聽聞這間餐廳的日系PANCAKE好看又好吃對PANCAKE沒有抵抗力的我終於去嚐嚐了~原來不只售賣PANCAKE 亦有西日式熱食提供而且裝潢滿滿和風感 亦有很多貓貓裝飾 很可愛XD平日下午Lunch時間去都幾乎滿座了 可見人氣十足 ⍢Mont Blanc Pancake $158原來口味可以自由配搭的我們選了紫薯口味 原味Pancake 及焙茶雪糕 微甜的紫薯蓉 配上香濃幼滑的焙茶雪糕以及半厚實質感 充滿蛋香的PANCAKE意想不到這個組合也挺夾 而且整體不會太甜建議可以3層一起吃 口感會非常豐富!Truffle Grill Scallop Spaghetti $138輕食系列套餐包括粟米湯 沙律 主菜意粉充滿香濃松露味 吃下去不膩而且香燒帶子也很鮮甜 份量剛剛好 Matcha Fujisan $56Hojicha Fujisan $56賣相非常打卡able的飲料 必點! 本來想轉為Oak Milk 店員告知飲料是選用無乳糖牛奶 真的非常友好!亦順道建議我們先喝奶蓋後再攪拌第一口喝到的抹茶及焙茶奶蓋很濃郁醇滑 攪拌後再喝就變得幼滑細緻 茶香十足 沒想過飲料都很出色2個口味來說 個人較喜
聽聞這間餐廳的日系PANCAKE好看又好吃
對PANCAKE沒有抵抗力的我終於去嚐嚐了~
原來不只售賣PANCAKE 亦有西日式熱食提供

我們選了紫薯口味 原味Pancake 及焙茶雪糕
微甜的紫薯蓉 配上香濃幼滑的焙茶雪糕
以及半厚實質感 充滿蛋香的PANCAKE
意想不到這個組合也挺夾 而且整體不會太甜
建議可以3層一起吃 口感會非常豐富!

輕食系列套餐包括粟米湯 沙律 主菜
意粉充滿香濃松露味 吃下去不膩
而且香燒帶子也很鮮甜 份量剛剛好

Matcha Fujisan $56
Hojicha Fujisan $56
賣相非常打卡able的飲料 必點!
本來想轉為Oak Milk
店員告知飲料是選用無乳糖牛奶 真的非常友好!
亦順道建議我們先喝奶蓋後再攪拌
第一口喝到的抹茶及焙茶奶蓋很濃郁醇滑
攪拌後再喝就變得幼滑細緻
茶香十足 沒想過飲料都很出色
2個口味來說 個人較喜歡焙茶~

𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡/5

📍Pancake 專門 @pancake.senmon

#foodiegoodie_cwb
2023-06-25 50 浏览
- ¨̮♡︎ I had added this japanese styled cafe to my to-go list long time ago and finally got a chance to visit today. Overall decor is in warm tone, you can find many cats and plants related elements here. Nice place for taking leng pics to post on social media. Spacious environment so you can sit and have your meal comfortably.We ordered a all day breakfast, apple crumble pancake and two hojicha fujisan for drinks. Drinks came to table first, looking very cute visual 10/10 😍 Hojicha milk foam on t
- ¨̮♡︎

We ordered a all day breakfast, apple crumble pancake and two hojicha fujisan for drinks. Drinks came to table first, looking very cute visual 10/10 😍 Hojicha milk foam on top was rich and thick. Tasted a little bit bitter, wasn't too sweet so complement well with the milk. Good job👍🏻

All day breakfast came next. It included roast mushroom, tomato, hashbrows, pancake, sausage, salad, baked beans and onsen tamago. Just some basic food items that you can always find in a breakfast set. Not bad but had nothing special👌🏻

Lastly, it came the apple crumble pancake. TBH I was a bit shocked when I saw the portion🫣 A very small piece of pancake with the price $128, definitely not worth it. Topped with vanilla ice cream, raisins, apple crumble and cinnamon sugar. This combination made the pancake overly sweet to eat. I like apple crumble a lot but sorry not this one. Texture of pancake was firm so again not my cup of tea😫

