Odelice! (蘭杜街)

餐厅: Odelice! (蘭杜街)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2019-04-17 133 浏览
法國菜個名聽起都覺得貴,作為平民嘅倖存者諗都無諗過可以有幸食到。今次朋友帶咗倖存者黎灣仔嘅Odelice! 享受法國菜嘅傲慢與休閒。Avocado & Tuna Tartare $148首先頭盤係吞拿魚牛油果他他,牛油果口感老實講唔係人人頭得順,但加入吞拿魚調節油膩口感之後,口感不旦增加,仲令每啖牛油果增加了魚鮮味Mussels and Fries $188之後係由法國進口嘅青口同薯條。法國青口肉較細,份量好足,完全夠晒2個人食!配合蕃茄、莞茜等,將鮮味引出。薯條炸得香脆可口,推薦~Grilled Lobster Risotto $238外表造型精緻,加入面豉醬嘅risotto, 倖存者第一次試,感覺新奇,但龍蝦較少肉可食Nutella, Banana Crepe $55倖存者要讚揚發明crepe 同Nutella 嘅人,真心好好食!Crepe 皮薄,塗上暖暖嘅Nutella,加上用焦糖烤過嘅香蕉,實在難以抵抗Camomile Tea & Lemon with Ginger $42Apple Tea $42除咗wine menu, 倖存者推介新鮮生果菜!飲得健康又消滯店員好好人!會細心

Avocado & Tuna Tartare $148

Mussels and Fries $188

Grilled Lobster Risotto $238

Nutella, Banana Crepe $55

Apple Tea $42

店員好好人!會細心同客人講解每道菜式特別之處
2019-04-17 123 浏览
突然下雨了☔️,不想四圍覓食,見到這間餐廳,環境舒服,便入去試試。我地兩個人係食肉獸,另外亦因為太肚餓啦,所以點了一份極致羅西尼牛排🥩,5成熟剛剛好,口感一流,又有肉汁,配上甜薯味道更突出。雖然係食用獸,但都少不免食沙律🥗。叫了一個吞拿魚沙律🥗非常新鮮,醬汁開胃。大食的我們怕唔夠飽,更叫了一份鴨胸意大利飯。份量好大,幸好不太滯。食飯當然唔少得飲品,叫了一杯沙冰,不是太多冰,但好夠凍,好配合喜歡飲凍飲的我。食飽飽,但仍想試下個甜品,所以點了最傳統的Tiramisu ,唔太甜,好滑,還有新鮮的紅莓醬,美極了
口感一流,又有肉汁,配上甜薯味道更突出。

2019-04-14
  • 美國安格斯羅西尼菲力牛排
  • Tiramisu
2019-04-16 100 浏览
有要求 今晚我要吃特別一點,工作太累,需要喝點酒,放鬆一下心靈! 好朋友唯命是從,book 了這間法國餐廳,說必定令我满意!迎接我們的是笑容可掬的 Kelvin 親切又熱誠地向我們推介以下菜式:法式蕎麥薄餅 French Galettes ~咪甘大鄉里,看見"薄餅" 兩字,以為是一般吃慣的那種 這個是法式,富有很香很香的蕎麥味,並且帶甜的,很有嚼勁 上面舖了煮香的帶子、煙肉和用香濃白酒忌簾煮的野菌,整個薄餅香溢四瀉,雖然是上星期吃了的,至今仍在我腦內揮之不去啊 也叫了我超喜歡的 "黑松露磨菇湯" ~ 兩者超有水準,勇奪最佳男、女主角奬 (剛看完金像獎,套用套用)Odelice 生牛肉他他 ~ 夠原汁原味,加上蛋蛋好滑滑,配質感特别的鄉村麵包,回憶起當年暢遊法國,也嚐過這種口味,再咬上酸豆,為之一醒 Brittany Mojito 雞尾酒 ~ Kelvin 幫我挑選的 我就相信他的專業! 蘋果酒好喝易入口,少少薄荷味夠清新!抹茶牛奶咖啡 ~ 好友喝這個,她讚滿是綠茶味,滑滑牛奶,外型多討好
有要求

