2020-09-27 36 浏览
最近有唔少café開業,今次就嚟到呢間韓系café,主打韓式fusion菜,裝修以白色簡約為主,天花板佈滿花花,充滿少女心。韓式牛肉飯 ($68)牛肉份量多,肉質軟腍,醬汁味道甜甜地,送飯一流!海鮮pizza ($128)餡料同芝士份量都多,仲有拉絲效果,好吸引呀!pizza厚薄適中,口感軟熟。蒜香蜂蜜炸雞 ($98/6件)嚟食韓國嘢又點少得炸雞呢!炸雞嘅皮又薄又脆,就算淋咗蜂蜜醬都無令到外皮變軟,仲好香口!雞件大大嚿,咬落啖啖肉,軟嫩又juicy!

韓式牛肉飯 ($68)

牛肉份量多,肉質軟腍,醬汁味道甜甜地,送飯一流!

海鮮pizza ($128)

蒜香蜂蜜炸雞 ($98/6件)

2020-09-25 59 浏览
一入去坐低之後店員就超有禮貌地遞來餐牌,點完餐之後就送上小食同埋餐具,小食係黃蘿蔔、小甜薯同埋泡菜,仲有一碗湯,但碗湯略咸。我地一共叫左三樣野食同埋兩杯野飲:1.韓式甜辣炸雞$98一開始以為係會炸雞同醬炒一炒,上菜之後先發覺係淋上去。個醬好食但有啲辣,不過我同朋友接受到。炸得好脆,就算唔係即刻食都keep到幾脆,肉唔鞋,好食!2.卡邦尼煙肉泡菜意粉$72以為會係奇奇怪怪嘅味所以就嗌黎試下,但又幾夾!奶油+泡菜變得甜甜辣辣,反而無咁滯。擺盤好好睇,奶油均勻沾在意粉上面真係令人食慾大增啊🤤3.韓式烤牛肉堡$98相比起烤牛肉,我地都比較鍾意啲薯條同個包。薯條上菜個陣熱辣辣,夠脆夠味,粗薯咬落去口感超好!個包又烘得啱啱好,因為包上面有芝麻所以就食到芝麻香~牛肉幾夠味,成個set就好夾。4.柚子蘇打+$20其實比較普通,就係柚子蜜+蘇打水,但幾大杯,夠飲!5.士多啤梨乳酪+$20好飲!唔係個種化學士多啤梨味,又唔會太酸或者無曬味,啱啱好。個質地似奶昔,士多啤梨加奶香味好飲!但係上面有好多泡,飲到最後啲泡都唔會消,就一直飲泡...環境真係好加分!!佈置得好夢幻又好啱打卡!白紗啊,彩色心形氣球啊,霓
我地一共叫左三樣野食同埋兩杯野飲:

1.韓式甜辣炸雞$98

2.卡邦尼煙肉泡菜意粉$72

3.韓式烤牛肉堡$98

4.柚子蘇打+$20
其實比較普通,就係柚子蜜+蘇打水,但幾大杯,夠飲!

5.士多啤梨乳酪+$20

環境真係好加分!!佈置得好夢幻又好啱打卡!白紗啊,彩色心形氣球啊,霓虹燈,仲有成個天花板嘅花好似瀑布一樣傾瀉,真係好靚!😍
2020-09-24 39 浏览
約左朋友想靜靜地傾計,係大角咀見到一間韓國餐廳,唔係傳統韓國菜,比較新派。入到店鋪四周粉粉的,很少女風,打卡不錯!餐牌有3種語言:中文、英文、韓文。菜式類:飯類、意粉、漢堡、飲品、韓式炸雞同Pizza!我同朋友點左韓式甜辣炸雞、黑松露雜菌薄餅、泡沫咖啡同士多啤梨乳酪。雖然冇叫套餐,都會有湯及泡菜小食。韓式甜辣炸雞炸雞份量都幾多,有6件,雞鎚、雞翼等有骨雞,韓式醬微辣同甜甜的。黑松露雜菌薄餅Pizza即叫即整,但時間又唔會等太耐,Pizza皮都算鬆軟,雜菌同芝士都很多,黑松露好香,仲可以拉絲添。士多啤梨乳酪泡沫咖啡

