Odelice! (海之戀商場)

餐厅: Odelice! (海之戀商場)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
😋 今次同朋友去勁近荃灣西Odelice食晚餐,成個體驗都好開心,食物又有水準,環境又舒服,真係值得推介!👍2人套餐前菜包咗Smoked salmon soup同Ciabatta,個湯好香濃,煙三文魚味道突出,飲落去暖笠笠,好有層次感,Ciabatta麵包外脆內軟,點湯一流!🍞🥣 之後有香煎帶子兩件配青豆薄荷蓉,帶子煎得啱啱好,外面微焦,入面仲好嫩滑,青豆薄荷蓉好清新,帶出帶子嘅鮮味,食完好開胃!🦪🌱主菜方面,我哋叫咗香煎三文魚配大蜆、燒茴香同埋海鮮汁risotto。三文魚煎得皮脆肉嫩,大蜆好鮮甜,燒茴香有少少香草味,risotto吸晒海鮮汁,粒粒飯都好入味,真係好滿足!🐟🦪🍚 另一個主菜係阿根廷安格斯肉眼牛扒,配薯條同巴黎牛油汁。牛扒煎得啱啱好,肉質嫩滑多汁,牛油汁香濃,薯條炸得金黃香脆,食到停唔到口!🥩🍟甜品方面,法式蘋果撻真係好正,玉桂蘋果香甜,撻皮酥脆,配埋vanilla雪糕,凍熱交融,完美收尾!🍏🥧🍨飲品方面,happy hour有buy 1 get 1 free,叫咗杯moon rose同domaine roux,兩杯都好易入口,配住美食一流,成晚氣氛都好chill!🍷🍹

個湯好香濃,煙三文魚味道突出,飲落去暖笠笠,好有層次感,

甜品方面,法式蘋果撻真係好正,玉桂蘋果香甜,撻皮酥脆,
配埋vanilla雪糕,凍熱交融,完美收尾!🍏🥧🍨

• 阿根廷安格斯肉眼牛扒
  • 香煎帶子
  • 經典肉眼牛扒配薯條
  • 肉眼扒配薯條
2025-05-07 1702 浏览
特登嚟海之戀嘅綠色店買野,慳埋可以食餐好😆。想食精緻啲,見呢間有晚市套餐,選擇都多。我地揀左$538 for 2,可揀2A+2B。A嘅Petits Plats好多選擇,頭盤比甜品吸引,最後決定放棄甜品,要晒兩個頭盤。🥣餐湯濃滑南瓜湯,特別在用黑醋做點綴,有提鮮作用,仲有香脆包粒,口感豐富。🥖餐包法包口感,配鹹香牛油。🧆頭盤🔸法式煮青口 300g 未食過咁軟熟嘅青口,火喉控制得非常好,粒粒都開口。呢個白酒牛油香草湯汁加青口好夾,飲左好幾啖。🔸法國生牛肉他他好鮮冇腥味,唔黐牙,配上香脆法包更食到牛味。🍽️主菜🔸煎鵝肝油封鴨腿意粉食法國餐點可以唔食鵝肝同油封鴨,呢度嘅鵝肝,暫時係我食過最好食嘅,外脆肉嫩,廚師處理得好👍🏻。油封鴨腿好香,撕肉煮意粉,每條意粉都有鴨油香。🔸阿根廷安格斯肉眼牛扒牛魔王喜歡肉質結實嘅牛,喜歡肉眼香濃,巴黎牛油汁有啲香草,清香更顯牛香。🍷 Wine and Bar List有8折,叫左白酒+粉紅葡萄酒🔸Les Calcaires:青提味好出,微甜,易入口。🔸Moon Rosé:淡淡粉紅色好靚。

