2018-06-02 143 浏览
放假約左個就快生日既朋友食brunch之前黎過一次覺得幾正,所以朋友就生日就決定帶佢黎嘆返個生日brunch好鍾意呢到既裝修風格,簡約利落而不失格調,即使一人黎食野都覺得好寫意睇完餐牌之後,壽星女就決定要THE BEST SALMON TARTRE EVER $148,而我就要左個PIGGY PIGGY $148,打算share一齊慢慢食朋友所order既三文魚他他除左三文魚之外,仲有果牛果蓉同紅肉、白肉二款既西柚粒,再有5-6片既杏脯合桃Toast呢幾種食材混合一齊,原來係咁合拍,好味之餘又唔漏,因為有西柚粒,所以食落份外清新!之後我揀既PIGGY PIGGY份量唔少,有兩大片厚切既慢煮黑毛豬麵包烘得外脆内軟,而塊黑毛豬真係無得輸,肉嫩而香,脂肪分佈平均,夾埋當中既紅菜頭、青蘋果同生菜一齊食,各樣食材互相平衡,令成個burger既味道岩岩好!真心推介大家黎到要trytry之後趁朋友去洗手間之時就order左個餐廳自家制既Muffin,打算俾個驚喜佢呢到既店員好好呀,知道我朋友生日,免費幫寫上祝福句同加上蠟燭而個muffin味道同樣唔差,reheat 左之後都唔會乾爭爭,保持muffi
放假約左個就快生日既朋友食brunch

真心推介大家黎到要trytry

而個muffin味道同樣唔差,reheat 左之後都唔會乾爭爭,保持muffin應有既濕潤度,既即使入面混合左紅豆粒同朱古力碎都唔會過甜

雖然呢度既咖啡好出名,但我地都唔算係好啡之人,所以最後係炎炎夏日既環境下,我地分別要左佢地既special drinks

朋友order左杯GRAPEFRUIT BUDDY$48;我就要左杯FRUIT ROMANCE $48

係香甜既橙味之中帶有淡淡既焙茶味道,用上金屬杯子,格外冰凍~好飲又解渴

食物質素:🤤🤤🤤🤤(5🤤最優)
價格水平:💰💰💰(5💰最貴)
環境裝修:✨✨✨✨(5✨最好)
服務態度:🌟🌟🌟🌟(5🌟最佳)
整體評分:❤❤❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)
是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)
  • PIGGYPIGGY
次次行過Ninetys都客滿 ♨️ 到底點解咁hit🤩今日lunch終於試到 🤤 實在無失望入到去好spacious, 好有feel既咖啡店..重點係店員全部都好靚仔靚女好有型格🤤而且好有禮貌 👍🏻👍🏻👍🏻 +分+分✨✨🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♀️樣樣野都好吸引...菜色睇得出好心機design靚女店員介紹佢地signature 既lobster Benedict ...當然即刻嗌🐷呢到Coffee bar咁professional 當然要試真佢地既咖啡Fruity cold drip 💧 好香咖啡味,明顯唔係一般取材每一啖都有fruitty+回甘 飲啖又啪粒nut☃️非常享受 ☃️ 非常悠閒卡仔仲有品味咖啡既介紹我就老實唔識既 淨係知道好飲呀哥叫左杯lime milky oolong 見識少的我一開頭以為係又有檸有奶咁過癮😹🤣 原來milky oolong is a specie of tea 偷zip左一啖 omg 🌬🌬🌬🌬太爽了來了來了 ... 我個Lobster Benedict 🦂龍蝦好厚肉好彈牙 🤤成條了出黎勁滿足🤤但最正係佢個sauce ... 係咸蛋黃醬黎配埋一齊有種
次次行過Ninetys都客滿 ♨️ 到底點解咁hit🤩
今日lunch終於試到 🤤 實在無失望

入到去好spacious, 好有feel既咖啡店..
重點係店員全部都好靚仔靚女好有型格🤤
而且好有禮貌 👍🏻👍🏻👍🏻 +分+分
✨✨🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♀️

