2020-10-07
今日同媽媽係油尖旺閒逛 媽媽做足資料 話想去My Ahjussi呢間韓式餐廳試試我上佢地既fb page 知道佢地有請身心障礙人士做員工👍🏽做呢行既我 特別欣賞會接納同尊重 又會培育佢地既僱主所以舉腳贊成要支持下呢間餐廳! 🦶🏼🦶🏼星期日晚 7點去到已經full了 店員話可能要等1個鐘後先有位😩我地留左電話 再搵搵附近有冇小店幫襯行緊去第二間小店途中 店員就打黎話有位啦 所以最後我地好好彩 最後等左大概15分鐘咋! 😌講下食左咩啦💁🏽♀️每枱都會有碟前菜有泡菜、炸雞必配既醃蘿蔔粒 同埋相對冇咁韓既蕃薯仔🍠媽媽好掛住泡菜國旅行既時光🥺指定話要食炸雞!原味炸雞 ($88@6件) 外型唔知點做到有格紋 遠睇有d似粟米🌽炸雞即叫即炸 相當熱辣辣炸漿唔厚 肉汁有被鎖住 一咬開就一滴滴咁流落黎🤤兩個人分 每人3件 份量都好夠!雞鎚多一兩隻會更好~~韓式海鮮意粉 ($72)海鮮份量唔算多 有蝦仁🍤、蜆肉同蟹柳勝在意粉味道特別 酸酸辣辣 配上大量既蕃茄蓉🍅飲品方面💁🏽♀️主食(炸雞同pizza除外) 都有跟熱飲一杯/可以轉配其他飲品刨左佢地FB page既我 知道佢地有Secret Menu😆所以就問
媽媽做足資料 話想去My Ahjussi呢間韓式餐廳試試
所以最後我地好好彩 最後等左大概15分鐘咋! 😌
講下食左咩啦💁🏽♀️
每枱都會有碟前菜
媽媽好掛住泡菜國旅行既時光🥺
指定話要食炸雞!
原味炸雞 ($88@6件)
炸雞即叫即炸 相當熱辣辣
炸漿唔厚 肉汁有被鎖住 一咬開就一滴滴咁流落黎🤤
兩個人分 每人3件 份量都好夠!
雞鎚多一兩隻會更好~~
韓式海鮮意粉 ($72)
海鮮份量唔算多 有蝦仁🍤、蜆肉同蟹柳
勝在意粉味道特別 酸酸辣辣
配上大量既蕃茄蓉🍅
飲品方面💁🏽♀️
所以就問左店員有冇我想飲既green tea latte🍵 (+$20) 結果係有啊! 🤩
甜度調得岩岩好 唔會好甜都唔會澀啊 讚! 👍🏽
整體黎講💁🏽♀️
呢度既環境舒服 滿天花花🌸
食物種類都唔少 走韓風但有素食選擇
店員服務殷勤有禮 好盡力咁服務我地👍🏽
所以我同媽媽都食得好滿足啊!