我同朋友點左韓式甜辣炸雞、黑松露雜菌薄餅、
泡沫咖啡同士多啤梨乳酪。雖然冇叫套餐,都會有湯及泡菜小食。

韓式甜辣炸雞

黑松露雜菌薄餅

士多啤梨乳酪

泡沫咖啡
2020-09-22 35 浏览
每當我想食韓國料理時🧐除咗尖沙咀外 大角咀呢度都會係個好選擇當中有兩間頗正宗的💪🏻更係我成日食嘅今日來既時候 無意間發現有間新開的就當然要去試個究竟🏃🏻餐廳裝潢比較時尚🙆🏻‍♀️色調亦很適合女生們影相打卡📸️除此之外環境都好休閑舒適岩哂閨密們來聊天談心👯‍♀️同平時傳統既韓食店有點不同的是這裡不但有韓式料理👀更會有Fusion的意粉,漢堡,Pizza另外亦設有素食餐牌👏🏻感覺健康🥗牛油果炸豆腐沙律 $62把雪白的豆腐炸至金黃色脆薄👻嫩滑如布丁般的內餡又不會鬆散另外醬汁方面不是用平常的沙律醬👅而是用了常見於日式配搭豆腐的胡麻醬🍗蒜香蜂蜜炸雞 (6件) $98食韓式炸雞重點就當然係醬汁啦🎉新鮮熱辣脆卜卜炸雞 當中有髀亦有胸配上惹味的蒜香蜂蜜醬😍當香甜蜂蜜遇上啖啖蒜香 恰到好處🥘泡菜豆腐鍋 $58除了泡菜,豆腐外 還有硯肉~味道酸酸辣辣💁🏻‍♀️特別醒神開胃但這裡的辣度會較平時的淡所以頗為適合怕太辣人士🗣☕️榛子咖啡濃郁榛子堅果的清甜香味與柔滑咖啡融合於一♥️口感較甜使人心情亦隨之變得平靜🌹玫瑰花茶飯後慢慢嘆返杯花茶🍵減少口腔食物殘餘味道清幽玫瑰花香🥴讓人魂牽夢縈
每當我想食韓國料理時🧐

