生活節奏快,好想搵間chill 既舒適cafe, 朋友提議了Ninety Coffee Roaster入到cafe, 感覺舒適寫意,木檯,水泥墻,加上盆栽,心感覺慢了下來。Tooth Fish小鱗犬牙南極魚擺盤好靚,魚旁伴隨菇形狀的石,高檔次,南極魚慢煮,魚肉下係黃色豆蓉,用刀🔪切,魚肉切開不碎,放入口,滑溜溜。Yellow Corn Chicken慢煮雲呢拿雞(半隻)香噴噴,一到檯,忍唔住即刻切來食,切時可以見到雞肉肉鎖汁甚佳,擺入口,肉嫩汁香。Cappuccino世界咖啡拉花冠軍開的cafe點少得試咖啡呢。尼度同一般精品咖啡店一樣有nutty 同fruity口味選擇,menu 仲清晰寫明兩種口味的咖啡豆組合。我選擇左 fruity 的cappuccino,上枱時咖啡夠熱,拉花有心思都已經好基本,佢比其他精品咖啡店多一樣野就係隨咖啡有幾粒杏仁,咖啡師沖好親自交代可以先食杏仁再飲咖啡,加強咖啡風味。Apricot Houjicha杏子焙茶好香,聞完茶葉再喝,茶香久久留存口腔。Hazelnut Roll熱烘烘,甜度剛剛好,外脆內軟。整體而言,服務有禮用心,食物和環境都富水準的Cafe,值

Tooth Fish小鱗犬牙南極魚

Yellow Corn Chicken慢煮雲呢拿雞(半隻)

Apricot Houjicha杏子焙茶

好香,聞完茶葉再喝,茶香久久留存口腔。

Hazelnut Roll

熱烘烘,甜度剛剛好,外脆內軟。

整體而言,服務有禮用心,食物和環境都富水準的Cafe,值得舌尖再遊。

2021-06-21 67 浏览
其實呢間Cafe已經俾我bookmark咗好耐😛但係因為實在太多嘢想食,所以次次都冇嚟到試🥲店內嘅環境一啲都唔似係cafe 佢哋採用open kitchen 令到整嘢食嘅過程都比較透明《黯然銷魂飯》$188店方用美國豬肉煎香2邊再慢煮12個鐘…令到舊豬肉又香又軟腍豬肉肥瘦比例唔平均~因為係五花肉嘅關係 脂肪比例比較多 但食落好香口雖然油脂含量極高😛 但絕對唔會令你唔想食,係想配飯一齊食😆再加配2隻太陽蛋~流心嘅蛋黃仲令到個飯香氣增加❤️同埋店方用埋調製過嘅日本豉油 甜甜地好易入口但唯一要挑剔嘅就係豉油唔夠.. 但都可以問店方拎燒汁/鰻魚汁去撈飯 撈下撈下好易食晒成個飯架🤣《金目鯛》$238店員介紹呢款金目鯛係由牛油Rosemary 煎香塊皮之後再慢煮2個鐘而成嘅條魚既size都幾大😯😯伴碟簡單整潔塊皮真係煎得非常香脆,加埋魚皮同魚肉中間有少少脂肪 令到成件事更香而肉質方面就覺得老火左少少🤏 肉質偏”鞋”身,但魚香都幾唔錯☺️《Iced Latte》$42男主角struggle咗好耐飲咩,最後覺得黎到呢度應該要試吓佢哋嘅咖啡~呢度有fitty同埋nutty嘅豆,Menu上面都有介紹佢哋豆嘅產
其實呢間Cafe已經俾我bookmark咗好耐😛

