一班姊妹梗係要搵啲Cafe坐下,傾吓計講吓啲八婆野🤣,剛好遇上間Cafe小店,裝修幾靚☺️,燈光柔和,環境幾舒服,好啱幾個女仔傾吓計,影相打下卡📸。🔻軟殼蟹忌廉汁意粉$98🔻大大隻軟殼蟹趴係啲意粉上面😝,忌廉汁雖然唔多,但係幾味道幾濃郁🤤,麵條🍝唔會煮得太軟身,食落都有口感,仲有的雞髀菇伴隨,唔錯👍🏻🔻新豬肉車打芝士漢堡配薯條$98🔻既然有素漢堡咁一定要試吓😝。漢堡包🍔裏面嘅新豬肉做成嘅漢堡扒,原來食落都幾似肉味,配上芝士蕃茄蔬菜🥬同沙律醬,真係幾似食緊個漢堡包🤤,而且味道都唔錯,‼️‼️推介大家試吓‼️‼️🔻韓式甜辣炸雞$98🔻個味就好似辣炒年糕咁🌶,辣中帶甜,雞肉仲幾嫩滑🤩,而且炸得香口,好鬼惹味,辣味真係好邊食炸雞🍗邊聽韓文歌,幻想下自己去咗韓國🤣。🔻黃金鹹蛋炸雞$118🔻超香嘅咸蛋黃味😍,一落枱就想即刻食🤤,熱辣辣好新鮮,仲會聽到吱吱聲架🤩,咸蛋味香濃得黎帶少少咸味,原來同炸雞係咁夾😍。🔻黑松露雜菌薄餅$128🔻10吋既薄餅仔,切開有6件,share食就剛剛好👍🏻,表面鋪們晒蘑菇,一上枱陣香味飄出黎,即刻流晒口水🤤。餅底香脆內裏鬆軟🤩,大量雜菌配上拉絲芝士,視覺同味覺都一流👍🏻。🔻巨峰提

🔻巨峰提子梳打 +$20🔻普普通通,雖然用上糖漿調制,要讚👏🏻嘅係唔會偏甜,攪勻味道啱啱好🙂,有提子🍇味,同超夠氣😂

🔻士多啤梨乳酪 +$20🔻飲落有啲似奶昔嘅口感,伴隨着淡淡既士多啤梨🍓味,感覺好清新,邊傾偈邊飲,唔錯👍🏻。

🍽 My Ahjussi
📍 大角咀大全街39號地舖
2020-10-21 36 浏览
今日去咗大角咀呢一間新開嘅韓國菜,店舖用咗粉紅嘅配色,再踏上不同嘅花藝擺設,充滿少女嘅風味。一坐低店員就擺低韓式嘅小食。韓式牛肉飯($68)韓式牛肉用咗洋蔥同埋韓式醬汁去煮,充滿韓式嘅風味,配上大量嘅白飯,食完一定夠飽,充滿大叔嘅風味。軟殼蟹忌廉汁意粉($98)炸軟殼蟹夠酥脆,忌廉汁夠濃郁,每條意粉都掛滿忌廉汁。蒜香蜂蜜炸雞(六件)($98)香蒜蜂蜜好夠味,又香又甜,最夾炸雞。炸雞既肉好嫩滑,炸雞帶骨,六件都係唔同既部位,有唔同既口感。
一坐低店員就擺低韓式嘅小食。

韓式牛肉飯($68)