迎接我們的是笑容可掬的 Kelvin
親切又熱誠地向我們推介以下菜式:

這個是法式,富有很香很香的蕎麥味,並且帶甜的,很有嚼勁

法式蕎麥薄餅

黑松露磨菇湯

我就相信他的專業! 蘋果酒好喝易入口,少少薄荷味夠清新!
Brittany Mojito 雞尾酒

Brittany Mojito 雞尾酒
抹茶牛奶咖啡
Odelice 生牛肉他他
2019-04-13 115 浏览
來到灣仔 想起朋友大讚這間餐廳所以帶了靜靜媽來食個早餐我們太早來到了 剛剛開門不久我們就入去感覺像包場一樣耶 當我們等待食物的時候愈來愈多人入來食東西喇🤭🤭🤭🤭·朱古力咖啡 HKD$38朱古力味很香🤤 還有曲奇配搭著拉花很漂亮 很像心型的花花💕·楓糖泡沫特濃咖啡 HKD$40這個味道我是第一次飲 不用放糖已經味道很夠楓糖與咖啡的味道也很配合 可以再來多杯🥰·經典黑松露雜菌燴飯 HKD$110黑松露飯一向都好香 我很喜歡食的這家的味道很濃 喜歡食黑松露的朋友可以一試份量挻多的 食到很飽飽喔🐥🐥·帕爾瑪火馬班尼迪蛋 HKD$105很久沒食班尼迪蛋 因為不是間間做得好食朋友說這個好味道所以我也試試看嘿嘿 感謝朋友的介紹 果然不錯·朱古力醬海鹽朱古力杏仁雲呢拿雪糕可麗餅 HKD$55飯後來個甜品 為這餐帶上一個原美的句號靜靜媽和我搶食🤣🤣 很快被食光光了
來到灣仔 想起朋友大讚這間餐廳

·朱古力醬海鹽朱古力杏仁雲呢拿雪糕可麗餅 HKD$55
飯後來個甜品 為這餐帶上一個原美的句號
靜靜媽和我搶食🤣🤣 很快被食光光了

2019-04-13
$191.5 (早餐)
2019-04-11 2937 浏览
今日約了幾位好耐無見的舊朋友出黎食下午茶,在灣仔方便大家!在蘭杜街中,環境都唔錯唔算差,大大張梳化舒適好坐、光猛又安靜,圖畫設計放在牆上。以木製為主,傳統設計!我們點了2個下午茶(至5:30pm).,跟餐有沙拉或餐湯(青豆蓉湯)沙拉:清新蔬菜青瓜車厘茄紅蘿蔔絲;青豆蓉湯:青豆的清新口感,配以橄欖油(烤雞蒜香鯷魚橄欖意粉)雞好嫩滑無骨又有口感,配上車厘茄、橄欖、洋蔥,番茄醬好開胃酸酸甜甜,意大利粉是正宗意大利式的質感(經典澳洲牛肉漢堡套餐)大份又快上,厚厚牛漢堡,麵包好鬆軟的配上醬汁,加上健康大大片番茄及生菜,口感正!澳洲牛我們點了七成熟,但有點乾及外邊硬!可能要5成更好!(朱古力醬、海鹽焦糖、杏仁、雲尼拿雪糕)這個是侍應推薦的,好香好甜美!推薦這個甜品,滿滿朱古力醬及焦糖醬,杏仁片脆口,薄薄的可麗餅!服務都可以,但我特別可以友善主動點,侍應的回答不是很清晰
今日約了幾位好耐無見的舊朋友出黎食下午茶,在灣仔方便大家!