但係因為實在太多嘢想食,所以次次都冇嚟到試🥲

《黯然銷魂飯》$188

店方用美國豬肉煎香2邊再慢煮12個鐘…令到舊豬肉又香又軟腍

《金目鯛》$238

條魚既size都幾大😯😯伴碟簡單整潔

《Iced Latte》$42

呢度有fitty同埋nutty嘅豆,Menu上面都有介紹佢哋豆嘅產地

咖啡豆嘅味道唔算特別特別濃郁~ 但都ok
後勁唔算強

《Mocha》$42
喺咖啡表面上面花咗少少心機,奶泡入口軟綿綿
有奶香同咖啡之餘都飲到朱古力味 balance到

朱古力醬唔會太甜~ 唔會太漏

總括嚟講呢度個環境都幾唔錯,又冇限時…
同朋友坐耐啲都唔會怕俾人眼望望☺️而且店員都好細心介紹每一道菜👍🏻
2021-06-20 90 浏览
今天一大早就預約了要去注射疫苗, 所以事前只敢吃點清淡通粉做早餐,配一杯熱檸檬水。注射之後立馬去喜愛的咖啡店喝咖啡提神。我是每天早上不喝咖啡前是無法集中精神的體質呢!點了一杯Latte, 要帶果香味的豆種。店家配了杏仁, 還特意提我試著先吃杏仁再喝一口咖啡,這樣咖啡香味更突出。然後加點了一份酸種麵包配芝士及果醬, 我忘了是什麼芝士, 但口感非常creamy, 跟酸酸甜甜的果醬非常融和。我特意挑了對街玻璃窗前的位置, 邊看街上怱忙的人群邊悠閑的享受著我那杯咖啡, 能夠這樣放空,不用趕著上班,心中其實暗爽。可惜未幾有家小孩一直不受控地在我跟前遊走,有點滋擾,否則我應該能坐更久吧。

2021-06-10
早餐
  • Flat White
2021-06-18 59 浏览
去開Lee Garden 行街經過見到間比人有種優閒感覺的餐廳😙於是就入左去🥰眼見隔離幾張台d人特意來嘆杯咖啡☕應該幾好飲所以我地都跟隊叫返杯Cappuccino☕試下🤭微苦帶甘朋友說好合佢心意❤️Cabernet Rose Grape 🍹好香的提子味🍇又唔太甜😚Slow cook 25分鐘炮製的tooth fish🐟~肉質滑嫩再配埋蒜泥😍大愛法國黃雞🐔超大隻~但肉質同樣滑連帶雞胸都唔鞋口而且好入味😋
微苦帶甘朋友說好合佢心意❤️
法國黃雞🐔超大隻~但肉質同樣滑連帶雞胸都唔鞋口而且好入味😋

NINETYs Roastery (銅鑼灣)📍銅鑼灣恩平道28號利園二期1樓116號舖之前已經試過中環分店今晚嚟到位於銅鑼灣利園嘅分店食晚餐估唔到連免費水都好有驚喜 加入備長炭🐟三文魚烏冬 Salmon Udon $198呢個並非普通嘅三文魚烏冬而係用咗新鮮切片三文魚 牡丹蝦 松葉蟹跟埋一個豬骨濃湯可以倒入烏冬上一齊食烏冬充滿魚油嘅香味 亦都好彈牙🐠慢煮牙魚 55’c Sous Vide Tooth Fish $268估唔到呢度都有fine dinning食用咗慢煮同參考中式嘅方法令到呢塊牙魚魚柳十分之滑嫩 亦都好有魚味魚柳下面係一個蒜蓉paste 好滑身仲有啲豆豉喺上面 好有趣 亦都好夾🙆🏻‍♀️🍪紅絲絨曲奇 Red Velvet Cookie $45 好有特色嘅軟心曲奇餅中間包住有少少鹹味嘅忌廉芝士餐廳好細心 仲會幫我哋焗返起佢熱辣辣咁食更加滋味兩個人share一件啱啱好🥂🍸It’s Easy Easy $88Moscatel, lime, milk oolong tea呢度嘅cocktail都好有特色用咗milk oolong來做base夏天飲好清爽🍹Ginger Touch $7
NINETYs Roastery (銅鑼灣)

📍銅鑼灣恩平道28號利園二期1樓116號舖

呢度嘅cocktail都好有特色
用咗milk oolong來做base
夏天飲好清爽

🍹Ginger Touch $78
Somerton chardonnay, ginger juicy, apricot houjicha tea
另一款好適合夏天飲嘅Cocktail
用上houjicha做base
加入少少薑汁 味道好有層次

