2025-05-03
悠閒嘅星期六早上, 瞓到自然醒就最舒服! 起身出荃灣碼頭附近嘅商場食個Brunch Set就啱哂啦! 呢間Odelice位置於荃灣西鐵站一出就見到嘅商場內, 超方便。餐廳以藍白色為主, 歐陸風格精緻, 落地大玻璃, 充滿法國情懷, 樓底很高, 日間可觀賞海景, 座位坐得舒服, 有圓枱, 卡位, 入到去充滿法國情懷,樓底很高,坐得好舒服, 仲係寵物友善餐廳, 下次帶埋狗狗嚟食先! 見到Brunch Set包頭盤+主菜+飲品都係$95起, 仲可以追加甜品, 都唔錯喎!頭盤首先嚟個凱撒沙律, 份量都唔少, 蔬菜食落都爽口新鮮, 麵包粒香脆, 鯷魚柳, 車厘茄, 杏仁片碎, 芝士粉, 整個沙律都好豐富。炸辣蟹肉球蟹肉球外皮香脆, 新鮮熱辣勁香脆, 入面又好creamy, 有沙律醬伴上辣蟹肉, 入口感覺幼滑, 不算辣, 大大啖蟹肉, 作為前菜真係好特別。盲鰽魚海鮮鍋 - $170 豐富海鮮, 除了勁大件香煎盲鰽魚之外, 還有黑青口, 蜆, 配薯粒同海鮮濃湯汁, 鮮甜得嚟又健康。鱸魚魚外皮金黃酥脆, 好厚肉, 內裏則保持鮮嫩多汁口感, 這道魚肉嘅調味恰到好處, 鐘意海鮮嘅千其唔好錯過。早餐蕎麥薄餅
頭盤
炸辣蟹肉球
早餐蕎麥薄餅 - $138
薄餅皮好薄, 充滿麥香, 口感軟綿綿又帶點煙韌; 餡料好豐富, 有西班牙火腿, 配搭咗煎蛋, 芝士, 蕃茄, 雜菌, 香氣, 加埋特製醬汁, 味道豐富又特別。
飲品
薰衣草氣泡檸檬水 +$8
薰衣草味突出, 加埋氣泡檸檬水, 好清新嘅感覺。
抹茶青蘋果特飲 +$20
呢杯係抹茶加埋青蘋果汁, 甜甜酸酸, 又有抹茶的甘味, 都唔錯喎!