心血來潮好想食Pancake朋友介紹銅鑼灣呢間有唔同種類嘅日式甜品同Pancake打開睇到Menu裡面嘅食物照,款款都好吸引原來主食都有好多選擇✨沙律 + 粟米蓉忌廉湯爽口嘅沙律菜,配上幼滑足料嘅忌廉湯粟米味道好香甜✨松露香燒帶子意粉大大粒帶子,口感軟滑 爽彈配上啖啖黑松露香嘅忌廉汁意粉,好Creamy✨熟成芒果班戟夏季嘅芒果最甜,鬆軟嘅班戟,香濃嘅蛋香中間係冰凍嘅雪糕夏季必食之選✨白桃特飲白桃味道嘅飲品真係無法抗拒味道清新,亦唔會太甜✨抺茶富士山呢杯以富士山為主題嘅飲品面層厚厚嘅奶蓋,帶出啖啖抺茶濃香輕輕搞拌,同底層嘅牛奶中和口感幼滑.味道香濃難怪咁多人都揀選餐廳以木系嘅和風裝潢,襯托多款貓貓佈置環境好舒適可惜今日拿破崙沽清,下次再嚟一定要試

心血來潮好想食Pancake

朋友介紹銅鑼灣呢間有唔同種類嘅日式甜品同Pancake

打開睇到Menu裡面嘅食物照,款款都好吸引
原來主食都有好多選擇

✨沙律 + 粟米蓉忌廉湯
爽口嘅沙律菜,配上幼滑足料嘅忌廉湯
粟米味道好香甜

✨松露香燒帶子意粉
大大粒帶子,口感軟滑 爽彈
配上啖啖黑松露香嘅忌廉汁意粉,好Creamy

✨熟成芒果班戟
夏季嘅芒果最甜,
鬆軟嘅班戟,香濃嘅蛋香
中間係冰凍嘅雪糕
夏季必食之選

✨白桃特飲
白桃味道嘅飲品真係無法抗拒
味道清新,亦唔會太甜

✨抺茶富士山
呢杯以富士山為主題嘅飲品
面層厚厚嘅奶蓋,帶出啖啖抺茶濃香
輕輕搞拌,同底層嘅牛奶中和
口感幼滑.味道香濃
難怪咁多人都揀選

餐廳以木系嘅和風裝潢,襯托多款貓貓佈置
環境好舒適
可惜今日拿破崙沽清,下次再嚟一定要試
2023-06-23
下午茶
  • 抹茶富士山
  • 松露香燒帶子意粉
2023-06-21 77 浏览
環境靚,店員有禮但食物普通1. Dark Mocha Pancake 以為會好厚,點知切開先知係2塊薄嘅。樣唔靚,味道一般,冇咩記憶點。有啲朱古力波脆脆屋企整到嘅味。$128 + 12. Creme Brulee Pancake睇menu覺得可以一試Pancake上面有舊一啲都唔smooth ge Creme Brulee, 硬硬地… 去超級市場買杯日本布甸放上去好過食呢個,加左朱古力醬 冇特別,係令個pancake多返少少味$158 + 1銅鑼灣應該有更好嘅選擇唔明點解有400個like….覺得食左啲租金
環境靚,店員有禮
但食物普通

1. Dark Mocha Pancake
以為會好厚,點知切開先知係2塊薄嘅。
樣唔靚,
味道一般,冇咩記憶點。有啲朱古力波脆脆
屋企整到嘅味。
$128 + 1

2. Creme Brulee Pancake
睇menu覺得可以一試
去超級市場買杯日本布甸放上去好過食呢個,
加左朱古力醬
冇特別,係令個pancake多返少少味
$158 + 1

銅鑼灣應該有更好嘅選擇
唔明點解有400個like….

