2021-08-10 30 浏览
來自名古屋的Hoi Hoi Pancake 有「名古屋No .1行列店」之稱,以頂級日本原材料製作出夏威夷風班戟及軟心梳乎厘班戟見稱😛他們的班戟是用上日本島根縣新紀元雞蛋製作,蛋香撲鼻之餘,忌廉又香滑挺身😋.沖繩紫薯梳乎厘班戟🍠一絲絲紫色的紫薯蓉包著鬆軟輕盈的梳乎厘班戟,紫薯蓉細滑入口香濃,班戟入口蛋香重😋整體吃落不會太甜膩👍🏻.熱朱古力梳乎厘班戟🍫輕盈的梳乎厘配上熱騰騰的黑朱古力,黑朱古力入口澀中帶甘,與梳乎厘一同吃是一個不錯的配搭👍🏻

沖繩紫薯梳乎厘班戟🍠

熱朱古力梳乎厘班戟🍫
2021-08-09 61 浏览
薯仔椰菜花湯個椰菜花湯都幾香,但係有少少太咸,少敗筆叫咗兩個lunch set ,分別有1. 紐西蘭西冷牛扒配薯菜伴燒汁佢勁快就上到菜,唔知佢係點樣煮嘅,一開始勁驚。但係食落去比想像中好好多,牛排入面仲要帶點粉紅,唔會過熟,煮得都啱啱唔會咬唔到。Feel 到佢啲薯菜係烤焗嘅,都煮得啱啱好,調味恰到好處。佢個燒汁好似羅宋湯咁嘅味。2. 烤焗黑松露芝士蘑菇豬柳配薯菜拌牛肝菌汁一上嚟嘅時候有啲失望,本身以為佢係一個焗飯咁嘅樣,結果佢同牛扒嘅配置十分之相似。個豬柳食落一啲黑松露味都冇,不過個熟度啱啱好唔會過韌。其實本身想叫佢哋嘅pizza, 竟然賣曬!嗰陣時先一點。。。之後仲叫咗佢哋嘅梳乎厘班戟我哋叫嘅係夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟,個梳乎厘班戟有3件,整得好好食,佢有好多嘅夏威夷果仁,但係個敗筆位就係,佢嘅cream純粹係普通忌廉,我本身以為會係同埋夏威夷果仁打碎,blend 埋整個忌廉。而家咁樣全部嘢都係分開嘅我就唔建議大家嗌啦。佢同普通加咗cream嘅冇分別但係仲要貴咁多。奶茶同大家認知嘅日本奶茶一樣,奶水一般,完全冇茶味。Latte佢哋嘅咖啡係同 Studio caffeine 合作, 有
薯仔椰菜花湯
個椰菜花湯都幾香,但係有少少太咸,少敗筆

叫咗兩個lunch set ,分別有

1. 紐西蘭西冷牛扒配薯菜伴燒汁

佢個燒汁好似羅宋湯咁嘅味。

2. 烤焗黑松露芝士蘑菇豬柳配薯菜拌牛肝菌汁

之後仲叫咗佢哋嘅梳乎厘班戟

奶茶
同大家認知嘅日本奶茶一樣,奶水一般,完全冇茶味。

Latte

佢哋嘅咖啡係同 Studio caffeine 合作, 有小驚喜。佢嘅expresso base係由 PNG 20% 同 Brazil natural 80% 整成。奶同咖啡嘅比例啱啱好,酸度都啱啱好, 係一杯 fruity 嘅咖啡。

2021-08-07 30 浏览
今日晏左起身所以晏左出門口,黃昏時間先食第一餐,食完之後唔太飽,仲可以食得落甜品,一於就黎食甜品見到Pancake Hoi Hoi 開左一段時間,不過今日第一次黎食Pancake款好多 ,仲有限定刨冰熱朱古力梳乎厘班戟 暖笠笠,入口鬆化,🍫味濃郁草莓提拉米蘇刨冰 $68+大大碗,香甜忌廉配🍓刨冰味道岩岩好唔過甜脆皮薯條 $48+薯條如其名,皮真係好脆,沙律菜好新鮮食物質素唔錯,用黎打卡都幾好服務一般,不過不失價錢合理,算係中價位
Pancake款好多 ,仲有限定刨冰
熱朱古力梳乎厘班戟 $118+

