🥰口感軟滑而且有很濃的紫薯味道!而梳乎厘班戟口感鬆軟,拿起還會一顫一顫的🤣打卡一流~味道小評分:😋😋😋😋😋/5#夏威夷班戟漢堡配牛油果蝦蜜糖芥末醬 $108另外小編點了一款鹹班戟漢堡,內裡夾了牛油果🥑和蝦🦐,並以蜜糖芥末醬作調味😋班戟漢堡會較挺身,而蛋香味亦頗香,配搭牛油果🥑清新而不膩🥰味道小評分:😋😋😋😋/5#熱焙茶牛奶 $39焙茶味道帶微苦,配搭牛奶🥛中和了苦味🤣整體不會太甜,而頂部更有一個可愛的貓貓🐱泡沫🤩味道小評分:😋😋😋😋/5#雲呢拿咖啡沙冰 $48香草味濃郁的咖啡沙冰😍咖啡味道不會太重,雖然偏甜但是女士們一定會喜歡🤣沙冰打至十分幼細,味道亦頗濃~味道小評分:😋😋😋😋😋/5🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5性價比:💰💰💰💰/5環境:💕💕💕/5服務:✅✅✅✅/5打卡指數:📸📸📸📸/5

#紫薯梳乎厘班戟 $108

性價比:💰💰💰💰/5
環境:💕💕💕/5
服務:✅✅✅✅/5
打卡指數:📸📸📸📸/5
餐廳走的是日系田園風路線🌿,設計簡約清新,日光從室外照進來特別開揚明亮。木系傢俬和常綠盆栽打造出一個溫馨舒服的格調,和朋友吃pancake坐一整個下午都可以感覺格外愜意。💜沖繩紫薯梳乎厘班戟(2件)$108幼滑綿密的紫薯蓉用上了Lequio Farm 100%沖繩縣本島金武町紫薯,入口充滿紫薯香味,不會太甜膩。梳乎厘班戟用了手作Mascarpone Cheese和蜜糖製作,蛋香和空氣感十足,非常蓬鬆Q彈,加上日本輕盈忌廉、草莓和栗子,美得像是一座鬆軟的紫薯山。💟💚夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬 $108第一次吃用pancake整成的鹹漢堡。印象中的班戟總是甜品,從來沒有想像過鹹班戟的味道,十分新奇!原來這個pancake的口感會比一般甜pancake紮實,咬落富有小麥香,配上牛油果、蝦和蜜糖芥末醬,這個組合非常輕盈清新。特別欣賞它的蝦(雖然應該都是冰鮮蝦)口感爽彈,完全沒有爛爛散開,吃下去口感粉粉的感覺!💯  旁邊的幼薯條炸得黃金酥脆,非常邪惡!💜草莓沙冰 $48 🍓🍧草莓沙冰用上新鮮草莓,富牛奶味,打得十分順滑。作為一個草莓控🍓,我超喜歡吃新鮮草莓!!!不過平時在外面我卻很怕

💜沖繩紫薯梳乎厘班戟(2件)$108

💚夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬 $108
旁邊的幼薯條炸得黃金酥脆,非常邪惡!

💜草莓沙冰 $48 🍓🍧
草莓沙冰用上新鮮草莓,富牛奶味,打得十分順滑。作為一個草莓控🍓,我超喜歡吃新鮮草莓!!!不過平時在外面我卻很怕點草莓味的東西,因為大部分草莓加工品都會帶著一陣怪怪的藥水味,或者化學顏料的粉紅色,很容易中伏🤭 不過這裡的草莓飲品很好,完全沒有怪怪的藥水味,approved✅

💚手沖浸泡式精品咖啡 $68 ☕
店員細心講解這款咖啡特別之處,原來味道會偏帶微酸的果香。這款滴漏咖啡的賣相十分文青🍃 只要把熱水倒進濾紙,倒轉附上的沙漏⏳,等3分鐘即可品嚐! 看到沙漏和咖啡,不其然想起了《回憶的沙漏》這首憂鬱的歌~

「咖啡飄散過香味 剩苦澀陪著我
想念的心 埋葬我在深夜的脆弱」

☕☕☕
2021-07-04 51 浏览
同普通pack cake 唔同之處在於空氣感好強,唔同一般外面既packcake比較紥實,令人不知不覺會食多咗,當日食既綠茶味和紫薯味既甜度都唔會太高,適合鍾意甜度不會太高的年輕人但飲品有小小甜度太低當天我地點既紅茶牛奶,綠茶牛奶都係太淡味,個人覺得甜度可以高小小

