2019-07-09
呢排好忙,少咗陪媽咪食飯🙈呢個weekend我就揀咗間靚餐廳,book定檯同媽咪食lunch。餐廳景觀開揚,我地被安排坐窗邊位置,可以靜靜欣賞維港無敵大海景,玻璃窗透入自然光感覺輕鬆舒適。首先上既係麵包籃,麵包有兩款:南瓜提子包/全麥包,麵包烘至外脆內軟,更配上兩種麵包醬,分別係黑松露有機蜜糖同深棕色既Vegemite。我地比較喜歡黑松露有機蜜糖,味道清甜又帶有陣陣黑松露既香氣;Vegemite味道偏咸,食唔慣既可能會覺得有點咸魚/蝦醬味,其實呢個醬塗薄薄一層都幾惹味,可以食到佢地獨有既濃烈咸香。👍🏻南瓜湯 $58南瓜湯有好濃郁既南瓜香,略帶甜味,南瓜湯細緻滑溜,口感好creamy,同時亦有較具口感既南瓜蓉於當中,同時增強味道同口感。👍🏻肉醬意粉配日本溫泉蛋 $128蕃茄肉醬酸酸甜甜好開胃,而且甜酸度配搭和諧,味道溫和又鮮味。流心蛋上有一大片芝士,面層仲有大量芝士碎,意粉煮得好有彈性,我地將所有拌勻一齊食,芝士惹味,蛋香十足,同時令質感更creamy順滑。👍🏻烤油封美國頂級安格斯西冷配黑松露汁 $438擺盤精美吸引,安格斯西冷顏色粉嫩,食落鮮味而且牛味濃郁,肉質嫩滑juicy,伴碟既配
擺盤精美吸引,安格斯西冷顏色粉嫩,食落鮮味而且牛味濃郁,肉質嫩滑juicy,伴碟既配菜顏色鮮艷,令整體色彩豐富悅目。
店員於Tiramisu上淋上火焰,好有視覺效果,同時酒香四溢。杏仁脆脆香甜脆口,咖啡啫喱煙煙韌韌,多重口感,香濃美味。