中午同同事去咗旺角T.O.P食晏,搭地鐵勁快勁方便,舒服過喺自己區搵食,因為唔使喺人群中穿插。我哋去咗四樓嘅「No Money So Lonely」食晏,個名又搞笑又慘😝😭。餐廳空間超大,分唔同區域,每區環境裝修都玩味十足,別出心裁,相當型格😎。呢度就連🍽餐具同紙巾都有經過精心設計,抵讚👍!餐牌上嘅菜名好正,不過如果讀出嚟會有啲尷尬😳,哈哈。食物種類包括小食、沙律、薄餅、意粉、飯、甜品以至各式飲品。生舊素叉燒好過生你比薩配秘製麥芽糖醬($108),🍕薄餅直徑大約9至10吋,係薄脆批嘅款式,所以唔驚會食到滯咗。依個可算係素Pizza,因為用上素叉燒,應該係豆類製品,不過都係真肉好食啲🙈。醬汁方面,起初食覺得甜甜哋,幾新奇,但兩個人食到尾就有少少膩,所以建議多啲人Share食會好啲。煙三文魚海鮮醬意大利麵($112),🍝扁意粉賣相唔錯,口感彈牙、有嚼勁。驟眼睇都已經覺得好多汁,食落果然無落差,不過估唔到嘅係原來「海鮮醬」係咁辣🌶,仲要唔係BB辣嗰種呢,但確係幾惹味嘅🤤。煙三文魚砌成一朵花🌹,靚得嚟,份量仲要唔孤寒,有三大塊!腐皮扎肉($68),可能由於係炸嘅關係,佢係呢餐最遲上嘅食物。🍢腐
生舊素叉燒好過生你比薩配秘製麥芽糖醬
生舊素叉燒好過生你比薩配秘製麥芽糖醬
腐皮扎肉
腐皮扎肉($68),可能由於係炸嘅關係,佢係呢餐最遲上嘅食物。🍢腐皮扎肉造型有啲似燒賣,一客有八粒,配沙律醬食。本身見個樣以為係入貨,不過咬開就知係真材實料。腐皮似燒賣皮,入面包住嘅肉餡由扎肉、粉絲同蔬菜絲等組成,好特別。Btw扎肉同越南舖食開嘅有啲唔同🤔。
總括嚟講,餐廳唔係淨係得個樣,食物出品都好好食😋。以商場舖而言,佢定價唔算貴,一百蚊左右都食到主菜,又夠飽。女店員靚女又好人🙏🏻,會主動介紹菜式。推介🌟!
2021-01-14
2021-01-23 23 浏览
餐廳逆市開業。貫徹同系餐廳作風成個環境感覺好colorful同playful。睇睇個menu。d菜名好過癮。。😆係一間好得意嘅fusion菜餐廳。肉食者沙律。有唔同肉類揀。揀咗燒八爪魚。八爪魚好軟綿容易咬。下面仲放咗啲墨魚汁增加鮮味。沙律有菜藍莓同紅桑莓。用咗果味醋汁幾開胃。貧窮是寂寞拼盤。有薯條/冬陰功炸飯波/腐皮扎肉/秋葵蝦。薯條有薯仔同蕃薯。秋葵蝦顛覆咗對秋葵嘅觀感。冬陰功炸飯波微辣外脆內軟。腐皮扎肉好香口。熱辣辣又大堆頭。好岩開心share。啖啖蟹肉擔擔飯。飯入面有菇同芝士。飯邊就放左蟹肉同蟹籽。睇英文就知係四川擔擔味。整體味道好特別。相對食落冇乜蟹味。但辣辣地好惹味。
餐廳逆市開業。貫徹同系餐廳作風
成個環境感覺好colorful同playful。
睇睇個menu。d菜名好過癮。。😆
係一間好得意嘅fusion菜餐廳。

