2023-08-08 38 浏览
小編今次同老婆嚟到呢一間位於黃埔充滿打卡Cafe特色嘅西餐廳。小編同老婆order咗日式和風章魚燒薄餅,香煎帶子明太子忌廉汁意粉,紐奧良炸雞翅配明太子蛋黃醬,飲品方面小編就order咗焙茶鮮奶二太太就order咗玄米茶鮮奶。嘢食方面,賣相相當漂亮,充滿打卡嘅風格,味道亦都烹調得相當出色,小編尤其是相當推薦香煎帶子明太子忌廉汁意粉及日式和風章魚燒薄餅,因為呢兩款餸不論賣相味道都想當滿意,所以呢一間西餐廳相當值得推薦俾大家。

2023-08-07 59 浏览
這天路過黃埔這間cafe,之前就有聽到朋友提及,原來這間餐廳還是一間Pet Friendly的餐廳,不過我和朋友都沒有寵物,所以我們於是坐到裡面去吧。裡面的燈光比較有格調,與外面比較光亮的環境形成對比。餐廳內部面積十分大,而且裝修也很有特色,牆上的鏡子為餐廳增添空間感。這晚我還是幸運的寶寶,原來星期三晚會有Live Music。餐廳以Qr Code 形式下單,十分方便,而外面亦設有可觀查閱的Menu。飲品方面,這杯飲品的確吸引了我的眼球,可惜只限早上及下午的時段,下次再來吧haha。我們點了熱京都香月園培茶鮮奶及「綠」奶昔。熱京都香月園培茶鮮奶相當濃郁呀,而且十分有心思給我們拉了兩隻小兔。另一杯是「綠」奶昔,朋友很喜歡這杯,因為這杯味道比較濃,而且真的難得看到這杯十分足料的milkshake,亦不會很甜,相當健康!主食方面,我們點了香煎帶子,明太子忌廉汁意粉,入面有大大粒帶子,而且醬汁比較多。另一個是龍蝦蝦蝦意大利飯 配龍蝦忌廉汁,飯底的調味不錯。龍蝦一打開之後就見到滿滿的膏呀!超吸引!最後當然是甜品!和風栗子吉士撻味道香甜,餡料與吉士撻互相配合,是一個挺高質的甜點。總括而言,這間ca

裡面的燈光比較有格調,與外面比較光亮的環境形成對比。

我們點了熱京都香月園培茶鮮奶及「綠」奶昔。

總括而言,這間cafe環境舒適,真的是一家大細及朋友聚會的好地方。

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 位於黃埔既Niksen Koffie非常啱有養寵物既朋友。地方寬敞環境乾淨,作為一間pet friendly既cafe黎講已經合格啦!佢地仲有提供寵物專區同寵物餐比你最愛既主子享受,直接滿分啦!除左pet friendly之外,Niksen Koffie仲為生酮人士提供生酮健康餐,有肉食有椰菜花飯等等,味道仲非常好!𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 三文魚排牛油果雞蛋花椰飯(生酮)$108✨ 香煎三文魚排菠菜汁意粉 $128🍹 熱情果梳打 $48🍹 麻檸梳 $56✨ 季節限定 Niksen 芭菲(香印提子味)$98ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ Niksen Koffie📍 紅磡黃埔天地享膳坊(第4期)地下G8E號舖◇◇◇◇◇◇◇◇◇

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

Niksen Koffie

📍 紅磡黃埔天地享膳坊(第4期)地下G8E號舖

◇◇◇◇◇◇◇◇◇

2023-08-07 38 浏览
依家唔係一間普通嘅寵物Cafe佢間咗一大篇半室外區域做寵物區仲有幾步風扇大熱天時一啲都唔覺得熱雖然旁邊係馬路但中間有植物區緩衝所以唔算好嘈嘢食嚟講質素中上個pizza唔係好夠熱不過都算足粒最好食一定係個軟殼蟹意粉!口感同味道一流軟殼蟹都整得好好食!
依家唔係一間普通嘅寵物Cafe
所以唔算好嘈