軟殼蟹忌廉汁意粉($98)
炸軟殼蟹夠酥脆,忌廉汁夠濃郁,每條意粉都掛滿忌廉汁。

蒜香蜂蜜炸雞(六件)($98)
香蒜蜂蜜好夠味,又香又甜,最夾炸雞炸雞既肉好嫩滑,炸雞帶骨,六件都係唔同既部位,有唔同既口感。

2020-10-19 34 浏览
諗起話食韓國菜大家應該諗起尖沙咀韓國街或者一啲連鎖餐廳,前排有朋友喺大角咀番工話見果頭開左間走青風既韓國餐廳,所以襯去開奧運果頭就去左試✨ 小店嘅裝修好少女風💕滿天花花💜小編就坐左喺近門口果張,自然光透入黎好舒服🤩餐廳有提供不同選擇🇰🇷,由炸雞、薄餅、漢堡包、飯、意粉去同小食都有,店員都好有禮貌👍_🍟黑松露炸薯條 $42熱辣辣既薯條配上黑松露醬真係冇得輸,呢間既黑松露都幾好食,食落有好重嘅黑松露味,十分惹味_🍟甜番薯條 $35呢個係小編嘅私心,食落去甜甜地👍鍾意食番薯既朋友仔不妨可以試吓_🥘泡菜豆腐鍋 $58泡菜既份量好多下,豆腐非常滑,而且都落咗好多蜆肉✨_🍗韓式甜辣炸雞(6件) $98雞肉都幾滑,有進步空間😙不過味道食落去都惹味🧐_☕️Iced Latte +$20Iced Caramel Macchiato +$20Iced Latte 有超級多奶泡,飲落去咖啡味濃郁,另外小編留意到餐廳有提供一啲餐牌冇提供到既Secret Menu Drink🥤 有興趣試嘅朋友仔可以問下店員🤎

🍟黑松露炸薯條 $42

🍟甜番薯條 $35
🥘泡菜豆腐鍋 $58
泡菜既份量好多下,豆腐非常滑,而且都落咗好多蜆肉✨

🍗韓式甜辣炸雞(6件) $98
雞肉都幾滑,有進步空間😙不過味道食落去都惹味🧐

☕️Iced Latte +$20
Iced Caramel Macchiato +$20
韓國嘢係香港一直都好受歡迎 今次試一試係大角咀一間文青感十足嘅「我嘅大叔 」冇諗過餐廳名咁man 入面嘅裝修咁粉紅超級少女心!仲好有心叫香港人加油拌菜小食 可以免費再添韓式便當配炸雞 好豐富既lunch box便當 炸雞有6種口味選擇 我哋揀咗甜辣醬巨大件 不過略嫌炸皮太厚軟殻蟹忌廉汁意粉超級推介嘅一個意粉!雖然係韓式餐廳 但係佢呢一個西式忌廉汁十分之出色 香濃加creamy到一個點軟殼蟹都炸得好鬆脆另外叫咗個豆腐湯呢個相對都有啲普通~用嘅係百福豆腐Icecappuccino柚子梳打呢度嘅嘢食算係唔錯 價錢以韓國嘢食來講都算係平餐廳環境都好適合同一班女仔朋友嚟傾吓計影吓相打下卡~如果經過大角咀大家都可以試吓!
韓國嘢係香港一直都好受歡迎
今次試一試係大角咀一間文青感十足嘅「我嘅大叔 」

冇諗過餐廳名咁man 入面嘅裝修咁粉紅

呢個相對都有啲普通~用嘅係百福豆腐

Icecappuccino
柚子梳打

呢度嘅嘢食算係唔錯 價錢以韓國嘢食來講都算係平
餐廳環境都好適合同一班女仔朋友嚟傾吓計影吓相打下卡~
如果經過大角咀大家都可以試吓!
2020-10-17 31 浏览
一入到去見到咁多🌺🌸已經少女心爆發啦,之後發現原來餐廳仲有請聾啞人士做野,實在太有愛啦❤️店員服務仲好好,前菜食完就即刻問我地要唔要refill,咁有heart嘅餐廳要大大支持呀💕韓式便當配炸雞3件($78)見到咁色彩繽紛已經食慾大增😍便當材料有煎蛋、青瓜絲、蘿蔔絲、粟米同蘑菇,口感豐富又健康,炸雞要咗蒜香蜂蜜味,另外仲有原味、甜辣、咖喱、卡邦尼同黃金鹹蛋(+$10)可以揀,炸雞大大件,香脆得嚟雞肉仲好juicy,蒜蓉同蜂蜜味都好濃郁🤤韓式泡菜牛肉pizza($118),個餅底整得好香脆鬆軟,好有咬口,材料有辣牛肉、泡菜、紫菜、韓式牛肉汁、紅洋蔥同青椒,呢個pizza韓式得嚟都仲好符合香港人口味,本人極力推薦❗️鐘意食辣嘅朋友一定要叫韓式海鮮意粉($72),醬汁用咗韓式辣椒醬同泡菜,愈食愈辣好過癮,意粉軟硬適中,其他材料仲有蕃茄茸、紅椒、洋蔥、蝦仁等等,好豐富呀🤩