覺得食左啲租金

2023-06-17 77 浏览
舖頭嘅設計都幾靚,好有藝術嘅氣息~超多mofusand!勁可愛!!五王蟹粉烏冬蟹粉係由五款時令當造嘅螃蟹,生拆蟹膏、蟹肉、蟹油熬製而成! 所以味道更加有層次及更加豐富! 另外仲會有圭餐湯同沙律~烏冬爽口彈牙,掛滿蟹醬!蟹味非常濃郁!!噴壺裏面裝住花雕酒, 仲會提供埋蟹醋,令整體味道更昇華~Mont Blanc Pancake/黑朱古力/抹茶班戟/雲哩嗱雪糕可以自己揀口味揀,覺得有呢種選擇真係超好! 真正見到Mont Blanc Pancake嘅時候真係俾佢驚艷到,真係超靚好igable!店員送餐嘅時候已經聞到超香嘅黑朱古力味,抹茶班戟都幾鬆軟,加埋雲呢拿雪糕真係超正呀~入邊仲有cream令到成個朱古力味唔會太膩~ 覺得兩個人食啱啱好。焙茶富士山焙茶味唔會太濃,但保留到焙茶香味,攪拌完之後味道更佳~抹茶富士山 有香既抹茶味,甜度岩岩好~未攪拌之前成杯抹茶富士山既分層好靚好精緻。

五王蟹粉烏冬

焙茶富士山

焙茶味唔會太濃,但保留到焙茶香味,攪拌完之後味道更佳~

抹茶富士山

2023-06-17 66 浏览
餐廳由門面到入面都木系裝修,好有日本庭園風格見到menu 個Mont blanc pancake就吸引咗我地入去食個tea☕️🍴Mont Blanc Pancake🥞 $158可以自己揀口味配搭pancake同雪糕揀咗和栗🌰口味,朱古力🍫pancake同栗子雪糕🍦外層係一絲絲嘅栗子蓉,綿滑唔算太甜Pancake口感鬆軟,好香朱古力味🍫加埋栗子雪糕一齊食好夾👍🏻🍴熟成芒果🥭麻糬雪糕🍨拿破崙$158Menu寫拿破崙係即叫即製,好新鮮,可以keep到酥皮嘅口感拿破崙酥皮入口鬆化,牛油味🧈濃郁香甜嘅芒果🥭同雲呢拿味雪糕🍦,加埋蕨餅,感覺即刻和風咗☕️焙茶富士山🗻 $56奶蓋醇厚,焙茶味道濃厚攪拌後仍然飲到香濃嘅茶味👍🏻🍵抹茶拿鐵 $48抹茶味道夠濃,拉花幾靚📸
餐廳由門面到入面都木系裝修,好有日本庭園風格

🍴Mont Blanc Pancake🥞 $158
可以自己揀口味配搭pancake同雪糕
揀咗和栗🌰口味,朱古力🍫pancake同栗子雪糕🍦
外層係一絲絲嘅栗子蓉,綿滑唔算太甜
Pancake口感鬆軟,好香朱古力味🍫
加埋栗子雪糕一齊食好夾👍🏻

