2021-06-17
前日朝早唔使上堂,但係下晝要上,所以就約friend嚟食個brunch~見到尖沙咀誠品入面呢間Cafe好似幾正,就上嚟試吓~一入餐廳就望到個海景好靚好chill~同朋友嚟呢度食餐飯傾吓計好悠閒!4 side brunch $128一個lunch set只需要$128就有任食套餐,可以揀四款唔同嘅配料,有啲配料要加錢,可以任食包或者飯Salty Egg York Boston Lobster +$48超級大隻龍蝦🦞食落感覺啲龍蝦肉好新鮮,而且有好多龍蝦肉,好爽口~仲有好多蟹膏添~配埋鹹蛋黃幾正!Black Truffled Scrambled egg有好香嘅黑松露味~炒蛋好香滑,配埋落包到食得好滋味~Sous Vide Cha Siu +$48大大件叉燒好香甜,肉質幾滑,有半肥瘦嘅叉燒肉,食落幾香口~Homemade Salmon Rillets +$48自家製三文魚醬,幾新鮮~作為配料擺喺包上邊食得好滋味~Japanese Bacon +$35煙肉大大片,好香而且幾爽口~邊邊仲要幾脆,而且幾厚身,比普通煙肉更厚肉~Chocolate Danish Loaf Bread有淡淡嘅朱古力香味
4 side brunch $128
Black Truffled Scrambled egg
有好香嘅黑松露味~炒蛋好香滑,配埋落包到食得好滋味~
Sous Vide Cha Siu +$48
大大件叉燒好香甜,肉質幾滑,有半肥瘦嘅叉燒肉,食落幾香口~
Homemade Salmon Rillets +$48
自家製三文魚醬,幾新鮮~作為配料擺喺包上邊食得好滋味~
Japanese Bacon +$35
Chocolate Danish Loaf Bread
有淡淡嘅朱古力香味🍫少少甜,原本以為配鹹嘅配料會唔好味,點知食落又覺得幾夾,唔錯~
Mixed Seed wholewheat bread
健康嘅包有全穀物,食落幾香幾軟熟~配埋唔同嘅配料,將佢嘅味道昇華~
Blueberry Cupcake $58
佢個名好似蛋糕🍰但其實係茶嚟嘅~我用咗好靚嘅茶具,飲落有陣好香嘅雲呢拿味~少少甜,幾好飲~
Milk Oolong $58
有淡淡嘅奶味,烏龍茶味好突出,好清香~飲落覺得好清新,幾正!