• 韓式泡菜牛肉pizza
1K
2020-10-15 54 浏览
大角咀大全街是我常常出沒搵食的地方,剛發現有一間很有少女感的韓式餐廳,名字的確可愛叫「My Ahjussi 」中文解釋「我的大叔」,突然令我聯想起一套韓劇(IU套劇),身為韓迷必定要幫襯同打卡啦。韓餐必有「原味炸雞 6件」,炸得酥脆,乾身不太油,份量剛好,2人share。「煙肉粟米三重芝士薄餅」,芝士也是韓國人最愛,入口滿滿鹹香的芝士,配上煙肉及粟米,非常滋味。「黑松露炸薯條」,薯條是粗身的,食到啖啖薯肉,沾上黑松露醬後,超正!飲品點了「柚子蘇打」及「士多啤梨蘇打」味道也不錯,沒有添加糖漿,感清新及健康。

2020-10-13 30 浏览
粉紅少女花花打卡餐廳,令少女心爆發🤩🤩 大角咀真係好多美食云集,呢間主打韓國美食的《我的大叔》餐廳環境舒服, 枱同枱之間空間足夠,吾會令人覺得好迫👍🏻我地叫左一個韓式便當配三件炸雞(蒜香蜂蜜味和黑松露雜菌pizza share。韓式便當盒其實幾得意,有個鐵飯盒裝著D飯,辣醬,粟米,菇,青瓜,蘿蔔絲和太陽旦,另上三件大大件炸雞。炸雞粉醬吾厚,肉質嫩滑,配埋蜜糖汁好好食($78)。黑松露pizza都好好味,好多芝士拉絲,配埋無敵黑松露和雜菇,每人啪左半個pizza 落肚🤣🤣 ($128)。未食之前會有前菜,分別係泡菜、紫薯仔和醃蘿白,正常味,有D野落下肚都幾好🤪🤪話說本身想食黑松露薯條,但係搵極Menu都搵唔到...😢到走嘅時候先發現原來黑松露薯條係喺另外一份素食Menu嗰度先有~ 諗返一入餐廳既時候,侍應哥哥有問過我哋要唔要素食Menu,不過我reject咗,哈哈哈.... 素食的人有福呢~~🤭侍應哥哥見我地share 食都有主動比左2隻碗仔我地❤️❤️👍🏻🌟🌟呢間係社企,實在沒有吾幫襯的原因🤣🤣
粉紅少女花花打卡餐廳,令少女心爆發🤩🤩

我地叫左一個韓式便當配三件炸雞(蒜香蜂蜜味和黑松露雜菌pizza share。韓式便當盒其實幾得意,有個鐵飯盒裝著D飯,辣醬,粟米,菇,青瓜,蘿蔔絲和太陽旦,另上三件大大件炸雞炸雞粉醬吾厚,肉質嫩滑,配埋蜜糖汁好好食($78)。

🌟🌟呢間係社企,實在沒有吾幫襯的原因🤣🤣
2020-10-12
2020-10-11 41 浏览
裝修係幾靚,幾有韓國cafe feel, for影相打卡係唔錯。食物方面,叫左蒜香蜜糖炸雞,炸雞粉皮實在太厚太厚,基本上會搣走晒d粉皮先食,雞肉冇乜味,炸雞總體黎講冇驚喜。另外試左beef burger, 冇汁變相幾乾,薯條都冇乜特別。炸軟殼蟹,都係炸皮好厚,咖哩汁都好粉,明顯係粉漿開既,咖哩味一般。總體黎講,冇乜驚喜,好普通既韓國野,試一次就夠,可能因為外賣關係,炸野全部焗淋晒,堂食可能會好d, 可以試一次堂食。

