2021-10-10 74 浏览
之前夜晚黎等太耐無食到,今次lunch time黎終於試到!環境好大,裝修幾特別,菜名好搞笑🤣lunch set好抵食,有前菜/湯+主菜+飲品。選擇好多,有3個類別,無限配咩,有幾款好快就賣曬,例如蟹餅、一口牛肉同焗薯。burger+牛油果蓉+蘑菇奄列+炸雞 $108炸粉好薄,奄列可以揀配芝士/蘑菇/香腸,如果可以全部揀曬就好🙈紫菜芝麻飯+泡菜豚肉+香腸拼盤+虎蝦中東米加左紫菜飯素,無咁dry。3款入面最鍾意泡菜豚肉,好開胃泡菜唔太鹹太辣,香腸有3隻味,全部都係炸嘅,其中一條都幾辣。橙皮,檸檬片,香桃木,太陽花瓣,薑綠茶 跟餐價 $26夾雜好多材料嘅茶,薑味最突出,飲得出微微檸檬同橙味,感覺幾健康。牛油果蜂蜜芫茜沙冰 跟餐價$30牛油果幾fresh,唔係好飲得出牛油果味,比芫茜蓋過大部份味,中意芫茜嘅人必點,真係落足料!

環境好大,裝修幾特別,菜名好搞笑🤣

burger+牛油果蓉+蘑菇奄列+炸雞 $108

紫菜芝麻飯+泡菜豚肉+香腸拼盤+虎蝦中東米

橙皮,檸檬片,香桃木,太陽花瓣,薑綠茶 跟餐價 $26

牛油果蜂蜜芫茜沙冰 跟餐價$30
繼續記錄朋友款待的生日晚餐🥰哈哈大家都讓我挑選餐廳,你們太相信我的眼光了,就從我的「慧食列表」上挑選吧!🤪GO!👻往年吃過來自台北的MAMADAY尖沙咀分店覺得尚可。食物質素雖一般,但勝在環境、氣氛不錯,是跟朋友聚會的好地方。🙆🏼‍♀️年末時得悉創辦人在旺角開設姊妹店,已打算多給一次機會探店。😎「NO MONEY SO LONELY」單聽名字就覺得很有趣,玩味重。😀選址於旺角T.O.P商場內,絕對配合商場特式及目標客群。👍🏻餐廳裝潢及整體風格走型格潮味風,用色大膽,顏色鮮豔奪目,有不少打卡位。💛店面的空間感大,不焗促,加上有不少植物擺設,令人舒適。🌿🌴🍃*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*食物方面跟一般CAFE不同,這裡主東南亞打融合菜。餐牌菜式名字有趣,有些單看名字也猜不出是甚麼菜式。😂😂有些食物配搭新穎,欣賞這份創新。食物價格定位中價,3-4人更容易叫幾款分享。食物質素和味道方面比合格再多一點點,算是不錯,類別選擇多。而且每一道上菜時都是熱呼呼的,份量足夠。有不少東南亞元素,例如冬蔭、肉骨茶、咖哩、泰式美食等。*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*🔘#貧窮是寂寞拼盤 (細)

🔘#貧窮是寂寞拼盤 (細) $78
自選3款小食:炸飯波、腐皮扎肉、庶蝦
貧窮是寂寞拼盤

🔘#欖菜香煎帶子扁意粉 $128
欖菜香煎帶子扁意粉

🔘#蜜味酸辣豬肋骨 (半份) $138
蜜味酸辣豬肋骨 (半份)

🔘#楓糖芝士奶蓋香蕉窩夫 $98

朋友騙我沒訂座,原來預先跟餐廳準備了生日甜品!當我選好甜品後,上菜時看到蠟蠋和寫上名字,真的有驚喜!😍 碟上字體很Free Style,隨意中帶點強勁,有風格。窩夫搭配芝士奶蓋和楓糖,鹹香x醇厚甜味很夾,加上雲呢拿雪糕和香蕉,幸福感滿滿💕