樣樣野都好吸引...菜色睇得出好心機design

Fruity cold drip 💧
好香咖啡味,明顯唔係一般取材

卡仔仲有品味咖啡既介紹

但最正係佢個sauce ... 係咸蛋黃醬黎
配埋一齊有種chemistry 🤖🧕🏼🧞‍♂️🧚‍♂️
一口接一口🤤
而且佢地連細節都做得好好
沙律菜好鮮、墊底塊Toasty bread好香脆
十分推薦👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好回味!
iberico benedict ...睇賣相已經流口水...
佢仲係熱辣辣噴住煙上
塊黑毛豬又厚肉🤤但又香嫩 Gott!!

Very enjoyable meal ... 賣相用黎影相打卡一流,但味道更一絕!!

一定會再黎
已經好掛住食物精細既味道✨
好delicate好高質 既咖啡✨
非一般享受💯💯💯💯💯💯

2018-05-31
午餐
  • Lobster  Benedict
2018-06-01 153 浏览
都唔知係咪做馬,睇食評,見有食客寫佢哋既叉燒銷魂飯好好味,諗住今日下晝試吓,已經特登避開繁忙時間,明明見到餐廳裏面有位,正想入去嘅時候,店員阻止左我地,話餐廳已滿,要係外面等一陣。等左十分鐘,見有位都無店員叫我地,再入去又被阻止,真係有啲嬲!表達左不滿真係有效,店員交涉左一陣,就俾我地入去俾枱我地。可能我地已經被佢地標籤左係麻煩食客,店員由俾 menu 到水都無笑容,也沒招呼。由我地自已睇。但係對其他客人又滿臉笑容,又介紹又熱情,令我地好無癮,不過是但啦,反正都係叫叉燒飯!百幾蚊既叉燒飯,除左擺到好好睇,博影相外,我想話個個叉燒其實好肥,好恐怖,可能男士無所謂,但係脂肪比例佔一半,食咗兩塊已經頂唔順。佢嘅醬汁,基本上只係加左糖既鼓油,令到個汁又濃又甜,有幾銷魂?真係見人見致。食飯期間不單只無咩人招呼,連要杯水都要三吹四請,好無聊。從店員同其他人打成一片黎講,我覺得大部分都係自己友,打開部電腦飲水喎,唔通甘多老細咩!坐曬喺度扮客滿,製造成日要等位既假象,好討厭,食物又一般,算啦,反正唔會有第二次,只係提醒大家,以後見到位無需理會員工扮客滿,直接嘈佢地啦!

表達左不滿真係有效,店員交涉左一陣,就俾我地入去俾枱我地。

2018-06-01 1026 浏览
以前睇食神,最記得就係阿家燕媽媽食完碟黯然燒魂飯之後,就係D蛋呀叉燒呀上面LOOK黎LOOK去,時至今日,竟然俾我係一間CAFE搵到呢碟燒魂飯餐廳叫NINETYS,唔知係咪90後開既呢!? 好喜歡餐廳的裝修,可能係我比較鐘意工業風吧,全開放式製作咖啡,有唔少咖啡器材,睇得出餐廳投資不少係呢方面,可惜時間太夜我唔飲得咖啡,要下次先再試了MENU分左白天同黑夜,顧名思義,白天只供應到1730,而黑夜就6點開始就有得食SOFT SHELL CRAB TEMPURA WITH CUCUMBER CRAB SEED MAYONNAISE ($68)先食個小食,炸軟殼蟹面層只用左薄薄脆漿,炸得香脆,醬汁好特別,有唔少蟹籽同青瓜粒係入面,多了一份清新GRILLED BLACK COD WITH JAPANESE SWEET POTATO PUREE ($198)呢碟菜的擺盤好靚,鱈魚幾時都咁無得輸,表面煎香,魚油滲出,配菜較為fusion,用上日本甜薯做的薯蓉,又配左感覺比較日式的白菜,仲有無花果,所有野加埋出奇地夾SIU WAN RICE ($158)就係呢個燒魂飯,估唔到一碟叉燒煎蛋飯係真係可以