嘢食嚟講質素中上
個pizza唔係好夠熱
不過都算足粒

最好食一定係個軟殼蟹意粉!
口感同味道一流
軟殼蟹都整得好好食!
2023-08-07 51 浏览
今晚約左個舊同事係黃埔附近搵食,而家去黃埔搭地就到非常方便,附近周圍都有商場,有各式美食餐廳,今晚就卜左位於紅磡黃埔天地享膳坊第4期地下嘅西餐廳Niksen Koffie,佢地嘅芭菲係招牌打卡甜品。首先order兩杯冰凍飲品:- 凍多明尼加60%朱古力,非常濃郁的朱古力味道,但又唔會太甜。- 熱情果梳打,果味加上梳打係絕配,酸酸甜甜,非常清新。🥗經典凯薩沙律,非常經典的沙律,沙律配上新鮮沙律菜同香脆麵包粒,搭配芝士粉抹同醬料,非常開胃。🍕巴拿馬火腿蕃茄醬薄餅,餅皮薄脆,火腿的鹹味和蕃茄醬的酸甜味相輔相成,非常美味。🍝避風塘香辣軟殼蟹意粉,軟殼蟹質感鬆軟,每啖都嚐到蟹香,一丁點油膩感都冇,炸得非常出色👍🏻;意粉係我鍾意嘅軟硬度,非常有口感,意粉掛上避風塘的香辣味道,令人垂涎欲滴。松露及蒜香芝士醬薯條🍟,食完正餐,order個薯條一路食一路同朋友吹下水就最chill😆,薯條好粗身,滿足口感,而且炸得外脆內軟,搭配上松露同芝士兩種醬汁,我較鍾意松露醬,味道非常香濃,真係會一條接一條食,好邪惡🤣。最後輪到今晚重頭人氣打卡甜品😋,士多啤梨乳酪抹茶芭菲,非常豐盛嘅甜點;食芭菲最享受係一層一層咁食落

首先order兩杯冰凍飲品:
- 熱情果梳打,果味加上梳打係絕配,酸酸甜甜,非常清新。

最後輪到今晚重頭人氣打卡甜品😋,士多啤梨乳酪抹茶芭菲,非常豐盛嘅甜點;食芭菲最享受係一層一層咁食落去,食到唔同味道同口感。頂層士多啤梨🍓拿破倫,非常驚喜,高質酥脆;雪糕均埋朱古力脆脆,又冰凍又有口感;最後麻糬跟抹茶果凍夾埋黎食,又係非常夾配,總括黎講,層次豐富又靚又好味嘅甜品👍🏻。
2023-08-07 35 浏览
依間位於黃埔既餐廳開業已經一段時間。 趁冇乜野做 就決定黎試下。 重點依間係寵物友善餐廳 岩哂有寵物既朋友仔黎。店內以偏粉紅色設計 靠牆既每個座位都設有鏡 岩哂打卡既人打下卡 空間感都大啲 。 話明寵物友善餐廳 ,點會少得室外座位其實本身對依間既甜品比較有興趣。 但相信menu隨時會更新 所以剛剛到訪當日並沒有想要既甜品了不過其他既甜品都相當吸引。 甜品名字都好有新意。 今次簡左「一日提拉米蘇」($68) 。 價錢合理。職員上枱才發現 原來都幾大舊。 而且同食開既Tiramisu 有少許不同。 蛋糕面是一塊大大既糯米皮cover 食落去係勁飽既 入面既酒味相當濃烈。 個人認為是不錯的

不過其他既甜品都相當吸引。
一日提拉米蘇

『ɴɪᴋsᴇɴ是一種放空哲學。』
這詞來自荷蘭就是「無所事事」的生活態度很適合整天都在忙碌疲於工作的我們🩶.Niksen Koffie 位於黃埔天地享膳坊港鐵黃埔站C1出口走幾分鐘就來到門面超大 空間感十足是第一感覺原來8pm後入座就是無限時用餐~我們也不知不覺談到10:30pm才離開(註:之後發現逢星期三晚還有駐場Live Music).烤醉雞配薯蓉雜菇 $188必點菜式!烤雞半隻但份量足夠兩個人食講到明要等候20分鐘左右~即叫即烤雞皮超級金黃香脆用刀切開嘅時候已經勁多肉汁流出雞肉食落好嫩好多汁底層嘅薯蓉好香滑惹味🤍.避風塘香辣軟殼蟹意粉 $128好推介既意粉~原隻軟殼蟹酥脆可口意粉係有幼身款式最容易沾滿左醬汁真係做到又香又辣充分吸收了蟹肉和辣椒的風味.炸雞翼配明太子蛋黃醬 $68一客有六隻都幾大隻喎佢話呢個係新奧爾良版本雖然我唔知有咩特別總之好食就係出色哈哈雞翼脹卜卜同樣肉汁豐富明太子蛋黃醬唔欺場!真係見到粒粒明太子喎~.鮮草莓吉士撻 $68熱情芒 $68鮮草莓吉士撻好結實質地柔軟而同時草莓夠甜賣相又靚!熱情芒mousse質地外表直程同芒果emoji 一模一樣🥭兩者都值得一試不過我