📌NO MONEY SO LONELY
📍旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 4樓406-408號舖
👉🏻 @nomoneysolonely

*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*

#hkfoodblogger #hongkong #foodphotography #hkfoodlover #hkgirl #foodlover #foodblogger #foodiehk #nomoneysolonely #慶祝生日 #生日餐廳 #旺角黃店 #黃店推介 #黃店 #黃色經濟圈 #旺角 #西式餐廳 #相機食先 #旺角美食 #旺角好去處 #慧食日常 #慧食旺角
2021-09-09
庆祝纪念
生日
貧窮是寂寞拼盤
蜜味酸辣豬肋骨 (半份)
2021-10-08 57 浏览
之前嚟食嘅時候已學覺得Menu 上的食物名稱好有趣,令到我好多嘢食都想食😂  所以決定再encore! 薯條有三款味可以選擇! 話梅粉,蜜糖芥末醬 ,他他醬 我揀了話梅粉因為這個味道最特別!👍🏻 記得抹咀墨汁卡邦尼配巴馬火腿烏冬🍝 卡邦尼creamy之餘還用了黑色墨汁! 配巴馬火腿帶點鹹香味,令烏冬更加好食!👍🏻 NMSL waffle咖央椰絲麻糬有水果襯托著,賣相吸引! 甜度剛剛好😊

薯條
有三款味可以選擇! 話梅粉,蜜糖芥末醬 ,他他醬
我揀了話梅粉因為這個味道最特別!👍🏻

記得抹咀墨汁卡邦尼配巴馬火腿烏冬🍝

NMSL waffle
咖央椰絲麻糬
有水果襯托著,賣相吸引! 甜度剛剛好😊
2021-10-04 142 浏览
本身book 咗位,一去到唔太多人又唔係忙,有個男職員企咗喺度,只係對佢講咗一句:唔該 ......佢已經勁唔耐煩西住面(冇戴口罩)咁叫我哋等陣,跟住另一個安排座位嗰個長髮戴眼鏡女仔又係態度奇差,真係唔知得罪咗佢哋啲乜?我見到個男職員對住其他枱客都係咁差...將心比己調返轉你哋自己去餐廳食嘢比人勁差態度對待,我諗你地自己都會覺得唔好受啦?想講其實啲嘢食唔差,但每個侍應啲態度差到咁,就算覺得好味都唔會再去!咁唔願做直接唔好撈啦
我見到個男職員對住其他枱客都係咁差...

2021-10-02
午餐
2021-10-04 1675 浏览
兩個人可以吃到多少食物?如果可以坐很久還真的可以吃很多🤣這間充滿玩味的泰國菜餐廳,食物配搭完全是我們喜歡的口味,就算不吃辣的我都忍著辣吃下去🤤餐廳色彩繽紛,而且場地比想像中大很多,不同區域有不同裝潢,從擺設到餐具都很有特色!🔹啖啖蟹肉擔擔飯 $138餐廳有很多fusion菜,這款算是代表作之一!擔擔麵的香辣麻完整複製到泰式炒飯之上,看似不是很辣,實際上這個炒飯最優秀就是維持到高度乾身同時裡面的香濃麻辣醬汁會在後勁添上刺激性高的辣感,不過花生醬和花生粒又把辣度拉低少少,大大粒蟹肉讓我即使辣到瘋狂飲水都要吃下去,很適合分著吃。🔹蜜味酸辣豬肋骨(half) $116本來想說兩個人不要吃那麼多,結果我們主菜點了兩個!幸好豬肋骨可以選擇半份(其實都很大份),豬肋骨經過慢煮六小時肉質軟腍,依然保持到肉汁,面層鋪上了一層泰式香料,香草的味道透徹地滲入豬肋骨中,輕輕的蜜糖甜味混合可青檸的酸,還有香料的微辣,完全不覺得很heavy,加上有很多沙律菜,爽口又清新,味道相當平均。 🔹鹹蛋黃香茅雞翼(half) $68雞翼上桌的時候已經聞到濃濃的鹹香,雞翼是單骨雞翼很方便吃~吃的時候還見到鹹蛋黃碎在表層,皮依