🍴熟成芒果🥭麻糬雪糕🍨拿破崙$158
拿破崙酥皮入口鬆化,牛油味🧈濃郁
香甜嘅芒果🥭同雲呢拿味雪糕🍦,加埋蕨餅,感覺即刻和風咗

☕️焙茶富士山🗻 $56
奶蓋醇厚,焙茶味道濃厚
攪拌後仍然飲到香濃嘅茶味👍🏻

🍵抹茶拿鐵 $48
抹茶味道夠濃,拉花幾靚📸

2023-06-16 42 浏览
和風貓貓樹佈置Pancake店平時做嘢經過已經好想試吓呢間Pancake店門口已見到顆貓貓樹好可愛今日終於有時間同朋友仔嚟試吓我哋緊坐喺貓貓樹隔離😛不過原來影相打卡都有啲難道玻璃位成日見到行人或者的士講返啲嘢食,餐廳主打無麩質日式班㦸果然喺香滑鬆軟好多絕對可媲美日本嘅Pancake店餐廳除咗pancake之外,仲有鹹店熱食我哋叫咗個芝士和牛漢堡班戟 $168呢個熱食得喎,用原味Pancake包住嘅和牛非常Juicy 和牛肉味濃郁,彈牙有口感仲有至愛香脆薯餅,值得一試法式熔岩朱古カ班戟 $148見佢幾得意,有士多啤梨點朱古力醬朱古力醬唔係凍咗會變脆皮嗰隻好啱小朋友食,賣相得意又好味飲品叫咗白桃特飲同柚子物語兩杯都唔錯,幾清新,好適合夏天飲Pancake Senmon 專門 (銅鑼灣)銅鑼灣百德新街57號海華大廈地下B號舖
和風貓貓樹佈置Pancake店

平時做嘢經過已經好想試吓呢間Pancake店
門口已見到顆貓貓樹好可愛
今日終於有時間同朋友仔嚟試吓

我哋緊坐喺貓貓樹隔離😛
不過原來影相打卡都有啲難道
玻璃位成日見到行人或者的士

講返啲嘢食,餐廳主打無麩質日式班㦸
果然喺香滑鬆軟好多
絕對可媲美日本嘅Pancake店

餐廳除咗pancake之外,仲有鹹店熱食
我哋叫咗個芝士和牛漢堡班戟 $168
呢個熱食得喎,用原味Pancake包住嘅和牛
非常Juicy 和牛肉味濃郁,彈牙有口感
仲有至愛香脆薯餅,值得一試

法式熔岩朱古カ班戟 $148
見佢幾得意,有士多啤梨點朱古力醬
朱古力醬唔係凍咗會變脆皮嗰隻
好啱小朋友食,賣相得意又好味

飲品叫咗白桃特飲同柚子物語
兩杯都唔錯,幾清新,好適合夏天飲

Pancake Senmon 專門 (銅鑼灣)
  • 和牛漢堡班戟
2023-06-14 133 浏览
⌂ 銅鑼灣Pancake Senmon銅鑼灣百德新街57號海華大廈地下B號舖星期一至日11 : 30 - 22 : 00· 松露香燒帶子意粉 Truffle Grill Scallop Pasta $138· 焙茶雪山班戟 Hojicha snow mountain pancake $148· 抹茶富士山 Hojicha Fujisan $56· 焙茶富士山 Matcha Fujisan $56𖧷 設有加一︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸*・゜貓貓主題和風pancake cafe゜・*以無麩質日式班㦸及輕食為主打的日式和風cafe, 以全日本空運食材,獨家研發之技術製作出極具日本風味班戟~裝修走和風木系,整個環境都充滿著不同貓貓掛畫和垂簾,還有日本超人氣mofusand貓貓公仔作裝飾,十分可愛(✿´꒳`)餐廳每一個位置都十分打卡able,價錢為銅鑼灣地段價位但勝在環境幽靜,值得到訪(∩;`・ω・´;∩)結帳時店員還會遞上一座大口貓貓的裝飾品,可以從貓貓口中取出糖果呢.ᐟ‪‪.ᐟ︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦
⌂ 銅鑼灣
Pancake Senmon
星期一至日11 : 30 - 22 : 00
· 抹茶富士山 Hojicha Fujisan $56
· 焙茶富士山 Matcha Fujisan $56
𖧷 設有加一

*・゜貓貓主題和風pancake cafe゜・*

︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸
๑ 松露香燒帶子意粉 Truffle Grill Scallop Pasta $138
和風輕食系列,套餐已包餐湯和沙律
大大粒香燒帶子再配上松露醬,
雖是輕食套餐,但絕對不會馬虎,味道很不錯,份量不算太多,但兩個女生Share便剛剛好~
意粉很掛汁,每一口都充滿著松露口味𓈒 𓂂𓏸𓋪‪

