行街經過合和中心附近 見到呢間裝修得好靚嘅cafe 感覺好chill 入面行工業風 好多石屎同木頭做裝修 感覺夠曬文青 不過略嫌座位有d逼 同朋友傾計不太自在 餐牌同樣貫徹文青風 用上皮革同牛皮紙去做 內容全部係英文 真係考起我啦哈哈 不過待應都好細心咁介紹特色食物 我就叫咗個piggy piggy 其實係慢煮腩肉漢堡包配紅菜頭汁 腩肉有成兩大塊而且每塊接近一吋厚 巨型腩肉口感似好冧嘅叉燒 而且肥瘦相隔 入口即溶 感覺似西式嘅扣肉 加埋新鮮紅菜頭醬汁一齊食 可以一消油膩感 感覺上冇咁罪疚 個麵包夠曬鬆軟而且仲有個酸酸地嘅醬汁 整體上好配合朋友就叫咗個Lobster benedict 有半隻大大隻嘅龍蝦配上鹹蛋黃醬汁 個醬汁小小酸味 而且鹹蛋味非常濃郁 同鮮味嘅龍蝦肉好夾 水波蛋配合桃麵包 水波蛋半生熟 仲係流心狀態 時間掌握得啱啱好 同樣配上濃味嘅鹹蛋黃醬汁 非常惹味 合桃麵包好香口 不過可能放得耐咗先食 已經冧身左 好可惜凍嘅cappuccino 非常嫩滑咖啡味香濃 chocolate milk都好特別 飲落去有淡淡嘅朱古力碎 同普通用朱古力粉開嘅唔同 值得一試

個醬汁小小酸味 而且鹹蛋味非常濃郁 同鮮味嘅龍蝦肉好夾

凍嘅cappuccino 非常嫩滑咖啡味香濃