2018-02-10 95 浏览
天寒地凍,老公提議打邊爐。我卻更想吃韓燒,老公曾聽朋友談及這家燒肉店。我們決定倆口子到位於大埔的分店 ,試試看。店內空間超大,壁畫甚有趣味,裝潢充滿工業風格,富現代感,在色彩繽紛的環境下用餐,配以節奏明快的音樂,食慾大增。很興奮呀,要開飯啦,令人流口水呢!頭盤頭盤是來自不同國家的牛肉,如日本、韓國、加拿大等。除了中間的小排,其他肉大部分沒經醃製,更可吃出原本的味道。牛味鮮濃,肉質嫩滑。嘩嘩嘩!韓牛肉眼,味鮮肉厚,正!把肉放在韓式煎盤上,滋滋聲,香噴噴!再加多一客炸醬麵,填滿胃裡的剩餘空間。最後,當然是甜品環節,每位可選一小杯Heaven Dazs 或 Movenpick 雪糕!為是日晚餐畫上完美句號!

很興奮呀,要開飯啦,令人流口水呢!

頭盤

嘩嘩嘩!韓牛肉眼,味鮮肉厚,正!

把肉放在韓式煎盤上,滋滋聲,香噴噴!

再加多一客炸醬麵,填滿胃裡的剩餘空間。

2018-02-09 351 浏览
近排天寒地凍,約朋友食飯梗係去食D 暖笠笠既美食啦,去打邊爐或韓燒一定係首選! 大埔朋友又有好介紹,約我哋去幫襯Oppa餐廳👻我哋揀左$268 蚊既套餐,套餐包括頭盤(各部位嘅牛肉)、前菜、各款肉類、海鮮、野菜、韓式料理同埋雪糕,食物質素唔錯😋牛肉拼盤:木盤係一隻牛嘅形狀,好可愛😻唔同部位既牛就切好放上去😋 有牛柳粒﹑雪花牛肉片﹑牛肋骨、牛腩肉及牛肩肉等等,每種款式有3件,如果3個人來食就啱啱好一人一件,牛肉夠新鮮而且雪花均勻,唔會太油膩,好好味😽食韓燒又點少得五花腩? 先燒五花腩,包埋蔬菜食,加埋D kimchi!! 簡直以為自己去左韓國!!五花腩:五層肉層次分明,肉質鮮甜美味👍🏻其他任點燒物,質素不錯😋部隊shake shake 飯:超好味😻😋有kimchi, 芽菜﹑午餐肉仲有生蛋,當然仲有韓式美味醬!! 炸雞:即叫即炸熱辣辣,味道唔會太咸,配上酸甜醬真係正😻😻😻

牛肉拼盤

豬腩肉

五花腩:五層肉層次分明,肉質鮮甜美味👍🏻

各款燒物

其他任點燒物,質素不錯😋

炸雞

炸雞:即叫即炸熱辣辣,味道唔會太咸,配上酸甜醬真係正😻😻😻
牛肉拼盤
各款燒物
2018-02-08 89 浏览
今日同左一大班朋友入咗大埔踩單車!踩咗成日單車消耗咗好多能量,太陽都未落山我地就肚餓!所以要早啲收隊去搵好嘢食!成班朋友一致投票食燒肉,因為個個都係牛魔王食肉獸! 一講起食燒牛肉,令我地不期然諗起oppa!我地之前喺旺角分店食過佢個和牛拼盤實在高質素。我哋食嘅係弘大放題,每位268蚊,仲有個和牛頭盤送!有A4黑毛和牛同澳洲和牛等等, 另外可以自己點嘅種類都唔少!肉肉肉肉我唔客氣啦!!!我哋叫左好多轉呢個牛肋肉同鹿兒島牛柳粒,好嫩多肉汁!呢盤魷魚炒下佢好香好爽口!香甜牛油粟米粒!點少得辣辣炒年糕!今日消耗咗咁多能量,淨係食肉唔夠,點都要加返個炸醬麵打底先!個醬整到小小甜幾好食。加埋青瓜絲同蘿蔔絲爽嘅麵爽口好多。甜品係haagen daz or movenpick雪糕or dreyer's雪糕批 3㨂1,我地梗係揀出面比較少見嘅movenpick同dreyer's啦!

肉肉肉肉我唔客氣啦!!!

我哋叫左好多轉呢個牛肋肉同鹿兒島牛柳粒,好嫩多肉汁!

