2021-07-30 377 浏览
之前搵餐廳同朋友食生日飯嘅時候已經見到荃新天地既Pancake House HoiHoi,佢個 「紫薯梳乎厘班戟」真係好吸引呀, 不過臨時臨急book唔到位就放棄咗。今次預早兩星期book定位,諗住放暑假同阿女嚟嘆下,估唔到4-5點都仍然要排隊,不過又唔算等好耐,排兩張左右就有位啦。咁多人食總有原因嘅,其實佢係名古屋過江龍班戟專門店,黎親嘅人不外乎都係為左個超吸睛 #沖繩紫薯梳乎厘班戟 而來。面層既紫薯茸條好厚好飽滿,再加埋甜漬栗子和士多啤梨片點綴,外型真係100分。紫薯茸加入Mascarpone芝士同蜜糖,唔怪得咁creamy咁滑,一啲都唔乾,而且甜度適中,食多幾啖都唔覺膩。內層係招牌梳乎厘班戟,鬆軟而香滑,仲有香濃奶香,每一口都好滿足。#夏威夷班戟漢堡配芝士,用班戟取替漢堡包都幾特別,班戟鬆軟帶蛋香加埋以手打牛肩肉製成嘅漢堡,再鋪上半溶芝士片,成3-4吋厚,夠晒足料。每一啖口感都好豐富。再一人一杯叫一杯特飲唔洗爭,#芒果沙冰 夠fresh清甜;#咖啡朱古力沙冰 好香濃冰凍既Mocha真係好好味又透心涼 。雖然唔係食左好多野,但原來都幾飽架,食完連晚飯都食唔落啦,但又唔會覺得好肥好滯

雖然唔係食左好多野,但原來都幾飽架,食完連晚飯都食唔落啦,但又唔會覺得好肥好滯,都幾岩同閨密黎呀。
2021-07-19
下午茶