2023-06-10
今日見休息,就出去食下行下休息下~呢一間想食好耐既Cafe 一直留意住 今日終於有時間去好大好靚 啱曬打卡😂 我同男朋友叫咗兩份意粉同一份甜品,份量對於大食既我黎講啱啱好夠😅整體黎講我都覺得唔錯👍🏻.🔸香煎刺身帶子明太子忌廉汁意粉🔸 $148 推薦度4/5🥹呢個真係好好食,刺身帶子好大粒,一碟都有三粒,個明太子忌廉汁好濃郁,汁多個意粉整體嚟講好濕潤,意粉唔會過淋🔸避風塘香辣軟殼蟹意粉🔸 $128 推薦度3/5呢個都唔錯,佢係一個冇醬汁嘅意粉,所以如果唔鍾意食冇醬汁就唔適合。不過佢個辣度都偏辣,男朋友覺得個軟殼蟹粉多咗少少,不過整體來講,味道唔錯,同埋好夠熱,即使俾我影完相食都仲係夠熱😂👍🏻🔸泡沫咖啡🔸 跟餐+$22 推薦度3.5/5正正常常,味道都唔錯,男朋友叫咗一杯Flat White 佢話味道都唔錯👍🏻🔸香印提子拿破崙芭菲🔸 $98 推薦度4/5🥹呢個好食,首先佢有一個好香脆嘅拿破崙,個拿破崙好有質素;頂部有冰、脆脆米,中間嗰層有忌廉,底下有麻糬、香印提子切成一片片、香印提子啫喱、以及類似凍嘅梳打水或甜品水?溝埋一齊好好味,又唔會覺得太膩!如果你只係食一個甜品或者就唔夠飽,但係如果
呢一間想食好耐既Cafe 一直留意住 今日終於有時間去
🔸香煎刺身帶子明太子忌廉汁意粉🔸 $148 推薦度4/5
🔸避風塘香辣軟殼蟹意粉🔸 $128 推薦度3/5
🔸泡沫咖啡🔸 跟餐+$22 推薦度3.5/5
🔸香印提子拿破崙芭菲🔸 $98 推薦度4/5
如果你只係食一個甜品或者就唔夠飽,但係如果好似我哋咁已經食咗兩個意粉,再加佢就啱啱好夠飽
🔸整體來講
推薦度 4/5 (都係一間中上質素Cafe,如果鍾意打卡嘅比較推薦)
抵食度 3.5/5 (正常Cafe價錢,但係未去到好抵食)
份量感 3/5 (自己覺得唔太夠,如果你大食嘅話)
IG : Kandan.life