除此之外環境都好休閑舒適
岩哂閨密們來聊天談心👯‍♀️

同平時傳統既韓食店有點不同的是
這裡不但有韓式料理👀
更會有Fusion的意粉,漢堡,Pizza
另外亦設有素食餐牌👏🏻感覺健康

新鮮熱辣脆卜卜炸雞 當中有髀亦有胸
配上惹味的蒜香蜂蜜醬😍
當香甜蜂蜜遇上啖啖蒜香 恰到好處

🥘泡菜豆腐鍋 $58
除了泡菜,豆腐外 還有硯肉~
味道酸酸辣辣💁🏻‍♀️特別醒神開胃

飯後慢慢嘆返杯花茶🍵
減少口腔食物殘餘味道
清幽玫瑰花香🥴讓人魂牽夢縈

2020-09-21 792 浏览
環境:👍👍👍👍服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:😍😍😍😍😍影相:📸📸📸📸📸Encore:98%📝進入前要度體溫 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖Opaa,Ahjuss~睇得韓劇多,相信大家即使吾識韓文都識得講兩句🙆‍♀️.大角咀呢間「My Ahjuss」就係專為韓控而設先講下餐廳環境,真係超級靚🥰以白色同粉紅色為主調室內放置左好多吾同嘅花花再特別嘅係,連天花都有照顧到近門口天花掛住個雪白吊燈同白色布廉去到中間位置,成個天花都係粉白交替嘅花呀💕心裡,如果係呢到「被求婚」,都真係幾浪漫下.🔸韓式便當配炸雞 $78有時煲韓劇,見住D學生食住呢D咁得意嘅飯盒仔真係羨慕嫉妒恨呀🤣原來,My Ahjuss都有得供應所以即刻嗌返個黎食下,感受下韓風Style🙆‍♀️中間嘅白飯,上面有隻太陽蛋左邊係青瓜絲同紅蘿蔔絲右邊係蘑菇冬,粟米粒同韓式辣醬拌勻所有材料,就可以開飯啦🙈仲有三款前菜,醃蘿蔔,紅薯同泡菜,開一開胃~當然,少不了蒜香蜂蜜炸雞炸雞肉質嫩滑,外脆卜卜脆淋上蒜香蜂蜜汁,甜蜜又帶微微蒜香😘.🔸Mocha $20只要嗌一款主餐上嘅飯類,意粉類或漢堡類就可以用優惠價$20加配飲品啦~Mocha入口順滑,奶茶味濃厚.🔸

環境:👍👍👍👍
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:😍😍😍😍😍
影相:📸📸📸📸📸
Encore:98%
📝進入前要度體溫
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Opaa,Ahjuss~
睇得韓劇多,相信大家即使吾識韓文
都識得講兩句🙆‍♀️
大角咀呢間「My Ahjuss」就係專為韓控而設
先講下餐廳環境,真係超級靚🥰
以白色同粉紅色為主調
室內放置左好多吾同嘅花花
再特別嘅係,連天花都有照顧到
近門口天花掛住個雪白吊燈同白色布廉
去到中間位置,成個天花都係粉白交替嘅花呀💕
心裡,如果係呢到「被求婚」,都真係幾浪漫下

🔸韓式便當配炸雞 $78
有時煲韓劇,見住D學生食住呢D咁得意嘅飯盒仔
真係羨慕嫉妒恨呀🤣
原來,My Ahjuss都有得供應
所以即刻嗌返個黎食下,感受下韓風Style🙆‍♀️
中間嘅白飯,上面有隻太陽蛋
左邊係青瓜絲同紅蘿蔔絲
右邊係蘑菇冬,粟米粒同韓式辣醬
拌勻所有材料,就可以開飯啦🙈
仲有三款前菜,醃蘿蔔,紅薯同泡菜,開一開胃~
當然,少不了蒜香蜂蜜炸雞
炸雞肉質嫩滑,外脆卜卜脆
淋上蒜香蜂蜜汁,甜蜜又帶微微蒜香😘

🔸Mocha $20
只要嗌一款主餐上嘅飯類,意粉類或漢堡類
就可以用優惠價$20加配飲品啦~
Mocha入口順滑,奶茶味濃厚

🔸海鮮薄餅 $128
份量足夠兩個人share😍
厚批底加上多款海鮮同芝士
如蟹柳,蜆肉,蝦,帶子,菠蘿等
口感豐富,煙韌又厚實👍

🔸柚子梳打 $38
味道清新,酸甜開胃
建議拌勻黎飲呀,底下有好多柚子蜜🙈
PS.單嗌Pizza或炸雞,飲品要正價購買
2020-09-17
2020-09-21 29 浏览
捉咗男朋友同我黎呢度星期日黎呢度食野因為見到有個打卡位好想黎影相叫My Ahjussi 即係大叔囉坐咗係近門口既位Cafe用花作裝飾入面都好靚呀,個天花都係粉紅色既花感覺好唯美呀前菜有泡菜、硽籮白、小蕃薯同昆布湯韓式炸雞便當配炸雞3件炸雞可揀原味/卡邦尼/咖喱/甜辣/蒜香蜂蜜炸雞我揀咗蜂蜜炸雞,炸雞炸得唔乾身便當有太陽蛋、菇、粟米、青瓜絲及紅蘿白絲及韓式辣醬如果有埋泡菜就好啦個便當仲用不銹鋼飯盒裝在,幾韓風原條鰻魚漢堡呀配炸薯條 $128超吸睛呀,好誇張呀成條鰻魚微微香烤過鰻魚夾住菇同沙律醬喜歡鰻魚既朋友不容錯過啦韓式泡菜牛肉薄餅 $118熱辣辣,係厚批黎嫁, 勁多芝士仲有拉芝效果泡菜原來同pizza都幾夾好足料,仲有洋花同青椒飯、意粉、漢堡都係跟一杯熱飲我地再加$20就轉特飲前面個杯係士多啤梨乳酪夠哂杰又濃味 後面個杯係泡沫朱古力厚層既泡泡加埋香濃朱古力,口感幼滑
捉咗男朋友同我黎呢度星期日黎呢度食野
因為見到有個打卡位
好想黎影相
叫My Ahjussi 即係大叔囉