2021-06-18 54 浏览
星期五晚同男朋友一齊食飯。好欣賞呢到侍應招呼周到,每道菜式都係向你介紹,又觀察入微,好細心,值得一讚。55℃ Sous Vide Tooth Fish呢道主菜中西合璧,深海魚魚肉嫩滑,配以中式既薑蔥,意外地夾。擺盤又精緻,視覺享受。Roasted French Yellow Corn Chicken隻雞幾濃薰衣草味,幾特別,無違和感。雞肉慢煮完再焗,所以唔會鞋口。Triple Chocolate Cookie十級邪惡,整返熱之後,啲朱古力會變左溶溶地既流心質地,好滿足。飲品叫左Dirty同白桃果汁。Dirty (Choco Blend)侍應話要一啖藍莓乾一啖咖啡,咖啡味會出啲,幾得意。White Peach Nectars, France有隻裝住冰既紅酒杯俾你飲果汁,成件事變得好高級。
星期五晚同男朋友一齊食飯。
Triple Chocolate Cookie
飲品叫左Dirty同白桃果汁。
Dirty (Choco Blend)
侍應話要一啖藍莓乾一啖咖啡,咖啡味會出啲,幾得意。
Dirty (Choco Blend)
White Peach Nectars, France
有隻裝住冰既紅酒杯俾你飲果汁,成件事變得好高級。
White Peach Nectars, France
2021-06-18
2021-06-18 73 浏览
🌹端午節放假計劃去行山,出發前去收藏cafe 《NINETYs LG》探店食個早餐,NINETYs LG分店有數間,特別選了利園分店,早上起床後在OpenRice訂位,確保有位及賺取積數。🌹食店走型格休閒路線,座位不算太多,落地玻璃旁設有矮椅,讓客人可以悠閑坐在飲杯咖啡,來打卡是不錯的。早餐選擇有數款,我們點了豬臉頰,炸雞華夫,Dirty 。Pork Cheek⭐️⭐️⭐️麵包香脆,蔬菜新鮮,豬臉頰有點膩,豬肝較硬Chicken Waffle ⭐️⭐️⭐️⭐️雞香口,華夫餅內軟外脆Dirty⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️配以藍莓突顯咖啡香味個人評分食物味道⭐️⭐️⭐️飲品⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️服務⭐️⭐️⭐️抵食⭐️⭐️回頭率⭐️⭐️

Pork Cheek⭐️⭐️⭐️
麵包香脆,蔬菜新鮮,豬臉頰有點膩,豬肝較硬

Chicken Waffle ⭐️⭐️⭐️⭐️
雞香口,華夫餅內軟外脆

Dirty⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

服務⭐️⭐️⭐️
抵食⭐️⭐️
回頭率⭐️⭐️

2021-06-14
$383 (早餐)
2021-06-16 125 浏览
============== 𝐹𝑜𝑜𝒹 𝐿𝒾𝓈𝓉 𝒻𝑜𝓇 𝒯𝓌𝑜·• Offshoot Espresso $68·• Dirty $42·• Triple Chocolate Cookie $40💸 $165 (10% charge)❁⃘𖤣𖥧*゚.❁⃘𖤣𖥧*゚.❁⃘𖤣𖥧*゚.❁⃘𖤣𖥧*゚.❁⃘𖤣𖥧*゚.❁⃘𖤣𖥧*゚.❁⃘𖤣𖥧*゚.平時假日好怕去cafe,因為多數都空間細好逼咁。銅鑼灣依間樓上cafe,相對座位多,空間感大。行街行到攰上去等到10分鐘左右就有位,幸運地坐喺最入比較靜同舒適。除左咖啡外,舖頭有offer早晚市嘅菜單,但我望落份量都較細唔太抵食。無論飲品同野食嘅擺盤同好有心思,下午喺到飲杯野抖下都幾享受💛。-♡═━┈┈  Dirty $42 ✰✰✰依款Dirty配上小藍莓乾🫐,飲一啖咖啡食一粒,藍莓嘅酸味帶出咖啡嘅fruity香氣同甜味,都幾特別。欣賞佢地設計飲咖體驗嘅心思。-♡═━┈┈  Offshoot Espresso $68 ✰✰✰以果味咖啡、Baileys同heavy cream等材料調配嘅cocktail,好適合女士飲。我自己就嫌佢酒味唔夠濃烈,只係飲到好重嘅cream味。不過
·• Offshoot Espresso $68
·• Dirty $42
💸 $165 (10% charge)

♡═━┈┈  Dirty $42 ✰✰✰
Dirty
Dirty

Offshoot  Espresso
Offshoot  Espresso

以果味咖啡、Baileys同heavy cream等材料調配嘅cocktail,好適合女士飲。我自己就嫌佢酒味唔夠濃烈,只係飲到好重嘅cream味。不過我當佢係甜品酒咁飲都飲得幾開心🥳。
♡═━┈┈  Triple Chocolate Cookie $40 ✰✰✰✰✰
Triple  Chocolate  Cookie

