-Niksen Koffie-@紅磡.超級寬敞的一間餐廳,真係好少係香港見到枱與枱係咁足隔離,空間感很足,坐得很舒服。.餐廳係動物友善餐廳,有半室外的座位等客人可帶埋寵物一齊用餐。而室內用左暖色的傢具同燈光,加上兩旁的鏡同植物的裝飾,每個角落都係打咭位。.紐奧良炸雞翅,明太子蛋黃醬 $88雞翼外皮炸得酥脆,咬落肉質十分嫩滑。本身調味已經好夠入味,帶點微辣的同時又唔會覺得好重酸味。.個明太子蛋黃醬好濃,岩晒鍾意明太子的我。.日式和風章魚燒薄餅 $88脆薄餅底焗得香脆,超加分。薄餅上舖滿章魚粒、紫菜絲 同鰹魚片,加埋燒汁,味道同食緊章魚燒一樣。.章魚粒一點都唔韌,寶寶超鍾意哩個薄餅。.原隻龍蝦香蒜忌廉汁意大利飯 $208超足料的意大利飯,大大隻龍蝦、加上魚籽同露筍。.龍蝦仲要原隻起埋肉,只要係蝦尾處輕輕一拉,大大條龍蝦肉就出左黎。龍蝦煮得剛好,夠鮮味唔會韌。.凍焙茶鮮奶 $48一直都好鍾意焙茶,烘乾過的茶葉會散發住一種獨有的烘焙茶香。加上冰凍的鮮奶,奶香和茶香好夾。.凍朱古力鮮奶 $50好濃的朱古力味,唔會太甜。.
-Niksen Koffie-
@紅磡
紐奧良炸雞翅,明太子蛋黃醬 $88
個明太子蛋黃醬好濃,岩晒鍾意明太子的我。
日式和風章魚燒薄餅 $88
章魚粒一點都唔韌,寶寶超鍾意哩個薄餅。
原隻龍蝦香蒜忌廉汁意大利飯 $208
超足料的意大利飯,大大隻龍蝦、加上魚籽同露筍。
凍焙茶鮮奶 $48
凍朱古力鮮奶 $50
好濃的朱古力味,唔會太甜。