Odelice! (蘭杜街)

餐厅: Odelice! (蘭杜街)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2019-06-20 1468 浏览
聽到同事極力推介灣仔這間價錢親民法國餐 又指小店感覺帶點浪漫 所以我便訂位 拉著男朋友來好好享受quality time☺️一到埗 果然環境舒適別緻 有職員熱情招待 為我們仔細介紹招牌菜 對我這些選擇困難症的客人來說是加分位👍🏻一口氣點了全部菜 交由職員決定上菜次序和速度 保證每碟上枱時都旦最新鮮的狀態 很有高級餐廳的感覺🍽生牛肉他他醬料濃淡合適 酸味令我們十分開胃卻沒有蓋過牛肉香 配入蛋黃拌勻口感更加幼滑 相輔相成 相當不錯 而配在一配的sourdough帶微温 越嚼越有勁 令他他的味道在口腔停留更久✨西班牙黑毛豬🐖 豬肉質特別細嫩 油脂豐富 帶有嚼勁 以紅酒汁炆煮口感較甘腴豐 而薯蓉沒有壓得太綿密 保留一點薯粒的口感 有咬口蒜香白酒大蜆意粉 蜆肉十分大隻而且新鮮 沒有沙 海鮮味的鹹香與白酒的襯托下 香氣十足 簡單而美味 意粉煮得恰到好處 彈牙又入味 再掛上少許湯汁🍝重頭戲要數白酒忌廉汁青口配炸薯條 沒錯 又是以酒調味 卻是完全不同的口味 而這碟菜限量供應 喜歡吃青口的不能錯過 酒的微澀味更能調起青口的鮮甜 細小的青口肉質飽滿 份土量超多 兩人密密食 食極還有 炸薯條配aioli sa

重頭戲要數白酒忌廉汁青口配炸薯條 沒錯 又是以酒調味 卻是完全不同的口味 而這碟菜限量供應 喜歡吃青口的不能錯過 酒的微澀味更能調起青口的鮮甜 細小的青口肉質飽滿 份土量超多 兩人密密食 食極還有 炸薯條配aioli sauce 蒜香蛋黃醬 真的惹味 這個醬汁一試難忘 茄汁立刻變得遜色😂

雖然已經很飽 但看見附近的人極力推薦french crepe又忍不住點了份 煎過的香蕉帶焦香 半脆半糯 薄餅十分軟熟 包入半溶化的雪糕 就連平日不太喜歡甜品的男朋友都忍不住大讚 正!👍🏻

今餐非常滿足 必定會再來😋
  • 燒黑毛豬肉配紅酒燒汁
  • 法國黑青口
  • 香煎香蕉焦糖雪糕班戟
2019-06-20 145 浏览
一直都很想試試這間滿有好評的店,剛好星期日要去灣仔,就決定和朋友吃個午餐。每人選了一個午餐,包沙律或湯,及飲品,我們選了沙律,很新鮮爽脆,醋汁酸酸甜甜很開胃,令人食欲大增~我選了odelice brunch,材料豐富,色彩繽紛,賣相很吸引,食材有辣肉腸、 菇、煙肉、滑蛋、蕃茄、牛油果、脆包~辣肉腸不算太辣,煙肉煎得香脆,菇類也有不少,滑蛋水準也很高,做到滑溜溜,入口即溶的效果,也不得不齊脆包,很香脆,配上果醬很美味~~友人選了牛油果班尼迪蛋,加三文魚,蛋是流心的,牛油果質感幼滑,份量夠多,三文魚也新鮮,旁邊配有沙律,整體是很健康的午餐~~還有飲品,
一直都很想試試這間滿有好評的店,
剛好星期日要去灣仔,
就決定和朋友吃個午餐。

