2021-04-25 28 浏览
#EatWithCracy 最近尖沙咀開左一間地中海菜既餐廳酒吧 成間餐廳既環境勁chill勁舒服😌 然後仲有靚靚既打卡位📸 無論情侶定朋友 又或者三五知己黎relax一聚都好值得😇 Mixed Seafood Skewers 海鮮串燒拼盤用三文魚 吞拿魚同大蝦合併而成的海鮮串 本身已經夠哂惹味🤤 再點埋BBQ醬同水牛城辣椒醬 成個層次又即刻吾同左🤪 如果擔心太濃味既朋友吾洗驚 因為佢配上左希臘既薄餅 可以中和番個味道 Turkish Black Beans 土耳其黑豆湯呢個湯真心第一次見 都第一次飲😂 勁特別 飲落口第一淡已經有超濃的豆味 如果中意豆類既朋友們必試🤭 Wild Mussel 白酒汁煮青口白酒味吾算濃 反而系佢配上既蕃茄仔帶出黎既蕃茄味更重 但超開胃我超中意呢個 青口配上滿滿既醬汁 食到我停吾到口🤣 Foie Gras Terrine Quince Paste, Brioche Bread 炭火燒鵝肝鵝肝就好多餐廳都有得食 但用炭火黎煮就真系好少😆 因為用炭火燒 所以個口感同平時煎既鵝肝好吾同 佢比煎少左份油膩感 配上埋面包 完全無膩既感覺 食到原汁原味😏 Spaghe

Mixed Seafood Skewers 海鮮串燒拼盤

Turkish Black Beans 土耳其黑豆湯

Wild Mussel 白酒汁煮青口

Spaghetti Carbonara 卡邦尼意粉
呢個意粉吾知點解我食落去個陣 有種好港式意粉既味道🤣 同意大利式既正宗意粉好吾同 好得意😆

Grilled Salmon Fillet 烤三文魚排
三文魚排煎到岩岩好 啲魚肉好滑 雖然呢個菜比較淡味 個正正因為甘而能夠好好甘品嘗到三文魚既原味😳 另外佢配上藏紅花醬 完全估佢吾到原來同三文魚系幾match🙈
2021-04-19
2021-04-25 55 浏览
工作辛苦了一星期,當然要去食好野啦❤️但又食日式、西餐、中式??今晚決定來點新意!試一試這間於尖沙嘴的地中海菜式餐廳餐廳地點近科學館附近,環境好有情調🥂有唔少上班族都放工來relax or dinner我地點了幾款地中海特色的小食跟主菜🍽 Taco- 墨西哥辣雞肉夾餅雖然Taco的Size偏少,不過餡料好豐富!有辣味雞肉、香草、特製的墨西哥醬料等等。味道很新奇,配搭得好好呢,口感都相當豐富🍽 忌廉波菜卷口感跟味道跟一般的餐廳或cafe完全不同,外層的卷不是簿簿的一種。外形有點像麵包,但外脆內軟而且帶有芝麻香味,口感很特別。內層加上香滑的忌廉跟菠菜,忌廉份量剛剛好👍🏻不會蓋過菠菜的味道!忌廉配上菠菜真的很match🍽 海鮮拼盤串燒上菜時賣相已很吸引💓 用一根鐵簽串著吊起來,很有特式。底層有墨西哥簿餅,口感很鬆軟!味道帶點牛油香味。海鮮拼盤串燒分別有呑拿魚,三文魚、大蝦、三色椒。全部都燒得剛剛好,配上水牛城辣醬非常惹味!🍽 牛肋眼扒配阿根廷青醬今晚令我最驚喜最喜歡的一道菜式❤️ 牛肋眼扒充滿炭燒香味,牛肉味很濃,燒出來保持嫩滑!再配上用多種香草製成的阿根廷青醬,超喜愛這個青醬😍 味道很有風味,
工作辛苦了一星期,當然要去食好野啦❤️
但又食日式、西餐、中式??
今晚決定來點新意!
試一試這間於尖沙嘴的地中海菜式餐廳