但飲品有小小甜度太低
人氣過江龍👉🏻班戟漢堡又甜又咸😋/😰??環境以木色為主的餐廳,更有綠色植物用以擺設,感覺舒適地吃一頓豐富美味的下午茶🫖或晚餐🥣2-4人的閏蜜聚會happy❤️☘︎︎ 夏威夷班戟漢堡 $𝟙𝟘𝟠相信是由日本麥當勞的班戟豬柳蛋漢堡演變成為各種各樣的班戟漢堡,小清新牛油果🥑蝦配上蜜糖沙律,賣相相當吸引。唯獨是班戟與餡料難以夾在一起放進口吃,相當論盡😅但味道實在不錯👌薯條炸得香脆,少量鹽調味即可🤟☘︎︎ 沖繩紫薯梳乎厘班戟$𝟙𝟘𝟠🖍近期大熱以口感綿密、帶有天然香甜、外貌很好打卡嘅紫薯「紗織」梳乎厘,當然要一試。不用怕會被甜死,熱呼呼鬆軟濕潤梳乎厘會令人心情愉快🥰☘︎︎ 冰牛奶🥛抹茶$𝟛𝟟不是拉花,是有 ʕ•ᴥ•ʔ 很可愛的小動物面孔在奶泡上🥰☘︎︎ 熱焙茶牛奶🥛$𝟛𝟡相信也是ʕ•ᴥ•ʔ,恐怕是把牠熱壞了😆喝得到聞得到的焙茶香😊☘︎︎ 🍕煙肉比薩🍕$𝟟𝟠薄、酥脆餅底,配搭港人熱愛的無敵配搭,以煙肉、粟米🌽、芝士組成,價錢相宜,老少咸宜❤️
人氣過江龍👉🏻班戟漢堡又甜又咸😋/😰??

☘︎︎ 夏威夷班戟漢堡 $𝟙𝟘𝟠

薯條炸得香脆,少量鹽調味即可🤟

☘︎︎ 沖繩紫薯梳乎厘班戟$𝟙𝟘𝟠

☘︎︎ 冰牛奶🥛抹茶$𝟛𝟟

不是拉花,是有 ʕ•ᴥ•ʔ 很可愛的小動物面孔在奶泡上🥰

☘︎︎ 熱焙茶牛奶🥛$𝟛𝟡

☘︎︎ 🍕煙肉比薩🍕$𝟟𝟠

2021-06-21
  • 焙茶牛奶
  • 煙肉比薩
  • 抹茶牛奶
2021-06-28 118 浏览
鮮嫩慢煮牛面頰肉配薯菜 🐮慢煮的肉最大的優點之一就是肉質會比較鬆嫩易咬,這個牛面頰肉也是!牛肉味也很香。薯菜是小薯角灑上七味粉,挺好吃不過很熱氣,吃完當日回到家便立刻爆了一兩粒暗瘡😂 明太子蛋黃醬鰻魚比薩 🍕很好吃的一個Pizza !鰻魚和明太子的味道配搭剛剛好, Pizza底脆口,而且有麵包香。唯一美中不足便是份量比較少。焦糖香蕉疏乎厘pancake🥞開頭以為會是香蕉上面燒有焦糖,想不到是香蕉有兩排,之後灑上些脆脆,最後一些焦糖醬鋪上pancake 👀 cream 比較多但不膩,配上pancake意外地開胃🤣 Pancake的空氣感不是我吃過最足的,但是也不錯。除了價錢較貴喎香蕉焦糖脆脆那到有些室外,疏乎厘pancake和cream本身是味道和口感很不錯的。總括而言,整體食物水平不錯,可惜份量較少,應該是預算客人吃過午餐後還能額外再叫pancake。而且椅子也比較硬,是全硬質地的椅子。如果想嘗試交特別的菜式和有預算的話,可以考慮來光顧。
鮮嫩慢煮牛面頰肉配薯菜 🐮
鮮嫩慢煮牛面頰肉配薯菜