每人選了一個午餐,
包沙律或湯,及飲品,
我們選了沙律,很新鮮爽脆,
醋汁酸酸甜甜很開胃,令人食欲大增~

我選了odelice brunch,
材料豐富,色彩繽紛,賣相很吸引,
食材有辣肉腸、 菇、煙肉、滑蛋、蕃茄、牛油果、脆包~
辣肉腸不算太辣,煙肉煎得香脆,
菇類也有不少,滑蛋水準也很高,
做到滑溜溜,入口即溶的效果,
也不得不齊脆包,很香脆,配上果醬很美味~~
Odelice  Brunch

友人選了牛油果班尼迪蛋,加三文魚,
蛋是流心的,牛油果質感幼滑,份量夠多,
三文魚也新鮮,旁邊配有沙律,
整體是很健康的午餐~~
牛油果班尼迪蛋(加三文魚)

還有飲品,
2019-06-09
牛油果班尼迪蛋(加三文魚)
  • Odelice  Brunch
2019-06-19 101 浏览
父親節同女朋友成家慶祝,想食法國餐,又近屋企,所以揀咗呢間,都好容易就搵到,環境都好舒服。叫咗都有4,5樣,有兩個意粉,一個一個係鵝肝意粉,一個係牛肉羊肉腸意粉,仲有一個三文治,一個青口配薯條,一個肉眼配沙律。我覺得最好食嘅係青口配薯條,加上薯條嗰醬配埋一齊好match,同埋青口好新鮮,而且好大份,性價比好高。而其他都不過不失,但有樣小問題係啲清水一杯杯放囇係枱,有客人就攞比佢地,但杯入面已經有塵,下次可以試下有客人嚟到先倒比佢地都得。
  • 法國黑青口
2019-06-15 124 浏览
今日和男友想吃西餐,網上見到灣仔的Odelice!評價不俗, 於是與男友一起試試。餐廳的裝修以湖水綠為基調,配合牆上掛畫柔和的燈光,氣氛浪漫舒適。餐牌的選擇很多,更有不少是獨有的特色菜。前菜是煎封芝麻吞拿魚,吞拿魚兩邊略煎香,內裏肉質嫩滑, 味道鮮甜。香煮帶子蕎麥薄餅,薄餅內有集菌黑松露、香煎帶子、煙肉和沙律菜, 味道鹹香,口感豐富。原來蕎麥薄餅作為咸食味道也不俗!法國空運黑青口配香脆薯條,青口好新鮮,白酒汁更提升了青口的鮮味,而且份量十足,很抵食。經典肉眼牛扒配薯條,牛扒富焦香,肉味香濃,肉汁也很豐富。odelice!的水準很高,難怪一直人氣高企。

餐牌的選擇很多,更有不少是獨有的特色菜。

經典肉眼牛扒配薯條,牛扒富焦香,肉味香濃,肉汁也很豐富。
odelice!的水準很高,難怪一直人氣高企。
2019-06-12 126 浏览
海洋公園一日遊之後,返回金鐘地鐵站, 打算在金鐘站附近晚餐,所以之前一早預book了這間 "Odelice"法國餐廳。 餐廳裝潢簡約舒適,侍應亦非常友善 給我們介紹菜色。首先order 一客炙燒吞拿魚沙律,這個salad賣相巳經非常吸引,tuna鮮美,沙律菜好fresh,份量好足,它們所調的柚子醋汁非常醒胃又美味。嫩煎鴨胸野菌risotto, 鴨肉嫩滑,野菌汁香濃。香煎帶子蕎麥餅我非常喜歡, 帶子煎得火候剛剛好, 蕎麥餅第一次嘗試味道似pancake薄餅, 配搭雜菌 和沙律菜好味又滿足。還有這個西班牙黑毛豬配紅酒汁薯蓉, 黑毛豬肉燒得甘香,肉汁鎖住感覺juicy。這餐晚飯非常豐富又滿足, 每人大約四百元左右就可以享用這麼豐富的食物,性價比高。