肉食者沙律。
有唔同肉類揀。揀咗燒八爪魚。
八爪魚好軟綿容易咬。下面仲放咗啲墨魚汁增加鮮味。
沙律有菜藍莓同紅桑莓。用咗果味醋汁幾開胃。

貧窮是寂寞拼盤。
有薯條/冬陰功炸飯波/腐皮扎肉/秋葵蝦。
薯條有薯仔同蕃薯。秋葵蝦顛覆咗對秋葵嘅觀感。

冬陰功炸飯波微辣外脆內軟。腐皮扎肉好香口。
熱辣辣又大堆頭。好岩開心share。

啖啖蟹肉擔擔飯。
飯入面有菇同芝士。飯邊就放左蟹肉同蟹籽。

睇英文就知係四川擔擔味。整體味道好特別。
相對食落冇乜蟹味。但辣辣地好惹味。
2021-01-20
2021-01-21 165 浏览
逛旺角 T.O.P 商場是我挺喜歡逛的,很多潮流玩意可令自己心境保持年輕。最近商場就新開了一間幾有特色的 Cafe 餐廳「No Money So Lonely」,餐廳主打泰國 fusion 菜,大玩復古風,仲有多個靚靚影相打卡位。「No Money So Lonely」充滿玩味的一個名字,餐廳每個角落都是打卡位,而牆身的對聯「山窮水盡褲穿窿,家用照俾冇陰公」很貼題,有共鳴。餐牌的菜式名大多都很頂癮及抵死。貧窮是寂寞拼盤,起碼以這個優惠價錢與多位朋友吃到這份拼盤一點都不寂寞,拼盤有齊兩款薯條、腐皮扎肉、秋葵蝦等。當中最特別當然是冬陰功炸飯波,外層香脆裡面擠壓出冬陰功湯都幾有趣。冇乜莞茜味的青檸莞茜飯配燒星鰻魚骨,的而且確不太重莞茜味的,但帶青檸香,整條星鰻魚覆蓋飯面, 星鰻魚乾骨有點像小時侯吃到的魚乾零食。牛油果芒果芫荽沙冰,味道清新香甜,牛油果控或莞茜控都必試。 莞茜被牛油果味蓋過。沉睡中的主角,怎會怕寂寞童話中的主角,一百年肚餓埋在心底的愛慕,如果跟你透爐

餐牌的菜式名大多都很頂癮及抵死。

沉睡中的主角,怎會怕寂寞
童話中的主角,一百年肚餓
埋在心底的愛慕,如果跟你透爐

2021-01-20
2021-01-20 61 浏览
🍴貧窮是寂寞拼盤 HKD96一個拼盤有齊薯條🍟蕃薯條🍠冬蔭功炸飯波 秋葵蝦 同埋類似魚丸嘅野🧐最特別當然係冬蔭功炸飯波 味道唔錯 入口都幾有冬蔭功味 而且飯粒分明 但稍為太乾 感覺有啲鞋口😶秋葵都係有種滑滑嘅感覺(🧜🏻‍♀️麻麻地秋葵)所以比唔到意見 不過入面舊蝦滑幾好食😹果粒好似魚丸咁嘅野我覺得係最好食 味道濃得黎又炸得岩岩好😋.-🍴啖啖蟹肉擔擔飯 HKD136蟹肉雖然未去到啖啖 但係都幾多下 而且成碟飯比想像中大碟❗️入口第一啖有種好熟悉嘅味道 🧜🏻‍♀️諗左陣爆左句好似三哥麻辣味 朋友十分認同😹雖然似隻味 但一啲都唔辣 仲要覺得幾好食 真係好驚喜 覺得大家可以試下😝.-🍴木瓜蜂蜜花椒 HKD46呢杯真係..🧜🏻‍♀️懷著忐忑嘅心情咁飲😥木瓜味好少 蜂蜜味都幾出嘅 但又撈埋啲花椒同啲啲木瓜味 成件事好怪 完全唔建議大家試呢杯🤭.-本身🧜🏻‍♀️仲想試個辣的心太軟 但3點去到已經賣曬 唯有等下次😢.✾味道覺醒指數: 3.5/5 抵食指數: 3.6/5 服務指數: 3.3/5
🍴貧窮是寂寞拼盤 HKD96
🍴啖啖蟹肉擔擔飯 HKD136
🍴木瓜蜂蜜花椒 HKD46

