2023-09-09 41 浏览
Cafe有兩種一種係嗌飲品為主然後坐喺度放空吓另一種就其實係餐廳節奏比較急促喺香港唻計黃埔真係一個幾優閒嘅地方住宅起得唔高轉到邊條街都有餐廳唔算多人如果想同朋友傾吓偈但係唔係酒吧傾偈嗰種可以試吓去Niksen Koffie佢就係兩種都可以你可以舒服坐食物水準又比一般cafe好擺ig最多人問就係呢款芭菲但其實熟食都好唔錯除咗明太子蛋黄醬雞翼之外傳統蛋汁卡邦尼意粉都好有驚喜蛋汁掛意粉掛得好好但又唔會滯肚座位與座位間空間好夠講咩都好有私隱度而且裝修雖然走文青風但都幾典雅燈光都好適合打卡仲可以帶寵物喺度悠悠閒閒食個tea真係好唔錯
Cafe有兩種

但都幾典雅
燈光都好適合打卡
仲可以帶寵物
喺度悠悠閒閒食個tea真係好唔錯
知道呢間係pet friendly 餐廳,今日星期三特登去試吓,諗住如果OK嘅話下次就約埋朋友帶寵物一齊去。環境整體上係OK嘅,地方闊落,乾乾淨淨,侍應服務亦都OK。可惜我哋叫嘅幾樣食物賣相都算OK嘅,但係大部份都唔好食😵‍💫。三個人,叫咗四樣嘢,total $430 都可以食唔晒🫣,我見啲人話人氣,但去完之後真係好失望。食完嗰四樣嘢,真係唔敢嗌甜品🫣鹹蛋黃炸雞翼啲味好奇怪,鹹蛋黃冇鹹蛋黃味,反而有少少甜甜地。Parma ham pizza 圖片上係有火箭菜,上到嚟係冇嘅,味道都想可以。軟殼蟹意粉同carbonara 都算幾唔好食,首先意粉有啲硬,醬汁調配嘅味好奇怪。我哋一行三人都覺得整體上味道都算幾差。我見評語話甜品好出色,不過食完呢幾個餸之後真係唔敢再叫甜品,所以冇comment。呢間餐廳逢星期三有live music ,我自己以為係比較西式啲嘅live Band,能帶動氣氛的。殊不知係旺角街頭唱歌個啲,唱得非常一般,完全冇氣氛可言,而且好嘈,成晚嘈到傾唔到偈。雖然我覺得live Band好努力獻唱,但很抱歉我完全覺得應該取消呢一個live band安排。冇live band 相信

環境整體上係OK嘅,地方闊落,乾乾淨淨,侍應服務亦都OK。

冇live band 相信佢哋星期三嘅生意會好啲

總括來說,如果我係住喺黃埔帶住寵物,都可以嚟坐吓嘅,始終可以帶寵物嘅餐廳唔多。如果要搭車嚟嘅話真係冇咁嘅必要。我個人亦都唔會嚟第二次
2023-09-06
2023-09-06 44 浏览
晚飯約朋友去Niksen Koffe 真係好舒服,柔柔嘅燈光加上環境設計,非常適合同朋友聚會。餐廳內有live music,氣氛好好。白酒牛油汁煮鮮蜆 $128蜆肉夠新鮮大隻,無沙。白酒嘅牛油汁雖然係好常見嘅西餐處理海鮮類嘅汁,但要整得好食都唔係咁易,呢個酒香裡食到牛油味,比例啱好。三文魚排牛油果雞蛋花椰飯 $108健身keep fit 朋友之選,三文魚扒煎到皮脆肉滑,牛油果再增加滑嘅口感,花椰菜切碎當成飯,高纖低碳,飽肚又唔易肥。啱晒生酮飲食既朋友。日式和風章魚燒薄餅 $98新口味嘅pizza值得一試,日式照燒醬非常惹味,加埋紫菜同木魚碎,有更豐富嘅口感,章魚粒爽口彈牙,海鮮味足夠, 章魚燒嘅味道但薄餅咁食更好。香印提子拿破崙芭菲 $98除咗係一個好襯餐廳環境用嚟打卡嘅甜品外,仲係一個估佢唔到材料會咁豐富嘅甜品。拿破崙餅鬆脆,好甜嘅香印提子配合檸檬雪葩,甜酸有個好好嘅配合,好夾,仲有其實配料增加口感。

