今日去咗旺角T.O.P.試呢間新開嘅餐廳😍聽個名都知特別,叫No Money So lonely😆將餐廳環境都幾大,座位闊落。間店嘅裝修好吸引,好玩味feel,打卡好靚!店內有好多字句都同人生價值觀有關,激發起我地好多想像空間,諷刺得來又有點安慰🥲菜式主要係泰式fusion😄所以啲菜式配搭都幾新穎,有啲名都改得好盞鬼😝大家可以自己睇返個餐牌。首先叫左嘅係朱古力燒牛肉食者沙拉$108份量都幾大👍🏻成個沙律好清新,仲有火箭菜喺入面,營養價值高!有黑醋吊味甜甜地,仲有藍莓🫐紅妹莓😍I like it! 而燒牛肉大概五成熟左右燒得恰到好處,物質好嫩口。🌶冬陰功大蝦pizza $136裏面有車厘茄、大蝦🍤、紫洋蔥🧅、菇類🍄、芝士🧀,材料好豐富!薄餅底好脆口,大蝦好大隻,好新鮮好爽口,配搭埋其他材料,好特別!不過冬陰功嘅味道就輕咗少少,如果重返啲可能更好。🌶啖啖蟹肉擔擔飯$136個飯好好味,味道超特別。賣相超靚,蟹肉蟹子包圍着個飯,蟹肉蟹子嘅份量都幾多,抵食👍🏻蟹肉好彈力,同埋佢好似落咗花椒油,食完口腔仲留有餘香!八角柚子梳打咖啡$46咖啡嘅苦澀入邊有八角嘅甘味,柚子嘅甜味,多種層次,令你回味無窮

菜式主要係泰式fusion😄

🌶啖啖蟹肉擔擔飯

🌶啖啖蟹肉擔擔飯$136

八角柚子梳打咖啡

八角柚子梳打咖啡$46
咖啡嘅苦澀入邊有八角嘅甘味,柚子嘅甜味,多種層次,令你回味無窮😋

橙•檸檬片•香桃木•太陽花瓣•薑綠茶

橙·檸檬片·香桃木·太陽花瓣·薑綠茶$42
呢個係我朋友叫嘅,我冇飲過。個杯好大😆對比起出邊來講比較少見。朋友就話飲落會有唔同層次,可能因為佢入邊有好多種唔同嘅花果,都幾好飲,不過就唔係好飲到茶味。鍾意飲果茶嘅朋友可以試下👍🏻

本身諗住可以食耐啲,坐耐啲吹吓水,不過佢哋兩點之後都好多客嚟食,可以睇得出間餐廳係受歡迎嘅,但係我哋食完就要即刻走🥲如果想坐好耐嘅朋友仔就可能要考慮吓。

🐱總評分:8.2/10

朱古力燒牛肉食者沙拉