熱朱古力梳乎厘班戟
暖笠笠,入口鬆化,🍫味濃郁

草莓提拉米蘇刨冰 $68+
大大碗,香甜忌廉配🍓刨冰味道岩岩好唔過甜

脆皮薯條 $48+
薯條如其名,皮真係好脆,沙律菜好新鮮
食物質素唔錯,用黎打卡都幾好
服務一般,不過不失
價錢合理,算係中價位
2021-08-02
熱朱古力梳乎厘班戟 $118+
2021-08-07 27 浏览
荃新天地疫情時很好舖執了,一直唔想行,最近才知荃新天地多了很多新食店,妹帶我去試下這新餐廳。原來這舖頭原本是大眾書局的。看來餐廳很受歡迎,在電梯旁有一列位置給客人排隊等位的,我們3點到,等一會兒有位了。Pancake是餐廳主菜,一定會叫,但我想有熱東西落肚,不想只吃甜品,於是點了pancake漢堡,有肉有菜,而且又有薯條,上菜後先吃薯條,已經很滿意。整個餐很豐富,份量十足。唯一是餐廳沒有套餐,飲品要另叫。餐廳做了紫薯promotion, 於是妹點了紫薯pancake 和 花茶,我點了burger和rose latte, 紫薯不甜也不太多cream, 岩口味。 rose latte 有幾塊花瓣在上面,很漂亮!兩人加埋$318,是有點貴,但又值得一食的,當然如果有套餐便更好。

整個餐很豐富,份量十足。
唯一是餐廳沒有套餐,飲品要另叫。

Pancake  漢堡
Pancake  漢堡
唔知大家有冇同我一樣係好掛住日本呢?不過無得去住 唯有係香港搵啲過江龍餐廳例如嚟到HoiHoi Pancake House 就止下口癮HoiHoi Pancake House係名古屋嘅Pancake店最出名就係梳乎厘班戟 今次我就食左最新嘅沖繩紫薯梳乎厘班戟($108) 滿滿嘅紫薯圍住班戟估唔到呢款沖繩縣本島金武町紫薯 口感軟滑加上蜜糖同忌廉 非常香甜 啖啖都creamy濃郁😝除此之外 仲有主食夏威夷班戟漢堡🥞+🍔?我就揀咗牛油果、蝦、蜜糖芥末醬估唔到呢三樣嘢加埋有種好清新嘅感覺食落去淡淡都係蝦肉 而且同班戟味道好夾👍🏻最後我哋就揀咗草莓沙冰($48)同香桃冰茶($36)前者口感細滑 清涼又提神 後者酸酸甜甜 茶味夠呢度嘅咖啡亦好出名 大家可以一試☕️-裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨✨(5個✨為滿分)唔信我嘅可以自己去試試😂
唔知大家有冇同我一樣係好掛住日本呢?
不過無得去住 唯有係香港搵啲過江龍餐廳

最出名就係梳乎厘班戟 今次我就食左最新嘅
沖繩紫薯梳乎厘班戟($108) 滿滿嘅紫薯圍住班戟
估唔到呢款沖繩縣本島金武町紫薯 口感軟滑
加上蜜糖同忌廉 非常香甜 啖啖都creamy濃郁😝
沖繩紫薯梳乎厘班戟

除此之外 仲有主食夏威夷班戟漢堡🥞+🍔?
我就揀咗牛油果、蝦、蜜糖芥末醬
估唔到呢三樣嘢加埋有種好清新嘅感覺
食落去淡淡都係蝦肉 而且同班戟味道好夾👍🏻
夏威夷班戟漢堡