白酒牛油汁煮鮮蜆 $128

三文魚排牛油果雞蛋花椰飯 $108

日式和風章魚燒薄餅 $98

香印提子拿破崙芭菲 $98
2023-09-06 36 浏览
黎開黃埔探朋友,順便喺附近搵食,想搵間坐得舒服啲嘅餐廳同朋友傾吓計餐廳個位都有啲入,唔係咁易搵,但黎到就有種別有洞天嘅感覺。餐廳空間好大,座位之間好多距離,唔會聽到隔籬枱講咩,同朋友食飯傾偈就最理想裝修勁有feel,坐得好舒服,兩個人叫咗幾款食物香煎帶子紫蘇葉明太子醬意粉($148),呢個意粉,紫蘇葉fans非常滿意,大大粒帶子鮮甜煎得啱啱好,明太子味香濃,連啲蘑菇都好好食👍炸魚薯條($128)魚柳炸得鬆脆,入面舊魚質素唔錯,有魚味得來質感唔會散,薯條炸得夠脆👍巴拿馬火腿蕃茄醬薄餅($98),呢個薄餅好香芝士味,同埋都幾大份香印提子芭菲($98),勁鍾意個青檸雪葩,啱啱食完濃味嘅嘢,完全係一道清泉☘️另外個拿破崙都好出色,真係要一試👍有時去Cafe,對食物質素都唔敢有太高期望,不過呢間嘅食物質素好高,加上佢環境好舒服,同朋友食飯傾偈非常合適

裝修勁有feel,坐得好舒服,兩個人叫咗幾款食物

2023-09-05 30 浏览
呢間咖啡店佔地好大,空間感十足,不過禮拜六晏晝,可能因為傾盆大雨,人流比我預期中少得多🫠我本身對食物都無咩期望,覺得選擇唔多,但出到黎還好呀😳聽到隔離檯話,食物質素比起開業時進步咗好多添😯即場登記做新會員,仲可以全單九折或者咖啡半價🤑▪️ 避風塘香辣軟殼蟹意粉(7/10)💲128除左隻軟殼蟹外,仲有唔少香菇,意粉質感彈牙,有微微嘅辛辣,但又唔會太油,再多啲炸蒜應該仲正,另外有陣陣芫荽味幾香,不過唔食嘅朋友仔就要留意返😂 ▪️ 巴拿馬火腿蕃茄醬薄餅(7/10)💲98面頭有啲巴拿馬火腿片,中間係以軟芝士為主,兩者都富有鹹香,反而蕃茄味唔太突出,如果酸酸甜甜平衡下會更好,底部似餅乾嗰種,好薄身脆口有焦香🍕 ▪️ 熱 京都香月園 焙茶鮮奶(7.5/10)💲48 就咁睇個拉花,有種過中秋嘅感覺,今年話咁快又過咗大概四份三,人大咗時間過得真係好快🐰🌝焙茶幾香濃,入口亦都順滑,無咩粉狀顆粒感☕️🔎 整體評分(7/10)

▪️ 避風塘香辣軟殼蟹意粉(7/10)💲128

▪️ 巴拿馬火腿蕃茄醬薄餅(7/10)💲98
巴拿馬火腿蕃茄醬薄餅

▪️ 熱 京都香月園 焙茶鮮奶(7.5/10)💲48

熱 京都香月園 焙茶鮮奶

🔎 整體評分(7/10)
巴拿馬火腿蕃茄醬薄餅
熱 京都香月園 焙茶鮮奶
2023-09-03 44 浏览
兩個人去左黃埔搵食, 經過發現依間新開無耐既西餐廳店員安排座位後叫我哋用手機自助落單, 非常方便叫左個意粉, 主菜同甜品兩個人一齊食, 估唔到落單唔夠15分鐘, 啲野食就好快送哂上枱避風塘香辣軟殼蟹意粉未食都已經聞到陣陣辣味, 原隻香蒜炸軟殼蟹鋪左係面頭, 炸得幾酥脆, 而意粉內入面有啲菇菌片, 連同辣醬拌勻, 意粉口感爽得黎唔會過份冧, 煮得恰好, 每啖都食到香辣味, 又唔會過份嗆喉, 夾雜避風塘香蒜粒更加惹味!香煎紐西蘭肉眼扒配精選什菜配法式芥末醬本身肉眼扒都預設左五成熟, 牛扒面頭放左香草, 側邊配碟有蕃茄仔洋蔥什菜, 底層係法式芥末醬, 一切開肉眼扒, 已經見到五成熟既粉嫩色, 唔會過份地溢出血水, 食落有陣陣香草味之外, 肉眼既牛味都相當濃郁, 軟熟口感啱啱好, 非常多汁和風粟子吉士撻頂層鋪滿左好香濃既粟子肉, 食落甜得黎唔會起沙, 第二層都係粟子做既忌廉吉士, 而底層餅底做得好脆口, 牛油香味剛好, 而家食落一啲都唔覺得好甜, 唔錯
兩個人去左黃埔搵食, 經過發現依間新開無耐既西餐廳