食物方面,叫左蒜香蜜糖炸雞炸雞粉皮實在太厚太厚,基本上會搣走晒d粉皮先食,雞肉冇乜味,炸雞總體黎講冇驚喜。

2020-10-11
外卖自取
1K
2020-10-08 118 浏览
同朋友經過大角咀看到一間佈置非常fancy的餐廳,少女心的我就忍不住拉朋友入去食了😝💕餐廳裡面員工好認真清潔👍🏼仲好好態度。之後睇返原來餐廳會請d身心智障的人,幫到佢地,好值得support!置身花海之中食野,真係覺得特別浪漫🌹就如其他韓式餐廳,他們會先送上前菜,泡菜好入味好夠辣🌟軟殼蟹忌廉汁意粉:原隻軟殼蟹上真係邪惡得來非常吸引🤤🤤🤤,軟殼蟹好多肉,仔加上非常creamy且質感好好嘅意粉,忍唔住係咁食🌟牛油果炸豆腐沙律:食得多邪惡嘢,總要食返d健康的。鋪滿面的牛油果好高質素,好甜,仲夾雜左橙色番茄仔同鮮甜菜,好fresh!🍕黑松露雜菌薄餅:可以拉絲的pizza,仲好足料,好香黑松露味,餅則面就夠脆,每一口都食到好濃好香的「芝」味☺️又可以打卡又可以支持社企,而且野食仲幾高質,ig-able!💕

置身花海之中食野,真係覺得特別浪漫🌹

就如其他韓式餐廳,他們會先送上前菜,泡菜好入味好夠辣

黑松露雜菌薄餅
今日同媽媽係油尖旺閒逛 媽媽做足資料 話想去My Ahjussi呢間韓式餐廳試試我上佢地既fb page 知道佢地有請身心障礙人士做員工👍🏽做呢行既我 特別欣賞會接納同尊重 又會培育佢地既僱主所以舉腳贊成要支持下呢間餐廳! 🦶🏼🦶🏼星期日晚 7點去到已經full了 店員話可能要等1個鐘後先有位😩我地留左電話 再搵搵附近有冇小店幫襯行緊去第二間小店途中 店員就打黎話有位啦 所以最後我地好好彩 最後等左大概15分鐘咋! 😌講下食左咩啦💁🏽‍♀️每枱都會有碟前菜有泡菜、炸雞必配既醃蘿蔔粒 同埋相對冇咁韓既蕃薯仔🍠媽媽好掛住泡菜國旅行既時光🥺指定話要食炸雞!原味炸雞 ($88@6件) 外型唔知點做到有格紋 遠睇有d似粟米🌽炸雞即叫即炸 相當熱辣辣炸漿唔厚 肉汁有被鎖住 一咬開就一滴滴咁流落黎🤤兩個人分 每人3件 份量都好夠!雞鎚多一兩隻會更好~~韓式海鮮意粉 ($72)海鮮份量唔算多 有蝦仁🍤、蜆肉同蟹柳勝在意粉味道特別 酸酸辣辣 配上大量既蕃茄蓉🍅飲品方面💁🏽‍♀️主食(炸雞同pizza除外) 都有跟熱飲一杯/可以轉配其他飲品刨左佢地FB page既我 知道佢地有Secret Menu😆所以就問
今日同媽媽係油尖旺閒逛