最後我哋就揀咗草莓沙冰($48)同香桃冰茶($36)
前者口感細滑 清涼又提神 後者酸酸甜甜 茶味夠
草莓沙冰
香桃冰茶

呢度嘅咖啡亦好出名 大家可以一試☕️
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
唔信我嘅可以自己去試試😂
夏威夷班戟漢堡
草莓沙冰
香桃冰茶
2021-08-02 111 浏览
荃灣新開名古屋pancake店.每次見到都超多人排隊🥶今次終於食到啦😆.玫瑰咖啡 - 完全冇諗過玫瑰加上咖啡之後,味道十分之獨特,非常match.士多啤梨沙冰 - 士多啤梨味重,口感creamy,沙冰大部份都細細粒,尚算唔錯.士多啤梨pancake🥞 - 口感超軟綿綿,加埋蜜糖不得了,超級好味,值得再返食.Pizza🍕 - 芝士做到拉絲,餅底脆簿,美味可口
荃灣新開名古屋pancake店

每次見到都超多人排隊🥶今次終於食到啦😆

Pizza🍕 - 芝士做到拉絲,餅底脆簿,美味可口
士多啤梨🍓pancake
Pizza🍕
士多啤梨沙冰
玫瑰咖啡
士多啤梨🍓pancake
經常在網上看到別人推薦這家名古屋過江龍Pancake店,看起來太吸引,bookmark已久。這天終於相約了朋友來一試。雖然是平日晚市的時間,但依然座無虛席,等位也等了大概20分鐘。一坐下馬上點了Pancake來吃,這次來試試一個鹹一個甜的。夏威夷Pancake漢堡。第一次吃用Pancake取代漢堡包的漢堡,太新穎有創意!我這款漢堡的材料有牛油果、蝦、番茄、生菜配搭蜜糖芥末醬。Pancake本身也是帶有鹹味的,和牛油果蓉和蝦搭配一起也毫不違和。蜜糖芥末醬的味道很討好,漢堡整體味道很豐富。就連伴菜薯條也很很好吃,外脆内軟。另一個pancake點了甜的,冲繩紫薯梳乎厘Pancake。看到賣相也不禁驚艷到!太美了!一絲絲的紫薯蓉佈滿Pancake之上。一切開,可以看到厚厚的一層冲繩紫薯蓉和兩片厚厚的Pancake。味道比想象中還要好吃!紫薯蓉味道非常濃厚又綿密,帶有點點清甜味道。Pancake也很fluffy有蛋香,感覺輕盈!Mascarpone cheese和蜜糖令整體味道更豐富。旁邊還配有日本輕盈忌廉,奶香十足,而且真的很輕盈,吃上去毫無罪惡感!另外點了兩杯鮮果汁也不錯。番石榴汁和熱帶特飲
這天終於相約了朋友來一試。

夏威夷Pancake漢堡。

第一次吃用Pancake取代漢堡包的漢堡,太新穎有創意!
我這款漢堡的材料有牛油果、蝦、番茄、生菜配搭蜜糖芥末醬。
蜜糖芥末醬的味道很討好,漢堡整體味道很豐富。
就連伴菜薯條也很很好吃,外脆内軟。