🥣餐湯

🥖餐包
法包口感,配鹹香牛油。

🧆頭盤

🔸法式煮青口 300g

🔸法國生牛肉他他
好鮮冇腥味,唔黐牙,配上香脆法包更食到牛味。

🍽️主菜

🔸煎鵝肝油封鴨腿意粉

🔸阿根廷安格斯肉眼牛扒

🔸Les Calcaires:青提味好出,微甜,易入口。
🔸Moon Rosé:淡淡粉紅色好靚。

2025-04-24
最近朋友面試成功,拿到新的工作offer, 由於新的僱主是法國公司,所以便選了一家法國餐廳吃上一頓法國大餐!餐單係南瓜湯,很creamy法式點心排盤包括咗好多唔同嘅小食!配埋Cocktail,一邊飲酒一邊傾吓偈,一邊食小食,非常chill! 小食有炸辣蟹肉球,煙三文魚,迷你蛋批,香草芝士撻同雅枝竹點醬!雅枝竹外型好特別,佢仲有另一個名,叫洋薊!在含洋薊酸、類黃酮和苦味素,不但能改善肝臟問題,幫助肝臟排毒,尤其有解酒作用;而且可減低膽固醇、抗氧化、及幫助減肥和消化的功效。食落去味道帶少少澀,配上甜甜鹹鹹嘅醬汁,就啱啱好啦!蛋批有少少似玉子,沙律蟹肉球入面好Creamy,香草芝士撻就有濃濃嘅芝士味!作為牛魔王,唔同生熟度嘅牛肉我都要試晒!法國 Charolais 生牛肉他他生牛肉用咗香草汁嚟調味,除咗有好香牛肉味,仲有好清新嘅感覺!紅酒燉牛面頰意粉牛面頰非常嫩口,意粉亦很彈牙!澳洲和牛牛脊肉配迷你甘筍、薯蓉、鴨肝白蘭地醬汁揀咗五成熟,生熟到恰到好處!內裏的牛肉是粉嫩紅色的!而且黃牛肉質嫩滑,有分平均分布!配上鴨肝醬,令人一試難忘!食法國餐,當然要配上cocktail! Green Appl

餐單係南瓜湯,很creamy
法式點心拼盤

法式點心排盤

食落去味道帶少少澀,配上甜甜鹹鹹嘅醬汁,就啱啱好啦!

作為牛魔王,唔同生熟度嘅牛肉我都要試晒!

紅酒燉牛面頰意粉
牛面頰非常嫩口,意粉亦很彈牙!

澳洲和牛牛脊肉配迷你甘筍、薯蓉、鴨肝白蘭地醬汁

食法國餐,當然要配上cocktail!

Green Apple Mojito
由白朗姆酒,青蘋果果茸,薄荷菜,蘇打水調配而成,比經典mojito 多一分甜味!

Lavender Long Island

氈酒,白朗姆酒,伏特加,氯泡酒,檸檬,薰衣草糖漿
用薰衣草加入烈酒入面,多咗一分浪漫嘅氣息!

法式點心拼盤
  • 法式點心排盤
3K
2025-04-12 1474 浏览
家人從國外回來,選一間環境靚又好坐的餐廳,book了海之戀的Odelice,聽講呢間嘅法國菜好出色😋睇睇餐牌,選擇甚多又不貴,有唔少套餐A+B等,好豐富呀😆⭐餐湯 & 餐包是晚餐湯係紅蘿蔔蕃茄湯,甜甜酸酸幾好味,餐包外脆內軟好正。⭐法式煮青口頭盤之一選了青口,係細細隻嘅青口,呢隻又嫩又鮮味,牛油醬汁香甜,勁好食🤤⭐法式點心併盤再黎點了併盤,包括炸蟹肉球、芝士撻、迷你蛋批、煙三文魚、雅枝竹蘸醬,呢盤唔講得笑,勁好食!咁多樣都好食好難揀,最正係個雅枝竹醬,又香又鮮點咩都正😍⭐煙三文魚蕎麥薄餅雖然中文叫薄餅,但唔好誤會😆佢質感較似可麗餅。蕎麥好香,上面放左煙三文魚同忌廉芝士,加上香味十足嘅刁草,簡單又好食😋⭐阿根廷安格斯肉眼牛扒最後係牛扒,點呢樣因為小朋友想食薯條。牛扒新鮮煎起薯條又係新鮮炸起,兩樣嘢都熱辣辣🤤牛味十足又軟嫩,唔點醬汁都已經好正,點埋個牛油醬更香口。⭐西瓜沙冰 & ⭐菠蘿香蕉椰奶沙冰飲品叫了兩杯沙冰,西瓜味很清爽,菠蘿香蕉椰奶又香又甜,兩杯都勁好飲好正。掛住傾偈太興奮,只記得同啲食物合照添😂

