2021-08-01 302 浏览
今日約左個朋友收工後一齊行誠品,行到咁上下我地都不約而同地被一陣咖啡香吸引住.我地跟住咖啡既香味黎到呢間Ninetys,作為咖啡控既我地好有默契地走入去試一試!和牛burger 以非漢堡排形式製成既和牛漢堡夠新穎,拋開傳統改成以海量和牛切成一片片再疊起成一定既厚度作內餡,賣相夠晒氣派又豪華.漢堡先由加上牛油又烘得香軟既提子麥包做開始及結尾,中間再加上和澳洲M7和牛肉眼片,紫色羽衣甘藍及柚子蛋黃醬.M7和牛肉眼牛花濃密而且入口充滿香醇既牛脂,放入口已經感受到濃郁既牛香.呑下和口後口腔內亦留住肉香既餘韻.紫色羽衣甘藍口感無粗糙而且更爽脆,水份感覺更多.柚子蛋黃醬帶點柚皮橘香,味道酸酸甜甜剛好中和左和牛既牛脂膩感.烤雞脾burger將澳洲和牛換上烤雞脾做餡,入口無咁油膩同heavy.雞脾扒相當厚身而且充滿嚼口感,內裏雞肉煎香後仍帶有肉汁唔會乾柴.雞脾肉質嫩滑細膩,而且經醃過後味道更香又入味.味道較淡既雞肉配以日式咖哩蛋黃醬帶出淡淡水果既甘甜及咖哩濃香既香料風味.薯蓉加上牛油既薯仔紅打蓉後充滿薯香,牛油唔會體膩,配上薯蓉好搭配.入口香滑得黎又帶粒粒薯粒唔會無晒薯仔既粉糯感.乳酪加左蜜糖既乳酪降

和牛burger

烤雞脾burger
Grilled  chicken  thigh  burger

薯蓉

乳酪
加左蜜糖既乳酪降低左酸味,入口幼滑稠密.味道充滿奶香,酸酸甜甜充份減低食完burger口腔內殘留既肥膩感.

Ninety Plus
Filter coffee用上左自ninety plus既特色豆:kambera Gesha.日曬後味道充滿朱古力香,櫻桃及rum酒香,味道甘香濃醇.after taste仍殘存一陣酒甜香係口腔內,整體清新不過焦苦.
NINETY  PLUS  SELECTION