餐廳裝潢簡約舒適,侍應亦非常友善 給我們介紹菜色。

炙燒吞拿魚沙律

嫩煎鴨胸野菌risotto, 鴨肉嫩滑,野菌汁香濃。

香煎帶子蕎麥餅

炙燒吞拿魚沙律
香煎帶子蕎麥餅
2019-06-05 166 浏览
喺香港島食飯問題就係太多選擇,呢一間小店經過好多次一路都想來,就係唔知點解冇機會,今日真係咁啱咁橋係冇心理準備嘅情況底下就嚟咗呢度食飯。以為佢好少選擇,點知比想像中多好多,原本諗住叫少啲,點知叫下叫下又叫多咗。煎封芝麻吞拿魚 - 又係一個好艱難嘅選擇,最後都係因為驚肚痛冇叫到吞拿魚他他,呢一個做得啱啱好,加上佢個醬汁酸酸甜甜好開胃!西班牙黑毛豬紅酒汁 - 有啲後悔叫咗呢一個,因為佢嘅份量實在太多,冇諗過佢嘅份量咁抵食,同埋因為黑毛豬嘅關係,肉味比較濃,食完呢一份已經飽晒。法國空運黑青口配薯條 - 最鍾意嘅唔係佢嘅黑青口,而係佢嘅粗薯條同埋醬汁,粗薯條可以飲到多啲汁,鍾意佢個醬汁清甜開胃!肉桂蘋果焦糖醬可麗餅 - 鍾意佢嘅餅皮有陣陣嘅麵粉香,佢唔係好趣口,但係好軟熟,加上焦糖醬同埋蘋果,簡直係加咗分!到最後都係忍唔住叫咗杯咖啡,飽到暈低左,最驚訝嘅係佢真係好抵食,以呢個價錢呢個質素,作為小眾聚會真係冇得頂。

2019-06-05 161 浏览
同朋友行完利東街,諗住係附近食lunch,發現呢邊都好多餐廳,最後我地行遠少少揀咗呢間法式餐廳😍雖然位置唔係大街,但午市坐滿人,氣氛幾好,啲staff都好有禮貌👍🏻我同朋友都係揀咗set lunch,一個揀餐湯,一個揀沙律。沙律菜好靚,新鮮爽脆!另外,南瓜湯好creamy,濃郁嘅南瓜味,I like it😚French Black Mussels Linguine食完會念念不忘嘅法國藍青口,味道新鮮,肉質飽滿👍🏻linguine煮得啱啱好,入味得嚟又夠乾身,仲有淡淡酒精揮發咗嘅味道😋份量好多,而且賣相都好靚✨Ribeye Steak & Fries朋友話好耐無食steak,見到隔離食緊即刻比佢吸引咗!就算係lunch都要食steak😆果然無令我地失望,賣相幾好幾juicy,份量仲好多添,女仔食完一定好飽haha👍🏻我地叫咗7成熟,剛剛好,肉汁鎖緊係入面,而且肉質好嫩,一切就ok👍🏻味道方面,牛味濃郁,基本上唔洗點醬或鹽都可以。我個人會比較喜歡無事先醃過,食佢嘅原味,唔夠味再沾少少海鹽😋薯仔份量好多,即刻炸起好脆!Freshly squeezed smoothie: Strawberry

French Black Mussels Linguine
食完會念念不忘嘅法國藍青口,味道新鮮,肉質飽滿👍🏻

份量好多,而且賣相都好靚✨

Ribeye Steak & Fries

薯仔份量好多,即刻炸起好脆!