另外點了兩杯鮮果汁也不錯。
番石榴汁和熱帶特飲也很清新refreshing,很適合夏天!
2021-07-31 2252 浏览
早三個月前左右,同老婆睇完戲,晌「荃灣廣場」嘅一家美式餐廳,帶佢初嚐梳乎厘班戟,佢非常鍾意,仲話有機會要再試試。最近,同食友傾開偈,講關於啲梳乎厘班戟,佢就話日本過江龍,有名古屋No.1嘅「Pancake House Hoi Hoi」晌「荃新天地」開咗新分店,地點就晒我哋,所以,搵晚過開嚟就試試佢哋嘅梳乎厘班戟質素喺點。整體裝修簡約,襯以木系枱櫈,淺木色配淺墨綠色,又擺咗少少植物作點綴,滲出點點田園風。我就最鍾意喺棟起咗啲大透明膠板做間隔,既唔會遮擋咗啲空間,又有明顯嘅防疫功效,我哋亦專登揀坐一角,感覺就更安心。廚房採半開放式,睇到師傅晌廚房前不斷製作梳乎厘班戟,密密做。此外,每枱地下都會放置一個不織布方籃,供客人擺袋、擺背囊,喺幾貼心嘅安排。仲有,職員嘅服務又幾好,笑容就睇唔到,但禮貌十足,態度親和。店家主打就喺梳乎厘班戟,所以,主餐牌就有足足8款選擇,可謂各有新色。此外,亦不時有啲期間限定。我哋就喺晌社交平台見到呢期喺紫薯,非常有興趣。除咗梳乎厘班戟,仲有啲夏威夷班戟,感覺如一般常見到嘅美式班戟,但就厚身少少,既有甜食嘅,亦有鹹食嘅。此外,仲有啲主菜類,如三文治、薄餅、牛扒、全日早
店家主打就喺梳乎厘班戟,所以,主餐牌就有足足8款選擇
,可謂各有新色。
除咗梳乎厘班戟,仲有啲夏威夷班戟,感覺如一般常見到嘅美式班戟,但就厚身少少,既有甜食嘅,亦有鹹食嘅。此外,仲有啲主菜類,如三文治、薄餅、牛扒、全日早餐、漢堡……等等。
飲品方面,主打有唔同款式嘅咖啡,以及冰搖茶、果汁、沙冰、精品茶……等等。
依家正正喺盛夏,仲見有多一系列日式刨冰,同樣喺夏季嘅限定,個餐牌無寫供應到幾時,所以,有興趣試嘅朋友仔就最多趁早,又或嚟之前打個電話問問,免得摸門釘。
石榴汁 $39

夜咗,老婆怕飲茶會瞓唔到,所以,清新嘅揀杯果汁,加上果汁標示為鮮果汁,感覺會健康啲。的確,飲落石榴果香都幾濃郁,酸酸甜甜,感覺頗為清新。
石榴汁
焦糖牛奶咖啡 $39

因為會揀一款梳乎厘班戟,所以,點都會搵杯鮮奶咖啡嚟襯一襯,而當中,就以焦糖牛奶咖啡喺最心水。雖然個拉花唔喺咩好複雜嘅圖案,至少都工整,咖啡表面都好平滑;而入口咖啡味好醇厚,非常芳香,仲有突出嘅焦糖味。
焦糖牛奶咖啡
夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬 $108

作為鹹食,我哋都對個夏威夷班戟漢堡都幾感興趣,一來未食過,二來見個配搭應該幾清新。出嚟嘅賣相都幾討好,漢堡面更烙上餐廳名字,除有牛油果蓉及鮮蝦,仲夾有大大片蕃茄及生菜,色澤鮮明,就算配以大堆炸薯條,都完全無邪惡感。
夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬
由於以班戟做包身,所以,口感非常軟綿,而牛油果蓉混入蜜糖芥末醬,食落去味道有層次,加埋鮮爽嘅蝦肉、鮮甜嘅蕃茄、新鮮嘅生菜,真喺感覺清新
;伴菜嘅薯條炸得極之香脆,卻喺一啲都唔油。
沖繩紫薯梳乎厘班戟 $108