店員安排座位後叫我哋用手機自助落單, 非常方便

香煎紐西蘭肉眼扒配精選什菜配法式芥末醬

和風粟子吉士撻
這次是第一次來這間餐廳。因為朋友介紹紅磡有間餐廳,是動物友善餐廳。所以,非常高興。特意過來幫襯吓。餐廳內部裝修寬敞,座位與座位距離甚寬,而且仲有室外位置給狗狗坐,坐得很舒服。👍🌟我叫了個“三文魚牛油果花椰飯”,非常有特式,不是好多餐廳有得買。飯不是一般米飯。而是,白色椰花刨成米粒一樣。呢個菜式感覺很健康。🌟🌟另外,再叫巴拿馬火腿蕃茄醬披薩。火腿很濃味。😋也叫了一個宮保蝦仁意大利粉。味道都幾特別。😊最後,當然有叫甜品💖啦,就是“士多啤梨乳酪抹搽芭菲“,見到以下的圖片,都覺得相當吸引。👇有機會,會帶我的狗狗來餐廳進餐。🌸

另外,再叫巴拿馬火腿蕃茄醬披薩。火腿很濃味。😋

也叫了一個宮保蝦仁意大利粉。味道都幾特別。😊

有機會,會帶我的狗狗來餐廳進餐。🌸

今次個friend帶我搵食,話黃埔有一間好大間嘅日式Cafe,好啱文青打卡,趁未有咁多人發現住就帶咗我去,仲發現係寵物Friendly 嘅舖頭添👍🏻由於我係明太子意粉狂熱者,就叫咗香煎帶子明太子忌廉汁意粉,估唔到竟然有三文魚籽,少量菇,同埋勁多紫菜,成個賣相勁日本feel😍帶子正常無雪味,嗰啲意粉煙靭,Creamy得來又唔會油膩,加埋啲三文魚禁籽,口感豐富。紐奥良炸雞翅配明太子蛋黃醬,欣賞個醬汁係另上,咁就可以令炸到脆雞翼啖啖都有醬汁配搭。日式和風章魚燒薄餅,餅皮非常薄而且好脆,上面有大量嘅木魚和紫菜,可惜章魚粒份量偏少,而且醬汁偏鹹,但份量好夠4人食。季節限定 Niksen 芭菲—香印芭菲😍賣相幾吸引,最低嗰層有雪糕,中間有厚肉多汁的香印同埋脆米相隔住上面嗰層再有2球雪芭,再加上好脆身嘅拿破崙。十分推介😍😍
季節限定 Niksen 芭菲—香印芭菲😍
2023-08-01
  • 香印提子拿破崙芭菲
  • 香煎刺身帶子明太子忌廉汁意粉
難得有時間約朋友食long lunch,特登過嚟呢間空間感十足、坐得好舒服嘅cafe,慢慢傾偈recharge下香煎帶子•紫蘇葉明太子醬意粉($148) - 帶子煎得好滑,意粉好有咬口,明太子醬濃而不膩,配紫蘇葉食味道啱啱好避風塘香辣軟殼蟹意粉($128) - 軟殼蟹又大又脆,意粉少少辣好好味好過癮「綠」(牛油果香蕉)及「紅」(火龍果荔枝)奶昔(各$56) - 兩杯都又香又濃,果味濃,甜度適中,飲落好厚實,賣相又靚,係高質嘅奶昔香印提子拿破崙芭菲($98) - 一望已經覺得好靚好清新,拿破崙好脆,吉士好香,有大大粒香印提子、sorbert、mochi、玄米、啫喱等,口感好豐富,食得好滿足Cafe好大,裝修簡約得嚟又靚,環境舒適,氣氛悠閑,好適合慢慢坐同朋友慢慢傾,仲有室外座位,提供嘅選擇好多,沙律、咖啡、甜品、啤酒等,款式好多,比較特別嘅係,Niksen Koffie係寵物friendly,連餐牌都有寵物餐,大家可以帶埋寵物一齊嚟悠閑下