坐咗係近門口既位
Cafe用花作裝飾

入面都好靚呀,個天花都係粉紅色既花
感覺好唯美呀

前菜有泡菜、硽籮白、小蕃薯同昆布湯

韓式炸雞便當
炸雞3件
炸雞可揀原味/卡邦尼/咖喱/甜辣/蒜香蜂蜜炸雞
我揀咗蜂蜜炸雞炸雞炸得唔乾身
便當有太陽蛋、菇、粟米、青瓜絲及紅蘿白絲及韓式辣醬
如果有埋泡菜就好啦
個便當仲用不銹鋼飯盒裝在,幾韓風

原條鰻魚漢堡呀
配炸薯條 $128
超吸睛呀,好誇張呀成條鰻魚
微微香烤過鰻魚
夾住菇同沙律醬
喜歡鰻魚既朋友不容錯過啦

韓式泡菜牛肉薄餅 $118
熱辣辣,係厚批黎嫁, 勁多芝士
仲有拉芝效果
泡菜原來同pizza都幾夾

好足料,仲有洋花同青椒

飯、意粉、漢堡都係跟一杯熱飲
我地再加$20就轉特飲
前面個杯係士多啤梨乳酪
夠哂杰又濃味
後面個杯係泡沫朱古力
厚層既泡泡加埋香濃朱古力,口感幼滑
2020-09-20 42 浏览
今日去左大角嘴試一間韓國餐廳,一入到去已經見到好夢幻既裝潢,天花板佈滿粉紅色既花🥰泡菜五花腩飯:$68好似一個韓式便當,泡菜辣度適中,五花腩分量多,又唔會好乾好硬,飯上面仲有紫菜肉鬆碎。😄韓式海鮮意粉:$72意粉既醬係用韓式辣醬加蕃茄醬整成既,所以好紅,哩個汁略帶酸,辣度就冇飯咁辣。海鮮方面有蝦,迷你帶子,蟹柳同埋蜆。炸雞:$98食韓國餐廳一定唔少得叫炸雞!如果大家食厭左甜酸醬既話,哩款蒜香蜜糖炸雞真係值得一試,有啲似西檸雞,但係冇咁酸。雞肉好嫩,好juice,每一啖都有蜜糖醬,女仔一定鐘意!👍🏻👍🏻炸雞同常配啤酒,但係哩間餐廳就冇賣啤酒。反而比我試到原來一邊飲茶一邊食炸雞都唔錯,relax得來又清熱!🤣哩隻洋甘菊花茶既茶唔係好濃,因為花味好出至於另一杯士多啤梨乳酪都係同樣咁健康養生! 咁係好甜,士多啤梨味好fresh! 令人飲到停唔到口👍🏻👍🏻