🔹啖啖蟹肉擔擔飯 $138

🔹蜜味酸辣豬肋骨(half) $116

🔹鹹蛋黃香茅雞翼(half) $68

雞翼上桌的時候已經聞到濃濃的鹹香,雞翼是單骨雞翼很方便吃~吃的時候還見到鹹蛋黃碎在表層,皮依然是脆的,裡面的肉偏有咬口,這裡小食上菜速度很快,建議一上桌就配飲品先吃~
鹹蛋黃香茅雞翼(half)

🔹楓糖芝士奶蓋香蕉窩夫 $98
楓糖芝士奶蓋香蕉窩夫

這絕對是窩夫界的邪惡魔王,首先一大坨楓糖已經很邪惡,窩夫上面還蓋上一層厚厚的芝士奶蓋(真的是飲品上的那個奶蓋),充滿鹹香和奶香的奶蓋代替了一般cream,和相當有厚度又香脆的窩夫非常搭,上面加多一球海鹽雪糕,這會讓你自己想一個人獨佔!窩夫口味會經常更新,大家可以常去encore💕
楓糖芝士奶蓋香蕉窩夫

🔹Hangry Donut $68 Si L Dan $72
Si L Dan

我們都突然很想喝啤酒,所以選擇了兩款,Hangry Donut有紅莓、西柚、洛神花等等,所以果味特別香,入口都相對甜;我自己比較喜歡麥味重的啤酒,Si L Dan有松葉和柑橘,會有點smoky感覺,可以更集中於啤酒本來的味道,兩款啤酒都滑口,不過啤酒泡很快就沒有了。
蜜味酸辣豬肋骨(half)
鹹蛋黃香茅雞翼(half)
Si L Dan
2021-10-03 69 浏览
今日去咗旺角🃏playful 商場T.O.P. 找了間 Playful 餐廳, 目的係殺死我的寂寞!🎡No Money So Lonely 夠晒應景!💘餐廳度度都係玩嘢設計。📸即刻拎起手機打卡先,Lonely 放低了! Lunch set 超多Choices, 仲有個自由加餸set!我order咗 “漢堡扒是手打漢堡扒的漢堡包”🍔~ Burger 個心少少生、粉紅色、 好Juicy; 咬落去芝士半溶加上洋蔥, 超classic 美味!海鮮黃金炒飯~ 超足料啊有好多蟹肉🦀同八爪魚🐙粒粒,口感過癮;特別係蟹籽粒粒Mix埋日本珍珠米,鮮味又有咬口!芒果🥭椰子🥥沙冰~好多芒果肉啊!甜度啱啱好,係一個涼透心的熱帶島組合!🏝海鹽焦糖黑椒咖啡☕️,少少甜少少咸,咖啡味更加特出喎!有Gimmick 有料到👩🏻‍🍳
👧🏻Wodafoodie in Mong Kok有日係旺中行完街經過TOP試左間泰國西式fusion餐廳,環境幾靚幾岩打卡,原來booking都幾full,好彩我平日晚市6點就黎左所以walk in都食到😝✨🍕🍤冬蔭公大蝦Pizza $136有大蝦、紫洋蔥、菇類,朋友唔食車厘茄所以走左,批底超薄,上面有一層勁厚既芝士,厚過餅皮之餘仲可以拉絲,鍾意食🧀芝士既朋友一定好鍾意🤤🤤冬蔭公味唔會太辣,如果再濃味d仲惹味。✨🐷🦴蜜味酸辣豬肋骨(半份) $138呢個慢煮6個鐘既豬肋骨有驚喜!肉質非常軟腍,還帶點甜甜酸酸,除左肉仲帶有少少似豬軟骨既部位,有d咬口,幾好食😋📍 No Money So Lonely (旺角)旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 4樓406-408號舖
👧🏻Wodafoodie in Mong Kok