行緊去第二間小店途中 店員就打黎話有位啦
所以最後我地好好彩 最後等左大概15分鐘咋! 😌

講下食左咩啦💁🏽‍♀️
每枱都會有碟前菜
有泡菜、炸雞必配既醃蘿蔔粒 同埋相對冇咁韓既蕃薯仔🍠

媽媽好掛住泡菜國旅行既時光🥺
指定話要食炸雞!
原味炸雞 ($88@6件)
外型唔知點做到有格紋 遠睇有d似粟米🌽
炸雞即叫即炸 相當熱辣辣
炸漿唔厚 肉汁有被鎖住 一咬開就一滴滴咁流落黎🤤
兩個人分 每人3件 份量都好夠!
雞鎚多一兩隻會更好~~

韓式海鮮意粉 ($72)

海鮮份量唔算多 有蝦仁🍤、蜆肉同蟹柳
勝在意粉味道特別 酸酸辣辣
配上大量既蕃茄蓉🍅

飲品方面💁🏽‍♀️
所以就問左店員有冇我想飲既green tea latte🍵 (+$20) 結果係有啊! 🤩
抹茶味道濃郁😋
甜度調得岩岩好 唔會好甜都唔會澀啊 讚! 👍🏽

媽媽就單叫左杯柚子蜜($18)

整體黎講💁🏽‍♀️

呢度既環境舒服 滿天花花🌸
食物種類都唔少 走韓風但有素食選擇
店員服務殷勤有禮 好盡力咁服務我地👍🏽
所以我同媽媽都食得好滿足啊!
❀ My Ahjussi #大角咀 ❀❗️韓式花花夢幻Cafe 仲要係社企❗️——————————————————位於大角咀嘅呢間Cafe充滿花花嘅佈置,非常夢幻🌸而且仲要係售賣韓式食品,喺香港好少見到!最欣賞佢哋係有聘請特殊人士工作,因為自己學科緣故,所以經常同呢啲人有親近嘅接觸,所以特別支持呢啲社企💞!.食物主要有韓式鍋、韓式fusion意粉、炸雞、漢堡包等等。老實講,餐廳嘅佈置同食物嘅賣相係冇咁比得上好多專打卡嘅Cafe🙈但係價錢適中,而且味道比賣相好,值得支持!.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 鰻魚漢堡🍔$128第一眼望到個漢堡包白雪雪感覺得唔太開胃🙈,但後來得知原來佢哋嘅麵包係自然發酵而且冇無蛋奶素,難怪咁淺色!口感有少少似英式鬆餅,少少韌但同時間麵包組織空氣大,幾特別😮。鰻魚都幾長,鰻魚汁甜甜地再配埋芥末蛋黃醬同埋蘑菇,味道唔錯,如果肥美啲就更好!另再配埋一大兜薯條,包保食得飽。味道: 4/5 性價比: 3.8/5.☞ 韓式海鮮意粉🍝$72呢個有驚喜!冇諗過原來個醬汁係蕃茄泡菜汁,甜甜地得來帶點微辣,未試過呢個味道嘅意粉👍🏻。海鮮方面都有唔少蜆肉,仲有少少蝦同埋蟹柳。意粉都幾彈牙,分量亦都夠多
❀ My Ahjussi #大角咀 ❀
❗️韓式花花夢幻Cafe 仲要係社企❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 鰻魚漢堡🍔$128
另再配埋一大兜薯條,包保食得飽。
味道: 4/5 性價比: 3.8/5

☞ 韓式海鮮意粉🍝$72
呢個有驚喜!
海鮮方面都有唔少蜆肉,仲有少少蝦同埋蟹柳。
意粉都幾彈牙,分量亦都夠多,以Cafe來講呢一兜意粉嘅質素真係算高,推薦呢一款💕!
味道: 4.2/5 性價比: 4.2/5

☞ 泡菜豆腐鍋🍲$58
有唔少泡菜同埋韓式辣醬去煮,味道主要為泡菜嘅酸辣。
內裏有大量泡菜、豆腐同埋少少蜆肉,再配一碗飯,係健康又飽肚之選😚。
味道就正常發揮,個人覺得呢啲韓式鍋嘅味道大致上都差唔多。
味道: 3.9/5 性價比: 4.3/5