泡菜五花腩飯:$68

韓式海鮮意粉:$72

炸雞:$98

香港人 加油홍콩사람들 힘내자💕喺呢一間新開嘅韓式打卡文青風Cafe入邊當眼位置見到呢句說話其實真係特別窩心💛一入到去就係一種好溫馨嘅感覺因為一入門口玄關位附近都有啲好靚嘅裝飾超級適合女仔嚟打卡係走粉紅夢幻白色文清花花😘男朋友都忍唔住打卡影咗幾張waitress 小姐好有耐性咁等我哋影咗相打卡之後先拎Menu俾我哋慢慢揀💕💕而且佢仲好溫柔添嘢食方面首先因為我最近想食啲暖胃嘅嘢所以就要做一個泡菜豆腐鍋 配韓式白飯好傳統嘅一個菜式 但有少少酸辣嘅泡菜加埋滑嫩嘅豆腐 好好送飯❤️ 好鍾意第二個係鰻魚burger 🙋🥰💋必點item鰻魚係成大條夾係burger 入面入口即溶仲有新鮮即炸韓國甜辣炸雞💕佢地真係整到好似韓國咁🥰脆卜卜加上雞肉好滑😍野飲我地要左韓式柚子梳打:味道可口 💋士多啤梨乳酪😎女仔打卡神物泡沬朱古力😘味道超smooth 🤪🥺呢一間真係打卡必備😘
香港人 加油

士多啤梨乳酪😎女仔打卡神物
泡沬朱古力😘味道超smooth 🤪🥺

呢一間真係打卡必備😘
2020-09-18 60 浏览
對oppa零興趣,但炸雞呢?係有嘅!位於大角咀嘅 myahjussi 係韓式cafe,新開張無耐。呢間店嘅pizza係自家製麵團用咗12個鐘去發酵,作為包控梗要試吓啦。要咗一個韓式泡菜牛肉pizza,味道OK喎,牛肉無過韌,如果醬汁多番少少會好啲,因為Pizza中食到最後只得返麵包,感覺食落有啲乾涸。Pizza嘅包體幾好食,軟熟嘅,而且係厚批,餓鬼人士就最啱啦。仲有叫咗韓式海鮮意粉辣辣地,似蕃茄海鮮意粉多啲,味道其實唔錯。終於嚟到主角 — 炸雞!要咗原味,份量多㗎,而且係即炸,非常夠熱。調味OK,最重要係雞肉仍然保嫩滑,夠juicy,粉漿食落似fish n chips果款炸漿,哈😅最後要多杯凍泡沫咖啡...飽到傻 😂😅😂‼️門口有一級,自備輪椅斜板會方便啲。室內空間都算唔錯,坐得舒服嘅,枱櫈全部可以移動,其實都幾適合坐輪椅嘅人去食嘢嘅
對oppa零興趣,但炸雞呢?係有嘅!

呢間店嘅pizza係自家製

麵團用咗12個鐘去發酵,作為包控梗要試吓啦。

仲有叫咗韓式海鮮意粉

辣辣地,似蕃茄海鮮意粉多啲,味道其實唔錯。

終於嚟到主角 — 炸雞

最後要多杯凍泡沫咖啡...