味道覺醒指數: 3.5/5
抵食指數: 3.6/5
服務指數: 3.3/5
呢間係mamaday嘅姊妹店,睇睇個店名係咪講緊你心聲呢😂😂😂,menu幾搞怪,不知不覺叫左全辣盛宴🌶🦦:-1️⃣「生舊素叉燒好過生你比薩🍕($108)」-素叉燒因為加左燒汁更加似真嘅!🐷,配甜甜地嘅蜜糖好正,重點係個餅底夠薄夠脆,好食過另一間分店🙈~Vegan BBQ Pork Pizza with Special Maltose Sauce 👍🏻2️⃣「煙三文魚海鮮醬意大利麵🍝($112)」-煙三文魚大塊,有玫瑰花造型🤣,個醬汁原來係creamy得黎都幾辣下🌶🙉~Smoked Salmon Linguine with Seafood Sauce-3️⃣ 「辣的心太軟🍫($68)」-呢款都係辣嘅😂 心太軟食落外脆內軟,入面流心度唔太高,朱古力味幾濃,微辣,配海鹽雪糕可以解辣🤪💙~Spicy Lava Cake with Sea salt Icecream 🍦-4️⃣「焦糖黑椒咖啡☕️($46)」-咖啡較多奶,飲落有淡淡黑椒味,焦糖味唔突出~Caramel x black pepper latte
1️⃣「生舊素叉燒好過生你比薩🍕($108)」
生舊素叉燒好過生你比薩

2️⃣「煙三文魚海鮮醬意大利麵🍝($112)」

3️⃣ 「辣的心太軟🍫($68)」
辣的心太軟

4️⃣「焦糖黑椒咖啡☕️($46)」
焦糖黑椒咖啡
生舊素叉燒好過生你比薩
辣的心太軟
2021-01-19 53 浏览
今日係top行完街經過,見到裝修好吸引,就入就試下原來間野主打泰國fusion 菜,睇餐牌,啲名都好搞鬼。叫左個青乜檸牛肉pizza($128)青檸去左牛肉既腥,pizza係超薄底,唔會太heavy但又夠惹味。南瓜腐乳飯配避風塘雞髀菇($108)呢個雖然係素飯,但味道一啲都唔普通,估唔到南瓜同腐乳係出奇地配合,唔辣但有腐乳既惹味同南瓜既清甜,至於個雞髀菇,炸得外皮好香脆,唔仔細睇都好似炸雞肉,食落仲juicy,總之就幾有驚喜既一碟飯牛油果莞茜沙冰($48)真係超級好味!但因為我一黎就唔小心傾瀉左1/4,所以無影到相,但我真係好鍾意呢個沙冰,莞茜味唔重但中和左牛油果嘅甜味,成個沙冰感覺足料,牛油果味濃郁。
今日係top行完街經過,見到裝修好吸引,就入就試下
原來間野主打泰國fusion 菜,睇餐牌,啲名都好搞鬼。

叫左個青乜檸牛肉pizza($128)

南瓜腐乳飯配避風塘雞髀菇($108)

牛油果莞茜沙冰($48)
2021-01-18 99 浏览
CP值: 1.5/5 💛Price 價錢:喇沙掛天使麵配石班大蝦 (Grouper & XL Prawn Laksa Angel Hair) $126記得抹咀墨汁卡邦尼配巴馬火腿烏冬(Squid Ink Carbonara Udon with Parma Ham) $118當冬蔭遇上肉骨茶 (when Tom Yum Soup meet Bak Kut Teh) $58(+10% service charge)Environment 環境:5/5No money so lonely, 尼個concept幾有趣,仲要係💛,所以就黎尼間新餐廳試下環境都好chill, 設計好有趣,坐得好鬆動可惜味道真係有好大嘅進步空間,但因為佢係話自己仲係試業中,所以可能要啲時間好好改善下...個天使麵唔知點解斷晒咁,但又斷得長短不一,唔係想扮摻摻個種去吸啲喇沙汁...仲要個汁同啲麵係唔熱架😓份量又少,咁都要$126,唉個烏冬份量就多好多,但個烏東都係煮得太耐,好稔😅墨汁夠味,中間係有少少芝士拉絲咁,味道係唔錯嘅個冬蔭遇上肉骨茶係一塊肉都搵唔到架我唔係一個好鐘意食肉嘅人但聽到肉骨茶尼個term都會expec
CP值: 1.5/5 💛
(+10% service charge)

Environment 環境:5/5

No money so lonely,
尼個concept幾有趣,仲要係💛,所以就黎尼間新餐廳試下
環境都好chill, 設計好有趣,坐得好鬆動

仲要個汁同啲麵係唔熱架😓
份量又少,咁都要$126,唉

個烏冬份量就多好多,但個烏東都係煮得太耐,好稔😅
墨汁夠味,中間係有少少芝士拉絲咁,味道係唔錯嘅

個冬蔭遇上肉骨茶係一塊肉都搵唔到架
我唔係一個好鐘意食肉嘅人
但聽到肉骨茶尼個term都會expect有一舊肉
最後只有幾粒草菇同蟲草花
仲要佢上菜個陣係湯同料分開,我見到個啲少得可憐嘅湯料個陣,我呆左...
個湯嘅肉骨茶係馬來西亞個隻藥材味
我會形容佢係酸嘅藥材湯😅