青豆蓉湯、沙拉

(烤雞蒜香鯷魚橄欖意粉)

烤雞蒜香鯷魚橄欖意粉

(經典澳洲牛肉漢堡套餐)
經典澳洲牛肉漢堡

(朱古力醬、海鹽焦糖、杏仁、雲尼拿雪糕)

朱古力醬、海鹽焦糖,杏仁,雲呢嗱雪糕

服務都可以,但我特別可以友善主動點,侍應的回答不是很清晰
2019-04-10
青豆蓉湯、沙拉
朱古力醬、海鹽焦糖,杏仁,雲呢嗱雪糕
2019-03-27 223 浏览
是日day off,例牌活動行街加食飯!去開灣仔眯燈飾,順便食個lunch。女仔話要食西餐,入左一間叫Odelice既餐廳,灣仔及中西區好多外國人,一邊食飯都有不少外國人入嚟食飯!感覺真係好似係外國餐廳明亮,加上木枱,好有外國feellunch都好多選擇,百幾蚊有沙律有主菜!價錢係港島區真係算好抵!飲品都好多選擇,特別d揀左個nutella lattenutella就咁食會好甜,但做左latte濃郁得嚟又有d臻子味,甜甜地好好味!女仔叫左iced mocha同樣朱古力味濃,微甘,加上香滑cream沙律🥗蔬菜夠新鮮主菜揀左個鴨胸意大利飯,用上新鮮鴨胸香煎,比起外面既急凍鴨胸更多肉汁,唔會乾爭爭!飯粒外軟內有咬口,時間剛剛好!加上蘑菇白汁,每粒米都好入味!鴨胸外皮脆,肉質稔軟!肉眼扒份量十足,7成熟熟成度剛好,雖然價錢唔貴,但食得出塊扒質素都好唔錯,牛味都好濃!薯條又夠脆,整體食物質素都好唔錯甜品叫左個自家制tiramisu,rum酒份量剛好,用既cream奶味重,每一啖都入口即溶作為nutella 愛好者,當然要點個nutella香蕉法式薄餅,個crepe鬆軟得嚟又有d煙靱,口感好得意,
是日day off,例牌活動行街加食飯!

去開灣仔眯燈飾,順便食個lunch。

餐廳明亮,加上木枱,好有外國feel
飲品都好多選擇,特別d揀左個nutella latte
Nutella  latte
Iced  mocha
沙律🥗蔬菜夠新鮮
Duck  Brest  and  mushroom  risotto
鴨胸外皮脆,肉質稔軟!
Ribeye  steak  and  fries
Classic  tiramisu
作為nutella 愛好者,當然要點個nutella香蕉法式薄餅,個crepe鬆軟得嚟又有d煙靱,口感好得意,加上香濃到不得了既nutella,食到唔停口,必試!
Nutella  ,banana  crepe
Nutella  ,banana  crepe
  • Tiramisu
  • nutella  latte
  • nutella  banana  crepe
  • duck  brest  and  mushroom  risotto
説起法國菜,大家常會聯想到高級酒店的餐廳。今晚約了朋友食飯,特意來試試這家親民溫馨小店。店員整夜服務周到,我們點食物時花多眼亂,還熱情地給我們推介菜式呢!Tuna Carpaccio店員果然沒有介紹錯,吞拿魚外層微微煎過,外層灑上黑椒和芝麻,好香。魚肉內裏保持粉嫩,味道跟配上的橙肉和黑醋醬汁很搭。Mixed Tartines有三款口味,有ham,煙三文魚和牛油果。多士厚度適中,外邊脆脆的,裏面則保持鬆軟。三款的精髓在於醬汁和食材的配搭,每款都正。Mussels & Fries這也是店員推介的,用上法國黑青口,每天限量供應。青口主要用白酒、light cream煮成,加入洋蔥和蕃茄,滿滿的一鍋,很吸引。青口非常鮮嫩,食青口之餘不能錯過湯汁,簡直是精華,淡淡酒香加上青口鮮甜味,好味又暖身。另外,薯條是我喜愛的粗身薯條,有口感,薯味香濃,香口好味。Scallops & Mushrooms Galette店員還推介這蕎麥薄餅,一上枱已香氣四溢,雜菇加入蒜片煮得好香好惹味,應該還用上牛油炒,總之就是令人流口水。帶子煎得很好,外層金黃香口,內裏軟滑非鮮味。蕎麥餅濕潤鬆軟,包著所有餡料一齊食,味道好

