2025-08-05
一直都好鍾意食西餐,朋友介紹話呢度嘅法國菜又平又抵食,但係每一次去到都好多人等位,今日咁啱經過,竟然見到有位坐,咁就一於嚟試吓啦。本身今日約咗兩個朋友,即係總共三個人諗住食飯。但係呢度嘅二人餐真係好抵食,而且侍應都介紹話三個人都可以食二人餐,咁就一於試吓啦。呢兩碗南瓜湯非常大碗,而且上面仲有好多南瓜子,飲落好飲之餘,而且亦都好飽肚。本身唔太鍾意南瓜湯,但係飲落真係好開胃,非常推薦大家試吓。頭盤方面,我地就叫咗個法式點心拼盤,我認為佢煙三文魚最出色。雖然只有兩塊,但係食落好開胃,調味啱啱好。佢嘅炸三文魚球都好出色,食落好香口,好似蟹肉薯餅咁,非常推薦大家試吓呀。主菜方面,原隻龍蝦鱸魚鍋都好好食。本身唔係太鍾意食龍蝦,但係佢嘅龍蝦實在好大隻,非常適合影相打卡,龍蝦除咗多蝦肉之外亦都好多膏。另外,燒牛肉眼拼香炸薯條都非常出色,我哋叫咗五成熟,烹調時間啱啱好,牛尾好香濃,而且食落一啲都唔會太硬,薯條亦都好香脆,完全唔使點茄汁都好好食。