希望佢會有進步啦,話晒都係mamaday嘅姊妹店,我仲未成功食到mamaday架😂
2021-01-18 57 浏览
今日去左間旺角T.O.P.新開既泰國Fusion菜 - No money so lonely😂 ,除左餐廳名,餐牌入面既菜式名都好特別,例如「無乜莞茜味的青檸莞茜飯配燒星饅魚骨」、「當冬蔭適上肉骨茶」、「生舊素叉燒好過生你比薩」。。。 不過依D都無叫,我地試左另外2樣Fusion菜呀🍽 啖啖蟹肉擔擔飯(價錢: $136)評分: 5/5試依個擔擔飯,係因為見到隔離枱叫左,賣相好靚😍 但落order時覺得好奇怪,咩係擔擔飯呢?! 點知一放入口,好有驚喜! 擔擔麵味炒飯完全無違和感,真係食唔停口呀❤️ 蟹肉份量都好多,每一啖飯放上蟹肉同脆卜卜既魚子增加左擔擔飯既口感,超級推介大家試下呀👍🏻👍🏻👍🏻🍽 冬蔭公大蝦比薩 (價錢: $136)評分: 3.5/5大蝦好爽身,份量都好足夠,每件比薩都可以分到一隻大蝦🍤 比薩係薄身餅底非常脆口,不過比較淡冬蔭公味,蒜味略重蓋過冬蔭公味,整體味道不錯的👍🏻————————————————————————🐷 整體食物: 4.5/5🐷 環境: 4/5🐷可達度: 5/5

🍽 啖啖蟹肉擔擔飯(價錢: $136)
評分: 5/5

🍽 冬蔭公大蝦比薩 (價錢: $136)
評分: 3.5/5

————————————————————————

🐷 整體食物: 4.5/5
🐷 環境: 4/5
🐷可達度: 5/5
2021-01-17
2021-01-18 225 浏览
幫襯過mamaday嘅朋友 可能一早收到風知道佢上個月喺旺角開咗間餐廳 目前試業階段中叫no money so lonely 簡稱NMSL🤪賣新派東南亞菜 餐牌命名 貫徹一貫玩味嘅作風🤪-🧆#貧窮是寂寞的拼盤 $96即係泰式小食拼盆 賣相同組合 睇得出花過心思秋葵蝦幾特別 將秋葵烘到微脆再釀入蝦膠炸冬陰功飯球小巧別緻 外脆內軟又飽肚打底嘅鴛鴦薯條🍟尤其炸番薯條🍠 甜甜地脆脆地-🍜#喇沙掛麵配石斑大蝦 $126微辣喇沙湯用茶壺盛上 確保麵條唔會過於腍身大蝦同石斑塊係靚貨 不過價錢略為貴咗少少🧐始終佢份量唔多 做lunch未必夠飽-🍹#牛油果芒果芫荽沙冰 $48牛油果🥑奶滑 芫荽🌱味道清香唔青澀兩個味道好協調 相比之下 芒果味🥭就遜色咗啦-☕️#馬來乜乜咖啡 $46馬來西亞白咖啡出晒名 今日再一次得到證明以為面頭上嘅係泡 其實有啲似棉花糖 飲過你就知😎-📍No Money So Lonely 旺角彌敦道700號T.O.P.商場4樓406-408號舖

幫襯過mamaday嘅朋友 可能一早收到風

📍No Money So Lonely
旺角彌敦道700號T.O.P.商場4樓406-408號舖
  • 貧窮是寂寞的拼盤
2021-01-17 42 浏览
這間位於旺角t.o.p商場裏面嘅餐廳, 佢主打就係食泰式fusion菜嘅, 裝修非常的特別, 好吸睛, 真係打卡嘅地方餐廳menu選擇都幾多, 有pizza, 有麵, 有飯, LUNCH最想著食飯, 就叫大大隻原炒飯賣相比較西式, 最頂位就係配咗完整嘅蟹, 底層配咗炒飯先食個蟹, 原來將個蟹炸油泡過之後, 非常脆 , 連殼一齊食, 蟹肉十分之多, 非常之juicy, 亦都唔覺得油膩, 另外個炒飯值得一讚, 因為非常之香, 微辣嘅口感, 更加開胃, 加咗蘑菇嘅關係, 令到口感更加復雜, 多層次 , 炒飯炒得乾身, 真係非常之正