餐廳地點近科學館附近,環境好有情調🥂
有唔少上班族都放工來relax or dinner

🍽 忌廉波菜卷

🍽 海鮮拼盤串燒

牛肋眼扒配阿根廷青醬

🍽 牛肋眼扒配阿根廷青醬
今晚令我最驚喜最喜歡的一道菜式❤️ 牛肋眼扒充滿炭燒香味,牛肉味很濃,燒出來保持嫩滑!再配上用多種香草製成的阿根廷青醬,超喜愛這個青醬😍 味道很有風味,同時可以減掉牛肋眼扒時的油膩感。底層配上由鷹嘴豆磨成的豆蓉,豆蓉盡吸收了牛肋眼扒的肉汁,口感有點像更傑身的薯蓉,營養價值比薯蓉健康,令我第一次試鷹嘴豆蓉就愛上
忌廉波菜卷
牛肋眼扒配阿根廷青醬
2021-04-25 28 浏览
Salmon Ceviche , 牛油果三文魚凍小食,醬汁味道很清新,很小一杯但作為開胃菜最適合不過。Butter garlic prawns 有三/四隻蝦,好香牛油蒜蓉味,個汁超級好吃,如果可以配2片麵包就更好。BSP Pizza,pizza 底好薄好脆,材料非常豐富,有煙肉辣肉腸蘑菇芝士等等,味道好多層次。Mixed Seafood Skewers 有2塊三文魚1塊吞拿魚, 烤得很好吃,三文魚很juicy吞拿魚腩很好吃!Churro ,西班牙炸油條,剛剛炸起很好吃,但我覺得砂糖可以再放多一點。Chocolate Fondant 朱古力心太軟是凍的,朱古力味酸濃烈,切開有流心,賣晒顏色很好👍🏻

2021-04-10
  • BSP Pizza
  • Butter garlic prawns
2021-04-24 25 浏览
週末輕輕鬆鬆跟朋友去了尖沙咀食晏,傾吓傾吓已三個小時,呢間餐廳環境好,坐位舒適,難怪我哋不知時間過。鷹嘴豆+牛油果配粟米片牛油果,鷹嘴豆打蓉,又綿又滑。粟米片又黑又紅,好靚,伴醬非常好味。忌廉菠菜卷最初以為係越南春卷之類,比想像完完全全不同。麵包上放上菠菜,芝士再焗香。麵包質感煙煙韌靱,還有粒粒芝麻香。菠菜跟芝士永遠都係好拍檔。海鮮拼盤串燒吞拿魚,三文魚,大蝦熱辣辣的串燒,香氣撲鼻!全是海鮮類感覺健康。兩種魚都保持到肉汁,再配合醬汁,錦上添花。野菌意大利飯飯的質感恰到好處。野菌的份量不少,口感豐富。整體充滿濕潤感,滋味!