SIU WAN RICE ($158)

就係呢個燒魂飯,估唔到一碟叉燒煎蛋飯係真係可以咁好味,叉燒用上西班牙黑毛豬製作,肥瘦比例完美,煮得十分入味,煎蛋用上日本櫻花蛋,蛋黃味道特別濃,飯亦做得不錯,粒粒分明略為乾身,混合蛋汁再襯埋好juicy既叉燒一齊食就岩岩好
2018-05-25
2018-05-28 591 浏览
今天早收工,終於可以試試這家人氣熱爆的cafe 。這cafe位於灣仔皇后大道東地下, 很容易便找到。餐廳以灰色為主調,輔以金屬銅色枱面作點綴。裝潢型格摩登,天花懸著鎢絲燈泡,氣氛十足。本來就是來吃人氣lobster Benedict, 但可惜今夜無緣,只在午間供應。晚餐餐牌分別有主食、飯、漢堡同意粉共四類,價錢由$128-$348。Salmon ochazuke $128Japanese style rice in genmqicha tea soup with salmon , seaweed and Sakura shrimp 這個三文魚茶漬飯賣相吸引,並設有小壺盛裝茶湯,感覺別緻。米飯有烤過的香味,三文魚一點也不腥,還有紫菜、旦絲和櫻花蝦,拌以清湯,和風味十足,味道清雅,淡淡然的,感覺輕盈。Black truffle lobster king $348400 g lobster burger with truffle sauce , kale ,Kumato and portobello嘩啦!大大隻龍蝦放在眼前,完全包圍了漢堡,禁不住要立即打卡。這龍蝦大大隻,蝦肉爽彈,且味道鮮甜

Salmon ochazuke $128

這個三文魚茶漬飯賣相吸引,並設有小壺盛裝茶湯,感覺別緻。

嘩啦!大大隻龍蝦放在眼前,完全包圍了漢堡,禁不住要立即打卡。這龍蝦大大隻,蝦肉爽彈,且味道鮮甜;而大啡茹十分juicy, 加上清新爽脆的kale,同塗上黑松露醬的香軟麵包,真是美味!龍蝦的鮮甜,加埋濃濃的黑松露醬,已經很好吃。還有酸酸地的蕃茄、茹味十足的啡茹,以及感覺好green的kale, 這個配搭認真合拍,無論口感同味道都十分豐富,正!

這兒的咖啡有三種,分別為black, white and filter. 今天要試試Flat White $42 (Choco blend)

這咖啡口感滑溜,泡沫細緻,咖啡味甘醇而帶奶滑風味。
店員建議食一粒酸酸的藍莓乾,減少咖啡的膩口感覺,再飲一口咖啡,果然咖啡份外美味!這是我第一次用這樣的方式飲flat white, 實在有趣。

下次一定要同honey來嘆下午餐,試試他們的lobster benedict 同咖啡。推介!

2018-05-28
2018-05-28 139 浏览
特色澳洲菜好有水準,order咗Piggy Piggy, 豬肉夠淋夠入味咖啡師每杯咖啡都好用心去沖,每杯拉花都唔同咖啡choco底會配藍莓帶出choco 味道,而fruity就配almond, 從而帶出咖啡的味道!
行街經過合和中心附近 見到呢間裝修得好靚嘅cafe 感覺好chill 入面行工業風 好多石屎同木頭做裝修 感覺夠曬文青 不過略嫌座位有d逼 同朋友傾計不太自在 餐牌同樣貫徹文青風 用上皮革同牛皮紙去做 內容全部係英文 真係考起我啦哈哈 不過待應都好細心咁介紹特色食物 我就叫咗個piggy piggy 其實係慢煮腩肉漢堡包配紅菜頭汁 腩肉有成兩大塊而且每塊接近一吋厚 巨型腩肉口感似好冧嘅叉燒 而且肥瘦相隔 入口即溶 感覺似西式嘅扣肉 加埋新鮮紅菜頭醬汁一齊食 可以一消油膩感 感覺上冇咁罪疚 個麵包夠曬鬆軟而且仲有個酸酸地嘅醬汁 整體上好配合朋友就叫咗個Lobster benedict 有半隻大大隻嘅龍蝦配上鹹蛋黃醬汁 個醬汁小小酸味 而且鹹蛋味非常濃郁 同鮮味嘅龍蝦肉好夾 水波蛋配合桃麵包 水波蛋半生熟 仲係流心狀態 時間掌握得啱啱好 同樣配上濃味嘅鹹蛋黃醬汁 非常惹味 合桃麵包好香口 不過可能放得耐咗先食 已經冧身左 好可惜凍嘅cappuccino 非常嫩滑咖啡味香濃 chocolate milk都好特別 飲落去有淡淡嘅朱古力碎 同普通用朱古力粉開嘅唔同 值得一試