明太子蛋黃醬鰻魚比薩 🍕
明太子蛋黃醬鰻魚比薩

焦糖香蕉疏乎厘pancake🥞

2021-06-06
鮮嫩慢煮牛面頰肉配薯菜
明太子蛋黃醬鰻魚比薩
   又開始想念日本的梳乎厘𝑃𝑎𝑛𝑐𝑎𝑘𝑒了,便去試了一試這家來自名古屋的𝑃𝑎𝑛𝑐𝑎𝑘𝑒店。  店內裝修是小清新風格,檯上放有可愛的小盆栽。店面不算大,但檯與檯之間有足夠的距離,而且有自然採光,坐得很舒適悏意☺️  店員態度誠懇有禮,食物和餐飲都不錯(尤其是甜點👍🏻),要是想念日本富有空氣感的梳乎厘班㦸的話,不妨去試一下這家名古屋人氣過江𝑝𝑎𝑛𝑐𝑎𝑘𝑒店哦~.◇沖繩紫薯梳乎厘班㦸◇$108外層是一絲絲的紫薯蓉,入口香滑冰涼,甜而不膩☺️紫薯味很突出,口感細膩綿密,很出色💜中間的梳乎厘𝑝𝑎𝑛𝑐𝑎𝑘𝑒富有空氣感,蛋香濃郁,口感輕盈。可按口味配上日本忌廉享用,為幸福的美味增添變化。𝑀𝑒𝑛𝑢寫它100%採用沖繩本島金武町的紫薯🍠難怪這麼好吃❣️必點🍠🥞🙌🏻.◇夏威夷班㦸漢堡配芝士◇$108鹹點也很不錯,這次點的漢堡都有驚喜😋漢堡扒很有厚度,又軟熟多汁😊扒中混入了洋蔥🧅,有淡淡的洋蔥甜味,不會死鹹。蕃茄和生菜的清新和芝士的邪惡交織的感覺很讚👍🏻而薯條剛炸起很香脆,超級好吃💫.◇焙茶牛奶(熱)◇$39焙茶味未算很濃,但和牛奶調和得很好☺️苦澀味恰到好處,搭配甜品喝很棒👍🏻而且拉花很美💕可以打卡💯.◇湯力濃

◇沖繩紫薯梳乎厘班㦸◇$108
外層是一絲絲的紫薯蓉,入口香滑冰涼,甜而不膩☺️
紫薯味很突出,口感細膩綿密,很出色💜
中間的梳乎厘𝑝𝑎𝑛𝑐𝑎𝑘𝑒富有空氣感,蛋香濃郁,口感輕盈。
可按口味配上日本忌廉享用,為幸福的美味增添變化。
𝑀𝑒𝑛𝑢寫它100%採用沖繩本島金武町的紫薯🍠
難怪這麼好吃❣️必點🍠🥞🙌🏻

◇夏威夷班㦸漢堡配芝士◇$108
鹹點也很不錯,這次點的漢堡都有驚喜😋
漢堡扒很有厚度,又軟熟多汁😊
扒中混入了洋蔥🧅,有淡淡的洋蔥甜味,不會死鹹。
蕃茄和生菜的清新和芝士的邪惡交織的感覺很讚👍🏻
而薯條剛炸起很香脆,超級好吃💫

◇焙茶牛奶(熱)◇$39
焙茶味未算很濃,但和牛奶調和得很好☺️
苦澀味恰到好處,搭配甜品喝很棒👍🏻
而且拉花很美💕可以打卡💯
焙茶牛奶(熱)
焙茶牛奶(熱)

◇湯力濃縮咖啡◇$58
這杯𝐸𝑠𝑝𝑟𝑒𝑠𝑠𝑜 𝑇𝑜𝑛𝑖𝑐拍得上在咖啡店喝到的質素。
有一片檸檬🍋,酸味較出,很清爽的感覺😌
冰涼解渴,非常適合夏天點☀️
湯力濃縮咖啡

當天是平日的晚市到訪的,人流不算多,比起其他同類型餐廳更有優閒之感。很適合假日或放工後跟友人共享美食,好好聊天。
  埋單有加一服務費,但我覺得CP值算挺高的,因為整體用餐體驗很不錯❣️店員會親切和主動地提供碟和刀叉給客人分享食物💛
  另外因為這家店新開不久,環境和衛生都很不錯。十分推介💫
  p.s.它九龍灣也有分店哦。