飽到傻 😂😅😂

放工約咗個喺奧運站返工嘅朋友食晚飯,佢帶我嚟食呢間喺大角咀新開嘅韓國餐廳「My Ahjussi」。其實喺深水埗行去都唔算太遠,不過要識路😂;睇嚟我又可以擴大我個美食地圖。小店嘅裝修好少女風💕,有唔少花花,甚至連天花都係一片雲海☁️。不過燈光就暗啲(可能日頭唔同),所以啲食物相唔太清晰。題外話,兩位年輕女店員幾好禮貌。餐廳係賣韓國Fusion菜🇰🇷,炸雞、薄餅、漢堡包、飯、意粉同小食等都有,其中主食類仲包一杯熱飲,抵啊!大部份食物價錢都好大眾化,又唔駛收加一。小食類嘅項目暫時未放入主餐牌,喺宣傳單張上反而有相,吸引啲🙈。我哋叫到成枱食物都唔駛三百蚊,而且份量仲好多,其實三個人都夠食👍。每枱有一份前菜,包括好辣泡菜、蕃薯仔同醃蘿蔔粒。卡邦尼煙肉泡菜意粉($72),呢個超級無敵好食😋。唔好睇意粉個賣相平平無奇,或者以為佢份量好少,兩樣都錯,實際上佢係又美味,又大份。首先,🍝意粉煮得好彈牙,咁樣已經幾乎可以肯定唔會難食。第二,泡菜溝埋卡邦尼汁嘅配搭真係正到不得了!因為泡菜嘅酸辣中和咗卡邦尼忌廉嘅膩,🌶微辣嘅醬汁令到半飽嘅我都開胃番。黃金鹹蛋炸雞($118/6件),🍗炸雞有得叫半份實在太好了,兩個
黃金鹹蛋炸雞
黃金鹹蛋炸雞($118/6件),🍗炸雞有得叫半份實在太好了,兩個人食唔到一打!口味方面有幾款揀,鹹蛋黃味當然係過中最吸引啦!六件炸雞來自唔同嘅部位,有啲有骨、有啲無,全部炸皮都好酥脆;但個別位置肉質有啲鞋口。不過炸雞嘅精華所在都係個鹹蛋味,超惹味之餘🤤,仲要流沙口感一流。
炸軟殼蟹
炸軟殼蟹($42),🦀原隻軟殼蟹炸至金黃香脆,蟹形一覽無遺。醬汁我要咗咖哩汁,味道有啲似日式咖哩。不過建議襯熱食,如果唔係隻蟹會淋咗。另外,呢道小食仲搭配沙律菜🥗。
魚板年糕湯
魚板年糕湯($42),呢個可算係我最愛嘅韓國小食之一。🐟魚糕湯份量好多,有兩大串魚板,但湯個味道就差啲了,因為比較淡,又無胡椒香。
玫瑰花茶
玫瑰花茶🌹(跟餐加$20),我哋嗌咗凍的,因為天氣好熱。店員有溫馨提示我哋凍飲可能會淡啲,不過我都飲得出玫瑰味;而且比較驚喜嘅係俾一份價錢,冰茶沖開有兩杯!
總括嚟講,呢間韓式小店真係唔錯,食物味道幾好,特別係個意粉,而且最重要係性價比高!今餐係非常滿足嘅一餐😊。
2020-09-09
黃金鹹蛋炸雞
玫瑰花茶
2020-09-17 25 浏览
一入門,彷彿置身於花花世界~天花板都係花花,似乎真係去咗韓國嘅cafe鋪。.🌸泡菜豆腐鍋 $58純豆腐泡菜湯,好好飲~ .🌸蒜香蜂蜜炸雞🍗 $98原本諗住要黃金鹹蛋炸雞,但已經沽清咗了。退而求其次,呢個似乎都唔錯。😋炸雞大大塊,大概有七八塊,炸粉唔算太厚身,入邊d雞肉號嫩滑,配埋蜂蜜味道,正!呢個價錢覺得好抵,又平又多。.🌸韓式泡菜牛肉薄餅 $118第一次食泡菜pizza,感覺好特別。口味好match,一d都唔突兀。牛肉薄厚適中,食落唔會乾孜孜,有汁感。配埋泡菜,再加厚批嘅口感,真係一流。.🌸芒果乳酪 跟餐 +$20大愛呢個乳酪,甜甜地口感綿密,乳酪密度唔會太實亦唔稀~ .🌸士多啤梨蘇打 跟餐 +$20正常味道~.呢度仲有打卡位,一個心型擺係廳中間,可以影相~
一入門,彷彿置身於花花世界~
天花板都係花花,似乎真係去咗韓國嘅cafe鋪。

