2018-08-04
韓燒一直都係港人至愛鍾意食熱氣野既我當然都唔例外聽聞呢間三百幾蚊就可以任食A4和牛同超靚海鮮大埔?雖遠必食!==============================依家竟然仲有醬油蝦送坐位都有D巧思可以放野係入面又唔會阻到位點左個江南海鮮燒肉放題($368)準備瘋狂食和牛同海鮮!P.S. 呢到雖然寫要加錢先有任飲,但經理話呢張紙係舊既,其實係唔洗加錢都有得任飲前菜都幾新鮮,其中我最鍾意芽菜,夠爽口試過咁多隻之後始終覺得點鹽先係最好食,最原汁原味飲品都幾豐富,仲有D平時比較少見既飲品揀本身仲以為要加$30原來本身個價已經包埋隆重介紹今日既主菜:牛呀!淨係見到呢個擺盤都已經夠吸引當中包括左一共有九款牛唔同部位既牛肉包括A4黑毛和牛肩肉,A4黑毛和牛三角腩深海虎蝦,澳洲和牛脷,澳洲和牛下腹腩,封門柳,鹿兒島牛柳粒,加拿大牛排骨,無骨牛肋肉,美國牛小排而其中我覺得最好食既就係A4黑毛和牛三角腩因為呢個部位夠肥美但又唔會膩,入口又唔會軔,軟淋淋呢個就係送果個醬油蝦蝦肉因為用醬油醃過所以同平時食刺身既口感會唔同都幾特別最重要係用料夠新鮮叫呢個餐仲會送埋鮑魚同帶子一份兩個都好新鮮幾時都話有靚既食
聽聞呢間三百幾蚊就可以任食A4和牛同超靚海鮮
大埔?雖遠必食!
依家竟然仲有醬油蝦送
坐位都有D巧思
可以放野係入面
又唔會阻到位
點左個江南海鮮燒肉放題($368)
準備瘋狂食和牛同海鮮!
飲品都幾豐富,仲有
D平時比較少見既飲品揀
本身仲以為要加$30
原來本身個價已經包埋
淨係見到呢個擺盤都已經夠吸引
當中包括左一共有九款牛唔同部位既牛肉
而其中我覺得最好食既就係A4黑毛和牛三角腩
因為呢個部位夠肥美但又唔會膩,入口又唔會軔,軟淋淋
呢個就係送果個醬油蝦
蝦肉因為用醬油醃過
所以同平時食刺身既口感會唔同
都幾特別
最重要係用料夠新鮮
兩個都好新鮮
幾時都話有靚既食材唔洗整色整水
只要輕輕煎一煎,整一整就已經好好食
呢個真係超一流
連平時唔多食蝦既我都覺得好好食
隻蝦大大隻,粗過我手指公
而且蝦味十足,口感爽口彈牙
所以只試左少少
但都食得出豬肉係靚既
因為唔會有豬騷味,又唔會硬
原本以為三百幾蚊會好貴
但食完之後就覺得佢值呢個價
所以幾時都話
「唔好食既野,價錢再低都係貴; 好食既野,價錢再高都係平。」