𑁍 ☼︎ 𑁍 ☼︎ 𑁍 ☼︎ 𑁍 ☼︎ 𑁍 ☼︎ 𑁍
⭐ 推薦程度: 8.5/10
⇨味道: 8.5/10
⇨環境: 8.5/10
⇨性價比: 8.5/10
湯力濃縮咖啡
夏日炎炎,都想搵一啲比較清新嘅輕食,所以就決定黎bookmark咗一排嘅Pancake House HoiHoi😋呢間黎自名古屋既班戟店四月份登陸荃新天地,喺商場自成一角,附近有塊落地玻璃窗所以採光十分好✨而且採用木系傢俬又有唔少植物裝飾等,環境舒適令人感覺好放鬆😌餐單比想像中豐富,我地決定叫一咸一甜嘅班戟再加埋杯嘢飲就夠哂飽啦!沖繩紫薯梳乎厘班戟🥞 呢款班戟係荃新天地分店限定,當然唔可以錯過!店家選用100%沖繩縣本島金武町紫薯🍠加入Mascarpone Cheese同蜜糖後製成2mm幼既紫薯茸絲覆蓋住兩層梳乎厘班戟,再加上士多啤梨同栗子做點綴,淨係賣相都嬴哂~不過要注意紫薯茸都溶得幾快,大家影相打卡時記得把握時間喇📷本身擔心紫薯會有啲漏,但食落原來味道適中唔會太甜,而且紫薯味好出。梳乎厘班戟濕潤鬆軟,食得出蛋味,整體而言都算係叫有驚喜😍夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬🍔 呢款夏威夷班戟口感比梳乎厘班戟紮實,配料清新輕盈,唔會好似食一般漢堡包咁有罪惡感😛伴碟既薯條份量都唔少,香脆得黎仲配埋辣粉,真係令人食唔停呀🍟雲呢拿咖啡冰沙🍨 平時飲開齋啡嘅我,今次破例肥仔一次叫冰沙先,估唔

雲呢拿咖啡冰沙🍨 平時飲開齋啡嘅我,今次破例肥仔一次叫冰沙先,估唔到又幾好飲喎~底層係latte,面層配以雲呢拿雪糕冰沙再撒上咖啡粉,味道十分出色。

芒果冰沙🥭 呢杯相對上就比較甜,但值得一讚既係真材實料,被冰鎮後既芒果粒粒由杯面飲到杯底都仲有呀~

📍Pancake House HoiHoi
荃灣楊屋道1號荃新天地1樓117號舖
2021-06-25 142 浏览
Pancake House Hoihoi係嚟自日本名古屋嘅過江龍Pancake店~之前經過見到隻招牌公仔好似有頸嘅Mr. Happy,睇真啲原來係pancake嚟😂 食物都係pancake為主,不過唔係淨係得甜品,都有啲主食可以揀~•🥢 沖繩紫薯梳乎厘班戟 $108(2件)呢款紫薯梳乎厘班戟係Hoihoi嘅招牌之一。一絲絲嘅紫薯蓉入面包住2件梳乎厘班戟,再加埋一粒甜栗同埋士多啤梨片做點綴~單睇賣相已經覺得好吸引喇🤩面頭嘅紫薯蓉份量好多,甚至有少少壓扁咗入面嘅梳乎厘班戟,不過一食落口,首先竟然係食到班戟嘅蛋香😍然後先至再食到紫薯味,餐牌話佢哋嘅紫薯蓉係用沖繩紫薯加咗mascarpone cheese同蜜糖去整成,味道唔會好甜,口感亦都好綿滑,唔會搶咗班戟嘅味,仲同鬆軟嘅梳乎厘口感形成對比~呢個班戟仲附上一小份cream ,口感好輕盈,食落一啲都唔膩,同梳乎厘班戟都非常之夾!😋•🥢 夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬 $108呢款夏威夷班戟嘅口感同賣相都好唔同喇~兩件班戟都比較薄身,口感亦都比較厚實~夠熟嘅牛油果加埋蜜糖芥末醬,估唔到咁夾🤩再加埋蝦、生菜同番茄,成個配搭好清新!😋配菜嘅

🥢 沖繩紫薯梳乎厘班戟 $108(2件)

🥢 夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬 $108
配菜嘅薯條落咗啲調味粉撈勻,食落似bbq味,但又帶輕微嘅辣~就算影相影耐咗,咬落依然好脆,有啲似薯格嘅質地,入面亦都比較乾身~

🥢 焦糖沙冰 $48
一上枱就發覺佢唔似沙冰,比較似奶昔,飲落嘅口感都比較滑溜,幾乎無任何冰粒感~焦糖同奶味都好濃郁,雖然落咗唔少焦糖漿,但加埋啲奶一齊都唔算好甜,都幾好飲😋
焦糖沙冰

🥢 焙茶牛奶(熱) $39
焙茶聞落好香,但飲落只有焙茶味,中間有好多細細粒嘅焙茶葉,雖然焙茶味幾濃,但牛奶唔夠香濃,感覺似淡奶多啲😢
焙茶牛奶
焦糖沙冰
2021-06-23 44 浏览
成日係IG見到有人喺呢間鋪打卡,一直好想試佢個紫薯班戟,今日終於的起心肝叫埋個friend去試下。嚟到嗰陣時已經兩點,但餐廳依然多人,食到一半見到出邊仲要排晒隊添,真係好受歡迎😂紫薯梳乎厘班戟 $108上枱第一時間打卡先🤣密密既紫薯蓉,食落唔會太甜,啱我嘅口味,pancake冇出邊食開啲疏乎厘咁有空氣感,呢個質感係實在嘅。其實我反而鍾意食呢一種pancake. 食完係會飽肚嘅。夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬 $108由於嗌左個甜嘅pancake,於是想試埋佢個鹹嘅。朋友平時唔鍾意食牛油果,但呢個加咗蜜糖芥末醬配搭得好好,連佢都話好味。同埋蝦都有好多隻,份量幾generous.草莓沙冰 $48凍玫瑰牛奶咖啡 $39