鷹嘴豆+牛油果配粟米片
牛油果,鷹嘴豆打蓉,又綿又滑。
粟米片又黑又紅,好靚,伴醬非常好味。

忌廉菠菜卷
最初以為係越南春卷之類,比想像完完全全不同。
麵包上放上菠菜,芝士再焗香。
麵包質感煙煙韌靱,還有粒粒芝麻香。
菠菜跟芝士永遠都係好拍檔。

海鮮拼盤串燒
吞拿魚,三文魚,大蝦
熱辣辣的串燒,香氣撲鼻!
全是海鮮類感覺健康。
兩種魚都保持到肉汁,再配合醬汁,錦上添花。

野菌意大利飯
飯的質感恰到好處。
野菌的份量不少,口感豐富。
整體充滿濕潤感,滋味!
2021-04-24
2021-04-24 257 浏览
平時放工到尖沙咀轉車,可以吃個簡單晚飯再回家,發現了一間裝修十分有特色的餐廳,以地中海菜式聞名,便吸引了我這港女來打卡。一進餐廳登記搓手之後,便帶我到裏面的座位坐下,氣氛十分有情調,是情侶拍拖的好地方。我點了一個海鮮串燒拼盤,上菜時非常搶眼,因為他是用一條鐵枝串起,垂下來還有些醬汁在滴下,令我口水也流下來了。最上面有檸檬,可以擠一些檸檬汁出來調味,串着三文魚,大蝦等海鮮,食法十分新奇,還有一些彼得包,可以拈辣醬和燒烤醬。另外點了一個芝士焗茄子,芝士鋪得滿滿的,有拉絲的效果,茄子沒有很油,但因為芝士真的很足料,分享來吃才不會那麼膩。地中海海鮮飯,有青口,有蝦,忌廉味很重,飯也煮得不像意大利粉的硬,比較適合我的胃口。菠菜麵包卷,中間夾着酸忌廉,上面破了芝士和菠菜,因為是麵包也十分之飽的。我悶還點了兩杯Cocktail,一杯是pineapple colada,菠蘿味很適合女士入口。另一杯是snowball,蛋白酒香,也是入門的酒精飲品。

另一杯是snowball,蛋白酒香,也是入門的酒精飲品。
2021-04-15
  • 海鮮拼盤串燒
2021-04-23 18 浏览
放工直接去尖東的餐廳會合老公chill下呢間餐廳好多打卡位除左上面的賣點,仲有餐廳主打地中海菜,令我們都好期待海鮮拼盤串燒造型已經好吸引,最底層是希臘薄餅,第一次食希臘薄餅,微焦香氣,少少咸味,煙韌的,都感到很特別,配上海鮮串,有吞拿魚,三文魚,大蝦,每款海鮮夾層有青椒,很香。調味料有辣醬及BBQ 醬,可以自己加少少。香草醬烤雞扁意粉整碟意粉充滿很濃很香的香草味,我覺得很醒胃,扁意粉很分明,食起來很滋味。雞胸肉竟然滑口,沾上香草醬都好食。傳統海鮮意大利飯意大利飯的醬汁很Creamy,青口也甜,蝦仁,魚塊很鮮味,飯煮得軟硬適中,沒有生米,飲品是好大杯的Hoegaarden rose,勁大杯,我們都以為叫錯,哈哈,兩個人share ,so sweet
放工直接去尖東的餐廳會合老公chill下
呢間餐廳好多打卡位
除左上面的賣點,仲有餐廳主打地中海菜,
令我們都好期待

香草醬烤雞扁意粉

傳統海鮮意大利飯

2021-04-21 23 浏览
味道系一般般所有肉類都好乾 食物真系冇質素價錢如果以呢啲質素黎講好貴 叫左三樣嘢(Total $357/3人) 已經做咗訂座折扣環境系幾有feel~幾特別 可以影下相 最後生日嘅朋友因為吾好食好快我哋走左~整體而言如果飲嘢可以去但食嘢就吾好
系一般般所有肉類都好乾
食物真系冇質素

價錢
如果以呢啲質素黎講好貴
叫左三樣嘢(Total $357/3人)

已經做咗訂座折扣

2021-04-18
庆祝纪念
生日
2021-04-20 30 浏览
香港地中海菜都唔多,呢一間富有地中海風味嘅餐廳,門口裝修已經好特別,入到去亦都相當之靚。菜式方面多元化:▶️Beef sliders with guacamol $78🍔 呢個迷你漢堡真係超迷你賣相相當得意雖然細細件一口漢堡但係味道非常香牛肉夠香味芝士有救濃郁整個burger一啖咬落去都相當滿足☺️▶️Buffalo wings 3pcs $52水牛城雞翼非常正宗👍🏻味道好好食😋真係好耐冇試過呢一種水牛城雞翼。外皮少少脆,而且充滿醬汁,少少辣辣地好惹味!▶️Butter garlic prawn🧄🦐$78牛油蒜蓉醬汁好特別,同一般嘅唔同,特別香!而且灑上少少香辣粉,蝦好似炸過脆脆地咁,夾埋一齊食非常有驚喜!▶️Linguine Salmon $138意粉質感亦都相當唔錯,鍾意佢個意粉醬有鮮味,而且恰到好處;仲有好多煙三文魚碎撈埋一齊。▶️海鮮拼盤串燒$188串燒有蝦、三文魚、吞拿魚、洋蔥🧅、甜椒🫑,配有水牛城辣椒醬及BBQ醬。鍾意佢嘅夾餅,入邊煙煙韌韌,外邊夠香脆,夾埋一齊食,好食😋▶️Churros $68買相幾靚,充滿肉桂味,脆脆地有咬口。