呢盤魷魚炒下佢好香好爽口!

香甜牛油粟米粒!

點少得辣辣炒年糕!

• 什錦牛肉
2018-02-06 143 浏览
同老爺得閑無野做又想食下韓燒, 原來OPPA 出左放題, 咁就要試下喇!! 好豪咁叫左個$368 放題set, 有海鮮有肉仲有熟食添!!! 話明韓風,仲叫左枝米酒飲!個人推介必再叫: 1. 炸雞,即叫即炸!!! 係即叫即炸!! 隻隻都熱辣辣咁上, 同埋個醬係傳統韓式醬,真係好好味!2. 豆腐湯,凍冰冰時飲一個大醬豆腐湯就正喇! 怕辣既妥友就唔好喇, 因為真係好辣!haha 3. 牛肋骨,牛味濃郁,而且係韓式醃制, 充滿韓國風味!!整體黎講, 我覺得叫268 個set 就可以了, 因為分別不大, 368 只係多左海鮮, 而d 海鮮又唔係特別吸引同新鮮.
個人推介必再叫:
3. 牛肋骨,牛味濃郁,而且係韓式醃制, 充滿韓國風味!!

2018-02-06 107 浏览
最近才發現太和站附近的街道開滿了好多特色小店,這次特意來到太和覓食。Oppa燒肉店的招牌很易認,一眼便認出來。店內的牆壁貼滿「惡搞」風的插畫,頗有特色上次食過弘大燒肉放題了,今次來試試江南海鮮燒肉放題。多款韓國料理、肉類和海鮮可以任食,星期六日7點半前只是$368一位,價錢不太貴,可以試試襯燒肉板重未熱,先飲罐梨汁頭盤牛有A4黑毛和牛肩肉、A4黑毛和牛三角腩、澳洲和牛下腹腩、澳洲和牛脷、封門柳、鹿兒島牛柳粒、加拿大牛排骨、無骨牛肋肉和美國牛小排,頭盤都已經好豐富了個人偏愛牛脷和牛小排,牛脷又爽又嫩,牛小排牛味濃,油脂豐腴。韓牛肉眼牛味也是較濃,肉質不韌,燒熟之後大大片包生菜食一流豬腩肉超大條,燒到表面半熟就可以剪開燒,豬腩肉油脂多,不會易燒焦,燒長時間點卜卜脆更好吃除了頭盤送的鮑魚、帶子和虎蝦等,我們還追加了八爪魚和深海蝦。燒熟八爪魚雖然較花時間,八爪魚非常爽口,沾燒肉汁食味道一流放豬腩肉和海鮮一起燒,便不容易痴底了。江南海鮮燒肉放題的肉類很高質,尤其頭盤的牛肉,2個人光吃頭盤牛肉都吃到飽

Oppa燒肉店的招牌很易認,一眼便認出來。

店內的牆壁貼滿「惡搞」風的插畫,頗有特色

襯燒肉板重未熱,先飲罐梨汁

韓牛肉眼牛味也是較濃,肉質不韌,燒熟之後大大片包生菜食一流

燒熟八爪魚雖然較花時間,八爪魚非常爽口,沾燒肉汁食味道一流

放豬腩肉和海鮮一起燒,便不容易痴底了。

2018-02-06 718 浏览
韓燒不嬲都係我哋嘅至愛!天氣甘凍,喺附近踩完單車,就嚟呢度食熱辣辣嘅韓燒,最好不過!正!我哋五點幾鐘嚟到,唔算好多人,但係坐到六點鐘左右,開始多人,七點到要等位先入到黎。如果你想食嘅話記得book枱,或者早啲入座啦。飲品有幾個雪櫃,種類都算多,有唔同嘅韓國飲品、汽水、茶同啤酒等。同一般嘅韓燒差不多,都會有前菜同埋醬料,兩樣都可以refill。佢特別之處就係佢塊燒板,係斜斜地嘅,望落去好似唔係好穩陣咁,但其實佢係好穩,唔會跌。細心D睇佢塊板係斜斜地,原來係方便煎出黎既油斜斜地,由果個位置留落去,呢個設計唔錯喎。江南海鮮燒肉放題肉全部都係肉!係我哋食肉獸嘅至愛!佢首先會用牛形板上一板肉,有唔同部份既牛肉,包括葉左或者未。好得意!好吸引!最中意食右上角既部位,雪花分明,食落好juicy,好嫩滑!最中間好大塊嗰舊都唔錯,冇估錯應該係叫做牛小排,佢塊肉醃過,好入味,煎完啲肉好林,好有牛味!呢一版肉各有特色,有啲係葉左既,有啲係瘦啲,有啲係多少少肥肉,各有不同,食晒咁多部份真係好有滿足感!爐邊蛋加左泡菜,所以有少少辣味,好香泡菜!望落都吸引!五花腩真係成條嚟㗎 ,如果一個人食真係會食唔晒,要兩三個