個醬汁小小酸味 而且鹹蛋味非常濃郁 同鮮味嘅龍蝦肉好夾

凍嘅cappuccino 非常嫩滑咖啡味香濃

2018-05-25 1068 浏览
NINETYs - high ceiling, wooden furniture, leather cushion seat, it's simple and neat.    It is a relaxing place for you to take a break and have a sip of coffee, or to enjoy a full meal in a comfy environment at any time!Grilled Black Cod with Japanese Sweet Potato Purée (HK$198)This is a visual appealing dish that is worth a try!The grilled black cod was flaky, smooth and tasted fresh.  The dish also accompanied with Japanese sweet potato Purée, Shanghai Bok Choy and Ficus Carica Fig.  The comb

The grilled black cod was flaky, smooth and tasted fresh.  The dish also accompanied with Japanese sweet potato Purée, Shanghai Bok Choy and Ficus Carica Fig.  The combination between the sweetness of the fig and the sweet potato Purée, with the natural flavours from the black cod provided a well harmonized flavour.  The ginger soy sauce added a hint of spiciness to the dish.

Siu Wan Rice (HK$158)

Siu Wan Rice

This is the NINETY's version of Hong Kong classic dish - Barbecue Pork and Fried Egg Rice.
The restaurant used the most tender Spanish Iberico Pork, along with Japanese Sakura egg as the fried egg.  It's presented as this typical local dish with a modern, western twist.
Siu Wan Rice

The thick cut char siu was tender and juicy with a combination of sweet and savoury.  The rice infused with sweet dark soy sauce and a sunny side up fried egg made it even more tasty!
Siu Wan Rice

Mini Donut Toast (HK$68)

Mini Donut Toast

This is the signature dessert of the restaurant - the donut version of French toast with ice cream.  It's a donut with a scoop of sesame ice cream on top, scattered with crushed nuts and cracker crumbs to give it an extra crunch.  It was indeed a tempting dessert and perfect for the sweet toothed!

Door front

Interior

Menu
2018-05-24
2018-05-24 572 浏览
灣仔區 中西結合舊區中又夾雜著不少殖文地時期的歐式建築所以對我這樣一個"影相"愛好者來說 都會經常到訪遊走因為位處於比中上環更核心的地帶 交通方便 物價相對地又較為合理右有銅鑼灣 左有金鐘 無往而不理的條件下人流興往 車水馬龍 所以釀集了不少美食座落於此放假天 終於有機會靜靜地 飲杯咖啡 食個brunch今次揀左一間新開不久 格調舒服的餐廳 做我的小寄居處門面寛大而開揚 簡潔又雅致內部感覺有格調又不會有不自在感 光線上用上熓絲燈泡 有質感又有效果留座長些少時間也不會有違和感況且食客們都各自修行 環境相對寧靜細節上做得用心 作仲為顧客係感受到皮制有味道又夠復古 我鍾意!餐牌簡潔不多餘 以英文為主既餐單一個悠閒的環境 配上一杯得體又有靚拉花既flat white 感覺提昇不少Flat white - white Choco $42 Flat white 味會比較濃少少 近似cappuccino Ninety 特別在於佢地對體驗既要求 因為刻意張petit four 用上果仁 食法係先咬一粒果仁再飲一啖咖啡 味道 香味 以至順滑度都有加乘 長知識Lobster benedict $178半隻
灣仔區 中西結合

光線上用上熓絲燈泡 有質感又有效果
留座長些少時間也不會有違和感
況且食客們都各自修行 環境相對寧靜

細節上做得用心 作仲為顧客係感受到
皮制有味道又夠復古 我鍾意!