🌸泡菜豆腐鍋 $58
純豆腐泡菜湯,好好飲~

🌸蒜香蜂蜜炸雞🍗 $98
呢個價錢覺得好抵,又平又多。

🌸韓式泡菜牛肉薄餅 $118

🌸芒果乳酪 跟餐 +$20
大愛呢個乳酪,甜甜地口感綿密,乳酪密度唔會太實亦唔稀~
🌸士多啤梨蘇打 跟餐 +$20
正常味道~

呢度仲有打卡位,一個心型擺係廳中間,可以影相~
2020-09-11
  • 泡菜豆腐鍋
  • 韓式泡菜牛肉薄批
  • 芒果🥭奶酪
每次去大角咀都要講一次: 大角咀真係好多好嘢食啊😻今次嚟到呢間都算係近期新開嘅韓式𝚌𝚊𝚏𝚎 - @myahjussi_hk ,店內裝修真係會令大家嘅少女心大爆發,一入到去就有一種比好多花花圍住嘅感覺🌸完全無𝙰𝚑𝚓𝚞𝚜𝚜𝚒嘅感覺喎😹整體食物質素都唔錯,有一種家庭式好溫馨嘅感覺,不過可惜嘅係一心諗住去試嘅鰻魚漢堡包冇晒🥺.taikwoktsui is seriously super underrated 😆 tons of awesome food! this time checked out this new korean cafe @myahjussi_hk 😊 super nice decor 👍🏻 lovely for instagram 🤣 overall, food quality is not bad! has a nice cozy home food vibe 😋 unfortunately didnt get a chance to try their eel burger 🍔.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.4/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢
每次去大角咀都要講一次: 大角咀真係好多好嘢食啊😻
🌟食物份量非常之足料✨
煙肉粟米三重芝士薄餅

《煙肉粟米三重芝士薄餅》$108🌟7.6/10🌟
𝙱𝚊𝚌𝚘𝚗 𝙲𝚘𝚛𝚗 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎 𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊
雖然材料簡單,但煙肉粟米同芝士加埋一齊絕對係一個抵擋唔到嘅配搭!芝士份量超慷慨,所以食落主要味道來自芝士嘅鹹香,再加上甜甜地嘅粟米,整體味道唔錯👌🏼
餅底屬於厚批,非常之煙韌有咬口,特別係邊邊嘅位置~整體非常之飽肚!

《軟殼蟹忌廉汁意粉》$98 🌟7/10🌟
𝚂𝚘𝚏𝚝 𝚂𝚑𝚎𝚕𝚕 𝙲𝚛𝚊𝚋 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖 𝚂𝚊𝚞𝚌𝚎 𝙿𝚊𝚜𝚝𝚊
大大隻炸得都幾酥脆嘅軟殼蟹,蟹膏又多又甘香!忌廉醬汁屬於杰身嘅嗰一種,好容易就掛到汁係軟硬適中嘅意粉上,味道偏淡,食落唔會話太過膩~
卡邦尼炸雞

《卡邦尼炸雞》$98 🌟7.2/10🌟
𝙲𝚊𝚛𝚋𝚘𝚗𝚊𝚛𝚊 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚍 𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗
炸雞有好多唔同嘅味道;除咗有傳統韓式甜辣/蒜蓉味之外,特色啲嘅咖喱粉同鹹蛋黃炸雞都有,而今次我哋就揀咗比較少食嘅卡邦尼炸雞試下!
味道完全係想像到嘅卡邦尼味道,估唔到同韓式炸雞有幾夾喎!雞肉肉質正正常常,不過不失。但勝在六隻炸雞都算幾大隻,多人𝚜𝚑𝚊𝚛𝚎嘅話亦都可以選擇12件($178)~略嫌炸粉有少少厚,係果一種肉同炸粉好容易分離嘅炸雞🙊
𝙼𝚢 𝙰𝚑𝚓𝚞𝚜𝚜𝚒 @myahjussi_hk
📍#BELLYwongs_taikoktsui
#BELLYwongs_korean #BELLYwongs_pasta #BELLYwongs_pizzas #BELLYwongs_meats #BELLYwongs_cheese 🙃
煙肉粟米三重芝士薄餅
卡邦尼炸雞
2020-09-15 30 浏览
疫情回落,同我朋友出嚟食個飯傾吓計。和朋友去完奧海城行街,落去大角咀食個晚飯,見到有間新開嘅韓國餐廳,因為門口裝飾得好可愛,我同朋友忍唔住入去試吓。.入到餐廳, 好像自己置身韓國餐廳, 好正。尤其是而家去唔到旅行,去下一啲韓式餐廳也很開心😊.我哋兩個人點左[泡菜豆腐鍋]我本人係好喜歡韓式pot , 好喜歡佢熱辣辣嘅感覺,同埋佢會跟埋個白飯,好喜歡個豆腐好滑配埋Kimchi湯底,好有層次感。 食落好有層次,蕃茄汁配得剛剛好,又有蕃茄仔配海鮮,同意粉十分之夾,最緊要係食物嘅溫度仲係好熱,感覺廚師10分用心。.[炸雞原味12件] 我哋叫咗原味,好意外覺得個炸雞好似喺韓國食一樣,炸粉唔會太厚,但係原來一隻份量係好多,我哋兩個人真係食唔晒,如果唔係咁大食嘅朋友可以考慮叫半份。.試過今次之後,我同朋友異口同聲咁話,希望下次試吓佢哋嘅Pizza,希望都有驚喜☺️