江南海鮮燒肉放題

爐邊蛋加左泡菜,所以有少少辣味,好香泡菜!

望落都吸引!

五花腩真係成條嚟㗎 ,如果一個人食真係會食唔晒,要兩三個人先得!

海鮮方面,有魷魚、多春魚、鮑魚、元貝、蝦同埋蜆。魷魚會幫你剪好咗一半,捲埋一舊甘,好靚,成盤買相都唔錯,夠新鮮。

魷魚好大隻,好厚身,所以呢個烤魷魚好爽口。

呢一個芝士粟米都係我嘅至愛!芝士好多,可以拉到好高,除咗可以撈埋粟米食之外,仲可以捲埋啲肉黎食。平時食嘅芝士都可能會限住你份量,但係呢個任食,真係要食返夠本!

每個人都可以揀一個雪糕,作為原滿既結束。超飽!

頭先所有嘅肉都可以refill,照填多份就得啦。

除咗燒肉,仲有其他韓式料理可以叫,因為我哋係食肉獸,所以我地無物點叫其他野食。

好滿足嘅一餐!下次踩完單車都會再嚟呢度食一餐!
2018-02-05 206 浏览
天氣keep住凍,除咗火鍋仲有咩選擇?閨密就提議來這間oppa烤肉店,可以食個暖粒粒晚餐之餘,仲話要睇下遇唔遇到佢嘅oppa😂😂冬天為我地帶來胃口,諗都唔諗就揀咗弘大燒肉放題,加埋一都唔洗$300,一試無妨啦!頭盤是不同部分的牛牛,看上去已覺得頗新鮮,放在牛牛造型的碟上,好吸引多春魚真的好多餡,用來佐酒一流~ 所以encore了兩次五花腩的肥膏豐厚,愛美的女生還是留quota多吃其他食物啦一邊傾偈一邊燒肉,完全墮入了韓國的情節😛食韓國野點少得炸雞? 細細件,幾夠味,encore這個海鮮蛋可無限refill的~ 店內服務員真的很helpful,整晚不厭其煩幫我們refill和清潔鐵板每枱都有抽油煙機,所以店內不會污煙瘴氣,但建議冷衫外套要放在儲物櫈內~食放題最忌叫飯? 但這份冠著"部隊shake shake飯"完全挑起我們的好奇心,賣相和味道相當吸引,很推加$30就可以任飲汽水,而我們太怕冷,還是喝個熱酒了!甜品是3大牌子的雪糕中任選一款~

頭盤

多春魚真的好多餡,用來佐酒一流~ 所以encore了兩次

多春魚

米酒

五花腩的肥膏豐厚,愛美的女生還是留quota多吃其他食物啦

豬腩肉

一邊傾偈一邊燒肉,完全墮入了韓國的情節😛

食韓國野點少得炸雞? 細細件,幾夠味,encore

部隊shake shake飯

加$30就可以任飲汽水,而我們太怕冷,還是喝個熱酒了!

甜品是3大牌子的雪糕中任選一款~
甜品

• 頭盤
  • 部隊shake shake飯
2018-02-01 86 浏览
同事們一致話要食韓食,上網搵,見到呢間睇食評睇相已經流口水,好彩有得預約,今日咁凍仲要等一定變冰條。叫左江南368,有3款前菜,泡菜較出色,不會過酸微辣,第一樣到場五花腩,脂肪同肉55分佈,好靚仔,燒出黎既油會係邊位有個隆流出,呢個設計幾好,多餘油分唔會停留係盤。自創食法,生菜包豬腩肉+泡菜+蛋,五花腩豬味濃,脂肪位爽,泡菜脆,蛋夠滑,小小辣醬,看似奇怪但好好食呢。蛋一好就要盡快食,熱耐左就浪費原本既滑蛋。和牛拼盤,每款都有個牌俾你知食,感覺高檔,牛味非常濃好多肉汁,本人最愛三角腩,油脂較多,入口溶化。海鮮盛合,樣樣新鮮,估唔到有咁高質素,份量亦多。蝦新鮮爽口帶子鮮甜最後結尾每人一杯。除左燒肉外仲有小食炸雞,年糕,湯品等,種類多,呢個價錢真心抵,服務不錯,環境大唔會有壓迫感,燒完返到屋企個身無乜油煙味,抽風做得唔錯。