菜式方面多元化:

▶️Buffalo wings 3pcs $52

▶️Butter garlic prawn🧄🦐$78

▶️Linguine Salmon $138

▶️海鮮拼盤串燒$188

▶️Churros $68
買相幾靚,充滿肉桂味,脆脆地有咬口。
2021-04-20 314 浏览
偶然經過漆咸道南, 發現這間新開嘅地中海餐廳, 感覺幾悠閒。 適逢假日襯人流唔算多 可以靜靜地chill 吓relax  吓. 主打地中海菜式,有沙律,意大利飯,意粉, 各種主菜,海鮮, 當然少不了各款Tapas 。白酒汁煮青口$78 wild mussel 青口雖然細隻,不過好肥美, 充滿海水味。 白酒汁中的茄味,蔬菜都非常清甜, 焗得香脆的香草蒜蓉多士蘸湯汁吃更美味。酒嘅款式好多,happy hour 時段更多優惠。Peach, Mango and Passion fruit Smoothies 這杯 mocktail 賣相充滿夏日色彩 , 🍊🍑果味清新,Smoothies 夠滑!  生吞拿魚切片伴青芥辣汁$78厚切的生吞拿魚, 外皮略烤熟, 味道更有層次, 可同時吃到生,熟吞拿魚,口感豐富。青芥辣汁 才是最精彩,芥末很攻鼻, 鹹鹹地, 中和返淡味嘅吞拿魚。海鮮串燒即叫即燒, 把烤吞拿魚,三文魚,大蝦串起而不是碟上比較特別。 吞拿魚烤至全熟,肉質竟然有啲似豬肉~ 塗上秘製醬汁的三文魚,烤過之後釋出魚油特別肥美, 肉質嫩滑多汁。大蝦肉質結實, 比較細隻冇咩特別。水牛城辣椒醬好夠辣,

白酒汁煮青口

白酒汁煮青口$78 wild mussel
青口雖然細隻,不過好肥美, 充滿海水味。

酒嘅款式好多,happy hour 時段更多優惠。

生吞拿魚切片伴青芥辣汁$78

海鮮串燒

大蝦肉質結實, 比較細隻冇咩特別。
水牛城辣椒醬好夠辣, 配海鮮唔係太適合。亦包括數塊薄餅~ 外脆內軟👍

牛肝菌蘑菇意粉

牛肝菌蘑菇意粉🍝
賣相精美, 不過未見牛肝菌同蘑菇。 但醬汁仍非常惹味,忌廉厚滑有蒜香味, 麵條煙韌吸滿醬汁,這個份量啱啱好唔會太膩~

白酒汁煮青口
牛肝菌蘑菇意粉
  • Peach
  • Mango and Passion fruit Smoothies
2021-04-20 177 浏览
地中海菜其實係食咩呢?主要係以海鮮為主!不過總括嚟講都係西式飲食餐廳好岩一班人黎happy hour「cheese platter」有mozzarella, cheddar & chilli mozzarella 🧀 口感較chewy & 軟身,相信發酵時間比較短,係我鍾意食既質感呢款mozzarella既咸度屬中度,個人覺得配沙律菜一齊品嘗就岩岩好!「ᴘᴇᴘᴘᴇʀᴏɴɪ ᴘɪᴢᴢᴀ」批底夠哂薄咬落好脆口,同時亦充滿芝士香「Seafood Skewers」有三文魚、吞拿魚、大蝦平時食skewers都係以肉類為主,第一次食海鮮skewers,個賣相好吸睛不過唔知係唔係燒得太耐,質感比較鞋!但我好鍾意個buffalo sauce「Churros」呢度有我鍾意食既churros即叫即炸係加分,但係口感有啲硬,食既時候會有啲𠝹口!
地中海菜其實係食咩呢?
主要係以海鮮為主!
不過總括嚟講都係西式飲食

餐廳好岩一班人黎happy hour

「cheese platter」
口感較chewy & 軟身,
相信發酵時間比較短,
係我鍾意食既質感

呢款mozzarella既咸度屬中度,
個人覺得配沙律菜一齊品嘗就岩岩好!