Freshly squeezed smoothie: Strawberry, Banana
朋友叫咗smoothie,味道好夾,唔會太甜👍🏻

Freshly Squeezed Juice: Avocado, Apple, Cucumber
我叫咗呢杯果汁好健康😂 青瓜味比較突出,牛油果同蘋果嘅味道唔太明顯,但整體好fresh👍🏻
2019-06-05 176 浏览
今日約佐幾位好耐無見的舊朋友出黎食下午茶,在灣仔方便大家!在蘭杜街中黎到左間食法國菜的餐廳,環境都唔錯唔算差,大大張梳化舒適好坐、光猛又安靜,圖畫設計放在牆上。以木製為主,傳統的設計!很適合聚餐的好地方。Mussels & Fries咁大兜青口加埋薯條都唔過200蚊, 超級抵食, 食入口感比成熟既青口係更加鮮甜嫩滑食既次序係薯條點一點個蒜蓉醬先食, 跟住再食青口, 咁就會有d 蒜香味喺個口入面, 感覺好新穎(威靈頓烤羊柳)道菜是蒜香蕃茄雞肉意粉,賣相雖然普通,但味道很特別,綜合前兩次光顧點選意粉及飯類之經驗,可以留肚吃其他菜式。龍蝦燴飯:半隻波士頓龍蝦連同燴飯一拼上碟,龍蝦蝦肉入口彈牙新鮮。燴飯亦能吸收高湯味道很鮮味,飯粒煙韌帶點彈牙。燴飯加了小許芝士做烹調,「畢」起飯上黎有少少拉絲。味道:这里的菜式多样款式多,口感纯正喇。服務:服務態度好,店員臉上常有笑容。 環境ok,消費有比較親民。

Mussels & Fries

(威靈頓烤羊柳)

味道:这里的菜式多样款式多,口感纯正喇。
2019-06-04
午餐
用餐优惠
現金券
2019-05-30 216 浏览
放假先黎落雨,冇地方去唯有食個brunch當一個節目。Odelice!主打平民法國菜,之前在這裡吃過晚飯已經覺得平靚正,原來周末有brunch set更抵食,所以特登來試試。************餐廳店面不算大,僅約容納約三十位食客,而我中午十二點來到,餐廳已經半滿,未夠一點已經坐滿,所以建議想吃的一定要早一點來。Brunch Set逢周六日和假日12:00至17:00都有供應,價錢由$48至$168,沙律/餐湯、主菜和餐茶。甘筍椰子湯是日餐湯為甘筍椰子湯,湯內明顯有很多甘筍蓉,非常足料。經典肉眼牛扒配薯條($155)肉眼扒比手掌還要大,上面有少量薄荷醬,旁邊還佐以燒汁。肉眼扒我點了五成熟,熟成度剛剛好,沒有血水流出,切開肉眼扒中間是嫩紅色,肉質軟嫩沒有筋。薯條香脆得來幾有咬口。蒜香白酒大蜆意粉($148)扁意粉上的大蜆都算幾多,蜆肉雖不特別大隻,但全部都鮮嫩沒有沙。扁意粉軟硬適中,蒜香白酒汁味道濃郁得來又不會像忌廉般膩。凍檸茶套餐包普通咖啡或茶,也可加錢轉其他飲品。我點了凍檸茶,茶味都可以。提拉米蘇($65)雖然單點一份提拉米蘇不便宜,但味道絕對交足功課,咖啡味夠重,提拉米蘇質地亦

************

甘筍椰子湯

是日餐湯為甘筍椰子湯,湯內明顯有很多甘筍蓉,非常足料。

經典肉眼牛扒配薯條($155)

肉眼扒比手掌還要大,上面有少量薄荷醬,旁邊還佐以燒汁。

經典肉眼牛扒配薯條($155)
薯條香脆得來幾有咬口。

經典肉眼牛扒配薯條($155)
蒜香白酒大蜆意粉($148)

蒜香白酒大蜆意粉

扁意粉軟硬適中,蒜香白酒汁味道濃郁得來又不會像忌廉般膩。

凍檸茶

提拉米蘇($65)