蛋一好就要盡快食,熱耐左就浪費原本既滑蛋。
海鮮盛合,樣樣新鮮,估唔到有咁高質素,份量亦多。
蝦新鮮爽口
帶子鮮甜
最後結尾每人一杯。
冬天凍冰冰,又心思思想食燒肉。之前吃過oppa韓國燒肉店的「弘大燒肉」,感覺唔錯,於是今次試「江南海鮮燒肉放題」。Oppa同一般燒肉放題不同的是,這裡的牛肉質素較高,而且肉味較鮮,牛肉不會如一般任食放題肉啞色的情況。非常豐富的牛肉盛宴,不同部位齊全,嗜牛的你看到必定心花怒放吧。澳洲和牛舌不會太薄,有嚼勁,肉味濃。A4黑毛和牛肩肉的脂肪不算多,勝在有濃濃牛肉味。A4黑毛和牛三角腩油脂豐富,如雪花般入口即溶。鹿先島牛柳粒肉質有彈性,脂肪帶點甜味,在味蕾久久不散,正另外上的韓牛肉眼脂肪均勻,肉味與油脂香平衡。一次吃盡韓牛、日牛、美國牛、澳洲牛海鮮大大份,有鮑魚仔、帶子、八爪魚、大蝦、多春雨。八爪魚尤其出色,大大條,烤得非常香,而且爽口彈牙,一般任食放題的八爪魚不可能這麼大條燒到微焦,雖然有點熱氣,但勝在惹味。如果有耐性,把八爪魚烤得乾脆,就會散發其獨特的香氣。配上青椒、紅椒、生菜,膩感即時大降。韓式醬料怎少得,還有粗岩鹽。調味料豐富。泡菜蛋,爐邊。海帶、芽菜、泡菜,韓國醃物,非常企理入味,不會零零碎碎的樣子。韓國飲品,提子汁有小蘆薈粒,梨汁有梨肉碎,都有特色呢。整體食物水平高,款式不算多,但

配上青椒、紅椒、生菜,膩感即時大降。

韓式醬料怎少得,還有粗岩鹽。調味料豐富。

泡菜蛋,爐邊。

韓國飲品,提子汁有小蘆薈粒,梨汁有梨肉碎,都有特色呢。

整體食物水平高,款式不算多,但勝在精巧。雖然任食,但不會有劣質感覺。其中一個稻八火鍋店、燒肉店兩走的男侍應態度很好,有禮貌親切,讚
琴晚同同學去開大埔 見到有一間韓國燒烤 入面裝修充滿著韓國嘅氣氛 未入去先興奮 再睇下個餐牌 嘩抵到爛呀 任食牛肉都係398蚊再加一 仲有個海鮮拼盤添 咁嘅價錢去第二度邊度有咁抵呀首先有個 海鮮拼盤 有好新鮮嘅原隻魷魚 兩隻鮑魚 兩隻海蝦 有幾條多春魚 鮑魚口感好好 煎完之後仲有一陣海水味夾埋鮑魚肉一齊食簡直係絕配 多春魚燒完之後令到啲春非常脆口 亦都係水準之作燒魷魚方面 燒完個皮有少少燶 所以味道又多左層次味道 唯一要挑剔嘅就係海蝦肉比較林 唔夠咬口燒羊架 肉質好軟 亦都食到羊肉應該有嘅蘇味 燒起上嚟羊肉非常之香口牛肉拼盤 相當有創意同貼心 因為餐廳係用一個牛形狀嘅碟去上菜 你可以知道你食嘅 係邊個部位 本人最鍾意食腩位 因為油花均勻 口感亦都好嫩滑 入口即溶豬腩肉 係韓國燒烤其中一個必食嘅菜式 呢塊豬腩肉脂肪好多 燒嘅時候塊肉非常之香脆 而且豬肉味好濃郁 值得一讚鹿兒島牛柳粒 比普通嘅牛柳粒最大嘅分別就係鹿兒島牛柳粒嘅脂肪比例較高 燒起上嚟肉質好軟滑 而且牛肉味比普通牛柳更加濃 食落非常之有口感而且美味M6澳洲和牛胸肉 牛肉味好重而且脂肪比日本嘅和牛少 用嚟搭配日本和牛食亦都係一個