餐牌簡潔不多餘 以英文為主既餐單

Flat white - white Choco $42

Ninety 特別在於佢地對體驗既要求
因為刻意張petit four 用上果仁
食法係先咬一粒果仁再飲一啖咖啡
味道 香味 以至順滑度都有加乘 長知識

Lobster benedict $178

半隻比男士手掌仲大既龍蝦 配上Benedict
同麥包多士 而自家制既荷蘭汁 原來加配咸蛋黃做調味 竟然係可以同雞蛋亙相配合 沒有違和感

龍蝦肉質彈牙有咬口 並唔係龍蝦仔咁無肉食
流心蛋加多士 唔洗問都知 絕配 加上沙律菜新鮮爽口 食得出既用心

Donuts toast $98

賣相至到味道 都無得挑剔
份量係估唔到既大 冬甩鬆化 配上黑芝麻雪糕
大量不同既nuts and crispy 口感多樣化有層次
最重要係熱辣辣配上雪糕 上佳既食法👍🏻

值得再過黎 無論地點 環境 服務員的細心講解 食物 都係需要繼續支持同發掘!
2018-05-23
2018-05-22 148 浏览
之前見朋友到呢間餐廳打卡既食物相已經覺得食物整得好靚, 一直都想黎試下,難得琴日過cwb 行街,咁就約朋友黎試下!!呢間餐廳充滿文青feel ,入到去感覺好relax係一間傾計唔錯嘅餐廳!我地兩個人叫左soft shell crab tempura, black truffle Linguine, honey mustard spring roast chicken, donut toast!! 野飲朋友要左white coffee latte, choco blend 我就要左個apricot houjicha!軟殻蟹炸得剛剛好,唔會太燶同太油,外層炸到脆卜卜!值得一讚既係個汁,入面有好多好多好多蟹籽!將蟹沾個汁食,更加有層次!黑松露寬條面一上枱已經好香,成碟麵好似高級西餐咁,擺得好靚!寬條面煮得剛剛好,軟硬程度適中,黑松露汁可以掛係面上面! 入面仲有好多雜菇呢! 好好味😋😋😋😋😋下次去都要encore!!另一個係燒春雞!燒春雞既擺碟都好靚, 春雞睇落好似有點燶,但其實入面既肉好juicy ! 仲食到醃製味料既味道!食道呢道其實已經覺得飽,但朋友話想試埋個donut 🍩 我地叫左re

食道呢道其實已經覺得飽,但朋友話想試埋個donut 🍩 我地叫左regular個個(因為見到mini donut is good for single person) ,其實我覺得我地都可以食mini因爲真係好飽😂😂個雪糕係芝麻味入面有小小焦糖碎! 好好味呀!

另外,apricot houjicha 好香茶味,甘甘甜甜! white coffee latte 就整得好靚,朋友話好香好滑!下次去我要試下先!
2018-05-22 154 浏览
Black truffle lobster king ($348)成隻大龍蝦咁上碟,賣相真係好吸引入面仲有黑松露醬,大啡茹,kale,番茄。成隻龍蝦起咗肉,超級彈牙仲好鮮甜,十級正另外2層麵包都塗滿黑松露醬,同龍蝦,蔬菜一齊食都幾夾。話哂原隻龍蝦,梗係食埋佢大大隻既鉗,好甜好正真係冇得輸!推介!Honey mustard spring roast chicken with celery purée ($128)燒雞燒得外脆肉熱,剛上枱要放一陣凍少少食先唔會辣親。食得岀有蜜糖芥末味但唔太重,因為都有孜然粉係雞既表面,味道搶咗少少。雞肉係香口得黎,但入面都唔會太乾。反而我最鐘意就旁邊既西芹蓉,其實食落似薯蓉多啲,不過質感比薯蓉薄,食落好特別,上面仲有好多蔬菜類,又有口感又健康呢度環境都好舒適寧靜,平時黎嘆杯咖啡實在最好不過
成隻大龍蝦咁上碟,賣相真係好吸引