Tuna Carpaccio

Mixed Tartines

Mussels & Fries

Scallops & Mushrooms Galette
店員還推介這蕎麥薄餅,一上枱已香氣四溢,雜菇加入蒜片煮得好香好惹味,應該還用上牛油炒,總之就是令人流口水。帶子煎得很好,外層金黃香口,內裏軟滑非鮮味。蕎麥餅濕潤鬆軟,包著所有餡料一齊食,味道好搭。

French Toast- Midsummer
賣相色彩繽紛,真有仲夏感覺。多士金黃色,口感是意想不到的濕軟,食落好似海綿咁吸左d酒味,加上蜜糖,甜甜的。雪糕是椰子味,好清新,配多士一齊食好好味。

Classic Tiramisu
Tiramisu是我最喜歡的甜點之一。這店的出口亦沒有令我失望,咖啡味香濃,酒味香醇,cream幼滑非常。配上雜莓果醬和士多啤梨,酸酸甜甜,既使我們已很飽,但一點不膩。

2019-03-24 225 浏览
同男朋友慶祝周年紀念,所以想食好少少同感覺浪漫D,所以就揀咗法國菜。黎之前上網睇過D價錢對於法國菜黎講都幾合理,好彩一早book咗枱,當晚好快就爆場。最值得一讚嘅就係店員會因應我order嘅食物幫我安排分開上菜,當我每一碟食得差不多先再安排下一碟。鴨胸煮得啱啱好,帶有微粉紅色,囗感軟淋。沙律菜都夠新鮮,鵝肝煎的金黃色,外脆內軟滑搭配埋特製嘅沙律醋醬汁,酸酸地令到個沙律口感豐富,亦減低左鵝肝嘅油膩感。生牛肉他他係經典傳統法國菜式之一,用左鯷魚,洋蔥,法式芥末同VSOP干邑調味料作為調味,配上生蛋黃令到牛肉口感更嫩滑,牛肉味更加突出。配搭埋法式香脆鄉村麵包,絕對係一個令人醒胃嘅開胃菜。依個係店員介紹嘅一款傳統法式薄餅,餅皮係用蕎麥麵粉以製,配料並唔係包係餅皮內,而只係放喺餅皮上。雖然餅皮煎得好薄但係蕎麥香味都幾突出。配料有煙肉同白酒忌廉煮野菌,當然唔少得香煎帶子,外金黃香脆,內裡依然鮮嫩,質感爽軟多汁,吾會乾巴巴。當晚嘅重頭戲就係依個店員極力推介限量供應,用左法國空運到港嘅黑青口配香蒜蕃茜白酒汁。店員推介嘅食法次序係先食薯條配以蒜蓉醬,令口腔留有蒜香味再食青囗,令青口鮮味更加提升。青口份量

法國鵝肝配鴨胸沙律

Odelice!生牛肉他他

香煎帶子蕎麥薄餅

香蒜蕃茜白酒汁黑青口

當晚嘅重頭戲就係依個店員極力推介限量供應,用左法國空運到港嘅黑青口配香蒜蕃茜白酒汁。店員推介嘅食法次序係先食薯條配以蒜蓉醬,令口腔留有蒜香味再食青囗,令青口鮮味更加提升。青口份量非常多,而且幾乎每一粒都連有青口肉,並無空殼嘅出現。
煎香蕉,焦糖醬,雪糕可麗餅

