2023-06-05
最近真係太多人去食呢一個Mont Blanc pancake la🥹🥹搞到Food Sec都心思思好想去試😆😆嗰日同friend子喺同區上完堂,之後走咗過去食pancake🥞🥞🥞餐廳位於Fashion walk 附近,選址確實唔錯,旺中帶靜,餐廳嘅設計行日本庭園風格,典雅得黎又帶點活潑靈動嘅氣氛~🇯🇵🏯🎏🎑1. 紫薯Montblanc | 焙茶雪糕 | 抹茶班戟 $158呢個Montblanc + 雪糕 + pancake 嘅配搭係可以自選嘅~ Montblanc 有粟子、紫薯、朱古力、金時番薯;pancake 可以揀原味、抹茶、朱古力;而雪糕就可以揀抹茶、朱古力、士多啤梨、焙茶、雲呢拿,所以真係可以有幾十款唔同嘅配搭🤣🤣我哋就揀左紫薯既Mont Blanc,Mont Blanc 其實係粟子泥,呢個Mont Blanc 紫薯味非常出,而且打得好幼滑💜💜💜Pancake 口感偏紥實,比較類近蛋糕嘅質地;焙茶味嘅雪糕都做得唔錯,焙茶味超香濃🍵🍵🍵2. 季節提子班戟 $158呢個提子pancake嘅造型好精緻,提子亦都好香甜🍇🍇🍇份量黎講同樣價錢Montblanc就會多啲,但呢個味道上會清新
2. 季節提子班戟 $158
呢個提子pancake嘅造型好精緻,提子亦都好香甜🍇🍇🍇份量黎講同樣價錢Montblanc就會多啲,但呢個味道上會清新啲同埋感覺light啲~
3. 焙茶富士山 $56
4. 抹茶富士山 $56
雖然係甜品舖,但係佢地飲品同樣做得好出色!我哋叫咗焙茶富士山同埋抹茶富士山,富士山其實即係400次鮮奶,兩者個奶味都係超級濃郁,好重奶香味🥛🥛🥛但焙茶比抹茶濃稠好多,味道亦都重好多,所以焙茶富士山感覺似甜品多啲,抹茶富士山就比較似飲品~~
味道:👩🏻💻7.5/10
性價比:👩🏻💻6/10