賣相比較西式, 最頂位就係配咗完整嘅蟹, 底層配咗炒飯

今日去咗旺角T.O.P.試呢間新開嘅餐廳😍聽個名都知特別,叫No Money So lonely😆將餐廳環境都幾大,座位闊落。間店嘅裝修好吸引,好玩味feel,打卡好靚!店內有好多字句都同人生價值觀有關,激發起我地好多想像空間,諷刺得來又有點安慰🥲菜式主要係泰式fusion😄所以啲菜式配搭都幾新穎,有啲名都改得好盞鬼😝大家可以自己睇返個餐牌。首先叫左嘅係朱古力燒牛肉食者沙拉$108份量都幾大👍🏻成個沙律好清新,仲有火箭菜喺入面,營養價值高!有黑醋吊味甜甜地,仲有藍莓🫐紅妹莓😍I like it! 而燒牛肉大概五成熟左右燒得恰到好處,物質好嫩口。🌶冬陰功大蝦pizza $136裏面有車厘茄、大蝦🍤、紫洋蔥🧅、菇類🍄、芝士🧀,材料好豐富!薄餅底好脆口,大蝦好大隻,好新鮮好爽口,配搭埋其他材料,好特別!不過冬陰功嘅味道就輕咗少少,如果重返啲可能更好。🌶啖啖蟹肉擔擔飯$136個飯好好味,味道超特別。賣相超靚,蟹肉蟹子包圍着個飯,蟹肉蟹子嘅份量都幾多,抵食👍🏻蟹肉好彈力,同埋佢好似落咗花椒油,食完口腔仲留有餘香!八角柚子梳打咖啡$46咖啡嘅苦澀入邊有八角嘅甘味,柚子嘅甜味,多種層次,令你回味無窮

菜式主要係泰式fusion😄

🌶啖啖蟹肉擔擔飯

🌶啖啖蟹肉擔擔飯$136

八角柚子梳打咖啡

八角柚子梳打咖啡$46
咖啡嘅苦澀入邊有八角嘅甘味,柚子嘅甜味,多種層次,令你回味無窮😋

橙•檸檬片•香桃木•太陽花瓣•薑綠茶

橙·檸檬片·香桃木·太陽花瓣·薑綠茶$42
呢個係我朋友叫嘅,我冇飲過。個杯好大😆對比起出邊來講比較少見。朋友就話飲落會有唔同層次,可能因為佢入邊有好多種唔同嘅花果,都幾好飲,不過就唔係好飲到茶味。鍾意飲果茶嘅朋友可以試下👍🏻

本身諗住可以食耐啲,坐耐啲吹吓水,不過佢哋兩點之後都好多客嚟食,可以睇得出間餐廳係受歡迎嘅,但係我哋食完就要即刻走🥲如果想坐好耐嘅朋友仔就可能要考慮吓。

🐱總評分:8.2/10

朱古力燒牛肉食者沙拉
🌶冬陰功大蝦pizza
🌶啖啖蟹肉擔擔飯
八角柚子梳打咖啡
橙•檸檬片•香桃木•太陽花瓣•薑綠茶
  • 啖啖蟹肉擔擔飯
#1 挺玩味,但未能留下深刻印象No Money So Lonely💸餐廳名玩味甚濃,連同環境都一樣。場地寬落,座位舒服👍🏻裝潢帶點混合復古及輕工業風(?) 12點45分左右到達,唔知係新開還是餐廳位置比較隱閉既關係,直至我地食完離開,都無見有其他客人。好耐無係香港食飯可以咁安靜了~☺️1.啖啖鴨胸擔擔飯($136) 3/5分落單後無耐,侍應指無鴨胸,轉左蟹肉🥺我地都食蟹,所以就照要。擔擔飯應該係想做到好似擔擔麵感覺的risotto,飯粒煙銀,少少麻少少辣,搭配圍邊的黑醋同花生碎,口感豐富🤪美中不足的是,轉配的蟹肉只係寥寥可數,對唔住「啖啖」一詞🥺蟹肉沒什麼味道,被擔擔飯搶哂風頭,變到無咩存在感😖2.青乜檸牛肉比薩 ($128) 3/5分Pizza應該是即叫即焗👍🏻食哂飯先黎,熱辣辣的Pizza非常香脆,配以青檸、芝士、青紅椒、香草等配料,既清新又惹味😋Pizza上的牛肉燒得至7成熟,挺有肉味。唯有啲部分有筋,食既時候變到肉還肉,Pizza還Pizza🤨食起來有少少尷尬😅3.番薯愛話梅 ($44) 3.5/5分奶昔一開始挺重話梅的酸甜🥰飲落飲落開始有番薯的香,挺有驚喜,值得一試👍🏻建議面
#1 挺玩味,但未能留下深刻印象