雖然單點一份提拉米蘇不便宜,但味道絕對交足功課,咖啡味夠重,提拉米蘇質地亦夠濕軟。

提拉米蘇

總結,食物保持高水準,餐廳經理很親切友善,會懂得跟客人打開話匣子,難怪長期都咁多捧場客。
2019-05-29 2263 浏览
星期五晚放工約左舊同事灣仔食飯揀左呢間odelice😉份量合理價錢實惠環境好適合幾個朋友gathering 都見好多情侶放工過嚟食飯美國安格斯羅西尼菲力牛排 $265配法國香煎鵝肝,200G的牛排,配以磨菇醬同牛肉醬汁🥩呢碟main dish 擺盤好靚鵝肝外面煎得好香,入口即溶而牛排既肉質唔會韌,牛味突出叫左medium rare,做得好好最最最中意下面既side dish薯蓉🥔食落好CREAMY🥰兩個女仔叫2個main dish未免太heavy我地精明地叫左個超豐富既小食廚師精選拼盤 $175有煙三文魚,帕爾馬火腿,意大利香腸, 牛油果醬,烤意大利青瓜,車厘茄,帕馬森芝士,麵包🍞最鍾意係牛油果醬可以搽麵包食👌🥑而且意大利香腸超好吃!🙈 黑松露薯條 配松露蛋黃醬 $55薯條做得比較鹹,可能廚師真係重手左個truffle醬就好好味,薯條都炸得好香脆嘅來到Odelice也不要錯過他們家的crepe😍新鮮藍莓紅果醬配士多啤梨雪糕 $68食咗咁多嘢已經飽飽地但係唔心息好想食埋甜品!叫個酸酸甜甜既味道就最適合不過
星期五晚放工約左舊同事灣仔食飯
揀左呢間odelice😉份量合理價錢實惠
環境好適合幾個朋友gathering
都見好多情侶放工過嚟食飯

美國安格斯羅西尼菲力牛排 $265
配法國香煎鵝肝,200G的牛排,配以磨菇醬同牛肉醬汁🥩

呢碟main dish 擺盤好靚

鵝肝外面煎得好香,入口即溶
而牛排既肉質唔會韌,牛味突出
叫左medium rare,做得好好

最最最中意下面既side dish薯蓉🥔
食落好CREAMY🥰

兩個女仔叫2個main dish未免太heavy
我地精明地叫左個超豐富既小食
廚師精選拼盤 $175

最鍾意係牛油果醬可以搽麵包食👌🥑
而且意大利香腸超好吃!🙈

黑松露薯條 配松露蛋黃醬 $55
薯條做得比較鹹,可能廚師真係重手左
個truffle醬就好好味,薯條都炸得好香脆嘅

來到Odelice也不要錯過他們家的crepe😍
新鮮藍莓紅果醬配士多啤梨雪糕 $68
食咗咁多嘢已經飽飽地
但係唔心息好想食埋甜品
叫個酸酸甜甜既味道就最適合不過

2019-05-20
2019-05-27 1440 浏览
今晚和友人到了灣仔一間法國餐廳晚饍,希望在此分享一下。前菜點了煎封芝麻吞拿魚,魚邊都適當地煎得剛剛熟,但沒有影響吞拿魚本身內𥚃的鮮甜嫩滑,放在魚身上的柑肉及沙律菜都吸收了魚鮮,配上芝麻黑椒,非常可口。另外點了香煮帶子蕎麥薄餅,帶子外身煎得帶點焦香,香脆得來,內裏半熟,鮮味十足,薄餅的餡料是雜菌黑松露,加上煙肉,連薄餅一起吃已經很惹味,切一小塊薄餅加帶子及餡料真是十分美味。除蕎麥薄餅,我們也點了煎三文魚柳,擺盤精緻,廚師煎得三文魚的魚皮香脆,個人覺得如果魚肉再煎得少一點時間,魚肉再生一點更佳熟,配菜菠菜很香麻油味,魚枊跟菠菜一鮮一嫩,也是不錯的菜式。主食是龍蝦燴飯,龍蝦開邊我同朋友每人半隻,十分新鮮,啖啖肉、燴飯有濃郁的芝士及香噴噴的龍蝦味,份量十足,做得很好,飽肚且美味。甜點是可麗餅,朱古力配杏仁及雲尼拿雪糕,上碟時外觀十分吸引,吃來也只能説甜點師傅控制得很到位,雪糕及海鹽焦糖跟朱古力可麗餅一起吃,不會太甜,香軟可口。最後,此店的員工十分細心,我跟店員説如果這𥚃有奶茶也希望試試,但餐牌上沒有,員工聽後説可以為我提供,並建議用伯爵紅茶替我做了一杯,本人認為餐廳用心為客戶服務值得一讚,除食
今晚和友人到了灣仔一間法國餐廳晚饍,希望在此分享一下。