估唔到最出色嘅無曲奇🍪!焗得啱啱好,外脆內軟。好有朱古力香但唔會太甜,入面軟軟嘅口感都冇油膩感,好食!🤎
2021-06-05
2021-06-13 61 浏览
銅鑼灣鬧市中嘅靚裝cafe-將植物融入設計、玻璃窗採光度十足,感覺悠閑,係個品味咖啡嘅好地方😌下午嚟到除咗咖啡外仲有casual / fine lunch,試下依碗「銷魂飯」-叉燒用美國梅頭肉,經慢煮12個鐘再搽蜜糖煎,厚切肥瘦分明,加兩隻太陽蛋,仲有伴碟但烤得好好味嘅車厘茄,醬汁多啲撈飯就更正~凍稻亭烏冬更有特色-刺身級嘅帶子、油甘魚切粒加三文魚籽,用熱情果香醋伴勻,食落好清新啱晒夏天!夾埋墨魚汁脆脆食口感又唔同,亦可以淋上旁邊熬到奶白色嘅凍魚湯,味道更濃郁。Cafe亦有引入其他小店嘅bakery同曲奇,今次食咗Sugarism嘅Dark Chocolate Cookie,係超-大-塊!曲奇可以加熱食,半溶嘅黑朱古力同合桃依個組合好夾,好邪惡啊🤤NINETYs有自家嘅Roastery,佢地嘅Fruity Blend喺Coffee Review上拎到95分高分,對咖啡非常講究,仲會配上小卡片介紹每種blend嘅成份。Choco Blend會配上藍莓乾,nutty啲口感醇厚。微酸嘅Fruity Blend就配上杏仁,店員介紹先食杏仁再飲啖咖啡,可以更易品嘗到咖啡嘅味道同層次。
備長炭水

Siu Wan Rice

Hamachi and Scallop Cold Udon

Dark Chocolate Cookie

Choco Blend會配上藍莓乾,nutty啲口感醇厚。
Piccolo Latte
2021-06-11 823 浏览
型格外型感覺舒適,除咗咖啡☕️外,fine lunch menu 都幾吸引,所以就搵個lunch chill吓☕️求其一個角落,隨便影👍🏻以水泥灰tone配簡約用色,溫暖燈光下啱哂同朋友坐吓食吓嘢☕️❣️嚟呢度最主要係想飲佢哋杯咖啡因為咖啡主要分黑⚫️白⚪️滴漏☕️三類黑白兩款咖啡可以再細選Fruity blend同Choco blend,我就揀咗choco貪其入口咖啡味濃郁啲,而呢度特別之處係咖啡會配埋小食例如nuts或果乾▫️️Dirty $42店員建議先呷啖咖啡再食藍莓乾🫐咖啡入口香醇好滑再配上果乾,更突出咖啡味帶出唔同層次,果然無介紹錯👍🏻🥪French pork Cheek $158一心嚟飲咖啡,估唔到食物方面都幾出色,亦看得出佢哋嘅用心❤️French pork cheek入口好軟滑,面頭嘅豬肝甘香,配埋薯蓉及sourdough 好match好滋味😋▫️55‘c sous vide Kinmedal $238用Rosemary brown butter煎香金目鯛,魚皮煎得十分香脆,豐富嘅魚油同魚肉好嫩滑juicy‼️▫️Vegan Raw Caocao $38店員介紹嘅新產品,可可粉沾上口感煙韌嘅冬