Sauvignon White grape (France)
以法國Sauvignon白葡萄打成既果汁,果香清甜而不俗.
Sauvignon White grape  Juice
Sauvignon White grape  Juice
  • Grilled  Chicken  Thigh  burger
2021-08-01 45 浏览
知道ninety喺尖沙咀誠品開左,一直好想去朝聖。今日趁wfh早早十點半泥到,唔洗等位,裝修同環境都好好,全木系設計同對住個海做嘢,真係好好享受。食物方面要左佢brunch board ,可以選4sides! 值得欣賞係佢有飯同麵包可供選擇,仲要係唔同既種類,最正係無限refill !岩哂大食怪!首先要左咸蛋黃龍蝦做主菜,搭配左羽衣甘藍,仲要左全隻牛油果,同burrata cheese !全個brunch 好健康,個龍蝦啖啖肉,夠新鮮,都好大隻,個咸蛋黃醬起哂沙,好正又惹味!飲品點少得點咖啡,要左個ninety plus selection ,好香濃,用上kambera gesha 既豆。另外再加點了杯nutty 既咖啡,都好好飲,好值得試既一間cafe!
2021-07-29 71 浏览
最近海港城有個Pixar展覽想去睇吓,因為老婆至愛😅,無意中發現咗有間可以望到維港景色而又可以舒服嘆吓杯咖啡的地方,原來位於在誠品書店左近。先來杯Latte,還可以選擇合適自己的口味,whole milk+fruity blend是我的😋,老婆要mocha既choco blend👍🏻。店員有向我們推介Lobster pasta,龍蝦配上鹹蛋黃醬,嘩!正😋,蛋黃醬帶少少甜味,不錯。另外再點了和牛漢堡,和牛片多到出晒黎🤣,睇到都想食,還附上XO醬薯蓉,味道很邪惡,但比我老婆食晒🤣。食完再慢慢嘆咖啡,睇下日落景色。滿足晒☺️
  • Lobster  pasta
  • 和牛漢堡
The little café is located at Tsim Sha Tsui Star House, inside Eslite book store on the 2nd floor. It is next to the Star Ferry Terminal, Heritage 1881 and Harbour City. The name of the restaurant is called NINETYs. They offer café’s comfort food such as handmade cookies and cakes. However, they also offer other hot food such as burgers and pasta. We were sat next the windows with a fantastic view of the Victoria Harbour, especially when it is during sunset. We ordered Grapefruit Buddy and Sauvignon white grape France fruit juice for drinks and M7 Wagyu beef burger with mash potato and the Grill Chicken Thigh Burger and truffle mash potato for food. The drinks were very refreshing and the French grape juice was on point, not too sweet and brings the full flavour of the Sauvignon grape variant. The burgers were also perfect, very juicy and very fresh. The mash potatoes were also perfect, although it was weird not to have fries with my burgers. Yoghourts with honey were also accompanied with the burgers, they were great. Overall, if you are looking for a cafe with a fantastic view and great comfort food. I will definitely recommend this place.
2021-07-15
Ninety越開越多分店 最近進駐尖沙咀誠品早前見網上個個專食burger今日友人剛巧想食漢堡 🍔 立即想到這裡👉🏻 就來試試•地點不用說相當易找 就在星光行的誠品裡不過從地鐵站走過來 路稍說短也不算短來到沒想到環境這樣的正 一排有海景的位置 任君選擇 •選了M7 Wagyu Beef Burger $238見到和牛漢堡🤩但索價要over $200 考慮中的時候 朋友也有興趣食食看👉🏻Order了一個share食😂 賣相吸引 一片片粉嫩色的牛肉片像花瓣般攤開在麵包上 漢堡不是材料滿滿的那種 主角簡單明確就是和牛🥩 配角就是veggie and sauce 沒其他的牛肉片味道濃郁 稍嫌牛肉偏肥 四邊圍了一條肥牛肉 🙈麵包鬆軟香口 帶甜味 除了漢堡還有薯蓉和yogurt with honey 兩樣都不錯~ • Chicken Burger $178雞漢堡雞扒份量十足 🐔 大大件 切開雞肉屬實淨質地 也算嫩滑 口感濃郁 •餐廳環境舒服 對著海景 由日落到天黑 慢慢嚼著口中的食物和聊得來的朋友說著笑著快樂 在這一刻顯得簡單 生活 簡單的快樂 不好嗎?•As usual, menu for r
Ninety越開越多分店 最近進駐尖沙咀誠品

對著海景 由日落到天黑
慢慢嚼著口中的食物
和聊得來的朋友說著笑著
快樂 在這一刻顯得簡單
生活 簡單的快樂 不好嗎?

As usual, menu for ref:-
Chicken  burger
NINETYs係一間行澳洲風格嘅dining cafe🇦🇺之前喺佢灣仔分店食過brunch🍳覺得個vibe幾好幾chill😛最近知道佢喺尖沙咀誠品開咗新分店就一於試下佢地個dinner🍴-NINETYs唔同分店個menu都有少許嘅唔同尖沙咀依間感覺主打Burger Board🍔Bobo係漢堡狂迷 諗都無諗就決定嗌佢🤣-🍔M7 Wagyu Beef Burger $238M7等級嘅和牛 脂肪比率約30-35%而且佢係用ribeye嘅部分🥩所以油份較高 肉質軟腍且牛味濃郁🐮廚師喺配搭上用上柚子蜜糖蛋黃醬🍯巧妙地平衡咗和牛嘅油膩感即使一個漢堡有六舊和牛 食完都唔會太濟烘過嘅麵包充滿牛油香甜味🧈包皮仲有提子乾 口感再提升咗個層次👍🏻依個漢堡 我地真係想比100分💯😚-Burger Board除咗有burger仲包含咗mashed potato同yoghurt我地加咗$20升級咗黑松露同XO醬薯蓉🥔XO醬薯蓉仲有啲蝦乾喺入面 好似食緊蘿蔔糕咁😹而yoghurt上面加咗啲蜜糖 甜甜地咁😝依啲細節位顯示出佢地對食物嘅講究🤓我覺得係好值得appreciate☺️-食burger又點少得飲啤酒🍻Burge
NINETYs係一間行澳洲風格嘅dining cafe🇦🇺