紫薯梳乎厘班戟 $108

夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬 $108

草莓沙冰 $48

凍玫瑰牛奶咖啡 $39
2021-06-22
2021-06-22 35 浏览
☞ 一直bookmark咗呢間由名古屋嚟嘅過江龍人氣Pancake 店,今次終於有機會試吓😋兩個人嗌咗兩個pancake兩杯嘢飲😆.🍴沖繩紫薯梳乎厘班戟 ($108)❖ 俾佢滿滿嘅紫薯蓉吸引咗,個外表好似monc blanc咁唧上一條條紫薯絲😍賣相唔錯~menu話店家係用上沖繩縣本島金武町嘅紫薯,味道嚟講會有啲澀,但唔會好甜👍🏻❖ 而紫薯cream入面就會有兩件梳乎厘pancake🥞,好香蛋香味,Pancake口感鬆化,不過食多兩啖會有啲漏,但配埋佢側邊啲忌廉味道可以中和返,忌廉口感非常幼滑,整體唔錯😋.🍴夏威夷班戟漢堡 配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬 ($108)❖ 相比起梳乎厘pancake,我更加鍾意口感實在啲、有飽肚感嘅pancake,而呢種夏威夷pancake就做到呢點喇🥞😆兩塊pancake中間夾住滿滿嘅牛油果同幾隻大蝦,配上蜜糖芥末醬酸酸甜甜咁,超級滿足😋❖ Pancake都係有超香蛋味,再配埋牛油果同蝦食,即刻飽咗🤣.🍴抹茶沙冰 ($48)❖ 佢個抹茶味非常濃郁,所以唔係好甜,而口感有啲碎冰,呢個天氣飲真係一流👍🏻.🍴芒果沙冰 ($48)❖ 有啖啖好甜嘅芒果肉,我覺得佢應該

🍴沖繩紫薯梳乎厘班戟 ($108)

🍴夏威夷班戟漢堡 配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬 ($108)
🍴抹茶沙冰 ($48)
🍴芒果沙冰 ($48)
❖ 有啖啖好甜嘅芒果肉,我覺得佢應該加咗雪糕落去打🤣因為飲到個口感似奶昔多過沙冰,所以飲多幾啖會有啲甜😛
☞ 整體嚟講覺得甜品唔錯,佢仲有好多唔同嘅pancake口味,絕對會再去多次~我下次會想去試吓佢個Creme Brulee souffle pancake😆👍🏻
Pancake House Hoi Hoi黎到荃新天地,望住餐廳內清新既設計聽住日本音樂,好似罝身日本pancake店咁😌好舒服~🔸沖繩紫薯疏乎厘班戟 $108見到餐廳內的黑板畫了話個沖繩紫薯疏乎厘班戟 ,見好有好多紫薯絲圍住個pancakes 好吸引咁🤤 黎到既時候就流晒口水... 有粒糖漬栗子係頂,圍住pancake既紫薯絲好多又好厚,做到好一絲絲既效果🍠 圖片同真實完全符合呀👍🏽用左黎自沖繩本島金武丁紫薯,味道天然個紫薯味好香好濃🤤 個梳乎厘班戟鬆軟幼滑嘅口感~yummy!🔸夏威夷班戟漢堡配牛油果蝦蜜糖芥茉醬 $108食左個甜點再叫個鹹點先🤣 呢個配搭好正正呀🤤 個餡係牛油果🥑丶蝦🦐、蕃茄片、生菜🥬,再蜜糖芥茉醬,係用班戟整成既burger 🍔 啲朱油果有好多🤤岩曬我~啲蝦都大大隻而且切成片,食既時候唔怕跌左隻蝦😂 整體咬落爽口,班㦸好蓬鬆軟綿又好香濃既蛋香,另外仲有幼薯條。🔸抹茶沙冰$48🔸草莓沙冰$48叫左2杯都係沙冰,大大杯賣相又靚靚,有幫個沙冰扮靚靚。味道濃濃唔會好稀,summer飲好清涼🥳

🔸沖繩紫薯疏乎厘班戟 $108

🔸夏威夷班戟漢堡配牛油果蝦蜜糖芥茉醬 $108