嚟呢度最主要係想飲佢哋杯咖啡
因為咖啡主要分黑⚫️白⚪️滴漏☕️三類
▫️️Dirty $42

🥪French pork Cheek $158

▫️Vegan Raw Caocao $38
店員介紹嘅新產品,可可粉沾上口感煙韌嘅冬甩形嘅包,朱古力餡唔會好甜,幾特別👍🏻可惜胃得一個下次試埋🍪先
2021-06-09
午餐
  • Dirty
2021-06-11 45 浏览
【Ninety’s Roastary - 休閑Cafe】今日本身想去個間Cafe無開😫 之後係cwb周圍行見到呢間係利園2期既cafe就上咗去坐😂 個環境都幾舒服又靚,適合一眾鍾意打卡既攝影大C📸我地本身已經食咗lunch都小飽,所以浮食咗一塊cookie同一杯choco blend既Ice Latte☕️Ice Latte☕️自己揀咗朱古力風味既啡豆,所以啡味係偏苦,而佢都香奶味,兩者味道balance,係我鍾意既味道😚 但可惜佢杯啡真係太多冰🥵 影咗好耐相又慢慢飲到最後仲係有三分一杯冰,未計已經溶咗好多🥶 所以之後愈飲愈淡就開始麻麻,下次會記得嗌小冰或者飲熱😂🍪Dark chocolate cookie💰4040蚊一塊曲奇黎講都真係幾貴😂 但佢真係好好食,曲奇係heat好咗熱上,加上有d朱古力粒同nuts,有咬口,正!而且勁濃朱古力味,有小小偏甜。同fd 兩個share啱啱好,如果唔係成塊啪都要可能會比較膩。整體味道同質感都係正🤟🏻
【Ninety’s Roastary - 休閑Cafe】

Ice Latte☕️

🍪Dark chocolate cookie💰40

40蚊一塊曲奇黎講都真係幾貴😂
2021-06-10
2021-06-09 70 浏览
牆身以水泥顏色組成,而且有唔少植物裝飾,令空間感更大,感覺非常舒服及置於大自然😚 食物賣相非常有心思,充滿澳式brunch風格☕️ 佢哋嘅咖啡出名高質,如果係咖啡發燒友就值得嘆番杯啦😌.🍱Salmon Rice $198賣相好似日本嘅便當一樣,用木盒盛載三文魚,非常精緻😚 三文魚煎得好香 魚肉好滑😍 有一塊墨魚汁脆脆同三文魚子☺️ 下邊有啲菜心同煎熟咗嘅蕃茄,珍珠米用柚子豉油調味 加上食用花賞心悅目😆.🌟Pork Cheek $158: 用澳洲豬面頰同日本豬肝 放上用牛油烘過嘅sourdough,醬汁濃郁 配上麵包上嘅一層薯蓉同羽衣甘藍,配搭夠新穎清新😉.🥧Taro Mochi Muffin $28: 芋泥麻糬muffin翻焗後,外脆內軟,入邊嘅芋泥好綿密,煙銀嘅麻薯令口感更豐富☺️ 做茶點不錯💜.☕️Black Latte $42: 竹炭Latte口感帶顆粒感,香味濃郁,奶泡好輕盈😚 其實依杯冇咖啡因,所以唔飲咖啡嘅朋友都啱!.🍹Grapefruit Buddy $58: 朋友飲咗杯用西柚 香茅 同薑製成嘅特飲,味道酸甜,夏天飲好refreshing! 不過味道未必每個人都適合😉

🍱Salmon Rice $198

🌟Pork Cheek $158

🥧Taro Mochi Muffin $28

☕️Black Latte $42

🍹Grapefruit Buddy $58
今晚同行友人帶我去試新餐廳,地點係位於銅鑼灣利園二期既NINETYs Roastery。雖然呢度樓底唔高,但係餐廳裝修都唔差,以木枱凳同灰色為主,有樹木做佈置,嘗試營造田園環境。呢度主打澳洲菜。餐牌都幾特別,分休閒同精緻兩部份,再細分肉,牛,鮭,鮮,素同冷。白天同黑夜餐牌唔同。日間黎選擇會多啲,有多士,熱氣薯條等。第一次黎,我地點左一款休閒同一款精緻試試先。Salmon Udon $198 另加一呢款三文魚烏冬係休閒菜式。蘇格蘭三文魚有三塊,服務員話係刺身級同消毒過,三文魚明顯炭烤過,一邊有炭烤痕跡,肉質都嫩口。話就話三文魚烏冬,但係仲有牡丹蝦同松葉蟹腳。炭烤牡丹蝦一大隻,炭火蝦殼味超香,蝦肉啖啖肉,新鮮爽脆,而蝦頭啲膏超香甜,好耐冇食過啲咁正嘅炭烤牡丹蝦。松葉蟹腳兩條,已經剝哂殼,方便食用。稻庭烏冬超級滑溜,另外撒上黑白芝麻粒同好多葱花。我勁鍾意佢另外用壺仔上嘅豬骨湯,首先個湯温度好高,豬骨味香濃,配烏冬好正,而你唔會覺得佢同海鮮主菜唔夾。Stone Grill 56'c Sous Wide Bison $368 另加一呢款石燒牛係精緻菜式。一客六塊牛肉,連埋兩條長美國蘆筍一開二,同