☞ 玫瑰花茶🍵跟餐$20
原來係成壺!
杯茶真係幾高質,有玫瑰花嘅清幽得來,本身個茶底亦略有甜味,冇加糖都好好飲🥰!
味道4.3/5 性價比: 4.4/5
玫瑰花茶

整體來講,食物味道其實都唔錯,個人覺得個意粉特別有驚喜✨難得喺香港有以韓式食品為主嘅Cafe,仲要聘請特殊人士,值得支持❣️不過留意佢哋就唔係專賣咖啡,而且主要嘅打卡位置都只係近門口嘅嗰張花花枱。

玫瑰花茶
2020-10-02 44 浏览
與友人經過此地,看到一間小清新風格的韓國餐廳,決定進店試一試。店內裝修好有港女打卡風,不少花花擺設。疫情之下,除了食物質素也看重店內衛生情況,店內乾淨整齊,而且每張枱面也貼上已噴上醫學觸媒消毒塗層的標貼,可安心用餐。食物方面,我們點了以下菜式:-泡菜豆腐鍋:微辣,開胃菜式,白飯配上這個湯一流-韓式便當配蒜香蜂蜜炸雞:韓國菜必食一定是炸雞,雖然這裡的做法不像韓國食的一樣,但也必有一番風味,雞肉也很嫩滑多肉汁,而且這個飯配上煎蛋、粟米、青瓜絲等配菜,口感豐富-鰻魚burger:這個必點,burger麵包很鬆軟,餡料裡有原條燒汁鰻魚配以蘑菇、沙律醬,主菜鰻魚冇腥味,而且很juicy,這個組合十分夾以上食物加$20就可以配特色飲品,我們點了泡沫朱古力及榛子咖啡,味道不錯。依家因為疫情去唔到旅行,要留港消費,食完韓國菜當去左一轉韓國,整體來說,這家餐廳都值得再試,食物質素不錯,環境舒適。與與友人經過此地,看到一間小清新風格的韓國餐廳,決定進店試一試。店內裝修好有港女打卡風,不少花花擺設。疫情之下,除了食物質素也看重店內衛生情況,店內乾淨整齊,而且每張枱面也貼上已噴上醫學觸媒消毒塗層的標貼,

食物方面,我們點了以下菜式:

-泡菜豆腐鍋:微辣,開胃菜式,白飯配上這個湯一流

2020-09-30 46 浏览
大角咀最近新開左一間食韓國菜嘅餐廳,環境裝修好啱少女打卡,今日嚟到見到多數食客都係少女。餐廳食品類別都算多,一般嘅韓式炸雞都有好多唔同口味,值得一讚嘅係可以叫6隻,唔使一次過叫一份。另外仲有意粉、飯、漢堡、素食、pizza都有。泡菜豆腐鍋,屬於其中一款素食,味道唔算好濃,清淡之選。蒜香蜂蜜炸雞,一嚟到已經聞到好香嘅蜂蜜味,食落甜甜地,感覺上仲有陣粟米香。鹹蛋黃炸雞,用上大量鹹蛋黃覆蓋炸雞,夠晒香口。不過整體炸雞嘅炸醬就厚身咗少少,雞肉都算嫩。 Caramel macchiato,打卡餐廳點少得一杯咖啡!