✨🍕🍤冬蔭公大蝦Pizza $136

✨🐷🦴蜜味酸辣豬肋骨(半份) $138

📍 No Money So Lonely (旺角)
2021-10-01 74 浏览
𝐍𝐌𝐒𝐋 - 𝐍𝐨 𝐌𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐒𝐨 𝐋𝐨𝐧𝐞𝐥𝐲作為Mamaday嘅姊妹店,呢間鋪都貫徹左Mamaday一貫嘅作風整間餐廳都充滿玩味,最抵死嘅莫過於啲食物名😆餐廳主打fusion泰國菜🍝記得抹嘴墨汁卡邦尼配巴馬火腿 $118意粉黑到連有咩配料都食唔到,淨係可以靠食出嚟至知🤣配料除左面頭大大塊Parma ham仲有洋蔥、煙肉,洋蔥好爽甜不過汁唔夠多,意粉食落有啲啲硬同乾🍕泰式肉碎豬頸肉比薩 $108 Pizza係薄批,餅底好脆,芝士嘅份量好多,拉哂絲咁好正😋除左芝士仲有滿滿嘅泰式肉碎,食落微辣,加上爽口嘅豬頸肉,成個配搭好特別!🥛士多啤梨玄米milk shake $52 平時除左飲玄米茶好似好少飲到玄米味嘅飲品,見到個combination幾特別就試一試!一開始士多啤梨底比較酸,但係mix埋玄米茶嘅清香中和左啲酸味,味道啱啱好玄米茶味道好出好清香😍🥛楓糖香蕉肉桂 milk shake $52個杯墊即刻泰國feel🆙🆙🤣奶昔質地厚身飲落好香滑,肉桂味唔算出,面頭嘅香蕉燒到焦糖面好香脆🍌
𝐍𝐌𝐒𝐋 - 𝐍𝐨 𝐌𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐒𝐨 𝐋𝐨𝐧𝐞𝐥𝐲

餐廳主打fusion泰國菜

🍝記得抹嘴墨汁卡邦尼配巴馬火腿 $118
意粉黑到連有咩配料都食唔到,淨係可以靠食出嚟至知🤣
不過汁唔夠多,意粉食落有啲啲硬同乾

🍕泰式肉碎豬頸肉比薩 $108
Pizza係薄批,餅底好脆,芝士嘅份量好多,拉哂絲咁好正😋

🥛士多啤梨玄米milk shake $52
玄米茶味道好出好清香😍

🥛楓糖香蕉肉桂 milk shake $52
個杯墊即刻泰國feel🆙🆙🤣
2021-10-01 57 浏览
No money so lonely 地方非常闊落, 而且有好多打卡位! 薯條🍟分別可以選擇話梅粉,蜜糖芥末醬 ,他他醬 我揀了話梅粉因為這個味道最特別! 果然沒有令我失望, 話梅粉酸酸甜甜好開胃,薯條分量多又香脆!  配話梅粉去油膩感👍🏻 記得抹咀墨汁卡邦尼配巴馬火腿烏冬/意大利麵🍝 這個很有驚喜!分量頗大 ,卡邦尼creamy之餘還用了黑色墨汁! 配巴馬火腿帶點鹹香味,令烏冬更加好食!👍🏻NMSL waffle咖央椰絲麻糬咖央的甜度剛剛好😊 椰絲及雪糕令waffle 更加出色! Waffle 入面有一層麻糬,煙煙靭靭所以waffle很有層次感!