「ᴘᴇᴘᴘᴇʀᴏɴɪ ᴘɪᴢᴢᴀ」
批底夠哂薄
咬落好脆口,
同時亦充滿芝士香

「Seafood Skewers」
有三文魚、吞拿魚、大蝦
平時食skewers都係以肉類為主,
第一次食海鮮skewers,
個賣相好吸睛

不過唔知係唔係燒得太耐,質感比較鞋!
但我好鍾意個buffalo sauce

「Churros」
呢度有我鍾意食既churros

即叫即炸係加分,
但係口感有啲硬,食既時候會有啲𠝹口!

2021-04-19
收工同朋友chill一chill,黎到尖沙咀呢間食地中海菜既新餐廳🥳🥳🥳 佢係開放式餐廳,因為入面有水煙提供,環境都幾有格調,仲有個打卡位🙈🙈 🥰Filet Mignon 牛柳🥰 呢個有勁多雜菌牛柳份量都有12oz🤗🤗🤗 叫左五成熟,肉質夠腍唔鞋,點上個芥辣忌廉好好食丫真係🥰🥰🥰 🤤Linguine seafood marinara 海鮮扁意粉🤤 呢個意粉煮得幾香海鮮份量雖然不多,但勝在意粉醬汁煮得幾香甜,食落完全唔會乾🥳🥳🥳 😀海鮮拼盤串燒😀 呢個真係好特別,第一次見一道菜係咁上,佢串燒上有吞拿魚,三文魚同大蝦肉既份量唔多,但佢有四塊餅比你點醬伴黎食,想試下新意思都可以叫下🙈🙈🙈  埋單人均$299,可以打下卡,chill drink或者食下飯都真係幾好feel架呢度🥳🥳🥳

🥰Filet Mignon 牛柳🥰

呢個有勁多雜菌
牛柳份量都有12oz🤗🤗🤗
牛柳

叫左五成熟,肉質夠腍唔鞋,點上個芥辣忌廉好好食丫真係🥰🥰🥰

呢個意粉煮得幾香

😀海鮮拼盤串燒😀

海鮮扁意粉
行街經過尖沙咀呢一間餐廳見佢做緊68蚊嘅tea set仲要有埋個靚靚打卡裝飾架就忍不住好奇入咗去試吓餐廳嘅整體環境真係唔錯 星期六4點都無乜人去 所以可以坐到街邊位 望住出面啲人行黎行去 自己係到食tea都真係幾chill呢個西式下午茶包左1款飲品同8件咸甜食全部咸甜食都好中規中矩唔會話好好味 但又唔難食以68蚊黎講cp值真係超高最欣賞係啲酥餅 無一款係伏嘅全部都係烘熱左先遞上黎有牛肉餡、紅、白香腸等等嘅味而甜品方面基本上都係唔同味嘅芝士蛋糕唔會好甜 味道都係夠嘅無乜雪藏味唯獨係有一款好似係班蘭朱古力泡芙嘅野個人就唔太中意 覺得有啲太甜 裏面啲朱古力醬都唔太好食 跟餐附送嘅latte表現都唔太好唔係好飲到咖啡味 奶味好重 但温度係夠總結黎講 呢間餐廳比較適合想平平地享受下西式下午茶但又對食物質素唔太執著嘅人尖沙咀呢個地段有咁嘅價錢同質素其實真係算唔錯
行街經過尖沙咀呢一間餐廳
唔會話好好味 但又唔難食
以68蚊黎講cp值真係超高
最欣賞係啲酥餅 無一款係伏嘅
全部都係烘熱左先遞上黎
有牛肉餡、紅、白香腸等等嘅味
甜品方面
跟餐附送嘅latte表現都唔太好
唔係好飲到咖啡味 奶味好重 但温度係夠
尖沙咀呢個地段有咁嘅價錢同質素其實真係算唔錯