睇睇餐牌,選擇甚多又不貴,有唔少套餐A+B等,好豐富呀😆

⭐餐湯 & 餐包
是晚餐湯係紅蘿蔔蕃茄湯,甜甜酸酸幾好味,餐包外脆內軟好正。

⭐法式煮青口

⭐法式點心併盤

⭐煙三文魚蕎麥薄餅

⭐阿根廷安格斯肉眼牛扒

⭐西瓜沙冰 & ⭐菠蘿香蕉椰奶沙冰

掛住傾偈太興奮,只記得同啲食物合照添😂
2025-04-10
原來「ÔDELICE」喺荃灣都有分店,今次Order咗佢哋嘅Set Dinner Menu試試,不得不稱讚,佢哋海鮮菜式出品一如既往地高質。*此餐廳收取全單10%服務費。晚市套餐二人餐(單點$673),龍蝦馬賽魚鍋,半隻活龍蝦肉質爽口,味道鮮甜;內有黑青口;茴香酒燒大蝦肉質爽口;盲鰽魚食落鮮味十足,配以海鮮番茄醬汁食用,魚肉鮮味更加突出,配菜包括有薯粒。澳洲和牛牛脊肉(跟餐$85),五成熟,牛脊肉表面煎得微微焦脆,肉質軟嫩,牛味濃厚,配以鴨肝白蘭地醬汁食用,食落帶有酒香味道,配菜包括有迷你甘筍、薯蓉。法式點心拼盤(跟餐$35),炸辣蟹肉球,表面鋪有香辣醬汁,味道微辣,口感酥脆,內有蟹肉;煙三文魚,肉質嫩滑,食落帶有煙燻香味,配以檸檬汁食用,味道清爽;迷你蛋批,內有雜菜碎,食落蛋香味濃;香草芝士撻,Cream Cheese口感幼滑,味道濃郁;雅枝竹蘸醬,口感稠身,配以金玉蘭菜食用,味道清新。法式煮青口300克(跟餐$30),此菜式出色在於廚師將黑青口煮到剛剛好熟透,所以黑青口口感好嫩口,加上黑青口肉質飽滿,而且食落好新鮮,配以白酒牛油香草湯汁食用,味道更佳。2碗餐湯(跟餐$0),甘筍忌廉

*此餐廳收取全單10%服務費。

2碗餐湯(跟餐$0),甘筍忌廉湯,表面鋪有原味南瓜子仁、番荽,口感Creamy,味道清甜。

2客餐包(跟餐$0),Mini Ciabatta Breads口感外香脆內軟硬適中,配以海鹽牛油食用,食落好香口,但個人比較推薦蘸湯食用。

Marlborough,New-Zealand,Nuala,Malborough,Sauvignon Blanc(單點$90),飲落帶有果香味道,適合搭配青口、白魚菜式去飲用。

Sparkling Brut,Cellier Léonard de Vinci,Méthode Traditionelle,Touraine AOC,Chenin Bianc(單點$80),飲落帶有花香味道,適合作為食海鮮菜式的開胃酒。
  • 晚市套餐二人餐
  • 馬賽龍蝦海鮮鍋
  • 龍蝦馬賽魚鍋
  • 南瓜湯
2025-07-20 0 浏览
位於荃灣海之戀商場,餐廳的裝修風格融合了現代與法式元素,給人一種雅致而又舒適的感覺。牆壁上掛著一些法國風情的藝術作品,燈光柔和,營造出溫馨的用餐氛圍。座位安排相對寬敞,可以讓客人享受私密的用餐體驗。前菜:法式煮青口青口鮮嫩多汁,搭配的白酒牛油香草湯汁,湯汁香濃,微微的酒香與香草的清新交融,令青口的鮮味更加突出,非常開胃。龍蝦馬賽魚鍋黑青口、茴香酒燒大蝦及盲鰽魚的搭配,海鮮的新鮮度非常高,湯底的海鮮番茄醬汁酸甜適中,配合薯粒的綿密口感澳洲和牛牛脊肉牛肉的質感極佳,煎至五分熟,肉質鮮嫩,入口即化。迷你甘筍的清脆與薯蓉的滑順形成對比,鴨肝白蘭地醬汁則為整道菜增添了層次感。甜品:法式泡芙甜品外皮酥脆,內裡包著香滑的翠呢拿雪糕,搭配杏仁和黑朱古力醬,讓人感受到多重口感的享受。甜度適中,不會過於膩口,十分推薦。甜品:法式泡芙(2件)這道甜品是一個完美的收尾,外皮酥脆,內裡包著香滑的翠呢拿雪糕,搭配杏仁和黑朱古力醬,讓人感受到多重口感的享受。甜度適中,不會過於膩口,十分推薦。
座位安排相對寬敞,可以讓客人享受私密的用餐體驗。