不愧為人氣產品,當晚目測,超過半數嘅客人都揀呢一款期間限定嘅口味,睇住一碟接一碟咁送出。的而且確,賣相真喺幾華麗高雅,面層嘅手工紫薯蓉一條一條如綿繩般冚實晒啲梳乎厘班戟,堆到成個小山丘咁,襯以士多啤梨及糖漬栗子,已值回票價。
沖繩紫薯梳乎厘班戟
先食咗粒栗子,好粉甜,再落刀切開件班戟,啲紫薯蓉軟滑到呢,真喺唔食都知好好食嘅感覺,見介紹牌寫住加咗馬卡風芝士去做,怪不得入口幼滑如忌廉般,兼且薯味十足,不愧嚟自沖繩嘅紫薯
,而且,睇橫切面就知啲紫薯蓉份量絕無欺場;班戟部份鬆軟綿綿,空氣感強,微微濕潤,極有蛋香,再沾上打得極輕盈嘅忌廉,可以講喺完美組合。
沖繩紫薯梳乎厘班戟
咪睇我哋就咁食吓班戟,一份鹹點,一份甜點,其實都好夠飽,尤其啲紫薯,食落都幾飽肚吓。而老婆對兩款班戟都好讚賞,加上紫薯亦喺佢「飛弗」之一,自不然更討佢歡心。
2021-07-30 377 浏览
之前搵餐廳同朋友食生日飯嘅時候已經見到荃新天地既Pancake House HoiHoi,佢個 「紫薯梳乎厘班戟」真係好吸引呀, 不過臨時臨急book唔到位就放棄咗。今次預早兩星期book定位,諗住放暑假同阿女嚟嘆下,估唔到4-5點都仍然要排隊,不過又唔算等好耐,排兩張左右就有位啦。咁多人食總有原因嘅,其實佢係名古屋過江龍班戟專門店,黎親嘅人不外乎都係為左個超吸睛 #沖繩紫薯梳乎厘班戟 而來。面層既紫薯茸條好厚好飽滿,再加埋甜漬栗子和士多啤梨片點綴,外型真係100分。紫薯茸加入Mascarpone芝士同蜜糖,唔怪得咁creamy咁滑,一啲都唔乾,而且甜度適中,食多幾啖都唔覺膩。內層係招牌梳乎厘班戟,鬆軟而香滑,仲有香濃奶香,每一口都好滿足。#夏威夷班戟漢堡配芝士,用班戟取替漢堡包都幾特別,班戟鬆軟帶蛋香加埋以手打牛肩肉製成嘅漢堡,再鋪上半溶芝士片,成3-4吋厚,夠晒足料。每一啖口感都好豐富。再一人一杯叫一杯特飲唔洗爭,#芒果沙冰 夠fresh清甜;#咖啡朱古力沙冰 好香濃冰凍既Mocha真係好好味又透心涼 。雖然唔係食左好多野,但原來都幾飽架,食完連晚飯都食唔落啦,但又唔會覺得好肥好滯

雖然唔係食左好多野,但原來都幾飽架,食完連晚飯都食唔落啦,但又唔會覺得好肥好滯,都幾岩同閨密黎呀。
2021-07-19
下午茶
BeautySearch 一向愛吃甜食,而近年,就被外表輕盈震騰騰的日本梳乎厘班戟深深俘虜,每個月,總愛吃一兩遍...... 雖然暫未有機會出遊日本,幸好不少日本大熱的梳乎厘班戟店已進駐香港開店,可以品嚐的還不少呢!最近,BeautySearch 就品嚐了來自名古屋的《Hoi Hoi Pancake》。《Hoi Hoi Pancake》有著「名古屋No .1行列店」的稱號,有別於坊間常見的日本梳乎厘班戟店,這裡的設計充滿夏威夷的熱帶風情,令人有渡假的感覺。廚房是開放式設計,廚房內環境清晰可見,衛生乾淨,在這種環境下進餐,份外安心。這次的目標,是這期間限定的沖繩紫薯梳乎厘班戟。沖繩紫薯疏乎厘班戟的外層被絲綢緞帶般的紫薯蓉一絲絲的包圍著,賣相十分精緻,頂部放上栗子作點綴,搭配粉紫色的造型令人賞心悅目。一絲絲紫薯蓉呈現出細膩輕柔的口感,加入少量蜜糖和 Mascarphone芝士調味,透出天然的紫薯香甜,甜度亦不會過高。紫薯蓉下埋藏了兩件梳乎厘班戟,充滿蛋香,鬆軟厚度及綿滑質地,食落口感軟綿綿充滿空氣感,配上日本輕盈忌廉更為滋味,滿滿幸福感覺!『紫薯控』絕對不能錯過。《Hoi Hoi Panc
這次的目標,是這期間限定的沖繩紫薯梳乎厘班戟。

《Hoi Hoi Pancake》除了甜品,還有鹹食供應,當中以和式洋食為主。

今次,我們點選了造型別具氣勢的漢堡塔。三層堡塔配料相當豐富,當中包括店子自家手打的牛肩肉、焦糖洋蔥、生菜和番茄等,層層疊起,共三層之多,確實相當有氣勢。手打漢堡扒口感豐腴多汁,牛味濃郁,搭配上半溶芝士,芝味無窮。