薯條🍟
分別可以選擇話梅粉,蜜糖芥末醬 ,他他醬

記得抹咀墨汁卡邦尼配巴馬火腿烏冬/意大利麵🍝

NMSL waffle
咖央椰絲麻糬

今日同朋友出嚟食吓飯傾吓計就諗住試吓依一間,見佢裝修都幾特別我地比較早食 所以都唔洗等位我哋冇叫嘢飲,淨係叫咗嘢食其實整體來講佢啲嘢食都唔太差但出事係個雞翼,係單骨雞翼黎我哋揀咗鹹蛋黃味佢有分半份同全份,我地簡左半份10隻到不過對個雞翼真係有啲失望因為唔知點解食落去係苦嘅….🥲🥲冇咩鹹蛋香味,我地幾個都一致認同唔好食🙈其他嘅菜式都還可以既,佢個豬手都好食既,個汁係泰式生蝦既醬襯托埋豬手 個味道幾香!
今日同朋友出嚟食吓飯傾吓計
就諗住試吓依一間,見佢裝修都幾特別
我地比較早食 所以都唔洗等位
我哋冇叫嘢飲,淨係叫咗嘢食
其實整體來講佢啲嘢食都唔太差
但出事係個雞翼,係單骨雞翼黎
我哋揀咗鹹蛋黃味
佢有分半份同全份,我地簡左半份10隻到
不過對個雞翼真係有啲失望
因為唔知點解食落去係苦嘅….🥲🥲
冇咩鹹蛋香味,我地幾個都一致認同唔好食🙈
其他嘅菜式都還可以既,佢個豬手都好食既,個汁係泰式生蝦既醬
襯托埋豬手 個味道幾香!

• 冬蔭公大蝦比薩
2021-09-29 56 浏览
Mamadey姐妹餐廳 出名以搞笑玩味黎做gimmick,menu啲名都好𝚏𝚞𝚗,其實幾個月前🌝5月去食但拖到宜家先出寫😂🤫🤫某啲野食係ok嘅但飲品太特別頂唔順🥲甜品都唔掂🥲明明係用返mamaday嘅窩夫✨✨口水牛面珠配麻辣八爪魚花生碎 $108呢個surprisingly 好食😋 牛面珠好嫩,一咬即化,八爪魚🐙加埋口水汁同花生碎辣得黎又會想keep住食✨𝗡𝗠𝗦𝗟 𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮 $112Pizza of the day 好似係cheese pizza 薄pie脆邊食得好開心🥳 可惜冇拉絲芝士🥲✨ 記得抹嘴墨魚汁卡邦尼配巴馬火腿意粉 $118除左係要抹幾次嘴之外,味道方面還好,配料同個意粉好似各有各甘😂[伏🥲🥲]✨咖央窩夫 $68叫上等左好耐但黎到完全冇咖央味/冇味,超淋身,勁難切🥲🥲得個海鹽雪糕🍦有啲味🍹木瓜蜂蜜花椒milkshake $46🍹藍莓薄荷拉西milkshake $462杯野飲伏到痴線,勁奇怪係冇乜奶味,比啲奇怪味蓋過晒;木瓜個杯勁重花椒八角味;藍莓個薄荷重過飲杯mojito 比木瓜好啲🤢認真唔建議大家叫野飲

✨✨口水牛面珠配麻辣八爪魚花生碎 $108

✨𝗡𝗠𝗦𝗟 𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮 $112
薄pie脆邊食得好開心🥳 可惜冇拉絲芝士🥲