我哋兩個人點左

[韓式海鮮意粉]

炸雞原味12件]

2020-09-14 19 浏览
今日去大角咀!大角咀內面有好多文青打卡熱點今日我那個文青朋友帶左我去大角咀的一間新開的的韓式西餐廳一入餐廳就覺得好靚!門口白色為主題好多紗縵來裝飾!入面是櫻花滿天飛!😍😍全個天花板都掛滿一串串的櫻花!白白粉粉!座位都好舒服!我們點了韓國泡菜牛肉pizzapizza 皮鬆軟,內軟外脆!上面的泡菜芝士牛肉好夾韓國牛肉漢堡麵包有點硬!牛肉肉味香香的汁好好味!原味炸雞雞肉好淋滑,比我出面食過的仲要滑!熱檸茶熱咖啡好香,好滑!😝😝
今日去大角咀!
大角咀內面有好多文青打卡熱點
門口白色為主題好多紗縵來裝飾!
入面是櫻花滿天飛!😍😍
全個天花板都掛滿一串串的櫻花!白白粉粉!
座位都好舒服!
我們點了
韓國泡菜牛肉pizza
pizza 皮鬆軟,內軟外脆!
上面的泡菜芝士牛肉好夾
韓國牛肉漢堡
麵包有點硬!牛肉肉味香香的汁好好味!
原味炸雞
雞肉好淋滑,比我出面食過的仲要滑!
熱檸茶
熱咖啡
好香,好滑!😝😝
2020-09-13 19 浏览
最近大角咀大全街新開左間韓風Cafe「My Ahjussi」,餐廳裝修佈滿粉紅花花,影相打卡就啱哂菜單上嘅選擇有意粉、飯類、漢堡包或pizza🍕定價適中泡菜豆腐鍋豆腐超級嫩滑,有豆香,配上辣辣地嘅韓式泡菜同蜆肉,香辣惹味韓式牛肉Burger芝麻包烘至微微酥脆,內裏好鬆軟~入面包住韓式牛肉、生菜同蕃茄🍅味道同口感都好豐富韓式便當配炸雞3件便當可以選配不同口味的炸雞,有原味、甜辣、咖喱味、卡邦尼等等,我地揀左蒜香蜂蜜炸雞🍗炸雞外層金黃香脆可口,內裏係有骨雞肉,都幾好食鮮奶咖啡咖啡豆即時研磨而成,配上新鮮牛奶,正呀洋甘菊花茶茶壺裏面放滿洋甘菊🌼清雅脫俗的菊花香

菜單上嘅選擇有意粉、飯類、漢堡包或pizza🍕定價適中

泡菜豆腐鍋

豆腐超級嫩滑,有豆香,配上辣辣地嘅韓式泡菜同蜆肉,香辣惹味

韓式牛肉Burger

韓式便當配炸雞3件

鮮奶咖啡

咖啡豆即時研磨而成,配上新鮮牛奶,正呀

洋甘菊花茶

茶壺裏面放滿洋甘菊🌼清雅脫俗的菊花香