法式甜品作為我地嘅完美Ending,法式可麗餅皮軟滑有蛋香,加上焦糖煎香蕉配雲呢拿雪糕同焦糖醬,絕對係經典中嘅經典。

和饕客同事閒聊時,提及他前幾天到了一間他平時會常去的店由它開沒多久就吃到現在,大誇好滋味又做到始終如一,就是西式的【Odelice!】,今天因工作關係開工前懷著期待的心情前來一探究竟,決然食個豐富的午餐再去努力工作。.餐廳位於灣仔蘭杜街2號,門面藍綠配色裝修營造了簡約不繁雜的法式唯美風格!入面設計簡約,灰色及木免做主調。【Odelice!】是一間法式小店,而是很平民化的法式小吃,包括法式薄餅crepe及意粉,感覺十分歐陸。餐牌選擇不少,入面的照片都教人垂涎三尺,主打親民價位的法國菜,大多款式都想試試看。前菜今日分別係南瓜湯及沙律,南瓜湯質感是湯本身的重點,這裡的不夠厚身算是適中,如果更有口感便是我喜歡的,而味道天然清甜,南瓜味都算出眾。另外沙律菜是不錯的,食落感覺好新鮮,不是普通貨色配上法國調味的沙津醋又是會不斷吃,十分開胃...先來杯火龍果魔力鮮果汁Dragon Blend $45由火龍果、蘋果和青瓜攪拌而成。看見呢個組合好健康,原汁原味,非常新鮮不在話下,喝了差不多半杯會有提提神之用,青瓜道甘香不過當中有少許的"青草味",如果介意的就不要點這杯了。Pasta $148蒜香白酒大

南瓜湯

沙律菜

先來杯火龍果魔力鮮果汁Dragon Blend [Regular] $45

Pasta [Clams Linguine] $148
蒜香白酒大蜆意粉可說是西餐廳的長青菜式,無他,全因那蒜香和白酒味道,一早已籠絡不少人的胃。一到的時候新既白酒汁的香氣十分香噴噴,大蜆量都唔少,每隻都大大隻又多肉,每一隻食落都吸收白濃既白酒味道來去除蜆的腥味。而且加了一點蒜香調味十分鮮甜。
Pasta [Clams Linguine]

而意粉是屬扁意粉,軟硬適中爽滑彈牙,配以一個較為清新既白酒汁配蜆,便可吸取其香濃醬汁嘅精華,味道層次豐富,真心好好食,意料之外的高質素!

Crab Cakes Benedict $130
底層是店家自製的炸蟹餅,上面再加隻egg benedict和香濃的hollandaise 醬,不錯的配搭...炸蟹餅材料份量足,咬下去外面脆脆的而內面啖啖蟹肉,不油膩,非常美味...
Crab Cakes Benedict

荷蘭醬與水煮蛋兩種靈魂食材要煮得出色並不容影,但呢度處理得非常之好,炸蟹餅配上流心的蛋黃好Juicy,果然每一家做eggs benedict的店,味道都有一點點分別,竟然也讓人領略到,就像人生,你加進那麼一點點不同的東西,你整個人生的味道也會不同。

Midsummer French Toasts $58
仲夏日多士 呢個甜品好色彩繽紛...入面有「有士多啤梨、芒果、火龍果」
Midsummer French Toasts

是用牛油煎成,多士好香,口感軟綿又甜甜哋,配上雪糕及少量生果,就算食完晒成個lunch都唔會覺得好膩!