2023-08-28 87 浏览
中午lunch 嚟呢間新開嘅cafe ,環境尚算ok都有不同的打卡位但食物真的不行,同枱五個人每人食完嘅評價都是差,我點了雞胸椰菜花藜麥飯整碟野都無乜味,雞胸都勁”鞋”,椰菜花藜麥完全無味!成碟野都好似白烚😰😰😰朋友分別點了三文魚椰菜花藜麥-無味!!軟殼蟹意粉- 又油又無味咖啡還可以但下次一定唔會再嚟🫨🫨🫨🫨🫨🫨🫨🫨失望失望😞完全浪費了一餐嘅quota 😑😑😑😑😑😑😑😑😑
中午lunch 嚟呢間新開嘅cafe ,環境尚算ok
都有不同的打卡位
但食物真的不行,
同枱五個人每人食完嘅評價都是差,我點了雞胸椰菜花藜麥飯
朋友分別點了
三文魚椰菜花藜麥-無味!!
軟殼蟹意粉- 又油又無味

咖啡還可以

但下次一定唔會再嚟🫨🫨🫨🫨🫨🫨🫨🫨
失望失望😞
完全浪費了一餐嘅quota 😑😑😑😑😑😑😑😑😑
2023-08-28
2023-08-28 36 浏览
餐廳提供唔同口味既咖啡,仲有全日早餐、各款主食、小食、甜品,仲有寵物餐單,選擇好多。三文魚排牛油果雞蛋花椰飯(生酮):餐廳有近年盛行既生酮餐單,三文魚和牛油果,攪碎左既椰菜花全部都係營養價值高既食材。巴拿馬火腿蕃茄醬薄餅:巴拿馬火腿咸香味甘香,芝士經烤焗後有拉絲效果,超薄香脆既餅底,簡單既配料,已經好滋味。日式和風章魚燒薄餅:薄餅上面有大量章魚粒、木魚碎和紫菜絲,加上日式照燒汁,感覺好似食緊章魚小丸子一樣。香印提子拿破崙芭菲:賣相非常吸引,層與層之間夾著厚厚的吉士醬和香印提子醬既拿破崙,口感鬆脆,味道香甜 ; 杯裡面就有脆米、蒟蒻、抹茶啫喱、麻糬、香印提子、雲呢拿雪糕等,食落口感好豐富。總結,餐廳食物質素高,環境寬敞,到處都係打卡位,絕對係一個令人放鬆和享受美食既好地方。

• 三文魚排牛油果雞蛋花椰飯(生酮)
  • 巴拿馬火腿蕃茄醬薄餅
  • 香印提子拿破崙芭菲
  • 日式和風章魚燒薄餅
黃埔近期開嘅一間大型寵物友善餐廳🐶啱啱開嘅時候大排長龍,屋企人去過覺得好一般唔值,於是一路冇去幫襯直至今次帶住狗仔食晚飯,選擇唔多之下,決定俾次機會佢QR code落單,主要食日式西餐本身諗住叫薄餅,點知7:30pm已經售罄?😢▶️ 香煎帶子.紫蘇葉明太子醬意粉 ($148)面頭有三粒巨型帶子,煎到入面半生熟似刺身,啖啖肉,幾好食意大利粉al dente🍝配上大量冬菇,更有質感醬汁creamy但唔太漏😋仲有好多粉紅色嘅明太子粒粒,真材實料上面有塊紫蘇葉,不過好似冇食到😂味道唔錯,係細份咗啲▶️ 避風塘香辣軟殼蟹意粉 ($128)上面成隻脆卜卜嘅軟殼蟹🦀配上大量炸蒜,脆上加脆醬汁係辣油,係接受到嘅辣度十分濃味同有泰式溝港式fusion風味 (不過我都係鍾意上面嗰個多啲🙈)▶️ 嫩雞肉牛油果雞蛋花椰飯 (生酮) ($108)賣相好靚😍一片片雞肉,旁邊有半嚿牛油果,入面有隻半熟流心蛋,底部全部椰菜花飯半熟流心蛋控制得好好,一切即爆漿,流心蛋令成碟食落冇咁dry雞胸肉嫩同味道新鮮,不過juicy啲更好牛油果生咗少少同欠缺牛油果香味🥑感覺同椰菜花飯唔夾椰菜花飯口感上做得唔錯,切得夠碎又夠爽口,入面加入
黃埔近期開嘅一間大型寵物友善餐廳🐶
直至今次帶住狗仔食晚飯,選擇唔多之下,決定俾次機會佢
QR code落單,主要食日式西餐
本身諗住叫薄餅,點知7:30pm已經售罄?😢