✨ 記得抹嘴墨魚汁卡邦尼配巴馬火腿意粉 $118

[伏🥲🥲]
✨咖央窩夫 $68
🍹木瓜蜂蜜花椒milkshake $46
🍹藍莓薄荷拉西milkshake $46
起碼我有Money去食好嘢🍽#小胖遊旺角🐠 —————————————————🔹啖啖蟹肉擔擔飯🦀 $138對於唔使剝殼嘅蟹肉真係無法抗拒🧡重點係份量好多🦀真係做到啖啖都有配有四川味嘅飯夠哂香口又唔會太辣🤤.🔹青咖喱石斑Pizza🍕$128好特別嘅Fushion組合,石斑魚都算滑反而青咖喱味可以更濃,但勝在Pizza餅底係簿身唔合太heavy,肚仔仲有空間食其他嘢👌🏽.🔹甜品師睡覺前想做的甜品🍮 $58同友人真心因為個菜名而點😂(因為想知係咩嚟)上菜嗰下真心呆咗😯點解甜品可以咁醜樣🤣不過真係食物不可以貌相其實係超好食😋布甸好滑加埋蛋糕餅、生果、同綠茶脆脆🧡完全係為成餐畫上完美句號☺️.💡大家可以提早去佢哋FB預約時間,咁就唔使排隊😉💡如果Weekend Walk-in 大家就早啲去拎位—————————————————🧜🏻‍♂️口水度:🌕🌕🌕🌖🌑🤑CP值💰:🌕🌕🌕🌘🌑🧚🏻‍♀️打卡值:🌕🌕🌕🌕🌘🥰舒適度:🌕🌕🌕🌕🌘👅再食指數:🌕🌕🌕🌗🌑.♟️Overall♟️ 就價錢合理又好味,餐廳環境充滿玩味,而且有得坐卡位幾舒服👻推薦👍🏽🤎
起碼我有Money去食好嘢🍽
重點係份量好多🦀真係做到啖啖都有
配有四川味嘅飯夠哂香口又唔會太辣🤤
啖啖蟹肉擔擔飯🦀

🔹青咖喱石斑Pizza🍕$128
好特別嘅Fushion組合,石斑魚都算滑
青咖喱石斑Pizza🍕

🔹甜品師睡覺前想做的甜品🍮 $58
同友人真心因為個菜名而點😂(因為想知係咩嚟)
上菜嗰下真心呆咗😯點解甜品可以咁醜樣🤣
不過真係食物不可以貌相
甜品師睡覺前想做的甜品🍮

💡大家可以提早去佢哋FB預約時間,咁就唔使排隊😉
💡如果Weekend Walk-in 大家就早啲去拎位
啖啖蟹肉擔擔飯🦀
青咖喱石斑Pizza🍕
甜品師睡覺前想做的甜品🍮
2021-09-28 163 浏览
終於捱過糧尾, 又到月頭可以食返餐好呢間 No Money So Lonely 好岩形容月光族💸咁有玩味原來係Mamaday 既姊妹店💛 連食物都大玩fusion!鹹鹹酸酸既話梅奶昔, 估唔到又幾好味另一杯椰子香茅咖啡, 椰子同香茅味反而唔係咁出, 都係以americano為主泰式香葉肉碎放上pizza🍕又幾有泰式味道, 不過如果個豬頸肉可以係一條條大塊d, 同肉碎既質感會更加有對比, 更加突出四川擔擔飯唔係麵, 係拎左佢個香麻味道. 最開心係啖啖蟹肉超足料, 鮮味反而更出雖然糧尾, 但係個人大食無辦法:S 最後都要叫個番薯條小食share, 蜜糖芥末醬點下點下就好快食哂成蘿, 份量都幾多架呢間咁有玩味既fusion菜係旺角T.O.P新潮商場, 裝修都幾靚, 雖然餐廳被分做幾個區域坐, 開放式設計中間可以行人, 但都坐得舒服而唔會覺得有好多人望住, 同朋友causal吹下水都係一個唔錯既選擇
終於捱過糧尾, 又到月頭可以食返餐好

鹹鹹酸酸既話梅奶昔, 估唔到又幾好味
番薯愛話梅奶昔

椰子香茅咖啡
泰式肉碎豬頸肉比薩
地瓜條蜜糖芥末醬
2021-09-27 48 浏览
喺旺角做完嘢之後就揀咗呢間餐廳食嘢。喺T.O.P. 商場,地點易搵又方便!因為未係繁忙時間,入去就有位坐,裝修都好靚,同埋好雅緻嘅感覺,特別係牆身嘅鏡同掛飾,有復古嘅氣息我地未係好肚餓,所以叫咗小食拼盤,同埋人頭數嘅嘢飲。我杯梳打飲品味道都幾特別,係我鐘意嘅Mix and Match口味。朋友嘅山渣水都幾開胃。小食拼盤賣相都唔錯,有秋葵包住炸蝦,精緻得嚟又好食當然有薯條,同埋一個少少辣嘅炸飯波,好惹味!!最後大家傾下計就離開,唔會係個好lonely嘅地方嚟

小食拼盤

小食拼盤賣相都唔錯,有秋葵包住炸蝦,精緻得嚟又好食
當然有薯條,同埋一個少少辣嘅炸飯波,好惹味!!