而yoghurt上面加咗啲蜜糖 甜甜地咁😝
依啲細節位顯示出佢地對食物嘅講究🤓
我覺得係好值得appreciate☺️

食burger又點少得飲啤酒🍻
Burger Board可以以$58加配craft beer
NINETYs coffee beer我揀咗fruity
佢超濃咖啡香氣 亦保留咗啤酒嘅爽甜

辛勤工作嘅bobo就揀咗小麥蜂🐝
味道偏light 唔會太甜/酸
加埋橙皮同芫荽籽 非常清新🍊🌿
2021-07-20
2021-07-20 44 浏览
🍴M7 WAGYU BEEF BURGER HK$238、MASHED POTATO WITH XO SAUCE HK$20澳洲M7和牛肉眼蓋油花平均,紋理精緻,慢煮後肉質軟腍,香而不膩。紫羽衣甘藍新鮮爽脆,增添口感。柚子蜜糖蛋黃醬酸酸甜甜,清新滋味,可惜落得少咗啲。麵包選用法國Brioche,充滿蛋香、牛油香,就咁食已經非常好味。XO醬薯蓉非常惹味,似XO醬炒蘿蔔糕。🍴GRILLED CHICKEN THIGH BURGER HK$178、TRUFFLE MASHED POTATO HK$20雞髀肉相當大塊,外層烤得香脆,但肉味偏淡。麵包同其餘配料同和牛漢堡相同,但就配日式咖哩蛋黃醬,同雞肉幾夾,可惜都係落得少咗啲。松露薯蓉帶淡淡幽香,唔會蓋過薯味。🍴NINETYs COFFEE BEER (FRUITY)(跟餐) HK$58、🍴ICED MILK CHOCOLATE HK$48手工啤酒由NINETYs與本地手工啤品牌吹啤啤合作推出,選用NINETYs嘅Fruity拼配豆,一倒落杯已經聞到鮮明果香,飲落順喉,帶花香同清爽甜味。📍NINETYs尖沙咀梳士巴利道3號星光行2樓誠品生活L2

📍NINETYs
尖沙咀梳士巴利道3號星光行2樓誠品生活L202及203號舖
2021-07-18 57 浏览
響誠品行行下,呢間CAFE行過就多都未試過。CAFE行文青路線,好啱買本書再黎入黎食少少野。近窗邊的位可以望到維港景色,心情放鬆很多。店員介紹CAFE主打的手工咖啡,飲品款色較多,MENU分日同夜,夜有MAIN 同BURGER BOARD 的選擇,可以用QR CODE 落單。和‧牛 M7 WAGYU BEEF BURGER ($238)原來個和牛係切咗一片片,仲以為和牛漢堡扒,牛肉中間帶少少粉紅色,非常嫩滑,牛味很濃郁但略嫌太肥膩。個包唔同一般的漢堡包,食落似蛋糕咁甜甜地,裡面塗咗柚子沙律醬,甜甜的清香,減少和牛的油膩感。焗‧菇 PORTOBELLO MUSHROOMS BURGER ($158)一個重口味嘅當然揀返個素漢堡BALANCE 返啦,菇非常JUICY,切個陣啲汁已經滴哂出黎。菇上面有兩種芝士,分別係EMMENTAL CHEESE 同FETA CHEESE,菇唔比芝士味蓋過,配合非常好。BURGER BOARD都會配個薯蓉,加$20可以揀松露或XO醬薯蓉。仲有一個加入咗少許花香蜜糖的乳酪,很酸的GREEK YOGURT帶點點甜,令漢堡變得無咁HEAVY。 每份BUEGER B

每份BUEGER BOARD 都可以加$58飲一支手工啤酒。
NINETYs COFFEE BEER (FRUITY)($78)
本身想試CHOCO 但賣哂...FRUITY 都好正㗎,入口先係濃的咖啡味,淡淡的果香會慢慢出黎,好特別,如果黎就一定唔可以錯過呢支SIGNATURE。配埋吹啤啤的杯好啱用黎打卡。