๑ 焙茶雪山班戟 Hojicha snow mountain pancake $148
火焰雪山-微暖的蛋白霜,冰凍的雪糕,冷熱交融的口感,十分豐富♡
蛋白霜口感較順滑,介乎棉花糖與雪糕之間,內裡是雲呢嗱雪糕
無麩質班㦸吃下去是空氣感較少而質感較為厚實,味道是挺不錯的⌒♡。.
整體不會太甜ᐟ‪‪.ᐟ

๑ 抹茶富士山 Hojicha Fujisan $56
๑ 焙茶富士山 Matcha Fujisan $56
用富士山形狀的玻璃杯盛載,賣相十分打卡able~
先用匙羹品嘗400次抹茶/焙茶奶蓋的濃厚醇滑,攪拌20個圈後嚐到兩個層次的味道,充分攪拌後品嚐幼滑細緻的口感
抹茶比焙茶更濃味,奶蓋和牛奶的比例剛好,整體不會太甜.˚⊹ ⁺‧( *´꒳`*)‧⁺ ⊹˚.
個人更加喜歡茶味更濃厚的抹茶富士山
喜歡甜一點的你可以點焙茶富士山~
2023-06-12
午餐
2023-06-14 45 浏览
這間日系甜品店,主打pancake,還要是超美甜品,同時都有熟食提供,當然甜品控就關心甜品😽😽這裡的pancake 是以無麩質,健康又濃味好食😋💠春雪初開 $138打卡必叫,跟名字一樣,將膠片最取出,忌廉流出,好像白雪一樣,鋪滿整個pancake.士多啤梨味超濃,pancake香軟軟熟👍🏻💠紫薯班戟 $158士多啤梨雪糕 、抹茶班戟這個簡直是藝術品,超美😍😍,班戟底是自選味道,有原味、朱古力和抹茶,外層絲綢的味道有和粟,紫薯、朱古力和蕃薯,最後選雪糕.紫薯味超香濃,細滑香綿,要加上cream,抹茶香濃的味道,再加上涼爽的雪糕,不同層次的口感,超好食😋💠Tiramisu coffee $48味道濃郁、甜美,並帶有獨特的酒香,手指餅浸入咖啡裡,與咖啡溶為一體☺️💠焙茶富士山 $56焙茶的味道更加煙薰和帶有堅果的味道,同時也有一些苦澀和回甘的感覺☺️☺️☺️

💠春雪初開 $138

💠紫薯班戟 $158
士多啤梨雪糕 、抹茶班戟

💠Tiramisu coffee $48

💠焙茶富士山 $56

2023-06-13 110 浏览
店內的裝修和燈光都非常舒服,讓人感覺很放鬆。我們order了牛肉pancake漢堡,鬆餅非常蓬鬆和柔軟,牛肉鮮嫩,味道鮮美,生菜的清爽和鬆餅的鬆軟非常搭配,讓人感覺非常清新,醬料也非常好吃。除了牛肉pancake漢堡,我們也點了一份Mont Blanc黑朱古力/抹茶pancake/ vanilla ice cream,這道甜點外表十分吸引!抹茶鬆餅上面淋滿了朱古力醬和配上了一球vanilla ice cream。這道甜點看起來非常誘人,而且鬆餅非常鬆軟和蓬鬆,但不會太過甜膩。我們也試了抹茶富士山和焙茶富士山。這兩杯飲品都非常濃郁和滑順,茶味很balanced, 口感不錯,推介!而且非常適合搭配pancakes和其他咸點!總括而言,整個店的氛圍和食物的品質感到滿意。