2.青乜檸牛肉比薩 ($128) 3/5分
青乜檸牛肉比薩

3.番薯愛話梅 ($44) 3.5/5分
番薯愛話梅

建議面頭的奶泡可更豐盈,增加口感!

值得提醒的是,Pizza底部有好幾塊都痴有唔少黑色的炭灰(?) 而且餐廳選用的器皿都挺重,上菜時經常撞到桌面,有少少吵,要注意一下🧐

整體環境不錯👍🏻味道不錯,唯價錢略貴💸
食物雖然想行特色路線,挺有創意,但近年這類型餐廳眾多🥺整體未能令人留下深刻印象~
番薯愛話梅
2021-01-13 57 浏览
Top呢個商場喺旺角行就行得多,但係喺裏面搵嘢食就真係第一次,咁啱行過肚餓,就同朋友嚟咗依間叫做no money so lonely嘅餐廳,個名已經夠晒特別,一於行入去試吓🤩一入到黎裝修全部都好特別,好有藝術嘅style,連杯杯碟碟都係有特別設計過,啱晒各位文青過嚟打卡同食嘢都一流!而且依度嘅嘢食都好好食,全部都好有特色!我叫咗一個煙三文魚海鮮醬意大利麵依個10分推介大家食,有意外驚喜,食落去辣辣地,但又唔會泰勒,重點係意粉個汁勁好味,海鮮醬味好濃,超級彈牙,中間擺咗幾片好厚嘅三文魚,啱晒我依個三文魚嘅fans😆❤️貧窮是寂寞拼盤離到「嘩」左一聲😋超級大份,裏面材料仲要好豐富,有薯仔條、薯條、魚丸全部都炸到脆卜卜!最特別係個魚丸,咬落去仲有粟米粒,超級驚喜😍

而且依度嘅嘢食都好好食,全部都好有特色!
我叫咗一個煙三文魚海鮮醬意大利麵

貧窮是寂寞拼盤
最特別係個魚丸,咬落去仲有粟米粒,超級驚喜😍
  • 三文魚醬海鮮意大利麵
2021-01-11 88 浏览
疫情期間已經好少外出食飯,難得朋友要求😌,當然要比面啦!重特登book咗間泰國Fusion菜(No Money So Lonely) 聽到個名都好想試試😅😅!喇沙掛天使麵配石斑大蝦 $126濃厚的蝦香湯頭,完全被天使麵吸收哂,加上惹味芳郁的香料,每一啖都滲出陣陣微辣和椰香,濃厚得來又不會過膩,再配上石斑和大蝦,鮮味倍增!👍🏻👍🏻👍🏻可惜分量太少,😅😅!胡椒大大隻蟹飯 $126賣相已經好吸引😌,免剝殼的整隻軟殼蟹🦀,連殼帶蟹肉一齊食,方便之餘又鮮甜美味,飯底是珍珠米,經香料炒香過,味道有層次之餘亦帶胡椒的香辣,好惹味!花茶$42經常飲花茶是因為感覺以花入饌的,必然對身體有益和有養生的作用😊!今次飲既係洛神花,玫瑰,夏威夷和果粒茶,味道略帶酸味,泡水時散發出淡淡花香,飲完暖笠笠👍🏻👍🏻又開胃!

喇沙掛天使麵配石斑大蝦 $126
可惜分量太少,😅😅!

胡椒大大隻蟹飯 $126

花茶$42

2021-01-07 143 浏览
今日閨蜜約咗我去食午餐,去咗一間幾特別嘅餐廳入邊啲裝修好靚啲食物名好特別啲嘢食都唔差最好食嘅係炸地瓜🤣配蜜糖芥辣醬👍🏻👍🏻👍🏻飲品都好特別,我飲嘅係木瓜蜜糖花椒🤣🤣價錢係貴左少少不過食完成個人都開心曬🥰🥰