泡菜豆腐鍋,屬於其中一款素食,味道唔算好濃,清淡之選。

2020-09-29 45 浏览
Ahjussi~~~~哩個韓文,有留意韓國節目的人都知系咩意思,就系大叔,在IG見到哩間打卡勝地的'My Ahjussi",同朋友一入到去,真的會比佢的花花吸引住,整個餐廳真的花來又花去,少女心即時上線~~女職員貼心的服務,真的倍惑難得來得韓國餐廳,點會唔叫個炸雞食下?見到有特別的鹹旦黃炸雞,點了六件,期後再點個泡菜豆腐鍋,炸軟殼蟹意粉,同埋熱的玫瑰花茶,洋甘菊花茶玫瑰花茶,洋甘菊花茶秋意來臨,一壺熱的花茶,真的好有寫意泡菜豆腐鍋泡菜豆腐鍋真的好多份量,加埋飯真的一流,唔太辣個個都食得,炸軟殼蟹意粉原隻炸軟殼蟹在面前,加上熱度足夠的意粉,真的韓食中比較少有的,鹹旦黃炸雞鹹旦黃炸雞真的真的好邪惡,見到熱辣辣的炬雞,加上鹹旦醬,真的邊食邊覺得自己好邪惡XDD雞件炸得好JUICY,差在無一杯啤酒XDDD哩間餐廳真的值得再來!
Ahjussi~~~~
哩個韓文,有留意韓國節目的人都知系咩意思,
就系大叔,
在IG見到哩間打卡勝地的'My Ahjussi",
少女心即時上線~~
女職員貼心的服務,真的倍惑難得

來得韓國餐廳,點會唔叫個炸雞食下?
見到有特別的鹹旦黃炸雞,點了六件,

玫瑰花茶,洋甘菊花茶

秋意來臨,一壺熱的花茶,真的好有寫意

泡菜豆腐鍋
泡菜豆腐鍋真的好多份量,加埋飯真的一流,唔太辣個個都食得,

炸軟殼蟹意粉

鹹旦黃炸雞

雞件炸得好JUICY,差在無一杯啤酒XDDD

哩間餐廳真的值得再來!
2020-09-28
  • 鹹旦黃炸雞
2020-09-27 942 浏览
疫情近排緩和, 又係我呢啲為食人士出嚟搵好嘢食啦, 咁朋友就介紹咗呢一間韓式餐廳畀我, 咁就梗係信朋友試一試啦, 入到去見到內裏都幾乾淨。 而且見到佢啲裝修都花咗唔小心思。 呢個就真係值得讚! 黑松露炸薯條: 當然一入嚟我就叫咗啲小食咁就叫咗呢個黑松露炸薯條, 呢個炸薯條我覺得 食落去冇咁多油 另外 當我點啲黑松露醬 覺得真係幾特別因為佢有好重嘅黑松露味,而且有時食薯條都唔想成日點番茄醬或者芥辣醬多個口味選擇的確係唔同啲。牛油果炸豆腐沙律: 呢個沙律最好嘅地方就係有我最鍾意食嘅粟米,因為佢都落咗唔少粟米,而且佢嗰個豆腐亦都非常嫩滑,亦都有非常之健康嘅牛油果,牛油果可以幫助血管,所以成個沙律都好健康我嘅至愛。泡菜豆腐鍋:韓式嘅食品我自己一定會叫佢,泡菜湯我覺得都幾暖胃同埋有酸酸地辣辣地咁, 好似去咗韓國到食咁,如果大家鍾意食佢啲泡菜湯嘅話,呢個大家都可以試下,因為我覺得佢整得都唔錯同落足料咁。 而且都落咗好多蜆肉。軟殼蟹忌廉汁意粉: 呢個意粉,我覺得係全晚嘅主角,個主角就係我食緊呢隻軟殼蟹, 因為呢隻軟殼蟹真係成隻畀你,唔係話好大隻,但係個賣相都十分討好, 而且你會食到有蟹味, 而且個意

軟殼蟹忌廉汁意粉: 呢個意粉,我覺得係全晚嘅主角,個主角就係我食緊呢隻軟殼蟹, 因為呢隻軟殼蟹真係成隻畀你,唔係話好大隻,但係個賣相都十分討好, 而且你會食到有蟹味, 而且個意粉亦都幾creamy,係我鍾意食嘅味道 ,所以如果大家鍾意食軟殼蟹大家可以嘗試呢一個dish。

最後我同朋友飲埋杯士多啤梨和芒果乳酪就走人, 不過杯乳酪我覺得都幾好飲, 飲落我覺得都幾健康。 如果大家鍾意食一啲有特色嘅餐廳,大家可以試下呢一間因為食物同環境質素我覺得都幾好。
  • 軟殼蟹忌廉汁意粉