總括而言,整個店的氛圍和食物的品質感到滿意。
📍CWB - HONG KONG 📍pancake愛好者🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️無論係m記早餐個種定日本疏乎厘,厚pancake都一樣中意❤️今次就去左位於銅鑼灣日本風裝修嘅PANCAKE SENMON 專門🩷#濃蕃茄牛肋條意粉佢一set有齊份細細湯,沙律🥗同茶要講下佢個湯,今日係粟米湯🌽飲得出係自己整個種粟米味 幾好👍🏻個意粉酸酸甜甜地幾開胃,牛助肉都好軟熟入味重每都大大嚿咁🐮#MontBlanc佢地嘅Mont Blanc口味,pancake味,同雪糕都可以自己揀🤪我就揀左金薯Mont blanc 配原味pancake🥞一入口個金薯好軟綿綿同細滑🥰重好香金薯味🍠Pancake有蛋香重食得出有牛油味,唔會話太實重保持到鬆軟🥰雪糕我就揀左培茶味,都幾夾不過要係要搵人share,2個人食都好食好飽#焙茶富士山Staff大推呢個又點可以唔嗌~佢重話飲左上面奶蓋先再撈黎飲🤣奶蓋超濃厚勁邪惡,焙茶好香,撈完之後個茶味重出d☕️l🗻#提拉米蘇咖啡咖啡上面有手指餅點黎食,飲落似mocha又唔會太甜,順口得黎配甜品就岩哂~裝修好似去左日本咁,重坐得好闊落,成間舖重有好多貓貓嘅元素🐈‍⬛食完之後重送糖食🤪
📍CWB - HONG KONG 📍

#濃蕃茄牛肋條意粉
佢一set有齊份細細湯,沙律🥗同茶
個意粉酸酸甜甜地幾開胃,牛助肉都好軟熟入味重每都大大嚿咁🐮

#MontBlanc
我就揀左金薯Mont blanc 配原味pancake🥞
雪糕我就揀左培茶味,都幾夾
不過要係要搵人share,2個人食都好食好飽

#焙茶富士山

#提拉米蘇咖啡

2023-06-11 76 浏览
📍Pancake Senmon食完飯特登去試呢間pancake 專門店!一行到去門口,日式裝修既設計已經好引人注目,以淺色木系🪵作為主色調📸以招財貓為主題,入面有好多貓貓🐱既擺設,相當可愛💓坐低未叫野食已經瘋狂係到打卡🫶牆身都掛咗唔同既貓貓垂簾,有種去左一轉日本京都既感覺😌🥞黑摩卡班戟 Dark Mocha Pancake $128班戟佈滿朱古力醬🍫仲有一球朱古力雪糕係頂~邪惡到極致😈班戟有兩層,咬落去係好鬆軟既口感💓食到淡淡嘅咖啡香味,mocha味既pancake真係好少見!配上黑朱古力,所以味道唔會話好甜🫶加埋有溶岩效果打卡一流✨🍓草莓大福班戟 Daifuku Pancake $148呢個絕對係推薦大家叫嚟食!🤤大福班戟塊皮好煙韌,成片鋪喺班戟上面😌最頂有粒士多啤梨,相當打卡able! 班戟入邊仲有球士多啤梨雪糕🍨雪糕裏面亦都有士多啤梨果肉💓值得讚嘅位係士多啤梨好甜,食得出絕對係新鮮嘅!成個pancake有多重口感嘅體驗😌係滿滿嘅幸福感🥰🍵抹茶富士山 Matcha Fulisan $56個杯係富士山造型,好可愛😆上面嗰層係奶蓋,係用咗攪拌400次整成嘅抹茶奶蓋,所以飲落非常綿密💓下
📍Pancake Senmon

草莓大福班戟

🍓草莓大福班戟 Daifuku Pancake $148

🍵抹茶富士山 Matcha Fulisan $56
個杯係富士山造型,好可愛😆上面嗰層係奶蓋,係用咗攪拌400次整成嘅抹茶奶蓋,所以飲落非常綿密💓下面嗰層係北海道牛乳,鮮奶嘅乳香喺口腔徘徊✨口感非常順滑!攪拌咗之後飲,抹茶幾味道香濃~

☕️堤拉米蘇咖啡 Tiramisu Coffee $48
一杯好精緻嘅咖啡,用咗可愛嘅貓貓杯🐱咖啡面頭亦都有一條鋪滿左可可粉嘅脆餅,將佢浸落咖啡度,然後再食會有別一番風味🤤咖啡都好出色,奶好綿密,飲落好順滑🥰