Midsummer French Toasts

單從食物的質素來說,早午餐絕對是上乘之作。加上員工優質的服務心態,以ani愚見,感覺試稱得上是灣仔區值得光顧的早午餐餐廳,值得推介給各個愛吃的饕客喔。
沙律菜
2019-03-24 104 浏览
今天是記念日所以找了一間餐廳慶祝又要平凡帶點浪漫於是選擇了這間法國餐廳地點都容易找到的不算太難找一進餐廳 服務員態度超級好又有禮貌 安排了好位置給我們之後給餐牌我沒有逐一介紹餐廳嘅招牌菜同特色我們點了一個前菜餐廳嘅招牌菜之一吞拿魚牛油果他他因為我10分喜歡食牛油果差不到兩者之間會如此的合拍之後開始點主菜叫咗一個西班牙黑毛豬伴紅酒汁好多汁 口感豐富還有薯蓉和時菜的配搭極之羅西尼牛扒這個是超級出色 有鵝肝兩者之間非常配搭 還有個紅酒汁 五成熟嘅牛扒配上香煎的鵝肝真的是厲害👍🏻員工推薦我們飲蘋果汁汽酒很適合女士飲用因為好甜
今天是記念日

五成熟嘅牛扒配上香煎的鵝肝
真的是厲害👍🏻

員工推薦我們飲蘋果汁汽酒
很適合女士飲用因為好甜

初看menu時朋友見到薄餅,以為是平時食開的意大利式,原來是法式蕎麥薄餅Galette,感覺特別、健康和清新。呢個煙三文魚蕎麥薄餅優勝之處是賣相靚,亦好多菜,變相好似有個小沙律,幾好味👍😋又唔會好heavy. 個鵝肝意粉味道都幾好,鵝肝就比較細同少,係唔夠餸,有啲菇搭夠,但茹就梗係補唔到。總括來說是坐得好舒服,又可以叫紅酒白酒摸杯底談之。不過後來有隻好大嘅蚊令我有啲驚俾佢咬,又捉佢唔到。除此之外,都係慢食享受傾計的地方。

煙三文魚法式蕎麥薄餅

鵝肝意粉

煎香蕉、焦糖醬、雪糕  crepe
2019-03-21
煙三文魚法式蕎麥薄餅
煎香蕉、焦糖醬、雪糕  crepe
2019-03-14 156 浏览
這間在灣仔的法國菜真係每次去都有驚喜。對上一次約半年前,因為菜式精緻出色,用料新鮮,今次又同老公過來回味一下。今次去到,見到菜單轉咗,有好多新菜式,當然佢哋嘅signature菜式都仲保留住。所以我今次點咗d新款,又點咗佢的signature。同上次一樣,店員都是殷勤招待,他為我倆安排了4人檯,等我哋坐得舒服。由於呢度的白酒青口好受歡迎,一坐底已經就急不及待問侍應仲有冇青口,幸運地仲有,即刻order一份白酒煮青口。頭盤點了吞拿魚牛油果他他。這個他他係我食過最好味的他他,除了係吞拿魚夠厚肉,牛油果蓉新鮮嫩滑,這道菜的dressing十分出色。它用上的豉油特別鮮甜,份外齒頰留香,還有芝麻油香。牛油果蓉混合蕃茄粒,既嚐到順滑牛油果蓉的香,亦食到爽甜蕃茄的脆,令口感更有層次。這他他我大力推薦。我期待的白酒青口上菜了!法國空運的黑青口,以香蒜蕃茄白酒汁烹調,空運的青口果真特別鮮美,青口不但鮮嫩入味,更是肥味多汁。白酒汁令新鮮青口的鮮味更突出,鮮甜非常,令人喜出望外。它配上的炸薯條熱辣香脆,當餐前小食亦是一流。其中之一的主菜是嫩煎鴨胸野菌燴飯。非常creamy的燴飯,處處是芝士拉絲,奶香味濃。野

其中之一的主菜是嫩煎鴨胸野菌燴飯。非常creamy的燴飯,處處是芝士拉絲,奶香味濃。野菌脆嫩,混合於燴飯,每口也吃到菇香。它的煎鴨胸油亮亮有光澤,鴨肉嫩口,慢煎將鴨油迫出,令肉味更濃。