前菜:法式煮青口

龍蝦馬賽魚鍋

澳洲和牛牛脊肉
牛肉的質感極佳,煎至五分熟,肉質鮮嫩,入口即化。

甜品:法式泡芙
甜品:法式泡芙(2件)
2025-07-20 0 浏览
🍽️✨ 嘩!今日帶老婆去咗 位於荃灣嘅ODELICE,真係好好味呀❣️🥳首先,頭盤方面我哋試咗法國生牛肉撻撻,啖啖肉質鮮嫩,好開胃!仲有煙三文魚拼盤,嗰種煙熏香氣真係無法抵擋,搭配啲麵包,味道一流❤️主菜就更加推介!我揀咗烤龍蝦 Risotto,飯粒淋身一啲,口感滑順,超符合香港人嘅味口,龍蝦肉鮮味十足,真係好驚喜😋而老婆就選咗五成熟嘅阿根廷安格斯肉眼扒,外面煎得香脆,裡面又鮮嫩,每一口都令人心醉神迷😌🤤整個 brunch set 令我哋嘅味蕾超級滿足!如果你都係 foodie,一定要來 ODELICE 體驗一下,保證你會流連忘返!😍🍴#ODELICE #BrunchGoals #FoodieHeaven #美食推薦 #吃貨日常 #kol #foodie

2025-07-19
庆祝纪念
纪念日
2025-07-19 0 浏览
前排經過荃灣見到依間餐廳藍色好靚~原來係食法國餐🇫🇷但佢的晚市價格比起其他法國餐性價比高~無論係從口味還是擺盤上都展現了法式料理的精髓。-餐湯配餐包-法國青口🐚湯汁令人陶醉,白酒的清香與牛油的濃郁完美融合,香草的點綴更是增添了一絲清新。青口新鮮且肉質彈牙-法式點心拼盤🧀每一款法式點心都各具特色~總共有5款,每一款都覺得好好食🥹炸辣蟹肉球外脆內嫩,辣味適中,讓人一口接一口~而香草芝士撻更是奶香四溢,好鍾意!-法式烤黃雞半隻🍗烤雞外皮金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,搭配薯蓉的綿密口感,令人感到無比滿足。松露野菌醬汁則是點睛之筆,讓整道菜色升華到另一個層次-阿根廷安格斯肉眼牛扒🥩肉眼牛扒外焦內嫩,肉質鮮美。巴黎牛油汁的香氣令人心醉,好match!-Wine🍷我地各點了紅同白酒~SB白酒清爽宜人,與青口相得益彰。而紅酒有我鍾意既Bordeaux~濃郁而不失雅致。

-餐湯配餐包

-法國青口🐚

-法式點心拼盤🧀

-法式烤黃雞半隻🍗

-阿根廷安格斯肉眼牛扒🥩

-Wine🍷
2025-07-18 0 浏览
好有法式風情,內裡精緻裝飾,好岩打卡同聚餐🫶🏻🌟#蘑菇湯+麥香麵包蘑菇味濃郁,入口順滑,賣相吸引,配上麥香味的餐包,好👍🏻🌟#法式點心拼盤
多款精美小食,炸辣蟹肉球,煙三文魚,蛋餅,法式火箭菜,精緻可口,必試🌟#澳洲和牛牛脊肉厚身粉嫩,牛味重,入口肉質真係好嫩滑,大推。🌟#黑豚帶骨豬鞍水準一樣高,帶著淡淡的煙燻香味,惹味又香嫩🌟#白酒有分不同甜度,入口香甜,啱晒女士🫶🏻性價比高的法國菜,好味🤤
好有法式風情,內裡精緻裝飾,好岩打卡同聚餐🫶🏻