✨個人建議:甜品真係有好多款式揀!表示會下次要食埋其他款既pancake 🤤推薦大家嚟試吓😋

⭐️ 好味指數:9/10

📍Pancake 專門 (銅鑼灣)
草莓大福班戟
  • 抹茶富士山
之前應承咗姪女,考完試帶佢食好西,今日就嚟到呢間和風嘅Cafe食pancake。裝修好有日式茶屋格調,閑靜舒適,周圍重擺咗好多可愛嘅貓貓公仔同擺設,姪女一入到去就攞住電話係咁打卡。🌟雪糕芒果蕨餅拿破崙拿破崙賣相好吸引,三層即叫即製千層酥,新鮮香脆,好香嘅牛油味。上層鋪滿鮮甜芒果同幼滑忌廉,中間有蕨餅,底層係小朋友至愛嘅雪糕❤️一次過滿足幾個願望🥳必食!🌟日式草莓班戟見到上面鋪滿嘅草莓🍓,港女一定心心眼😍 草莓又大粒又甜,兩層pancake雖然唔係梳乎厘嗰種質地,但係非常鬆軟,加上軟滑忌廉,好似食緊蛋糕咁,好滿足😌🌟輕食套餐(餐湯.沙律.主菜.茶)除咗pancake,呢度重有啲輕食套餐。主菜有六七款選擇,我哋揀左松露香燒帶子意粉。沙律醬汁開胃,餐湯係栗米湯,飲得出係自家製,濃香重食到栗米蓉。意粉煮得好好,白汁唔會太濃腻但松露味好香,奄尖嘅姪女一個人食哂🤣我有幸試到一粒煎得恰到好處又鮮味嘅帶子🤭🌟 Tiramisu咖啡睇到menu張相好吸引,用貓貓🐈‍⬛杯裝好可愛☺️。咖啡味香,唔會好甜,配上lady finger蘸黎食,真係有食Tiramisu嘅感覺。🌟 抹茶富士山好靚好IGable嘅飲品。

🌟雪糕芒果蕨餅拿破崙

🌟日式草莓班戟

🌟輕食套餐(餐湯.沙律.主菜.茶)

🌟 Tiramisu咖啡

🌟 抹茶富士山
好靚好IGable嘅飲品。鮮奶上係一層濃厚嘅抹茶奶蓋,攪勻之前先飲一啖奶蓋,茶香撲鼻,質地厚滑,好正!之後再同鮮奶混合,又另一番風味🫶🏻
餐廳位置就係百德新街銅鑼灣旺區,Donki行入少少就係,喺銅鑼灣行完街去醫肚就最fit!好好彩去到6點半左右,walk in啱啱好最後一台!lucky!喺我後面嘅就要等位了🐱🐈呢度裝潢充滿貓咪的元素,啱晒喜歡貓貓嘅朋友或者貓奴朋友。環境非常有日式風格,桌椅都是木製,連燈飾也是日本風格的🏮輕柔的音樂在背景輕輕流淌,桌前擺放的水杯都好靚係富士山造型!🗻所有的細節都經過精心的設計,令人感受到細膩精緻的日式服務,感覺治癒!🥰🍔🥞和牛漢堡pancake用兩片pancake instead of 平時既漢堡包,Pancake好鬆軟有質感,中間和牛漢堡牛味濃、juicy,配蕃茄醬同仲有大大塊薯餅!好味!另外仲配一碗仔好多麻醬嘅沙律菜,夠晒健康🥗🥞🍧焙茶雪山下層有塊pancake,上面就係好厚好高嘅焙茶cream!整個焙茶的味道非常豐富🤩😋食到中間發現原來入面仲收埋左球雲呢拿雪糕,口感味道更加豐富,幸福感提升👍🥤🗻焙茶富士山根據說明,飲呢個有步驟講究:1️⃣先用匙羹試一啖一百次焙茶奶蓋2️⃣攪拌二十個圈再試第二層風味3️⃣充分攪拌後就可以識到柔滑細緻嘅口感個焙茶奶蓋超級好味!👍☕️🥤維也納咖啡係一個有特色嘅啡品,起
餐廳位置就係百德新街銅鑼灣旺區,
Donki行入少少就係,
喺銅鑼灣行完街去醫肚就最fit!