『ɴɪᴋsᴇɴ是一種放空哲學。』
這詞來自荷蘭
就是「無所事事」的生活態度
很適合整天都在忙碌疲於工作的我們🩶
Niksen Koffie 位於黃埔天地享膳坊
港鐵黃埔站C1出口走幾分鐘就來到
門面超大 空間感十足是第一感覺
原來8pm後入座就是無限時用餐~
我們也不知不覺談到10:30pm才離開
(註:之後發現逢星期三晚還有駐場Live Music)
烤醉雞配薯蓉雜菇 $188
一客有六隻都幾大隻喎
佢話呢個係新奧爾良版本雖然我唔知有咩特別
總之好食就係出色哈哈
雞翼脹卜卜同樣肉汁豐富
明太子蛋黃醬唔欺場!
真係見到粒粒明太子喎~
鮮草莓吉士撻 $68
熱情芒 $68
鮮草莓吉士撻好結實
質地柔軟而同時草莓夠甜賣相又靚!
熱情芒mousse質地
外表直程同芒果emoji 一模一樣🥭
兩者都值得一試不過我就比較推薦解草莓吉士撻
2023-08-04 56 浏览
呢間喺黃埔佔地6,000呎嘅台式文青木系cafe 除咗環境靚 野食都好啱打卡📸️每日20:00後入座 仲係無限時用餐架♾️️逢星期三晚有駐場Live Music 慢慢同朋友chill吓都得🎶.📌香煎三文魚排菠菜汁意粉 $128配料幾豐富 除左有一塊香煎三文魚扒 仲有三文魚籽, 菇粒同煙燻三文魚碎😛魚皮煎到微脆 但有啲overcooked 肉質唔夠嫩 煙燻三文魚碎唔會太鹹 但都係太熟🍣菇菇粒爽滑多汁🍄三文魚籽有驚喜 應該撈左啲壽司醋 鹹香得嚟又酸酸地 好提鮮🐟意粉軟硬適中 忌廉汁重奶香 食落好creamy 但菠菜味唔濃🍝.📌烤醉雞配牛油雜菌及薯蓉 $188醉雞好食喎 難怪係招牌菜🌟冇諗過有半隻雞咁多 仲要連埋雞腳🤣烤到皮脆肉嫩 鎖住晒啲肉汁 切開嘩一聲 真係juicy到漏汁🐔雞髀位固然滑 但連雞胸都唔鞋口 熟度啱啱好🍗酒醉味點到即止 唔會有苦味 香口惹味🥃薯蓉都好正 佢唔係軟滑type 係偏實在 綿得嚟有原粒薯仔咬口 似係加左好多牛油同忌廉凍左咁 食落薯味濃之餘 仲好重奶香🥔雜菌爽滑juicy 啖啖牛油香🍄.📌士多啤梨拿破崙抺茶芭菲 $98嚟到必食嘅打卡芭菲 慶祝生日仲有生日牌同蠟燭添❣️從上至

📌香煎三文魚排菠菜汁意粉 $128

📌烤醉雞配牛油雜菌及薯蓉 $188

📌士多啤梨拿破崙抺茶芭菲 $98
嚟到必食嘅打卡芭菲 慶祝生日仲有生日牌同蠟燭添❣️從上至下係: 士多啤梨拿破崙, 雲呢拿雪糕, 忌廉, 玄米茶脆米, 薄脆餅碎, 抹茶蒟蒻, 麻糬, 士多啤梨片, 忌廉, 抹茶醬 層次口感好豐富😍士多啤梨酸酸甜甜🍓拿破崙幾酥脆 焦糖化面啖啖焦香味 但牛油味唔出 夾層吉士醬香甜軟滑🍰抹茶蒟蒻好Q彈 但茶味唔濃 底層嘅抹茶醬就甘苦好多🍵麻糬偏實淨 唔夠軟糯 但煙韌有咬口同糯香甜味🤍玄米茶脆米清香茶味好突出 有啲主導左芭菲個味🤫
士多啤梨拿破崙抺茶芭菲