最後,此店的員工十分細心,我跟店員説如果這𥚃有奶茶也希望試試,但餐牌上沒有,員工聽後説可以為我提供,並建議用伯爵紅茶替我做了一杯,本人認為餐廳用心為客戶服務值得一讚,除食品質素外,服務亦十分重要,本人對它十分滿意。

並且一提的是建議預訂較好,我們今晚很早到,六點半左右之後食客都坐得滿滿的。

2019-05-27 223 浏览
已經是第三次光顧,枱不多,每次都很快滿座,必須訂座。是日與友人共選了4道菜。前菜選了吞拿魚牛油果他他,賣相精美,所有食材經過精心調味,味道互相呼應,清爽可口。(吞拿魚牛油果他他$148)由於是平日,一直想試的威靈頓烤羊柳終於沒有售罄。滿心歡喜,報以期待,一切下去羊肉與酥皮散開的一瞬間讓我感到錯愕與失望。酥皮沒有緊緊裹住羊肉,只是薄薄的疊在羊肉上。但味道不錯,羊肉很嫰,還是好吃啦。(威靈頓烤羊柳$298)第三道菜是蒜香蕃茄雞肉意粉,非常普通,綜合前兩次光顧點選意粉及飯類之經驗,可以留肚吃其他菜式。第四道菜是甜品,提拉米蘇,odelice做得很出色,吃過第一次已經回不去了,成為每次必點。原味比抹茶味好吃。(提拉米蘇$80)
已經是第三次光顧,枱不多,每次都很快滿座,必須訂座。

是日與友人共選了4道菜。

吞拿魚牛油果他他

(吞拿魚牛油果他他$148)

威靈頓烤羊柳

(威靈頓烤羊柳$298)

。原味比抹茶味好吃。

提拉米蘇

(提拉米蘇$80)

2019-05-22
吞拿魚牛油果他他
威靈頓烤羊柳
  • HomemadeTiramisu
  • 燒黑毛豬肉配紅酒燒汁
2019-05-25 123 浏览
原本諗住book間餐廳同女朋友慶祝生日,第一個同佢過嘅生日,book左星期五晚食飯。早兩日book左8點,有remark係生日飯,餐廳員工當日中午有confirm我,好服務,提醒我餐廳可預留tiramisu, 感覺幾好。座位安排:晚上7:45到,被安排餐廳最入位置,由於餐廳較細,比較嘈,加上座位係部製作飲品機前3步範圍內,成晚都唔太聽到女朋友講野,女朋友都只係聽到隔離檯人講野,不過呢個土地供應問題,不能歸納為餐廳問題,但對餐廳設定為法國菜有保留,較為似意大利菜。兩個菜已放滿餐桌,可能考慮客人不會多叫菜式,所以構思桌子大少時沒考慮空間是否足夠,建議大家去食野時可以考慮盡快食完或轉細碟。菜式方面:當晚原本想叫海陸set,但侍應貼心建議可考慮叫牛加龍蝦海鮮飯,價錢及份量會更多。最後因女友喜歡食薯條,所以叫左龍蝦意大利飯同肉眼薯條。肉眼味道是牛味,點肉汁有肉汁味,我幸運,砌一半的部份較淋,肉質鬆軟,友人的部份較硬及乾,可能點餐是時7成熟,總結是可以點來試試的菜式,份量適中,火箭菜沙律絕頂美味。龍蝦意大利飯是重點,飯味道不像傳統的意大利飯,芝士味?不。應該是椒味重,龍蝦是燒的,乾身,味道不像龍蝦