SAUVIGNON WHITE GRAPE, FRANCE($58)
朋友唔飲酒,就揀咗提子汁,清甜的提子香,不太甜。朋友覺得如果再凍的就更好啦!
2021-07-12
2021-07-17 43 浏览
90後嘅我比ninetys個名吸引左,決定去撐1撐場。 夜晚去食,叫左我至愛嘅漢堡包。佢唔係一個普通平時食既burger佢係和牛burger。burger裏面既source加埋菜加埋有好多塊和牛,十分match。和牛好juicy肉質十分fresh。配菜方面有黑松露potatoes 加honey yogurt 都十分出色。另外叫左個龍蝦既 spaghetti, 個 source有小小似旦黃醬 不過食落去唔會感覺油膩。龍蝦方面都十分多肉,同埋好多膏,十分正。飲品方面,叫咗一個桃味焙茶加一個熱朱古力。朱古力非常之香濃,奶泡同朱古力夾埋十分match。焙茶無論你係嗅覺同味覺方面都感覺到十分香既桃味。環境方面 ,我哋坐喺窗邊去住尖沙咀海旁,睇住個日落一路享受美食簡直人生一大樂事,值得推介。
佢唔係一個普通平時食既burger
和牛好juicy肉質十分fresh。
龍蝦方面都十分多肉,同埋好多膏,十分正。

2021-07-15 55 浏览
小編之前都有去過中環嗰間,而家連尖沙咀誠品都有,方便左小編好多,另外之前喺中環嗰間Cafe係冇飯選擇嘅,不過嚟到呢度就多咗飯或者麵包選擇,都係啲可以refill嘅,之前我都係有叫龍蝦,今次我都有叫龍蝦,配日本櫻花白飯,雜菇同蟹肉,仲叫咗杯乳酪添😛,依間Cafe,最大優點就係冇限時嘅同埋可以refill麵包同飯,Cafe坐落於誠品,窗口位仲可以望到海添,不過果次去我冇俾人安排去窗邊位,下次希望可以坐到窗邊位啦😄
估唔到尖沙咀誠品入面有間甘高質嘅西餐😍 ninety有其他分店,我食過中環些利街同灣仔皇后大道東嗰間分店。佢哋嘅食物都幾高質。 今次抱住食好野嘅心態去食,點知佢比我大驚喜。餐廳除左有好食嘅食物,仲有無敵靚景!食完真係覺得好chill好滿足!晚餐嘅餐牌有main board同burger board。main board幾種意粉同沙律,百零蚊到二百零蚊。夾埋個美景,絕對值回票價!我揀左main board嘅lobster pasta。個主角龍蝦好鬼正,唔乾身,多肉,好多膏,好好味。個意粉煮得剛好,軟硬適中,個醬汁好正,感覺上應該有少少咸蛋蓉同粒再加啲忌廉。配料cherry tomato中和返佢嘅邪惡感。食完個意粉覺得好滿足❤️❤️

2021-07-14 59 浏览
最近嚟到海港城覓食😛原本以為呢度嘅餐廳要有海景就一定超級貴 但係竟然俾我哋發現到一間Cafe性價比幾高🤩🤩 👅Salmon Pasta $118意粉嘅醬汁幾開胃😋佢落咗一啲檸檬汁🍋酸酸地 再加埋啲cream唔會太漏😛特別一讚嘅係三文魚煎得好好😚煎得唔會太乾 仲非常之嫩滑 配埋上面嘅三文魚魚籽 真係幾好食🤤🤤👅Grilled Chicken Thigh Burger $178一上枱就見到個雞髀好大隻🍗咬落去雞髀肉幾滑 配埋啲burger 醬汁 食落好Juicy🥰而麵包都係有微微煎香過 食落有甜甜地嘅蜜糖🤤個burger做得幾出色 而佢嘅配料薯蓉同埋Yorgurt都唔差 整體真係做得唔錯😋😋特別一提嘅係呢度係用咗備長炭水😚不過飲落同普通水就冇咩分別🤔總括嚟講 呢度嘅食物水準幾高😋再配埋尖沙咀嘅海景🤩呢個價錢喺海港城來講CP值真係好高😚大家不妨嚟試吓‼️😋 好味:9.00/10🤑 價錢:8.21/10🤗 服務:7.99/10😝 環境:8.43/10😚 衞生:7.89/10🤩 整體:8.95/10