🌟#蘑菇湯+麥香麵包
蘑菇味濃郁,入口順滑,賣相吸引,配上麥香味的餐包,好👍🏻

🌟#法式點心拼盤

🌟#澳洲和牛牛脊肉
厚身粉嫩,牛味重,入口肉質真係好嫩滑,大推。

🌟#黑豚帶骨豬鞍
水準一樣高,帶著淡淡的煙燻香味,惹味又香嫩

🌟#白酒
有分不同甜度,入口香甜,啱晒女士🫶🏻

性價比高的法國菜,好味🤤
  • 火焰橙酒可麗餅
  • 法式點心拼盤
  • 澳洲和牛牛脊肉
2025-07-16 0 浏览
星期六lunch時間去左海之戀,見到Odelice既set menu轉左,所以想試下!排左一陣隊就入到~炸辣蟹肉球外皮脆卜卜,咬落去外脆內軟,蟹肉鮮甜又帶微微辣~煙三文魚拼盤煙三文魚有三大塊~配埋烤脆左既酸種麵包同酸奶油,清新得嚟又開胃烤龍蝦燴飯呢個真係不得了!龍蝦烤到啱啱好,肉質彈牙,上面有大量芝士同香草,勁香!燴飯都出色,吸晒龍蝦嘅精華,creamy得嚟唔會膩阿根廷安格斯肉眼牛扒要咗五成熟,切開粉嫩冇血水,肉味濃郁,仲有啲炭燒香,配埋粗薯條,邪惡但滿足! 抹茶青蘋果特飲夏日必點~抹茶甘香同青蘋果嘅酸甜撞出清新感,解膩一流

炸辣蟹肉球
外皮脆卜卜,咬落去外脆內軟,蟹肉鮮甜又帶微微辣~

抹茶青蘋果特飲
夏日必點~抹茶甘香同青蘋果嘅酸甜撞出清新感,解膩一流
earl  grey
earl  grey
2025-07-14 0 浏览
法國生牛肉他他配料新鮮又有層次感,口感滑溜,真係好正。煙三文魚拼盤 - 配上雅枝竹醬竹醬帶點酸味,正好中和咗三文魚的油膩,食到我忍唔住多加幾口。薰衣草氣泡檸檬水- 清新又唔會膩,飲落去嗰陣時有陣陣薰衣草香味。法國鴨肝,鴨肉漢堡 配黑松露薯條煎法國鴨肝,手撕油封鴨腿肉,松露蛋黄醬黑松露薯條好好味,黑松露味好夠,但略嫌唔夠熱,熱d會更好味😋 個鴨肝食落口就即融,好大塊,建議要配埋包一齊食,如果唔係會好膩。阿根廷安格斯肉眼牛扒 五成熟薯條,巴黎牛油汁肉質超嫩,可以簡點唔點牛油汁,我較鍾意食原汁原味,d肉汁出晒黎。
法國生牛肉他他
配料新鮮又有層次感,口感滑溜,真係好正。

煙三文魚拼盤 - 配上雅枝竹醬

法國鴨肝,鴨肉漢堡 配黑松露薯條
煎法國鴨肝,手撕油封鴨腿肉,松露蛋黄醬

阿根廷安格斯肉眼牛扒 五成熟
薯條,巴黎牛油汁
2025-07-14 135 浏览
那優雅浪漫的佈置,那精緻美味的菜餚,與那要好的閨密暢所欲言。平民法國餐❤️也是我吃過最美味的法國菜,二人套餐連加一也是800來元,太划算了。二人套餐❤️是日餐湯是南瓜忌廉,Creamy的餐湯配著軟糯的酸種麵包。❤️前菜 - 法式焗田螺田螺加上香草醬焗制,流出的鮮湯滲到底下薯蓉中。❤️主菜龍蝦馬賽魚鍋香草焗活龍蝦,肉眼可見大大條蝦膏。青口、大蝦、海鱸魚和薯粒,以新鮮蕃茄蓉烤焗,海鮮的鮮配上番茄的酸,健康又惹味😍🐂澳洲和牛脊肉廚師挑選了最完好的和牛脊肉,完美的圓形,五成熟下粉嫩的肉質,薄灑海鹽,配上鴨肝白蘭地醬汁一流🤤🥃🍸 Touraine食紅肉必須要配白酒乃是法菜的基本。☕Strawberry Cucumber MocktailFresh❤️🥥🍰 火焰橙酒可麗餅用火燒起橙酒,淋上塗滿橙醬的可麗餅上,睇得又食得!

二人套餐

❤️前菜 - 法式焗田螺
田螺加上香草醬焗制,流出的鮮湯滲到底下薯蓉中。

❤️主菜
龍蝦馬賽魚鍋

🐂澳洲和牛脊肉

🥃🍸 Touraine
食紅肉必須要配白酒乃是法菜的基本。

☕Strawberry Cucumber Mocktail
Fresh❤️

🥥🍰 火焰橙酒可麗餅
用火燒起橙酒,淋上塗滿橙醬的可麗餅上,睇得又食得!