龍蝦意大利飯是重點,飯味道不像傳統的意大利飯,芝士味?不。應該是椒味重,龍蝦是燒的,乾身,味道不像龍蝦味,友人以為是蝦,但我倆奇怪龍蝦很難挑出肉來吃,感覺是不太新鮮,作為侍應推介的菜式,可以一試,與餐牌中的照片相比,新鮮感不低。此飯是主吃餐牌頁中最貴的,建議有吃意大利飯的人可試其他的比較一下。又或者可詢問當天的龍蝦是否新鮮,可作為有效的參考。

服務:侍應在我倆坐下時已叮囑法式焗菜與青口已售罄,抵讚!出黎食飯最怕諗好食咩,到落單時先知無貨。
由於女友不喜歡甜吃,想叫綠茶tiramisu而不是朱古力味,可惜回覆也是缺貨,侍應再次貼心建議可叫其他法式甜點,最後我倆沒點甜點就結束飯局。整體想飲水有水到,服務是貼心的,前檯服務如與廚房可同步配合,相信可全面提昇餐廳質素。

價錢:結賬513元(包含了10%服務費),由於希望可以令餐廳進步,此次拜訪沒有給小費,作為鼓勵餐店進步的動力。

整體而言,晚餐的食物質素可改善,小店要支持的,菜式上薯條是吸引的,油與鹽份的比例剛剛好,吃完此頓法式晚飯再到美國麥當勞餐廳光顧比較,此店薯條的味道確是絕不會比下去。建議可多叫法國菜而不是我點意大利式嘅食物。
龍蝦意大利飯
2019-05-25 150 浏览
跟朋友約在這裡吃早餐。我點的是牛油果雙重班尼迪蛋,外加三文魚。benedict egg真的是很失望。正常的benedicte egg應該是一切開有半熟的蛋液流出來,整個口感可以感受到熟蛋的彈性又有蛋液的順滑,但是這家完全就是生蛋的感覺,外面一點點蛋白是熟的,裡面的蛋液完全是生的。我簡直是吃了一個溫泉蛋????配的咖啡也不是很好,口感很稀,完全沒有咖啡的醇厚的味道,不是好咖啡。朋友點的是煙三文魚薄餅,也是反應比較差。以後不會再來了,還不如走兩步去吃旁邊的coffee academic,早餐真的差太遠。
跟朋友約在這裡吃早餐。
我點的是牛油果雙重班尼迪蛋,
外加三文魚。
benedict egg真的是很失望。
但是這家完全就是生蛋的感覺,
外面一點點蛋白是熟的,
裡面的蛋液完全是生的。
我簡直是吃了一個溫泉蛋????
配的咖啡也不是很好,
口感很稀,
完全沒有咖啡的醇厚的味道,
不是好咖啡。
朋友點的是煙三文魚薄餅,
也是反應比較差。
以後不會再來了,
還不如走兩步去吃旁邊的coffee academic,
早餐真的差太遠。

2019-05-18
$127 (早餐)
2019-05-22 99 浏览
Saw all the good reviews and decide to give it a try, good thing here is they do lunch booking while not many other restaurants nearby take lunch booking. Ordered the tuna salad as main and soup of the day is carrots soup which is pretty good. Salad came in a very big portion, lots of crispy juicy lettuce but the tuna with all the good review is ok but no surprise and slightly disappointing. A friend who ordered the risotto, waited for like 15mins for it to be ready. Staff are polite, and locat

Staff are polite, and location is convenient but prolly won’t come again as they are plenty are restaurants to try nearby
and nothing that really make 🙋🏻 wana come back again lol