呢度環境都好舒適寧靜,平時黎嘆杯咖啡實在最好不過
  • Black  truffle  lobster  king
2018-05-21 200 浏览
星期日最開心既事就係可以訓到自然醒,訓醒肚餓要搵飯食,就決定黎到灣仔呢間網紅咖啡廳試一試未黎之前已經知道要排隊,餐廳既人都好好,比咗杯冰水我地飲住排,排咗差唔多二十分鐘終於入到去😅 叫咗佢地既第二王牌(第一好似係lobster) brunch,炒蛋。多士。三文魚。牛油果😀炒蛋好厚、多士好脆、三文魚加牛油果送多士好夾好好食!跟住再試埋佢地既咖啡,揀咗white coffee入面既fruity入面既flat white🤤 都幾好飲!餐廳啲人話choco味就會濃啲,下次試埋嗰款先!

炒蛋好厚、多士好脆、三文魚加牛油果送多士好夾好好食!

2018-05-20
午餐
今晚終於黎到打卡熱點:: NINETYs經過利東街再行前少少就會搵到🙆🏼‍♀️環境裝修果然係幾有風格..高樓底加上一串串垂吊燈泡特別型格完全開放式既廚房令人對佢泡製既食物特別期待🍽我地揀一個主食一個甜品再加2杯野飲新推出既日式鱈魚要等15-20分鐘呢所以我地先叫2個Matcha muffin醫醫肚!非常大的一個Matcha muffin每個只售$25有可能係全店最抵叫既食物😂仲要唔係hea貨.. 抹茶味幾濃郁🍵紅豆密度都幾高!!整件口感鬆軟~ 食完都幾飽下🙆🏻‍♀️跟住黎到既係我地既飲品^^Hot Milk Chocolate $48🥛入面有唔少朱古力碎粒🍫整體奶味重過朱古力味, 夜晚都岩飲個人覺得幾滑幾light, 唔錯 (:朋友飲既Fruit Romance $48就略嫌過甜Grilled Black Cod with Japanese Sweet Potato Puree $198🍠新推出的呢!賣相好靚但份量比較少.. 我地唔使5分鐘就將佢KO左😂但鱈魚咬落係鮮嫩~好味~ 同甜甜地既醬汁亦都好夾無花果配上日本甜薯蓉 配搭亦覺新鮮~最期待的主角:: Donut Toast $98 卻有
今晚終於黎到打卡熱點:: NINETYs
經過利東街再行前少少就會搵到🙆🏼‍♀️
環境裝修果然係幾有風格..高樓底加上一串串垂吊燈泡特別型格
完全開放式既廚房令人對佢泡製既食物特別期待🍽
我地揀一個主食一個甜品再加2杯野飲
新推出既日式鱈魚要等15-20分鐘呢
所以我地先叫2個Matcha muffin醫醫肚!
非常大的一個Matcha muffin每個只售$25
有可能係全店最抵叫既食物😂
仲要唔係hea貨.. 抹茶味幾濃郁🍵紅豆密度都幾高!!
整件口感鬆軟~ 食完都幾飽下🙆🏻‍♀️
Hot Milk Chocolate
跟住黎到既係我地既飲品^^
整體奶味重過朱古力味, 夜晚都岩飲
個人覺得幾滑幾light, 唔錯 (:
Fruit Romance
朋友飲既Fruit Romance $48就略嫌過甜
新推出的呢!
賣相好靚但份量比較少.. 我地唔使5分鐘就將佢KO左😂
但鱈魚咬落係鮮嫩~好味~ 同甜甜地既醬汁亦都好夾
無花果配上日本甜薯蓉 配搭亦覺新鮮~
Donut Toast
最期待的主角:: Donut Toast $98 卻有少失望..
賣相很美很震撼, 但口感卻無預期中的鬆軟
係一件巨型冬甩🍩
但面頭落既配料係幾有心思..有大量開心果碎,曲奇餅碎同糖漿
2個人食晒都真係幾滯下, 最好4個人share一份
另外球雪糕有驚喜, 係濃郁既芝麻味呢🖤