M6澳洲和牛胸肉 牛肉味好重而且脂肪比日本嘅和牛少 用嚟搭配日本和牛食亦都係一個唔錯嘅選擇 唔駛每塊肉都咁肥膩

A4黑毛和牛肩肉 終於嚟到呢間餐廳嘅主菜就係日本A4黑毛和牛啦 日本和牛肩肉脂肪比和牛腩肉小dd 但係口感亦都好軟滑 唔會硬 唔會有筋 燒咗之後由香 所以亦都係必食之選

A4黑毛和牛三角腩 呢個三角腩 係我最喜歡嘅牛肉部位 因為佢嘅脂肪夠多 食落真係齒頰留香 而且極之重牛肉味 口感一流 燒完之後令人 食極都唔夠 所以本人極力推薦各位嚟食呢個三角腩肉
2018-01-30 86 浏览
平日見依間燒肉店都幾多人排隊,今日6點到還掂都餓就走去食晚餐,依個時間就無嘜人我地就嗌咗放題既套餐,隨餐包左一盤唔同既肉,同五花腩,d肉既味道都ok,不過肉質就楷左d,我地仲嗌左牛油粟米同翠玉瓜,都唔錯既
2018-01-30 1596 浏览
今日去咗大埔探阿妹同媽咪, 山長水遠入得嚟大埔梗係要去搵下好嘢食! 阿妹介紹話Oppa呢度性價比高,係區內受歡迎嘅韓式燒肉店,當然要聽佢講嚟呢度試下!上開飯網睇下資料,先發覺原來我之前為咗佢個和牛拼盤,同朋友去過佢旺角分店食過! 但係今次個價錢好抵呀268蚊任食弘大餐,之前去旺角就住食每人都要300蚊, 今次終於可以食番夠本。 不過268蚊弘大餐就唔包嘢飲只包茶水, 食燒肉我最鍾意飲啤酒,但係又唔飲得多,所以散叫每杯只係28蚊的1664生啤。頭盤係一個和牛拼盤! 有A4黑毛和牛同澳洲和牛!! 淨係望住呢堆激烈的和牛拼盤已經流曬口水。 靚牛肉夾埋生菜同泡菜食真係一流!我老公最愛的炸醬麵!呢個炸醬麵甜甜地唔太鹹,好食過我自己買果啲好多!無限Encore鹿兒島牛柳粒,好多肉汁,一定要狂點,超值!牛肋肉都好好!紋理幾靚牛味幾重!!炒魷魚都好爽口好正!甜品仲有每人一杯哈根或movenpick雪糕或者一支dryer's雪糕批, 食完咁多肉食番少少甜品已經非常滿足!!

無限Encore鹿兒島牛柳粒,好多肉汁,一定要狂點,超值!
牛肋肉都好好!紋理幾靚牛味幾重!!炒魷魚都好爽口好正!

2018-01-29 60 浏览
OPPA 出曬名係食 燒肉放題你可以揀五花腩 韓式午餐肉雞肉 雞腎 雞翼海鮮類 有八爪魚 魷魚 多春魚最緊要叫佢個奄列蛋奄列蛋係用新鮮雞蛋醬 係你原先用緊嘅鐵板中間個窿到倒落去個蛋會慢慢自己成型完成後 你可以試到新鮮嘅 奄列蛋 超好食
OPPA 出曬名係食 燒肉放題