📌香印提子拿破崙芭菲 $98
從上至下係: 香印提子拿破崙, 青檸雪芭, 忌廉, 玄米茶脆米, 薄脆餅碎, 忌廉, 麻糬, 香印提子片, 寒天 層次口感同樣豐富🥹拿破侖係一樣嘅 只係變左香甜嘅提子🍇青檸雪芭勁夠酸 清新開胃🍋雖然玄米茶嘅香味好出 但呢杯係青檸味為主導 味道清爽啲😎
士多啤梨拿破崙抺茶芭菲
香印提子拿破崙芭菲
🟠 黃埔人氣超闊落橘色cafe佔地6000呎,夠曬闊落舒適,仲係pet-friendly 🐕🐶無論係搵地方傾偈💬、打卡📸,或放空🍃都合適🍝《焗烤燉蕃茄肉醬筆管麵》🍝《香煎刺身帶子明太子忌廉汁意粉》🐙《日式和風章魚燒簿餅》兩款意粉中規中矩,相對普通,無咩特別記憶點🙈章魚燒pizza就有啲特色,餅皮薄脆,調味啱啱好並無太鹹👍🏻甜品選擇相對唔係太多🥲都會願意再訪,期待食物更多嘅進步🫡
無論係搵地方傾偈💬、打卡📸,或放空🍃都合適

🍝《焗烤燉蕃茄肉醬筆管麵》
🍝《香煎刺身帶子明太子忌廉汁意粉》
🐙《日式和風章魚燒簿餅》

兩款意粉中規中矩,相對普通,無咩特別記憶點🙈

甜品選擇相對唔係太多🥲

都會願意再訪,期待食物更多嘅進步🫡
2023-08-03 56 浏览
約朋友敍會選址在近她附近,聽聞新開業不久,早早在開飯網上訂位,其實簡單又方便,準時到達當日是平日客人不算太多。。。朋友點來一個傳統式卡邦尼意粉Hk$128.跟餐加上一杯latte(+HK$24.)自己就沒有偷來吃看賣相以及朋友的評論都尚算不錯,latte也有水準~至於自己就要來了一個煎三文魚扒菠菜汁意粉HK$128.上枱時真是給他亮晶晶的看大了眼,三文魚嘅體積比想像中細,更不要與圖文並茂相提,吃在口中很腥,只怪自己又再一次信來了圖文並茂那副吸睛的相片,亦幸好這個體積不大的三文魚,不用努力地吃下去,下次我會學懂了,不用再叫三文魚⭐️至於自己就因為對焙茶的鍾情,但由於香港始終焙茶未及抹茶那麼普及,所以看上有焙茶的餐廳總會要上前者,味道對板份量滿意(跟餐加HK$24)⭐️⭐️⭐️⭐️對於當日的體驗,自己就覺得如果行過路過以環境來講絕對適合歇一歇腳飲杯咖啡,仲好俾連鎖式大集團咖啡店為好,至於食品。。。自己就相信還要有進步空間

傳統式卡邦尼意粉
latte
煎三文魚扒菠菜汁意粉

自己就相信還要有進步空間
焙茶latte
午餐
焙茶latte
2023-08-02 20 浏览
之前已經去過Niksen Koffie一次,對食物嘅味道念念不忘,今次就決定再去喇。餐廳以荷蘭嘅哲學為主題,黎到呢度不妨放空一下,等個人可以放鬆落黎。除咗正餐之外,甜品都好吸引啊!其中最出名系芭菲,不過想叫戈陣已經賣曬了🥹✿ 紐奧良炸雞翅 · 明太子蛋黃醬 $88炸雞翼配明太子蛋黃醬,炸雞翼吾油膩,明太子蛋黃醬有啲辣但沾上後好滋味🧡✿ 日式和風章魚燒薄餅 $98表面舖滿木魚郁郁吓好吸睛🤭仲有海量紫菜絲,和風沙律醬加章魚粒🐙充滿日式風味,pizza夠薄就易咬🍕✿ 香煎帶子明太子忌廉汁意粉 $148餐廳招牌菜之一,帶子好似日本啲刺身咁,淋得黎又新鮮,煎得好香。表面有大量紫菜絲同三文魚籽,明太子忌廉汁沾滿每一條意粉🧡成個意粉非常有日式風味呀。✿ 熱久正小山園玄米茶鮮奶 $57極少餐廳有玄米茶鮮奶,睇見隻色仲以為黎錯咗Matcha Latte😂飲落玄米茶味又好濃💚呢個有驚喜!
✿ 日式和風章魚燒薄餅 $98