2021-04-13 190 浏览
尖東餐廳大洗牌,今日又試新野,open rice book位有8折, 但原來set lunch 而家做緊6折仲抵😅, 3個course 128, 4個148,deluxe 178, 我地要咗3個course 另外一個deluxe.環境其實我好鍾意🌟,因為半open , 有正常檯,又有bar 檯,不過今日28度中午時間無冷氣就熱咗啲☀️。《南瓜湯》稀咗啲,所以麻麻😐《烤雞沙律》包唔夠脆,沙律菜都算新鮮。《三文魚》上面仲有少少紅菜頭,原碟喺雪櫃攞出嚟,個碟都係凍嘅,三文魚薄切,賣相幾靚嘅🤗。《蒜香橄欖油意粉》蒜好多,本來幾香,不過原來辣嘅。《牛脊》我要7成熟嘅,不過就有啲overcooked, 個汁幾好味。《香蕉麻糬》食唔倒麻糬啊🤔,除咗香蕉,食倒類似糖霜嘅野, cream 係暖嘅,同我預期有啲唔同。《西班牙油條》呢個少機會食嘅,仲要新鮮炸幾好,不過lunch time 唔係好夠時間等佢炸😅😅

《南瓜湯》
稀咗啲,所以麻麻😐

《烤雞沙律》
包唔夠脆,沙律菜都算新鮮。

《三文魚》

《蒜香橄欖油意粉》
蒜好多,本來幾香,不過原來辣嘅。

《牛脊》

《香蕉麻糬》

《西班牙油條》

2021-04-13
2021-04-13 38 浏览
環境真係一流🥰 半開放式座位,位於赫德道街角 (漆咸道南&赫德道交界) ,燈光柔和帶點情調😘 播住輕快嘅音樂但唔會嘈吵 🎶呢度傾計起碼會聽到對方講咩先😂👍座位唔會好窄比較闊落 👍👍.因為我同個姊妹少飲酒,所以點了2杯無酒精飲品:🍹Pomegranate & Lime Iced Tea🍸Big Bang (芒果+熱情果+菠蘿 mocktail). 兩杯都好好飲😍 石榴青檸冰茶酸酸甜甜好fresh😙 Big Bang 就好juicy濃郁,覺得飲一杯係唔夠😂😆.另外要讚一下呢度嘅服務,侍應們雖然係外國人但識得講廣東話,好貼地 😄❤️ 同埋好熱情,會主動幫我地影相👍 又幫我地跟進d嘢食嚟左未 😃👍嘢飲唔錯,嘢食都正 ❤️❤️❤️❤️講真架。因為我同個friend 一路食一路嗌~~好香!……好味!(loop N次) 🤣🤣. 我地叫左幾樣:. 🧆 ℕ𝕒𝕔𝕙𝕠𝕤 - 𝔹𝕦𝕗𝕗𝕒𝕝𝕠 ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟墨西哥脆玉米片 配 水牛城辣雞肉侍應一遞到檯,已經好吸晴🤩 紅黑紅黑嘅脆片,好魔鬼feel 😈 脆玉米片+辣雞肉+牛油果泥❤️💚🤎 口感好好好豐富!辣雞肉唔算好辣但香味好突出😮,或者地中海style吧,但正正好啱我地口
呢度傾計起碼會聽到對方講咩先😂👍
座位唔會好窄比較闊落 👍👍
因為我同個姊妹少飲酒,所以點了2杯無酒精飲品:
🍹Pomegranate & Lime Iced Tea