最後大家傾下計就離開,唔會係個好lonely嘅地方嚟

2021-08-21
小食拼盤
2021-09-27 48 浏览
聽聞依間成日Full Booking,好彩朋友一早預約左所以我地去到都唔洗等位,仲有卡位坐,坐得幾舒服🥰📋我地三個人但因爲肚餓,所以都叫左唔少食物:🌀香茅雞翼(全份) 🐔$126雞翼有三隻味供選擇(避風塘/鹹蛋黃/孜然),但要半份只可選一個口味,而我地叫全份就可以揀兩款口味,我哋揀咗鹹蛋黃同孜然味。雖然係單骨雞翼,但份量都足夠,個人覺得鹹蛋黃味唔夠重,可以再濃D,而孜然味就好入味,👍🏻🌀脆炸五花腩 🐷$178依個真係好值得推介,依款菜式唔係好多餐廳有得食,最初朋友推介必試時,我仲好擔心🥺因爲我係好驚好油膩食到成口油既感覺,但當我食左第一舊之後真係停唔到口,超香脆,而且無油淋淋既感覺,真係幾好食👍🏻但大家記得要趁熱食係最好味😍🌀估唔到咩味的牛油果意粉 🍝$118依個意粉就係如其名,我哋係食唔出咩味😂係幾好食既,中意食牛油果既朋友應該都會鍾意😍因爲都有幾多片牛油果,牛油果味都幾濃既意粉,意粉既軟硬度剛好,唔會偏淋或硬,同埋個唔知咩咪既醬汁都唔會好漏好濟😂😂🌀啖啖蟹肉擔擔飯 $138依個飯真係多蟹肉,完全做到啖啖蟹肉既效果,配撘埋蟹籽增加口感,原本係Menu見到有一隻🌶以為會微辣,但係真係無

📋我地三個人但因爲肚餓,所以都叫左唔少食物:

🌀香茅雞翼(全份) 🐔$126

🌀脆炸五花腩 🐷$178

🌀估唔到咩味的牛油果意粉 🍝$118
依個意粉就係如其名,我哋係食唔出咩味😂

🌀啖啖蟹肉擔擔飯 $138
依個飯真係多蟹肉,完全做到啖啖蟹肉既效果,配撘埋蟹籽增加口感,原本係Menu見到有一隻🌶以為會微辣,但係真係無咩辣味,所以唔食辣嘅朋友都可以一試,唔使擔心😉但味道夠濃又惹味😋

🌀焦糖脆脆焦糖燉蛋芝士蛋糕 🍰 $68
我地掛住傾計😂唔記得幫依個甜品影相🤣🤣
但我想講呢個蛋糕好好食🤩好香濃嘅芝士蛋糕中間夾住甜滑既焦糖燉蛋,令芝士蛋糕唔會漏之餘仲幾好有層次,誠意推介俾大家💁🏻‍♀️

飲品方面我地叫左兩壺茶 🍵:
🌀親手煮的山楂蘋果茶 $46
🌀橙.檸檬片.香桃木.太陽花瓣.薑綠茶$46

我地覺得山楂蘋果茶個味道出D,酸酸甜甜好飲又開胃🥰
而薑綠茶個味會偏淡,橙或薑味都唔太出,但就散發出淡淡清香,可以解油解膩👍🏻

總括一下,我覺佢地既菜式選擇都多,價錢同份量都算係fusion菜黎講都合理😎食物質素都中上👍🏻
店舖設計特別又有玩味,坐得舒服,服務態度都唔錯!所以有機會我都有興趣再去食埋其他未試既菜式😋