奄列蛋係用新鮮雞蛋醬 係你原先用緊嘅鐵板中間個窿到倒落去

個蛋會慢慢自己成型

完成後 你可以試到新鮮嘅 奄列蛋 超好食

2018-01-28 88 浏览
好耐無喺香港食韓燒,上年喺韓國同오빠食左幾次,今日近近哋去左太和食。留意左依間韓燒好耐因爲有oppa依個字,入到餐廳坐低,睇到隔離張黎左好大份牛肉,即刻落單話要依種。依個係弘大燒肉放題,頭盤有:A4黑毛和牛肩肉,A4黑毛和牛三角腩,澳洲和牛下腹腩,澳洲和牛脷,封門柳,鹿兒島牛柳粒,加拿大牛排骨,無骨牛肋肉,美國牛小排。!我哋想一次過食到好多種唔同部位嘅牛肉,揀依個放題真係啱晒。前菜比左海帶、芽菜&kimchi將燒好左嘅肉加kimchi 同大醬用菜包住一齊食!係有個韓國friend教我咁食!味道好配合!左邊嘅蛋加左kimchi,燒熟左之後味道不錯,少少辣嘅蛋幾惹味。右邊係五花腩同牛舌,牛舌好爽口!牛排骨 燒依個肉好有技巧,係咁剪開啲肉,連骨嘅肉質幾有肉味,好香口牛柳粒、下腹腩、三角腩同牛肩肉,油脂豐腴,入口即溶,餸飯一流!
好耐無喺香港食韓燒,
上年喺韓國同오빠食左幾次,
今日近近哋去左太和食。
留意左依間韓燒好耐因爲有oppa依個字,
入到餐廳坐低,睇到隔離張黎左好大份牛肉,即刻落單話要依種。

我哋想一次過食到好多種唔同部位嘅牛肉,揀依個放題真係啱晒。

前菜比左海帶、芽菜&kimchi

左邊嘅蛋加左kimchi,燒熟左之後味道不錯,
少少辣嘅蛋幾惹味。右邊係五花腩同牛舌,牛舌好爽口!

咁快又一年 又係時候同男朋友慶祝週年紀念喇 所以梗係要放肆一下 去咗食韓燒放題 食肉獸出動 今次嚟到呢間位於大埔嘅Oppa韓國燒肉店 呢間嘅旺角分店成日都大排長龍 大埔呢間就唔使點等位 可能因為好早黎到啦 座位好特別 係用咗工業風去設計 牆身好多塗鴉 色彩繽紛 好吸睛 我哋叫咗江南海鮮放題 398一位 再收加一 一坐低已經有預設咗嘅燒肉拼盤同埋海鮮拼盤仲有泡菜煎蛋同埋一啲涼拌小菜 真係好豐富 涼拌小菜 有海帶泡菜同埋芽菜 我就覺得芽菜最正 清甜又爽口加上醬汁好惹味 個泡菜煎蛋都好足料 夠曬香口 最方便係佢放埋一邊等一陣就有得食 完全唔需要理佢 啱曬我呢啲懶人 燒肉拼盤嗰碟係用咗牛嘅形狀去做 好得意你可以知道嗰塊肉係呢隻牛嘅邊個部位 好有心思 佢每個部位都有兩小塊 油花十足 而且牛味好濃 顏色紅卜卜 夠曬新鮮 海鮮拼盤有大蝦 原隻魷魚 鮑魚 扇貝 多春魚同埋大蜆 全部都夠曬新鮮 鮮味十足 當中就最鍾意鮑魚 隻鮑魚好爽口 夠鮮甜 將佢切開一舊舊香煎 好好咬口 韓燒到食梗係要食韓國最有名嘅燒腩肉 五花腩肥瘦層層相間 肥瘦適中 將佢煎到香口 然之後加上泡菜同埋生菜包埋一齊食 油脂喺個口入面

韓燒到食梗係要食韓國最有名嘅燒腩肉 五花腩肥瘦層層相間 肥瘦適中 將佢煎到香口 然之後加上泡菜同埋生菜包埋一齊食 油脂喺個口入面爆發 又唔會太過油膩 超好味 食完佢預設嘅拼盤 基本上都半飽

不過梗係要再追加 a4嘅日本黑毛和牛牛肩肉同三角腩啦 呢款嘅a4和牛油花分佈好平均 冇a5咁肥膩 而且牛味好濃 經過鐵板嘅洗禮將一部分嘅牛油迫咗出嚟 食落更加冇咁油 而且呢個部位纖維較為鬆化 冇咁un 煎耐咗都唔怕 因為呢啲a4黑毛和牛真係太靚 所以小編都追加咗幾次

最正係呢度嘅韓國果汁都係任飲 呢款梨汁我都飲咗三罐咁多 出面買接近20蚊一罐 真係超值

最後叫埋個 hargandize雪糕 今日就圓滿啦

食左咁多肥美嘅和牛都係410蚊一位 超抵 不過下次會多啲人嚟食 因為份量太大都冇試到呢度嘅其他熟食就飽咗 同埋呢度個氣氛好正