走既時候見到其他人食龍蝦burger同黑毛豬飯..聞到陣陣香氣好吸引..
如果下次再黎我應該會選擇以上呢2款食物而未必會再將quota留比Donut Toast了😂
2018-05-18
Hot Milk Chocolate
2018-05-20 147 浏览
星期六LUNCH 去,當日勁熱勁曬,佢出面等個位勁差無得遮又要你向出面企同排隊,當排到第一真係太熱問待應姐姐可否入去企即係話唔得話你會阻住,如果唔係朋友想食我一定唔會入去咁既態度。明明有位都”執”勁耐唔俾你入!食物方面叫左新出的cod fish,蛋,包,同魚不錯,菜超難食,我不嬲細食都完全唔飽。擺碟係幾靚。無飲咖啡,可能咁欣賞唔到佢既賣點。PS返到屋企冷親,各位等排隊真係要注意溫差,因為內面好凍等個時就曬左勁耐

無飲咖啡,可能咁欣賞唔到佢既賣點。

2018-05-17 121 浏览
自然光帶柔和舒服音樂再配合美食咖啡,就係NINETY'S 吸引之處樓底好高,坐得舒服可以喺度盡情過一個寧靜既下午, 趁放假休息無咩人就黎睇下書, 食個LUNCH 嘆下茶同朋友各點了兩壺茶Milk OolongBai Mu Dan 如果唔想飲咖啡可以叫壺茶慢慢品嘗我點左一個PIGGY PIGGY - 西班牙黑毛豬漢堡。漢堡包鬆軟,內有慢煮黑毛豬,真係無得輸, 有兩大塊咁多架我中意慢煮做法。好處係令到豬肉質地剛剛熟唔會過火變得鞋身,十分juicy內裹夾著紅菜頭, 青蘋果以及羽衣甘藍夾著一同進食唔會因為食得太多肉而覺得好膩再加埋秘製醬汁一齊食, 酸酸地好醒胃Grilled Black Cod On Toast上碟有如一個藝術品,擺位擺得精緻鱈魚用烤汁燒完再放入焗爐一焗, 表面香脆,魚本身亦將鮮味保留著,魚肉亦十分嫩滑。好食呀炒蛋都好滑,夾住多士一齊食Mini Donut Toast冬甩上面擺左個芝麻雪糕,而冬甩周圍就灑滿左果仁同曲奇碎,令口感更豐富。另外,服務亦都要一讚。員工態度非常好,食完都會問我地有無咩係需要改進既地方資料由iPlayhk香港愛玩生提供

樓底好高,坐得舒服

同朋友各點了兩壺茶
Milk Oolong

Bai Mu Dan

如果唔想飲咖啡可以叫壺茶慢慢品嘗

我點左一個PIGGY PIGGY - 西班牙黑毛豬漢堡。

漢堡包鬆軟,內有慢煮黑毛豬,真係無得輸, 有兩大塊咁多架

內裹夾著紅菜頭, 青蘋果以及羽衣甘藍夾著一同進食

唔會因為食得太多肉而覺得好膩
再加埋秘製醬汁一齊食, 酸酸地好醒胃

Grilled Black Cod On Toast

上碟有如一個藝術品,擺位擺得精緻
魚肉亦十分嫩滑。好食呀

炒蛋都好滑,夾住多士一齊食

Mini Donut Toast

另外,服務亦都要一讚。員工態度非常好,
食完都會問我地有無咩係需要改進既地方

資料由iPlayhk香港愛玩生提供