連伴碟的薯條也炸得金黃酥脆,切成幼身,保持乾爽不油膩,十分惹味。
熱帶特飲,味道相當清新,味帶點點酸,甜度適中,搭配班戟最為合適,不但解渴,而且解甜膩。

朱古力咖啡沙冰,香甜朱古力混合濃郁咖啡,沙冰打得相當幼細,沒有冰粒,是消暑的好選擇。
新嘅日本pancake 店想試好耐🥞🇯🇵好期待個紫薯🍠位置喺荃灣city walk ,好方便。行完街過到嚟,唔多人有兩枱客。座位舒服好坐👍🏻Open kitchen 好日本feel,感覺會乾淨衛生啲。我今日嚟就係因為紫薯🍠試到枱見到實物單左聲,好full😌上面果粒食完都唔知係咩,似加左糖水嘅栗子。紫薯蓉冇咩味,好淡🙂如果一個人食會好over,有朋友share就好好多😊楓糖pancake雖然上到枱唔熱,但都好有空氣感。襯埋楓糖cream食好正😌呢個空氣感最強,出面果層有少少似奶黃味😅可以一試嘅pancake 店,食物嚟得好快店員友善有禮店入面播日文歌望住個open kitchen ,真係好日本🇯🇵
新嘅日本pancake 店想試好耐🥞🇯🇵
好期待個紫薯🍠

位置喺荃灣city walk ,好方便。
行完街過到嚟,唔多人有兩枱客。
座位舒服好坐👍🏻

我今日嚟就係因為紫薯🍠
試到枱見到實物單左聲,好full😌
上面果粒食完都唔知係咩,似加左糖水嘅栗子。
紫薯蓉冇咩味,好淡🙂
如果一個人食會好over,有朋友share就好好多😊

楓糖pancake
雖然上到枱唔熱,但都好有空氣感。
襯埋楓糖cream食好正😌

呢個空氣感最強,出面果層有少少似奶黃味😅

可以一試嘅pancake 店,
食物嚟得好快
店員友善有禮
店入面播日文歌望住個open kitchen ,
真係好日本🇯🇵
  • 沖繩紫薯梳乎厘班戟
2021-07-28 36 浏览
名古屋過江龍,當然要過嚟打卡啦!試了兩款梳乎厘,震住上桌,空氣感十足,又勁香蛋味 沖繩紫薯梳乎厘班戟 + 草莓沙冰足料紫薯,又唔甜,食完好有飽足感 法式焦糖梳乎厘班戟 + 手調抹茶蛋黃醬 ~ 真係好好味,連碟底都食埋 夏威夷班戟芝士漢堡 + 香脆雞翼 + 芒果沙冰鹹食都好有特色,漢堡牛肉好好味呀!但個人比較喜歡梳乎厘嘅空氣質感!
名古屋過江龍,當然要過嚟打卡啦!

試了兩款梳乎厘,震住上桌,空氣感十足,又勁香蛋味

沖繩紫薯梳乎厘班戟 + 草莓沙冰
足料紫薯,又唔甜,食完好有飽足感

法式焦糖梳乎厘班戟 + 手調抹茶
蛋黃醬 ~ 真係好好味,連碟底都食埋

夏威夷班戟芝士漢堡 + 香脆雞翼 + 芒果沙冰
鹹食都好有特色,漢堡牛肉好好味呀!
但個人比較喜歡梳乎厘嘅空氣質感!