嘢飲唔錯,嘢食都正 ❤️❤️❤️❤️
我地叫左幾樣:
🧆 ℕ𝕒𝕔𝕙𝕠𝕤 - 𝔹𝕦𝕗𝕗𝕒𝕝𝕠 ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟
墨西哥脆玉米片 配 水牛城辣雞肉
侍應一遞到檯,已經好吸晴🤩 紅黑紅黑嘅脆片,好魔鬼feel 😈 脆玉米片+辣雞肉+牛油果泥❤️💚🤎 口感好好好豐富!辣雞肉唔算好辣但香味好突出😮,或者地中海style吧,但正正好啱我地口味,一食就停唔到口啊 😝
🍕𝔹𝕊ℙ (pizza)
餐牌上個名最短,但配料我望到有好多,所以試左呢個🤣🤣 (直覺上覺得呢個pizza應該係巴閉😆)
我同個friend 猛話好香好香就係呢個!🎉
平時食pizza多數係焗,呢度係烤,冇得頂😍 又薄脆又多料 💕 配料有煙肉、肉腸、辣肉腸、洋蔥、磨菇、橄欖同埋Mozzarella芝士 👍
好味到點?我friend話平時喺另外pizza店唔會食橄欖,佢食到會吐返出嚟,但佢喺呢度全部吞哂😂😂
🍝 𝕃𝕚𝕟𝕘𝕦𝕚𝕟𝕖 ℙ𝕖𝕤𝕥𝕠 ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟
香草醬烤雞扁意粉
呢個必點!🤩 初初望到雞胸肉以為會好硬,但原來唔係!唔鞋架!放心 😊
又係好香好香🤣 一路食一路講 😂 香草醬也充滿蒜香🧄 下次嚟我會再叫呢個 ❤️
如果可以配下其他料,例如海鮮就好喇 😃
🍖🦐🐟 𝕄𝕚𝕩𝕖𝕕 𝕊𝕖𝕒𝕗𝕠𝕠𝕕 𝕊𝕜𝕖𝕨𝕖𝕣𝕤 海鮮拼盤串燒
呢個我地都讚啊👍 香味就唔再講 (基本上成餐都充滿香味,好幸福💕)
串燒係:吞拿魚 / 三文魚 / 大蝦 配水牛城辣椒醬
魚肉超超超嫰!😍 放左好耐先食都唔會硬架!😋 我想食多幾串呢個🤣 真心唔夠喉囉🙈
算啦,呢餐... 我地都差d食唔哂,想叫多d嘢食都唔得😂 唯有下次encore啦😁
2021-04-06
  • 海鮮拼盤串燒
2021-04-13 112 浏览
#fafafoodblog西餐 #fafafoodblog尖沙咀 🍴linguine pesto chicken香草烤雞扁意粉 138 蚊有烤雞 辣椒 香草醬🌶️🌿🐥香草醬除左香味夠仲帶 d酸味 食意粉時好開胃 扁意粉好夠爽口有口感 再帶 d 辣椒調味點綴令到意粉更惹味 烤雞應該用左雞柳 雞肉味濃 🐥 同香草好 match整體唔錯🍴Suntory premium malts 68 蚊 pint 🍻Suntory既啤酒不嬲偏滑 帶有適量泡 佢係呢個牌子既黑啤 麥味唔算濃但夠香 啱襯 焗野例如 pizza🍴BSP pizza 148 蚊Pizza 係類似意大利嗰款 好薄身 好香脆 邊帶 d 燶邊 上面材料豐富 煙韌香咸既煙肉🐷肉腸🐽辣肉腸🌶️爽口洋葱 蘑菇🍄 仲有橄欖 🫒令到乾身既薄餅帶 dd 水份 而莫札瑞拉芝士🧀 芝士令到成個 pizza好香芝士味 呢個推介 好味🍴mixed seafood skewers海鮮拼盤串燒 188 蚊放得好靚既串燒 有煙韌既吞拿魚 魚味濃既三文魚🐟 彈牙大蝦🦐 加埋水牛城辣醬🌶️ 同甜酸醬 仲有可點埋佢一 d似麵包既餅 口感好煙韌 襯醬汁 都好正#海鮮 #
有烤雞 辣椒 香草醬🌶️🌿🐥

🍴BSP pizza 148 蚊

#海鮮 #芝士 #意粉 #扁意粉 #pizza #香草 #啤酒 #肉腸 #辣肉腸
Score 平均分 <7.8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Opa mediterranean bar and bistro
#opamediterranean
尖沙咀漆咸道南33 至35 號友聯大廈地鋪1 至2 號鋪
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog尖沙咀
=====================

2021-04-12