👅Salmon Pasta $118

🤩 整體:8.95/10
Grilled Chicken Thigh Burger
Grilled Chicken Thigh Burger
2021-07-11 47 浏览
行完誠品後個肚開始有啲餓,係度諗緊要食咩既時候見到依間coffee shop感覺不錯,睇左一陣餐牌同上Openrice 睇完啲食評後,決定試一試!第一眼就比店內的裝修吸引到,外面枱同椅既佈置好有優閒舒適既感覺,完全可以令人幻想到係依度叫杯coffee消磨一個下晝係幾咁放鬆. 而高枱又有令人似去左bar既感覺,夜晚三五知己叫枝啤酒坐係度談天說地都一流!先講野飲,叫左一支手工啤同一支提子汁. 手工啤係Pale ale citra. 而提子汁就係Sauvignon white grape, France. 兩款飲品都好飲,味道不錯,係屬於口味比較濃的一種,如果鍾意飲開淡口味既朋友仔可能就未必岩飲!野食方面就叫左個和牛 M7 wagyu beef burger, 兩個人都叫左同一款. 和牛好食就唔多講,灰色個碟加左黑松露既著蓉真係好有驚喜!整體黎講,野餐質素ok, 值得推薦比各位👍🏻👍🏻👍🏻

整體黎講,野餐質素ok, 值得推薦比各位👍🏻👍🏻👍🏻
2021-07-07 53 浏览
近日同朋友去左尖沙咀行街食飯,仲去左誠品一轉睇書,咁岩肚餓,入面又有幾間餐廳,就揀左間食下.我地最後揀左呢間文青cafe,意粉、漢堡都有得食,我同朋友就揀左兩個漢堡餐,呢到嘅漢堡選擇雖然唔多,但勝在貴精不貴多,牛肉、雞肉同菇類都各有一款做主題。.M7 和牛漢堡 配XO醬薯蓉漢堡即叫即製,漢堡包有微微烤香,鬆軟又香,而M7和牛油香豐富,牛味濃郁,仲有好多肉汁。XO醬薯蓉都係第一次見,但其實味道真係出奇地夾,XO醬味道都幾香濃,仲有瑤柱絲,口感豐富,薯蓉口感好細緻,入口即融。烤雞脾漢堡 配黑松露薯蓉烤雞脾好大份,非常之足料,煎至外皮金黃,睇個樣都食慾大增,肉汁豐富,肉質都好嫩。黑松露薯蓉黑松露味香濃,薯仔味都幾突出,黑松露同XO醬兩隻味都好出色,就算要加$20都好值得。牛奶烏龍茶個名叫「牛奶烏龍茶」,但其實無牛奶成份,茶杯隔離放左一啲茶葉,飲之前先聞一聞,茶葉有淡淡牛奶香味,再飲一杯茶,味精甘甜,飲落仲有少少奶香,岩哂消滯解膩。凍朱古力朱古力味十分濃郁,飲落又唔會好滯,甜度適中。
M7 和牛漢堡 配XO醬薯蓉

烤雞脾漢堡 配黑松露薯蓉

牛奶烏龍茶

凍朱古力
朱古力味十分濃郁,飲落又唔會好滯,甜度適中。
2021-07-07 56 浏览
今日放工帶埋老公去chill下 去咗尖沙咀星光行附近行吓去到誠品入邊見到有間餐廳門口餐牌介紹食漢堡包🍔咁我同老公就入去試吓啦一坐低有一大支水俾你飲嘅一人嗌一個漢堡包餐我就嗌咗和牛漢堡配黑松露薯蓉和牛肉生生地 配柚子汁好香 甜甜地個漢堡包唔會感覺好油膩黑松露薯蓉好食呀好重松露味另外個雞肉漢堡同埋XO醬薯蓉成塊雞肉超大啊 真係啖啖肉 配嘅係咖喱汁又真係好夾好正呀❤️好貼心嘅係佢會有乳酪配返 所以可以中和返個飽滯感呀其實佢仲有好多pasta可以試㗎 所以下次可以試下佢仲有好多嘢飲架我知道佢咖啡係特別出名嘅但係可惜我係夜晚去啦驚飲完瞓唔到覺所以都係叫咗grapefruit buddy🍹係西柚薑同lemongrass我就覺得無加糖水 所以正宗果汁 唔錯😝老公仲嗌左手工啤 係杏仁焦糖同拖肥 佢就話好鍾意飲呀臨走仲可以有啲小食揀
今日放工帶埋老公去chill下
去咗尖沙咀星光行附近行吓