2021-05-15
2021-07-28 29 浏览
店內的音樂聲太大,根本蓋過了正常人聊天的聲音,要很大聲才可以和朋友聊天。告訴了店員,可否小聲一點,她説不可。食物午餐,我點了一個,烤青魚薯菜青魚應該是用火槍燒的,表面很乾,味道一般般。另外一個是牡丹蝦意粉蝦很大隻,意粉的味道不夠。反而那個湯味道很好。
另外一個是牡丹蝦意粉蝦很大隻,意粉的味道不夠。
反而那個湯味道很好。
《沖繩紫薯梳乎厘班戟》一上枱賣相就令人眼前一亮💜滿滿嘅紫薯茸條覆蓋2層招牌班戟紫薯味真實濃香 唔會太甜膩細滑嘅紫薯茸配上鬆軟班戟口感味道都配搭完美.《漢堡塔》店鋪主打輕食但同樣細心提供主菜選擇呢款幾層高嘅漢堡塔配薯條🍔🍟漢堡扒厚度有驚喜 肉質juicy濃郁加埋香脆熱辣辣嘅薯條 大滿足👍🏽.《草莓沙冰》充滿少女感覺嘅冰涼飲品🍓杯面鋪滿新鮮士多啤梨每啖都飲到清新果肉果籽口感岩晒夏日打卡.《焦糖香蕉梳乎厘班戟》呢個就classic d都唔錯

《沖繩紫薯梳乎厘班戟》

《焦糖香蕉梳乎厘班戟》
呢個就classic d
都唔錯
2021-07-27 94 浏览
⁑📌 𝙋𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚 𝙃𝙤𝙪𝙨𝙚 𝙃𝙤𝙞 𝙃𝙤𝙞荃灣楊屋道荃新天地1樓117號舖•題外話🤓本身見到佢綠色個隻吉祥物令到我以為佢係一間泰國食pancake嘅舖頭😂點知原來係日式嘅甜品🎎•原味夏威夷班戟 𝐏𝐥𝐚𝐢𝐧 𝐇𝐚𝐰𝐚𝐢𝐢𝐚𝐧 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞 💰88所謂夏威夷pancake原來就係傳統啲比較扁,冇咁fluffy嘅pancake🥞結果都幾令人驚喜喎,首先要一讚pancake真係即叫即整,上菜嘅時候仲係熱辣辣🔥舊牛油遇到個pancake真係即刻溶晒😚其次,呢個pancake嘅蛋味好香,而且好紥實,有彈性,所以真係稱得上係味道同口感兼備😋🎏推薦指數: 9/10•法式焦糖梳乎厘班戟𝐂𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐁𝐫𝐮𝐥𝐞𝐞 𝐒𝐨𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞 💰128梳乎厘pancake要fluffy同埋識震騰騰咁就係基本啦😆但係原來唔係間間都確保到pancake個芯都完全熟晒架喎,因為我實在食過太多間個芯嘅pancake漿都未熟晒🥶呢一間好好彩就冇呢個問題啦,所以值得表揚🥳今次我就打算玩味啲食個焦糖燉蛋味,梳乎厘pancake面頭淋咗一層燉蛋味嘅漿,完全係double蛋味嘅享受🤩而最頂就有一塊燒得十分香脆嘅焦糖

📌 𝙋𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚 𝙃𝙤𝙪𝙨𝙚 𝙃𝙤𝙞 𝙃𝙤𝙞
荃灣楊屋道荃新天地1樓117號舖

🎏推薦指數: 9/10
夏威夷班戟

梳乎厘pancake要fluffy同埋識震騰騰咁就係基本啦😆但係原來唔係間間都確保到pancake個芯都完全熟晒架喎,因為我實在食過太多間個芯嘅pancake漿都未熟晒🥶呢一間好好彩就冇呢個問題啦,所以值得表揚🥳今次我就打算玩味啲食個焦糖燉蛋味,梳乎厘pancake面頭淋咗一層燉蛋味嘅漿,完全係double蛋味嘅享受🤩而最頂就有一塊燒得十分香脆嘅焦糖🍮好味係好味嘅,不過食完呢個pancake更加可以肯定食pancake食原味就足夠了😗感覺唔值得俾多30-40蚊食一個唔係原味嘅
🎏推薦指數: 7.5/10
法式焦糖燉蛋班戟

💁🏻‍♀️Pancake House Hoi Hoi在以下地方都有分店:
九龍灣
🧮有加一服務費哦
*・゜゚・*:.。..。.:*・ ・*:.。. .。.:*・゜゚・* ・*:.。..。.:*・ ・*:.。. .。.
夏威夷班戟
法式焦糖燉蛋班戟