▶️ 香煎帶子.紫蘇葉明太子醬意粉 ($148)
面頭有三粒巨型帶子,煎到入面半生熟似刺身,啖啖肉,幾好食
意大利粉al dente🍝配上大量冬菇,更有質感
上面有塊紫蘇葉,不過好似冇食到😂
味道唔錯,係細份咗啲
香煎帶子.紫蘇葉明太子醬意粉

▶️ 避風塘香辣軟殼蟹意粉 ($128)
上面成隻脆卜卜嘅軟殼蟹🦀配上大量炸蒜,脆上加脆
醬汁係辣油,係接受到嘅辣度
十分濃味同有泰式溝港式fusion風味
(不過我都係鍾意上面嗰個多啲🙈)
避風塘香辣軟殼蟹意粉

▶️ 嫩雞肉牛油果雞蛋花椰飯 (生酮) ($108)
雞胸肉嫩同味道新鮮,不過juicy啲更好
牛油果生咗少少同欠缺牛油果香味🥑感覺同椰菜花飯唔夾
椰菜花飯口感上做得唔錯,切得夠碎又夠爽口,入面加入藜麥,健康啲
可惜!黑胡椒調味太過重手,淨係食到黑胡椒味🤥食一兩啖已經唔想食
唔推介叫呢個🙅🏻‍♀️
嫩雞肉牛油果雞蛋花椰飯 (生酮)

▶️ 烤醉雞配牛油雜菇及薯蓉 ($188)
等咗好耐,製作需時
大大隻雞髀,連「鳳爪」同皮
烤醉雞外皮超香脆🐔好似炸子雞咁,雞肉多汁,不過骨較大,唔算好厚肉
薯蓉磨到好蓉,香薯仔味,混入雜菇
只係個人覺得太過油 (見到成層油圍住啲薯蓉🫣)
烤醉雞配牛油雜菇及薯蓉

▶️ 白酒牛油汁煮鮮蜆 ($128)
呢個又比想像中大份喎🤤
一大堆連殼蜆肉,旁邊有四大片多士🍞
多士係麥做嘅,食到一粒粒穀物,口感豐富👍🏻仲要烤到一面好香脆
蜆肉味道新鮮,用大量蒜片炒香過,夠惹味
醬汁用白酒同牛油煮,酒味濃郁
建議用麵包點汁食,可以更完美地品嚐醬汁,好似食緊蒜蓉包咁🧄
呢個係今晚嘅VIP✨
白酒牛油汁煮鮮蜆

▶️ 熱 京都香月園 培茶鮮奶 ($48)
焙茶味道濃醇☕️飲到一粒粒粉👍🏻
面層泡泡狀
可能鮮奶比例多,奶味蓋過咗少少焙茶煎焙香味,好在唔係好甜
絕對有Cafe水準
熱 京都香月園 培茶鮮奶

整體食物出色,賣相精緻,味道濃郁,唯一係偏油咗啲同意粉份量比較細
(冇叫佢哋最出名嘅芭菲甜品,因為屋企人食過,話份量超細,唔抵食)
值得讚一定係佢個用餐環境😍用橙色做主題顏色,燈光半昏暗,營造浪漫休閒氣氛

狗狗用餐區好舒服,空曠得來有冷氣,狗狗同主人都開心🐶

服務幾好,多為後生仔女,見佢哋勤力有禮貌👍🏻餐廳亦提供免費Wi-Fi
餐具同水係自助嘅
唯一係廚房製作慢少少,等候時間較長,但用餐時間又只有90分鐘
價錢偏貴,有加一服務費,平均$200/人
希望香港會有多啲類似嘅寵物友善餐廳啦,等主人同狗狗可以共渡晚餐💕
香煎帶子.紫蘇葉明太子醬意粉
熱 京都香月園 培茶鮮奶
2023-08-27 27 浏览
香辣避風塘軟殼蟹意粉: 這款香辣避風塘軟殼蟹意粉絕對是一道令人垂涎的美食!軟殼蟹炸得酥脆,搭配辣椒、蒜和其他香料,帶來一種辛辣而又爽口的味道。意粉煮得剛好,能夠完美吸收醬汁的風味。這道菜給人的整體感覺是濃郁的風味和令人上癮的辣度,絕對是辣味愛好者的最愛!明太子炸雞翼: 明太子炸雞翼是一個充滿驚喜的美味組合!這道菜結合了炸雞翼的香脆口感和明太子醬的濃郁風味。炸雞翼外層酥脆,內部肉質鮮嫩多汁,而明太子醬提供了奶油、鹹香和微辣的口味。這種搭配給人的感覺是美味的混合,每一口都讓人欲罷不能。章魚燒薄餅: 章魚燒薄餅是一種獨特的小吃,結合了薄餅和章魚的美味。薄餅底部烤得酥脆,內部鬆軟,上面鋪滿了切碎的章魚,增添了口感的豐富度。這道菜通常還會添加一些醬汁或蔬菜,以增強味道。整體而言,章魚燒薄餅非常美味,給人一種獨特而又滿足的感覺。它既可以作為小吃,也可以作為主菜,適合與朋友一起分享。香印提子芭飛: 香印提子芭飛是一種精緻的甜點,具有迷人的外觀和美味的口感。這道甜點有著奇妙的組合,提子的甜味和搞檸味芭飛的濃郁味道相互融合,帶來一種令人愉悅的口感。香印提子芭飛是一個完美的結尾,給你帶來甜