好好彩去到6點半左右,
walk in啱啱好最後一台!
lucky!
喺我後面嘅就要等位了

🐱🐈呢度裝潢充滿貓咪的元素,
啱晒喜歡貓貓嘅朋友或者貓奴朋友。
環境非常有日式風格,
桌椅都是木製,
連燈飾也是日本風格的🏮
輕柔的音樂在背景輕輕流淌,
桌前擺放的水杯都好靚係富士山造型!🗻
所有的細節都經過精心的設計,
令人感受到細膩精緻的日式服務,
感覺治癒!🥰

🍔🥞和牛漢堡pancake
用兩片pancake instead of 平時既漢堡包,
Pancake好鬆軟有質感,
中間和牛漢堡牛味濃、juicy,
配蕃茄醬同仲有大大塊薯餅!
好味!
另外仲配一碗仔好多麻醬嘅沙律菜,
夠晒健康🥗

🥞🍧焙茶雪山
下層有塊pancake,
上面就係好厚好高嘅焙茶cream!
整個焙茶的味道非常豐富🤩😋
食到中間發現原來入面仲收埋左球雲呢拿雪糕,
口感味道更加豐富,幸福感提升👍

🥤🗻焙茶富士山
根據說明,飲呢個有步驟講究:
1️⃣先用匙羹試一啖一百次焙茶奶蓋
2️⃣攪拌二十個圈再試第二層風味
3️⃣充分攪拌後就可以識到柔滑細緻嘅口感
個焙茶奶蓋超級好味!👍

☕️🥤維也納咖啡
係一個有特色嘅啡品,
起源於奧地利的首都維也納。
特別在咖啡上呢個奶蓋,擁有濃厚的奶香和絲滑的質感,超正!

最後埋單嗰陣,好正仲有隻貓貓,
入面放左好多糖送!

下次去開銅鑼灣絕對值得encore呀呢間!
推介👍👍👍
2023-06-06 131 浏览
甜品店一直是打卡朋友們的寵兒,甜品外型美美的是必須,當然店面也要漂亮,這間店走日系風格路線,內裡有櫻花樹,貓貓等精品裝飾,十分精緻紫薯Mont Blanc Pancake🧇紫色的外型非常特別,而且像去西餅店買那些栗子杯一樣😂一絲絲的,吃下去也不會太膩,內裡班戟有3款口味選擇,包括原味,抹茶及朱古力,亦有一個小小的雪糕,有6種選擇,抹茶,比利時朱古力,士多啤梨,焙茶,雲呢拿,栗子,口味亦有4種選擇,和栗,紫薯,黑朱古力,金時蕃薯,紫薯迷一定要選紫薯啊🤤黑摩卡班戟🥞班戟滿佈朱古力醬🍫亦有濃濃咖啡香味,有些堅果配搭,有咬口,加上一個石板街雪糕,朱古力控不能錯過丫焙茶富士山⛰️雖然造型不像富士山🤣但有焙茶奶蓋,入口香濃嫰滑,不錯玄米茶🍵就是正常的玄米茶囉,但喝茶能解膩,喝後可繼續吃甜品,而且加了一個精美茶壺,能打卡,加分Pancake 專門銅鑼灣百德新街57號海華大廈地下B號舖

紫薯Mont Blanc Pancake🧇

黑摩卡班戟🥞

焙茶富士山⛰️
雖然造型不像富士山🤣但有焙茶奶蓋,入口香濃嫰滑,不錯

玄米茶🍵

Pancake 專門