✿ 香煎帶子明太子忌廉汁意粉 $148
✿ 熱久正小山園玄米茶鮮奶 $57
2023-07-31
  • 香煎刺身帶子明太子忌廉汁意粉
2023-08-01 30 浏览
今日男友本身諗住嚟呢個商場食壽x郎,不過等嘅人實在太多,起碼個幾兩個鐘之後先有得食,而我哋兩個都太肚餓,所以就被迫要轉餐廳~ 響個商場行咗一圈之後,見到呢間Cafe又大又靚,一於試吓一向都覺得cafe 多數都係好睇唔好食,不過作為一個鍾意打卡港女,都係會想試吓~ 我哋叫咗個避風塘軟殼蟹炒意粉,牛扒,戚風蛋糕同埋一杯milkshake ~ 其中個牛扒令我超有驚喜,牛肉完全冇筋,肉味好濃,生熟度恰到好處,係必叫之選意粉都炒得好香口,估唔到呢間打卡Cafe嘅食物都相當有質素,唔係淨係得個靚樣~ 總括嚟講呢間餐廳係有姿勢有實際,除咗環境幾好坐之外,食物都好高質,絕對值得一試估唔到黃埔都有呢類咁chill嘅餐廳
估唔到黃埔都有呢類咁chill嘅餐廳
2023-06-01
2023-08-01 36 浏览
餐廳嘅空間感好足,仲分有室外內空間~室外嘅可以食煙同埋帶狗仔香煎三文魚排菠菜汁意粉菠菜汁好香,醬汁份量夠多,配上三文魚子,意粉好Juicy!相較之下三文魚就醃得比較淡,可以食到三文魚香巴拿馬火腿蕃茄醬披薩係薄底嘅pizza,餅底脆到似餅乾~未來會唔會太鹹「紅」奶昔係火龍果~季節限定 Niksen 芭菲賣相滿分,芭菲上面居然可以有一個拿破崙🤣!佢相較平時嘅芭菲冇咁甜,層次感都足~鮮草莓吉士撻好好食😋 士多啤梨好甜,芝士又唔會好膩

香煎三文魚排菠菜汁意粉
菠菜汁好香,醬汁份量夠多,配上三文魚子,意粉好Juicy!
相較之下三文魚就醃得比較淡,可以食到三文魚香

巴拿馬火腿蕃茄醬披薩
係薄底嘅pizza,餅底脆到似餅乾~未來會唔會太鹹

「紅」奶昔
係火龍果~

季節限定 Niksen 芭菲

鮮草莓吉士撻
好好食😋 士多啤梨好甜,芝士又唔會好膩
2023-07-27 65 浏览
餐廳位於黃埔,面積超大,初初以為平日晏晝都唔洗book 位,點知原來都好多人食…. 侍應安排左一張矮檯比我🥲唔想等就照坐左🥲/香煎帶子明太子忌廉意粉 $172/帶子超大粒,不過明太子醬個味道同我想像中有d 出入,expect 佢會再濃d 同埋creamy d👌🏻/日式和風章魚燒薄餅 $122/見到個名覺得好得意於是叫黎試下😂 塊pizza 真係好似食緊章魚燒咁,味道一樣🤣/抹茶鮮奶 $48/ 焙茶鮮奶 $48/兩杯飲品拉花都好靚不過味道偏淡👌🏻/香印提子拿破崙芭菲 $98/賣相非常吸引,上面有拿破崙,口感鬆脆,下面就係雪糕同埋有d 好似啫喱/麻糬嘅物體😂都幾好食,提子酸酸地中和返雪糕甜味👌🏻整體黎講食物質素正常,如果坐到正常檯應該會坐得舒服d,雖然話有限時但係因為之後都冇客人d staff 都冇趕我地走🫶🏻

