2019-02-15
情人節出街食飯都預左比人"湯",但無諗過d服務態度可以咁差。book 左8點半,早左小小到,又咁岩有人走,都算好彩唔洗點等就入座。其實個set menu 只係要選擇食牛或三文魚,(叫人地個牛又黑又乾,我地係點左三文魚) 一點好餐d welcome drink同starter好快就上左,味道就~過得去啦。*跟住先係重點* 好啦,我地開始等main course, 左右2檯d客都開始入座,隔離檯由頭盤食到main course(牛), 個staff同我地講個main course就快有,咁繼續等啦。心諗:可能個魚要焗,再等多陣啦 好!我再等。見d人order魚都上菜就再追問多次。我:我地個main仲未有wostaff:出黎架喇要等等我:我地都等左成個鐘都未有mainstaff:唔係wo小姐,你地坐底都未有1個鐘我心諗:你唔係同我計個幾分鐘呀?問題係遲過我地到嘅都食完喇wo我:咁而家仲要等幾耐?staff:我checkcheck, 你地食牛丫嘛我當時個刻真係比唔到反應,真係想xzy我:唔係呀。。係魚呀。。staff:(check完廚房) d魚賣哂而家得番半份特別做比半份牛你啦其實我想講
*跟住先係重點* 好啦,我地開始等main course, 左右2檯d客都開始入座,隔離檯由頭盤食到main course(牛), 個staff同我地講個main course就快有,咁繼續等啦。心諗:可能個魚要焗,再等多陣啦 [冇1個鐘都9個字] 好!我再等。見d人order魚都上菜就再追問多次。
我:我地個main仲未有wo
staff:出黎架喇要等等
我:我地都等左成個鐘都未有main
staff:唔係wo小姐,你地坐底都未有1個鐘
我:咁而家仲要等幾耐?
staff:我checkcheck, 你地食牛丫嘛
我當時個刻真係比唔到反應,真係想xzy
我:唔係呀。。係魚呀。。
其實我想講,我都無得選擇,態度又咁夾硬黎,真係火都黎。
其後上埋個甜品,都真係唔得,個撻皮林哂真係唔好食,似放左好耐潮濕左嘅果撻咁
係等緊嘅途中一路都有留意佢地service, 一路行黎行去就係咁睇d錢入得岩唔岩。其他野完全唔理,request杯水轉頭又唔記得,飲哂又唔refill等等。。
唯一態度好嘅咪就係你比錢個刻囉。