另一主菜是西班牙黑毛豬配紅酒汁。黑毛豬切成一塊塊薄片於爐火燒烤至熟透,豬肉片除烤得香口,亦能把肉汁鎖實,以免肉片乾身。紅酒汁不油膩且味不濃,不搶黑毛豬的原味。它另配有烤完粒鮮蕃茄和脆肉瓜,烤過的蕃茄又甜又多汁,脆肉瓜十分香口脆嫩。調了味的薯蓉牛油味十分香,質感綿滑,味道一流。
此巴黎小館提供的菜式花心思,食物、服務⋯每個細節盡善盡美,我老公亦大讚它提供點選的紅酒質素很好。
一間尚算散發著歐陸風情的地方,在人頭擁擠嘅時候真係好想舒適地同好友共聚一起,吃一頓滿意的、滿足的,便已足夠🤡!菜色以簡單的搭配,扁意粉加上燒牛排🥩,肉味濃厚,另一款係燉羊膝,夠腍身配上薯泥很有誠意。整體來說味道偏清淡。
2019-03-09 166 浏览
我和朋友都是愛西餐之人,卻比較少機會吃到法國菜。今天放工有時間,就去odelice嘗一下。帕爾馬火腿蕎麥薄餅 $108 Parma ham galetteParma ham充滿鹹香,配上mozzarella cheese味道很濃,還帶點basil香味。澳洲肉眼扒扁意粉 $148Australian steak linguine這道菜是用自創香料醃製,調味出色,蕃茄香突出。肉眼扒7成熟,火喉剛剛好。百味龍蝦燴飯 $228Far-east lobster risotto賣相吸晴,龍蝦肉飽滿彈牙,飯粒粒分明,味道濃郁。Nutella, pan-fried banana crepe $55最後當然少不了甜品。來個法式薄餅,外皮煙韌,香蕉香甜,一點都不膩。

澳洲肉眼扒扁意粉 $148
Australian steak linguine

百味龍蝦燴飯 $228
Far-east lobster risotto
賣相吸晴,龍蝦肉飽滿彈牙,飯粒粒分明,味道濃郁。

2019-03-09 3502 浏览
唔想同人喺d 大商場度逼, 又想食法國大餐, 其實地舖都搵到架, 預早book 定位會比較好, 6點半已經冇乜位剩🙈Apple Tea - $42一坐低當然要揀番飲品再慢慢睇下食咩啦, 一向鍾意飲蘋果茶既我見到menu 有就即刻叫杯歎下先, 勁多蘋果蓉喺杯茶入面, 濃度超高, 而且氧化得非常快, 果然係新鮮靚蘋果👍Avocado & Tune Tartare - $148餐廳職員非常熱情咁講左menu 係剛剛轉左新既一份, 介紹左幾款野食, 呢個吞拿魚他他係其中一款, 下層係牛油果粒, 味道估唔到會咁夾😍Mussels & Fries - $188咁大兜青口加埋薯條都唔過200蚊, 認真超級抵食, 而且佢用既係baby mussels, 食入口個口感比成熟既青口係更加鮮甜嫩滑😍食既次序係薯條點一點個蒜蓉醬先食, 跟住再食青口, 咁就會有d 蒜香味喺個口入面, 感覺好新穎😂Clams & Wine Linguine - $158扁意粉軟硬適中, 配以一個較為清新既白酒汁配蜆, 鮮甜而不膩👍Pineapple Carpaccio - $78新鮮菠蘿片加埋中間個紅莓雪葩, 酸酸甜甜都幾正☺T

Apple Tea

clams & wine linguine
Clams & Wine Linguine - $158

pineapple carpaccio
Pineapple Carpaccio - $78

新鮮菠蘿片加埋中間個紅莓雪葩, 酸酸甜甜都幾正☺
Tiramisu
Tiramisu - $80

友人非常熱愛tiramisu所以都叫左一份黎食😋, 呢度既tiramisu 比較鬆軟香滑, 一入口即溶既感覺😍
Apple Tea
mussels and fries