2025-07-13 0 浏览
今日去咗荃灣行街,海之戀都好好行,而且又多嘢食,Lunch去咗Odelice  吃Brunch set,有頭盤、有主菜、有飲品都唔錯!頭盤:凱撒沙律有雞蛋、車厘茄、杏仁片、麵包粒等…配上凱撒沙律汁,好開胃,健康又美味主食:烤雞意粉,有蕃茄,橄欖, 酸豆等…呢個又係好開胃,我覺得有少少似肉醬意粉的感覺,蕃茄汁酸酸尾尾唔錯,烤雞又烤到好脆!薰衣草氣泡檸檬水:淡淡薰衣草香味,再加上檸檬,清新又解渴!頭盤:煙三文魚拼盤 配 雅枝竹蘸醬,酸種麵包有烘過,作為頭盤一流早餐蕎麥薄餅,用咗鹹味的可麗餅做底,有西班牙火腿,雞蛋,芝士,燒薯粒,雜菌,蕃茄醬等,食落去好特別,而且口感好豐富鮮奶咖啡 :又有拉花,又有塊餅乾,好香脆,配咖啡啱晒!

薰衣草氣泡檸檬水:淡淡薰衣草香味,再加上檸檬,清新又解渴!

鮮奶咖啡 :又有拉花,又有塊餅乾,好香脆,配咖啡啱晒!

2025-07-13
2025-07-13 0 浏览
前排約咗朋友去「Odelice!」飲下酒、鋸下扒🌙.⚠️此餐廳收取10%服務費💰.晚市2人套餐🍽️套餐$538💰.龍蝦馬賽魚鍋🍲跟餐$135💰有半隻活龍蝦🦞黑青口、茴香酒燒大蝦🦐盲鰽魚同薯粒🐟龍蝦鮮甜🤤帶香草香味🌿大蝦彈牙😆沾滿海鮮番茄醬汁🥫.澳洲和牛牛脊肉🥩跟餐$85💰牛脊肉粉嫩🩷肉味香濃😋充滿肉汁👍🏻沾上鴨肝白蘭地醬汁🦆略嫌搶咗少少味🥺配上迷你甘筍🥕薯蓉🥔.法式煮青口300克🌊跟餐$30💰青口鮮美彈牙😗白酒牛油香草湯汁帶檸檬酸甜🍾🍋食落幾清新😌.法式田螺6件🐚香草蒜味牛油滲滿每一粒田螺🧄🧈田螺彈嫩入味😝底下有芝士薯蓉🧀.餐湯配餐包(2客)🥣🍞套餐包含💰番茄粟米湯🍅🌽.Bordeaux, France🥂單點$80💰呢款甜度相對高,易入口☺️.Languedoc-Roussillon, France🍸單點$75💰
前排約咗朋友去「Odelice!」飲下酒、鋸下扒🌙
⚠️此餐廳收取10%服務費💰
晚市2人套餐🍽️套餐$538💰
餐湯配餐包(2客)🥣🍞套餐包含💰番茄粟米湯🍅🌽
  • 馬賽龍蝦海鮮鍋
2025-07-13 0 浏览
Odelice喺荃灣嘅分店位置超正,西鐵站一出行兩步就到,方便到極!🚶‍♂️💨餐廳嘅裝修好有心思,走法式田園風格,淡雅嘅米白色牆身配搭翠綠藤蔓植物,加上復古吊燈嘅柔和燈光,營造出好舒服嘅氛圍🌱✨。坐低之後成個人即刻放鬆晒,感覺好似去咗巴黎街頭嘅小餐館咁寫意~今次試咗幾款菜式: Steak Tartare Starter 70g 🥩:生牛肉他他好新鮮,調味恰到好處,口感嫩滑,開胃之選! Salmon Platter 60g 🐟:三文魚拼盤好精緻,魚肉鮮甜,配埋醬汁好夾。 Ribeye & Fries 🍟:牛扒叫咗medium,煮得啱啱好,肉質juicy,薯條脆卜卜,正! Lobster Risotto 🦞:龍蝦意大利飯好creamy,龍蝦味濃郁,每一啖都好滿足。 Matcha Apple Zest 🍵:抹茶蘋果特飲好清新,抹茶同蘋果嘅組合出奇地夾。 Iced ☕:凍咖啡都好唔錯,解膩一流。 整體來講,Odelice嘅食物質素高,環境又舒服,好適合同朋友嚟chill下或者慶祝特別日子🎉。如果鍾意法式料理,一定要嚟試吓!

今次試咗幾款菜式:

Iced ☕:凍咖啡都好唔錯,解膩一流。