/香煎帶子明太子忌廉意粉 $172/

日式和風章魚燒薄餅
焙茶鮮奶
抹茶鮮奶
2023-07-26 40 浏览
呢間cafe唔係開左好耐~但係已經幫襯過3次😎除左環境好舒服之外,食物質素亦非常好價錢亦好合理😇等我介紹下呢幾次食左啲咩❣️香煎三文魚扒菠菜汁意粉($128)三文魚都幾大舊煎得好香,塊皮都係脆❤️意粉彈牙掛汁,菠菜汁夠稠,好香好好食😋意粉仲有唔少三文魚子可以撈埋一齊食,十分有水準👍❣️避風塘香辣軟殼蟹意粉($128)呢個意粉都有啲辣,味道冇上面嗰個咁濃味可能冇咩汁,同埋意粉比較乾身帶油~唔鐘意咁多汁嘅人會鐘意😂軟殼蟹香脆好食,入面都有唔少肉,同埋幾大隻🤞🏻❣️原隻龍蝦香蒜忌廉汁意大利飯($208)呢個飯個汁勁好食🤤❣️好濃好香,配少少硬身嘅意大利飯真係好夾☺️飯入面仲有少許香菇~十分唔錯😊原隻龍蝦已經起好肉,鮮甜彈牙😙不過食到尾都有啲膩😜❣️奶油煎美國封門柳扒配薯蓉及香烤雜菜($198)就咁睇好似唔算好大碟,但肉嘅份量係好多😂牛柳味道濃郁,唔會煮到好韌上枱已經切好左所以唔使自己嚟~薯蓉打到好滑,如果雜菜多啲種類就好~❣️美綠戚風蛋糕($45)蛋糕鬆軟,美綠味夠濃☺️配埋上面忌廉食令到蛋糕會滑啲~❣️士多啤梨拿破侖抹茶/香印提子芭菲($98)每個芭菲都係即叫即整🤞🏻唔記得影香印嗰杯😂2隻我都食過,芭菲有雪糕
呢間cafe唔係開左好耐~但係已經幫襯過3次😎
除左環境好舒服之外,食物質素亦非常好
價錢亦好合理😇
等我介紹下呢幾次食左啲咩

❣️香煎三文魚扒菠菜汁意粉($128)

三文魚都幾大舊煎得好香,塊皮都係脆❤️
意粉彈牙掛汁,菠菜汁夠稠,好香好好食😋
意粉仲有唔少三文魚子可以撈埋一齊食,十分有水準👍

❣️避風塘香辣軟殼蟹意粉($128)

呢個意粉都有啲辣,味道冇上面嗰個咁濃味
可能冇咩汁,同埋意粉比較乾身帶油~
唔鐘意咁多汁嘅人會鐘意😂
軟殼蟹香脆好食,入面都有唔少肉,同埋幾大隻🤞🏻

❣️原隻龍蝦香蒜忌廉汁意大利飯($208)

飯入面仲有少許香菇~十分唔錯😊
原隻龍蝦已經起好肉,鮮甜彈牙😙
不過食到尾都有啲膩😜

❣️奶油煎美國封門柳扒配薯蓉及香烤雜菜($198)

就咁睇好似唔算好大碟,但肉嘅份量係好多😂
牛柳味道濃郁,唔會煮到好韌
上枱已經切好左所以唔使自己嚟~
薯蓉打到好滑,如果雜菜多啲種類就好~

❣️美綠戚風蛋糕($45)

蛋糕鬆軟,美綠味夠濃☺️
配埋上面忌廉食令到蛋糕會滑啲~

❣️士多啤梨拿破侖抹茶/香印提子芭菲($98)
每個芭菲都係即叫即整🤞🏻唔記得影香印嗰杯😂
2隻我都食過,芭菲有雪糕、入面有蒟蒻、啫喱、忌廉同埋生果,當然仲有3層拿破侖喺面😁
拿破侖好脆,入面吉士醬好好食🥹絕不馬虎‼️
芭菲層次豐富,個人鐘意提子多啲🤣
少食之餘入面嘅蒟蒻都係提子味,彈彈下好好咬🤣

餐廳空間超大,仲有室外座位可以帶埋寵物嚟☺️
都見到有唔少女仔嚟影相,枱同枱之間都隔得好遠,坐得好舒服❤️
唯一要講下係員工好似都唔係好主動,同埋講野一舊舊lol講講下可以走開左唔知做咩,同埋講完唔記得轉頭又要催過,唔止一個係咁,真係要加強下訓練🫠

回頭率:5/5
仲有小食都好似幾吸引,下次都想試下😊
  • 香印提子拿破崙芭菲