香辣避風塘軟殼蟹意粉:

明太子炸雞翼:

章魚燒薄餅:

香印提子芭飛:
香印提子芭飛是一種精緻的甜點,具有迷人的外觀和美味的口感。這道甜點有著奇妙的組合,提子的甜味和搞檸味芭飛的濃郁味道相互融合,帶來一種令人愉悅的口感。香印提子芭飛是一個完美的結尾,給你帶來甜蜜的滋味。
2023-08-27 24 浏览
今天同小女生來黃埔買東西,順便前來吃晚飯。餐廳很大,裝修簡約舒適,六點半來到,可直接入座。小女生吃不多,而且很想吃甜品,所以我們點了兩個主菜及一個甜品。香煎帶子紫蘇葉明太子醬意粉 $148 這道菜的帶子經過恰到好處的煎烤,散發出迷人的香氣和鮮美的口感。紫蘇葉的加入為菜餚帶來了一種獨特的風味,明太子醬的鮮味和微辣的特性與帶子完美融合,為整道菜提供了豐富的層次感。意粉煮得剛好彈牙,小女生很喜歡。香煎紐西蘭肉眼扒配精選什菜 $208我就點了肉眼扒,本身預設了五成熟。肉眼扒經過香煎處理,外表金黃酥脆,內部保持著五成熟的嫩滑口感。肉眼扒搭配精選的什菜,提供了豐富的口感和營養價值。而法式芥末醬為整道菜增添了一種微妙的辛辣風味,與肉眼扒的鮮嫩肉質形成了完美的對比。士多啤梨拿破崙抹茶芭菲 $98芭菲的質地細膩,口感柔滑,而面層的拿破崙也為這道甜品過增添了色彩。另一方面,抹茶與士多啤梨的酸甜味相互平衡,加入了脆脆,口感不錯。這個芭菲不僅美味,也精心製作。總的來說,Niksen Koffie把美食和品味結合,很合適與朋友聚會。

香煎帶子紫蘇葉明太子醬意粉 $148

香煎紐西蘭肉眼扒配精選什菜 $208

士多啤梨拿破崙抹茶芭菲 $98

2023-08-25 47 浏览
✨Niksen koffie好耐沒有遇上咁chill既cafe~店內空間感充足,適合喜歡私隱度既人!部分位置仲有全身鏡,適合打卡👍🏻✨香印提子拿破崙芭菲芭菲層次好豐富,拿破崙好脆👍🏻✨白酒牛酒汁煮鮮蜆好香酒味同牛油味,蜆好新鮮沒有沙,麵包同湯好夾。❤️❤️❤️✨避風塘香辣軟殼蟹炒意粉✨意粉炒得好香好乾身,可能有對比既關係,因為我好鍾意款煮蜆,炒意粉相對地比較普通。食物份量偏少,不過質素很好❤️可以食完飯再係附近食埋甜品😋
✨Niksen koffie
好耐沒有遇上咁chill既cafe~
店內空間感充足,適合喜歡私隱度既人!
部分位置仲有全身鏡,適合打卡👍🏻

✨香印提子拿破崙芭菲
芭菲層次好豐富,拿破崙好脆👍🏻
香印提子拿破崙芭菲

✨白酒牛酒汁煮鮮蜆

✨避風塘香辣軟殼蟹炒意粉✨
避風塘香辣軟殼蟹炒意粉

食物份量偏少,不過質素很好❤️
可以食完飯再係附近食埋甜品😋
香印提子拿破崙芭菲