Salmon Udon $198 另加一

Salmon Udon

呢款石燒牛係精緻菜式。一客六塊牛肉,連埋兩條長美國蘆筍一開二,同三舊石放喺塊樹幹形嘅擺盤好有心思。澳洲牛肉已經用玉桂同西班牙火山鹽調好味,已經熟左食得,服務員建議再喺熱石爐上面每邊烤八至十秒就可以食。牛肉瘦得黎都腍,調味啱啱好,用熱石爐烤完之後食落都只係好微微暖。美國蘆筍好新鮮爽脆。

飲品當然有咖啡,仲有茶,果汁,調酒,手工啤酒,特飲。邊坐邊等,我地已經一路聞住咖啡香味。但係費事夜晚瞓唔著,我哋叫左果汁算數。果汁有六款揀,唔係法國就係意大利。兩支果汁連兩隻酒杯同冰一齊上,感覺高檔。
White Peach Nectars, France & Cabernet Rose Grape, France

White Peach Nectars, France $58 另加一 (左)

果然係白桃玉露,果汁超杰身,好香濃甜桃味,高質。

Cabernet Rose Grape, France $58 另加一 (右)

餐牌寫明係Single Variety Grape Collection。服務員介紹呢款果汁係挑選左可以釀酒嘅單一品種提子,質素絕對有保證。果汁色澤呈淡紅色,好似rose酒。味道飲落有啲似蘋果汁。

仲有少少唔夠喉,不如試試甜品。曲奇有三款揀,我哋揀左精選,今個禮拜係紅絲絨。

精選紅絲絨曲奇 $45 另加一
精選紅絲絨曲奇

曲奇原來好大塊,好似Mrs Field嘅大細。曲奇外脆內腍,而居然有忌廉芝士夾心。鹹香忌廉芝士中和左曲奇嘅甜味,食落甜中帶微鹹,好味道!

總括而言,菜式非常精緻,厨師好有心思,值得欣賞。服務非常好,服務員居然會向我地介紹每一道菜,好有米芝蓮既感覺。好特別既一餐!
2021-06-08
精選紅絲絨曲奇
💖Ninety’s Roastary💰人均$3-400 dinner呢間舖頭喺OpenRice見到佢,好似主要係買咖啡,小文青店就同我friend去試吓🤔點知去到睇完個餐牌完全係兩回事,好有驚喜💖可能因為我哋係晚市,所以佢餐牌會變咗煮食同埋酒類🤤主食好特別😮menu分咗casual dine同fine dining☺️我哋就係casual dine揀咗個銷魂飯,再喺fine dining揀咗個魚☺️兩個都係店員介紹,果然冇介紹錯叫得銷魂飯,當然就係要食到薛家燕咁樣嘅味道啦,完全冇令我哋失望!至於個魚,更加驚喜,用呢個價錢可以食到高級餐廳嘅味道💖值得一試
💖Ninety’s Roastary

💰人均$3-400 dinner

可能因為我哋係晚市,所以佢餐牌會變咗煮食同埋酒類🤤

2021-05-30 131 浏览
幾年前喺灣仔開始幫襯嘅 #ninetyscoffee ,近年遍地開花🌼,最近仲進駐咗尖沙咀誠品,一於的起心肝做個食評小總結。-喺銅鑼灣店食過午餐,嗌咗chocolate cinnamon toast($20)、Pan seared Japanese scallops rice($188)、salmon rice ($198)同埋fruity 口味嘅cappuccino 。食物賣相無得彈,有fine dining 感覺,食材新鮮,帶子厚肉,三文魚煎得啱啱好,嫩滑肥美。squid ink tuile 其實冇乜味,不過夠精緻,符合少女打卡需要,亦令人開心。唯獨係個裝食物嘅木盒有少少濕漉漉😟、感覺有啲不安(我唯有信你係乾淨)。至於嗰堆夾雜花草嘅飯有少少香草🌿味,一路食一路覺得自己似隻牛食緊草,百感交集。-個多士好好食,又熱又香,朱古力好香,但係整體唔會好甜,送咖啡一流。至於杯咖啡☕️不嬲都幾啱自己,可以揀fruity豆,佢仲會比幾粒杏仁你食咗先飲,扮嘢得嚟又有啲橋,起碼你會特別記得佢先。但點解有咁嘅步驟,恕我孤陋寡聞就唔係好知原因🤭不過粒杏仁又幾好食😬
salmon rice

chocolate cinnamon toast